Jump to content

Recommended Posts

9 minutes ago, Marvin said:

Danas je samo KG bio u fokusu, nikad lakši poraz. 

Ajmo lagano pripreme za Taukeramiku Kahu laboral Kuću  Baskoniju 

Taj trofej je daleko važniji od večerašnjeg, a tek predstoji finale Marvin. Pripremi se polako za tu utakmicu. :smiley53: 

• Love 1

Zasto da se ponovi bacanje? Mislim okej da ga je to omelo i da je uticalo, ali covek je bukvalno promasio bacanje i nije imao nikakvu reakciju, vec su drugi igraci oko njega poceli da skacu. Mislim da ni Karliku nije bilo jasno zasto se trazi da se ponovi bacanje.

• Like 11

2 minutes ago, Krle said:

Zasto da se ponovi bacanje? Mislim okej da ga je to omelo i da je uticalo, ali covek je bukvalno promasio bacanje i nije imao nikakvu reakciju, vec su drugi igraci oko njega poceli da skacu. Mislim da ni Karliku nije bilo jasno zasto se trazi da se ponovi bacanje.

Zato što se u takvim situacijama ponavlja, igra se automatski zaustavlja kad predmet upadne u teren, a pošto je ovo mrtvo vreme, ponavlja se akcija u mrtvom vremenu, tj bacanje. Sasvim sam siguran da sam u EL to doživeo na makar jednoj našoj utakmici, ako ne i na više njih

• Ha-ha 4

Just now, Dzep said:

Zato što se u takvim situacijama ponavlja, igra se automatski zaustavlja kad predmet upadne u teren, a pošto je ovo mrtvo vreme, ponavlja se akcija u mrtvom vremenu, tj bacanje. Sasvim sam siguran da sam u EL to doživeo na makar jednoj našoj utakmici, ako ne i na više njih

Pa po ovome sto se vidi na slici predmet je uleteo posto je izbacio loptu ka kosu, predmet ga nije pogodio i rekao bih da mu nije bio u vidnom polju dok je sutirao, a pritom je i ostalo 3.5 sekunde do kraja. Mislim razumem sta hoces da kazes, ali ponoviti bacanje u ovakvom trenutku kada to nije uticalo na samog izvodjaca je potpuno bespotrebno i odlucilo bi pobednika

• Like 6

2 minutes ago, Krle said:

Pa po ovome sto se vidi na slici predmet je uleteo posto je izbacio loptu ka kosu, predmet ga nije pogodio i rekao bih da mu nije bio u vidnom polju dok je sutirao, a pritom je i ostalo 3.5 sekunde do kraja. Mislim razumem sta hoces da kazes, ali ponoviti bacanje u ovakvom trenutku kada to nije uticalo na samog izvodjaca je potpuno bespotrebno i odlucilo bi pobednika

Iako bih mogao da se složim sa konstatacijom, mislim da bi baš zbog moguće zloupotrebe nesuđenja takvih stvari trebalo ponavljati bacanja, jer šta to sad znači, ako naučim dobro da ciljem i dobro tempiram novčić/upaljač, mogu tako da pokušam da dekoncentrišem izvođača?

Baš zbog toga nema priče, prva ili poslednja sekunda, sve je isto, upadne nešto na teren, ćao, ponavljaju (ako promaši, naravno, pošto izvođač mora imati prednost)

• Like 1

28 minutes ago, Grobarcina1992 said:

Ma nisu ga gađali🤡

Screenshot_20250215_234356_X.jpg

Ovo što je zaokruženo zelenom bojom je svetiljka, nije neki predmet koji leti. To se vidi na snimku koji je okačio mocart na X.

Ne znam da li je bacanje trebalo biti ponovljeno mada sumnjam da ne bi to uradili posle onakvog pritiska da je bilo osnova. Mogao bi @Sharp da pojasni.

18 minutes ago, ChrisJudd said:

Poslednji ples lojalista. Dolazi novo doba.

Ne bih rekao da si upucen kako dolazi novo doba u ovim nasim uslovima, nazalost ... a mozda je i danak neiskustvu.

Kako god, pocetak je dobar ... trebace neko vreme 

Edited by Plant
  • Like 2

7 hours ago, Krle said:

Sto bi neki rekli to se ne svira na kraju.

• Like 1

1 hour ago, Alek The Great said:

Sto bi neki rekli to se ne svira na kraju.

Apsolutno nije to poenta price, faul, koraci ili sta god treba da se sviraju i na 0.1 sekund pre kraja, kao sto je ovde i bio sviran cist faul na 3 i po sekunde pre kraja. Ali ponavljati bacanje zbog nekog sa tribina u situaciji kada se jasno i po Karlikovoj reakciji vidi da to ni 1 promil nije uticalo na izvodjenje samog bacanja je potpuno nepotrebno i odlucilo bi pobednika

• Like 4

Da odgovorim ovde... ife ide da igra za Dansku koja igra 2 utakmice , i procenjeno je da bi to bilo preveliko opterecenje, jer tamo igra 39 minuta

isto kao i Bonga na kraju krajeva

a i ovde smo se slozili da je ovo idealno za Duejna da dobije minute i igra...

Nego, vrlo interesantno da smo trecu utakmicu za redom sa komsijama tu, na loptu, pogotovo sinoc bez 3-4 najbitnija igraca a oni gotovo pa kompletni...

i opet smo imali sut za pobedu

sto govori da imamo problem kad je stani pani, tj da oni imaju ozbiljno iskusnije igrace...

bez obzira, i dalje tvrdim da igramo ooozbiljan basket i bez igraca na poz 4, i mozda nekad docekamo da budemo kompletni.

nek se igraci odmore par dan, idemo trening i borimo se dalje

Edited by ScepanScekicSto
  • Like 7

Ja bih voleo da izbegnemo komšije u PI ili PO. Pričam o EL, jedinom takmicenju koje iole nije *vezda *rbija…ali bih voleo komšije da stignu do F4, e tu ne bih voleo da ih izbegnemo već preko njih do desete.

Inače, ekipa nam skroz ok igra. Kad Karlik ne može više, Ife je njegova zamena…isto i Poku/Dejvis..Bonga. Mada sam ja skroz zadovoljan kako su Poku, Lakić, Duan iskoristili minute u kupu..bilo je gresaka ali više vidim napredak nego nazadovanje. Takođe, kapiten je ozbiljan upgrade za ekipu koja je vezala dobar niz u EL.

Sve je ok.

Edited by Patriota iz kauca
  • Like 2

Dzep je delom u pravu. Svako ubacivanje predmeta na teren prilikom izvođenja bacanja, bez obzira da li utiče ili ne, mora da se ponovi ako igrač promaši. To bi sprečilo navijače da ubacuju predmete. Sinoć da se to dogodilo navijači Zvezde bi verovatno bili najveći krivci za poraz. Ne znam kakva su sad pravila, ako su pravila takva da se bacanje ne ponavlja ako ubačeni predmet ne utiče na izvođača, što u ovoj situaciji i nije uticalo, onda sinoć sudije nisu napravile grešku.

• Like 5

Nadam se da je Tajrik sinoc definitivno polozio svoj mentalni ispit za ubuduce. Jako dobra partija, on jako koncentrisan.

Nadam se i da ce ubuduce Zeljko naci nacin da neutralise to sto je Zvezda nasla nacin da uspesno uspori i na mahove skroz zaustavi Sterlinga.

Nije mi se dopalo kako smo reagovali na udvanjanja Brauna i Washa. Narocito ovaj drugi nije znao sta ce sa loptom i gde mu je ko od saigraca na terenu.

• Like 2

1 minute ago, MC Thunder 2 said:

Nadam se da je Tajrik sinoc definitivno polozio svoj mentalni ispit za ubuduce. Jako dobra partija, on jako koncentrisan.

Nadam se i da ce ubuduce Zeljko naci nacin da neutralise to sto je Zvezda nasla nacin da uspesno uspori i na mahove skroz zaustavi Sterlinga.

Ovo sam i ja primetio, nekako je bio najsmireniji. Veliki plus za vas ako tako nastavi.

• Like 3

Problem koji ja vidim kod vas godinama unazad je nedostatak rešenja na svič.

Odnosno, jedino rešenje je Karlik 1-1 ( svaka čast na ubodu, on vam u ovom momentu više znači nego Panter da je ostao), Panter izolacija i slično.

Evo protiv nas gubite drugi put za redom na istu foru. Karlik igra simultanku, niko drugi ne dira loptu i onda 1,5-2 minuta pred kraj udvajanje na Džonsu, a ostatak tima je van ritma + ni on nema snage za bacanja koja inače izvodi vrhunski.

Osim toga koncepcijski imate ekipu koja nam ne leži i u međusobnim duelima bi trebalo da imate prednost.

• Like 6

1 hour ago, Krle said:

Apsolutno nije to poenta price, faul, koraci ili sta god treba da se sviraju i na 0.1 sekund pre kraja, kao sto je ovde i bio sviran cist faul na 3 i po sekunde pre kraja. Ali ponavljati bacanje zbog nekog sa tribina u situaciji kada se jasno i po Karlikovoj reakciji vidi da to ni 1 promil nije uticalo na izvodjenje samog bacanja je potpuno nepotrebno i odlucilo bi pobednika

Pravilo je pravilo, bez izuzetaka. Ne znam da li je isto negde zapisano, ali ako je vec primenjivano onda nema dalje price.

1 hour ago, ScepanScekicSto said:

Da odgovorim ovde... ife ide da igra za Dansku koja igra 2 utakmice , i procenjeno je da bi to bilo preveliko opterecenje, jer tamo igra 39 minuta

isto kao i Bonga na kraju krajeva

E moj Šćepane, i ti si naseo na alibi priču, ma mogao je on da strpa igrača pod ugovorom u autobus da je hteo!

• Like 2
  • Ha-ha 1