realno *w Posted December 8 Share Posted December 8 2 hours ago, propolis said: Ne verujem da je Moneke sisao vesla i da se i on tu isto pita. Ukoliko neki klub želi sada da plati 1.5M obeštećenje plus platu, zašto on ne bi sačekao leto i na tu platu dodao blizu 1M od obeštećenja sto bi neko sada platio. Sa obzirom na statse koje ima on može da traži 2M po sezoni minimum. A odakle info o toj cifri? Maltene max obeštećenje za EL uslove ua igrača koji je slobodan za 6 meseci? Ozbiljna bajka, ako mene pitate. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ScepanScekicSto Posted December 8 Share Posted December 8 Ovako iz glave, zakleo bi se da Duejn ima u proseku 20 ili zeru manje poena u ABA Link to comment Share on other sites More sharing options...
realno *w Posted December 8 Share Posted December 8 (edited) 7 minutes ago, ScepanScekicSto said: Ovako iz glave, zakleo bi se da Duejn ima u proseku 20 ili zeru manje poena u ABA Inače, Sterling je sa svojih današnjih 11 poena, prestigao Balšu koji je bio prvi strelac ekipe u ABA i sada ima 1 poen više ukupno. Dvejn samo 4 manje, stiže ih on sve lagano. Edited December 8 by realno *w 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tex_Willer Posted December 8 Share Posted December 8 Dvejn je stvarno hitar, decko ima opasan prvi korak i sto neko rece sa obe ruke zavrsava, njegov raspon od 202cm mu tek pomaze u tim situacijama, ali i odlicna kontrola tela uz taj hitar prvi korak. Odlicna je stvar sto je bio totalno agresivan, losa sto upada u crvenu zonu tokom meca gde prelako gubi lopte. Sut mi deluje i ok iz kretnje i driblinga, kad ostaje sam gotovo uvek masi, luk mu je kao i kod Mitra ogroman. Majk takodje dobar mec, ali on mi ne uliva mnogo poverenja da moze u el praviti razliku. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
realno *w Posted December 8 Share Posted December 8 Nama čak i ne treba da Majk pravi razliku u EL, dovoljno je da odšljaka svoje minute pošteno. Ali evo ni nakon ove, više nego solidne partije, nije me uverio da to može. Baš upitan igrač. A opcija mu je Poku, koji uđe i Igokea u trenutku napravi 9-0. Strašno je koliko smo tanki tu. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aman Posted December 8 Share Posted December 8 Alba se raspala u kupu. Must win tamo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tex_Willer Posted December 8 Share Posted December 8 8 minutes ago, realno *w said: Nama čak i ne treba da Majk pravi razliku u EL, dovoljno je da odšljaka svoje minute pošteno. Ali evo ni nakon ove, više nego solidne partije, nije me uverio da to može. Baš upitan igrač. A opcija mu je Poku, koji uđe i Igokea u trenutku napravi 9-0. Strašno je koliko smo tanki tu. Bonga ce na 4 to je realnost, e sad on moze protiv vecine ekipa na 4, ali neki Efes vrlo tesko na Osmanija i Smitsa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papanikolesku Posted December 8 Share Posted December 8 8 minutes ago, realno *w said: Nama čak i ne treba da Majk pravi razliku u EL, dovoljno je da odšljaka svoje minute pošteno. Ali evo ni nakon ove, više nego solidne partije, nije me uverio da to može. Baš upitan igrač. A opcija mu je Poku, koji uđe i Igokea u trenutku napravi 9-0. Strašno je koliko smo tanki tu. Poku baš deluje izgubljeno na terenu čak i protiv ovakve Igokee, odnosno ovolike razlike u kvalitetu. Za sad se sve svodi da uzme poneku spot up trojku iz čoška ili sa 45°, koje uglavnom isciglari. Ništa od neke sekundarne kreacije. Al ajde, treba raditi sa njim. Majk odigrao korektno, zadovoljavajuće, bio je prisutan i na skoku, ušli su i neki šutevi.. Ali što kažeš, na nivou EL, teška priča, svaka jača evroligaška četvorka ima mismeč sa njim. Žao mi Bonge što će biti jahan ostatak sezone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aman Posted December 8 Share Posted December 8 Poku se resetovao. Baš smo tanki na 4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tex_Willer Posted December 8 Share Posted December 8 5 minutes ago, Papanikolesku said: Poku baš deluje izgubljeno na terenu čak i protiv ovakve Igokee, odnosno ovolike razlike u kvalitetu. Za sad se sve svodi da uzme poneku spot up trojku iz čoška ili sa 45°, koje uglavnom isciglari. Ništa od neke sekundarne kreacije. Al ajde, treba raditi sa njim. Majk odigrao korektno, zadovoljavajuće, bio je prisutan i na skoku, ušli su i neki šutevi.. Ali što kažeš, na nivou EL, teška priča, svaka jača evroligaška četvorka ima mismeč sa njim. Žao mi Bonge što će biti jahan ostatak sezone. Nije Majk bas fizicki slab, jeste on nizi ali je solidno nabijen i ok je na skoku, malo igraca na 4 u el igra post up primarno. Meni je napad problem, nema onu hitrinu iz Burga, sut isto mi deluje sporadican, a to su mu glavne vrline. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papanikolesku Posted December 8 Share Posted December 8 1 minute ago, Tex_Willer said: Nije Majk bas fizicki slab, jeste on nizi ali je solidno nabijen i ok je na skoku, malo igraca na 4 u el igra post up primarno. Meni je napad problem, nema onu hitrinu iz Burga, sut isto mi deluje sporadican, a to su mu glavne vrline. A vidi, uzeće on svoje spotup trojke, napasti closeout, ali on na četiri je čista improvizacija, kao i Bonga. U nekim varijantama da, ali gurati sezonu sa rupom na poziciji... Opet ponavljamo neke greške iz prošle sezone vezane za selekciju, bez klasičnog pleja; guranje KP na jedinicu. Majk ima 97 kila, a ne pokriva to čak ni centimetrima. Ruku na srce, naša doselekcija svih ovih godina je bila uglavnom loša. Link to comment Share on other sites More sharing options...
realno *w Posted December 8 Share Posted December 8 (edited) Ne može on na 4 biti improvizacija, kad je to njegova pozicija. Možemo mi konstatovati da nema kvalitet za EL, ali to je njegova pozicija. Edited December 8 by realno *w 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted December 8 Share Posted December 8 (edited) 57 minutes ago, Papanikolesku said: bez klasičnog pleja; Pazi, ne kažem da je Karlik klasičan plej (a nešto najbliže tome je što ima), ali je on meni savremen moderan plej i bolje rešenje od bilo kog klasičnog. Čovek ima 5 asista po utakmici, plus možda i najbolji ofanzivni potencijal od svih plejeva trenutno. On definitivno nije Punter/Dosier na pleju, pa da kažemo da je greška. On je više plej i od Alekse. Edited December 8 by Eddard Link to comment Share on other sites More sharing options...
realno *w Posted December 8 Share Posted December 8 Čekajte ljudi, po kojoj logici Karlik nije klasični plej? 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted December 8 Author Share Posted December 8 Plej kao kuća. Nego, kad Mike prokine kao Washington + Poku, neće vam preplaćivanje Monekea biti ni na kraj pameti. 3 minutes ago, Eddard said: Pazi, ne kažem da je Karlik klasičan plej (a nešto najbliže tome je što ima), ali je on meni savremen moderan plej i bolje rešenje od bilo kog klasičnog. Čovek ima 5 asista po utakmici, plus možda i najbolji ofanzivni potencijal od svih plejeva trenutno. On definitivno nije Punter/Dosier na pleju, pa da kažemo da je greška. On je više plej i od Alekse. Pa jeste, s obzirom na to da je Aleksa do dolaska kod Želimira igrao samo dvojku, a Carlik je po svemu prikazanom čisti plejmejker. P.S. Ne može da bude savremen staromodan plej hehe 😛 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papanikolesku Posted December 8 Share Posted December 8 34 minutes ago, realno *w said: Ne može on na 4 biti imrpovizacija, kad je to njegova pozicija. Možemo mi konstatovati da nema kvalitet za EL, ali to je njegova pozicija. Combo forward. Svakako, može da igra protiv nižih i lakših četvorki. Ataman izvede Papapetrua, Hernangomeza, Mitoglua, Oli Vezenkova, Emporio Mirotića, Ledeja, Virtus Šegeliju itd da ne nabrajam celu EL, i on tu gabaritima nema šta da traži. Što reče Frensis, on teško da je legitimni unutrašnji igrač na ovom nivou. @Eddard Teško da može klasičniji od njega.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
realno *w Posted December 8 Share Posted December 8 (edited) 4 minutes ago, DameTime said: Plej kao kuća. Nego, kad Mike prokine kao Washington + Poku, neće vam preplaćivanje Monekea biti ni na kraj pameti. Druga je to priča i mnogo komplikovanija. Dvejn je igrač za kojeg je jasno da ima kvalitet, samo je pitanje uklapanja u ekipu i navikavanja na evropsku košarku. Majk je igrač koji u startu dolazi u EL sa vrlo problematičnim size-om i dosta upitnim napadačkim potencijalom na ovom nivou. Puno tu stvari mora da se pogodi. Plus ono što smo rekli dosta puta - da mi imamo dobru domaću četvorku kao opciju, pa da se ovaj polako uvodi, sve bi to lakše bilo. Edited December 8 by realno *w Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papanikolesku Posted December 8 Share Posted December 8 3 minutes ago, DameTime said: Plej kao kuća. Nego, kad Mike prokine kao Washington + Poku, neće vam preplaćivanje Monekea biti ni na kraj pameti. Ne mora Moneke, nije u kamenu uklesano. Provlači se njegovo ime jer znamo ko je bio primarna meta ovog leta, a sad ide priča da je dostupan. Što se mene tiče, samo daj atletski/fizički profilisanu četvorku, koja nije mismeč na poziciji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SteveFrancis#3 Posted December 8 Share Posted December 8 Ama ko kaze da mora Moneke. Igrac tu nam je nasusna potreba, ako postoji mogucnost za neko bolje resenje, apsolutno sam za. Cak i ne mora nuzno biti game-changer, samo da je sposoban da odsljaka 20 minuta u EL, pokupi skokove, ponudi nekad opciju na p'n'r, pokrpi rotaciju pozadi i dovoljno. Ne znam zasto ovolika tvrdoglavost, cemu i kome se i sta tacno dokazuje time sto biramo da sami sebe bacamo i drzimo u hendikepu... 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jedibojan Posted December 8 Share Posted December 8 1 minute ago, realno *w said: Druga je to priča i mnogo komplikovanija. Dvejn je igrač za kojeg je jasno da ima kvalitet, samo je pitanje uklapanja u ekipu i navikavanja na evropsku košarku. Majk je igrač koji u startu dolazi u EL sa vrlo problematičnim size-om i dosta upitnim napadačkim potencijalom na ovom nivou. Puno tu stvari mora da se pogodi. Plus Dvejnov doprinos spolja mozemo posmatrati kao "bonus". Ako u EL otcepi i zatrpa nekoga sa 20 - super, ako ne, nek igra odbranu i gubi sto manje lopti cekajuci Ifea. Majk sa druge strane je nasa prva cetvorka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kooineeperk Posted December 8 Share Posted December 8 3 hours ago, DameTime said: Tooo čiča, unajmiću te kao personalnog asistenta za šoping finansijskog savetnika 😄 Fixed. What can go wrong?! 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted December 8 Share Posted December 8 11 minutes ago, Papanikolesku said: @Eddard Teško da može klasičniji od njega.. Pa ti si napisao "bez klasičnog pleja" 😁 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted December 8 Share Posted December 8 24 minutes ago, DameTime said: P.S. Ne može da bude savremen staromodan plej hehe 😛 Klugscheißer 😁 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
propolis Posted December 8 Share Posted December 8 4 hours ago, Papanikolesku said: Jbg, sad obeštećenje nikako ne može biti 1.5M, toliko su letos tražili. Sad eventualno neka cifra od oko 700,800k. I to je okej, zatvaraš rupetinu na rosteru; dobijaš produkciju sa četvorke. Baskoniji lova, Partizanu stabilno rešenje na duže staze. U platu ne ulazim, nemam predstavu ni koliko sad ima, ni koliko će tražiti. Znam samo da ga je Želimir jurio čitavo leto, pa tako ni ta plata nije neka prepreka. Samo sam letimično prošao vest i kao niko neće da plati i cifra je bila 1.5M....moguće da je pisalo da su letos to tražili Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xpert Posted December 8 Share Posted December 8 Carlik je bas cist plej, ili sto sto bi Ameri rekli - floor general. Njegov najveci kvalitet je to sto ne radi nista napamet, vec cita odbrane i na osnovu toga sto vidi, odigra. Po mom misljenju, od Bo-a nismo imali boljeg organizatora igra. Exum moze uci u komparaciju (gledajuci slepo poziciju), ali je on potpuno razlicit tip igraca i nije razigravac, vec je bio tezak mismatch na poziciji 1 (genijalnost Zoca). Generalno, nikad popunjeniji nismo bili na bekovskim pozicijama, sto smo mogli videti i u ovom EL duplom kolu, gde se izostanak Ifea, skoro pa nije osetio. Ne kazem da smo bolji bez njega, daleko od toga, vec da izostanak bilo kog igraca (sem Carlika) moze da se pokrije. Kao sto je vecina vec napisala, najveci 'problem' je pozcija 4. U teoriji tu imamo Mika i Pokua, ali prakticno moze i Bonga da se racuna. A kao sto smo videli, bivalo je situacija kada igramo i sa 2 petice. Al s obzirmo da je Zeljko selektirao ovaj tim, ocigledno da je racunao na ovaj odnos snaga i ne deluje da smo aktivni na trzistu da dovedemo krilnog centra. Pozicija 5 nam je dobra, imamo 3 igraca koja doprinose (na stranu moje antipatije prema Daviesu i to sto smatram da nije pravi igrac za nas). 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts