Jump to content

Premier League 2024/2025


Ko osvaja titulu?  

23 members have voted

  1. 1. Ko osvaja titulu?

    • Manchester City
      2
    • Arsenal
      15
    • Liverpool
      3
    • Manchester United
      1
    • Chelsea
      0
    • Tottenham
      1
    • Neko sedmi
      1

This poll is closed to new votes

  • Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 08/16/2024 at 07:00 PM

Recommended Posts

2023-24-premier-league-final-table-v0-ac

 

Još jedna sezona za nama, još jednom isti šampion, ali ovaj put sa daleko bližim i konstantnijim pratiocem u vidu Arsenala. Čekali su Tobdžije u završnici sezone da se Pepova mašinerija negde oklizne, delovalo je da će na stadionu njihovog najvećeg rivala šanse za to biti najveće, ali je Ortega sjajnom intervencijom u 1na1 situaciji sa Son-om sačuvao mrežu i zadržao titulu u plavom delu Mančestera. Ovo je sada već četvrta u nizu, da nije bilo odlične sezone Liverpula vezali bi čak 7 titula zaredom, u ligi gde iako imaju najbolji i najskuplji tim ipak imaju i žestoku konkurenciju iz godine u godinu.

 

Aston Villa je sa Emerijem napravila veliki iskorak i nadogradila odličnu kampanju godinu dana ranije. Negde u Decembru su čak bili u konverzaciji za naslov, tukli su velike protivnike na svom terenu a negde i na gostujućem, bili prvi nekoliko nedelja, a na kraju uspeli da izađu kao pobednici u mini-okršaju sa Postekogluovim Totenhemom, koji je cele sezone predstavljao glavnog kandidata za 4. poziciju i direktan plasman u LŠ. Italija, Španija i Nemačka su imali jake sezone, tako da je PL pomalo iznenađujuće ostala bez dodatnog mesta u LŠ koje je rezervisano za dve najbolje lige u minuloj sezoni.

 

Tri ekipe koje su ispale su ekipe koje su svi još prošlog leta videli kao velike favorite za ispadanje, čini se da su premalo uradile da poboljšaju šanse za borbu za opstanak. Burnley je sa Kompanijem često pokušavao da replicira igru iz Čempionšipa, pravili su korekcije ali nisu bili ni blizu ekipa iznad linije. Sheffield je napravio kozmetičke promene ali nikada nije došao ni blizu nekakvog kontinuiteta iz nedelje u nedelju, a pamtiće se i razmontiranje od strane Njukasla na svom terenu 0:8. Luton je ekipa koja nikada ranije nije igrala u PL, koja se pela iz non-league fudbala godinama unazad i sigurno su ekipa koja je najviše pokazala od ovog tria. Njima će famozni parachute payment mnogo značiti, dugoročno ovaj izlet u PL će klubu omogućiti stabilnost i veru da u narednim godinama mogu ponovo da izgrade ekipu za ulazak u PL.

 

Razočarenje sezone je definitivno Mančester Junajted, gledajući renome kluba, igrački kadar i završnu poziciju na tabeli. Kada su svi očekivali da će Ten Hag postati bivši, dostavio je trofej FA kupa protiv najvećeg rivala, gde su pružili zaista kvalitetnu partiju. Ovo je verovatno poslednja prilika za ćelavog Holanđanina da dostavi nešto opipljivije, da bude konkurentniji u kontinuitetu inače verovatno sledi rastanak. U klub je došlo i novo vlasništvo, a postaje sve evidentnije da su godinama mnoge fundamentalne stvari zapostavljane u i oko kluba.

 

Čelsi je počeo jako loše, mnogo novih igrača, novi trener, ali su polako pokupljali formu, ostali dosledni nekim idejama kojima su po naprednim statistikama dolazili do dobrih stvari, ali su muku mučili sa realizacijom. Vremenom je sve došlo na svoje i na kraju sezone podnošljivo 6. mesto, a svega par dana nakon završetka sezone iznenada smo saznali da Poketino postaje bivši, a uprava kluba se odlučila da nastavi trend davanja šanse Pepovim bivšim saradnicima i učenicima i potpisala Enza Marescu na dugogodišnji ugovor, nakon odličnih partija Lestera u Čempionšipu.

 

Totenhem i pomenuta Villa su verovatno ekipe koje su najpozitivniji epilog ostvarile, uz Kristal Palas koji je imao odličan poslednji deo sezone, predvođen Austrijancem Oliverom Glasnerom, bivšim trenerom Wolfsburga i Frankfurta, ali su nekako opet završili kao i poslednjih 10 sezona između 10. i 14. pozicije na tabeli.

 

 Luton Town

 Burnley

 Sheffield United

 

 Leicester

 Ipswich

 Southampton

 

U novoj sezoni imamo dva ekspresna povratnika, Leicester i Southampton, prvi su ubedljivo osvojili Čempionšip, dok je Southampton morao povratak da traži kroz uvek neugodni play-off. U finalu su pobedili treću ekipu koja je ispala prethodne sezone iz PL, Leeds rezultatom 1:0, pomalo iznenađujuće budući da je Leeds slovio za blagog favorita. Posle 22 godine ponovo ćemo gledati i Ipswich Town, koji je iznenađujuće završio 2. na tabeli i osigurao direktan povratak. Zamalo su ostali bez trenera, budući da je Kieran McKenna slovio za glavnog favorita da nasledi Ten Haga, a valjda je i Čelsi merkao jedno vreme.

 

Capture-5-1-1-595xh.webp

 

Utakmicu otvara Junajted protiv Fulama, a biće zanimljivo ispratiti i West Ham - Villa, dok nas u nedelju očekuje derbi kola gde šampion Siti dolazi u goste Čelsiju.

 

Manchester City


 

Spoiler

Do ovog trenutka samo jedan dolazak, Savio aka Savinho dolazi u transferu unutar City grupe, nakon odlične sezone u Đironi. Odličan tehničar, dribler i levonogo desno krilo, biće sigurno veoma koristan u dugačkoj sezoni na više frontova. Najznačajniji odlazak je prelazak Julian Alvareza u Atletiko Madrid u želji za većim statusom i ulogom. Iako je igrao dosta minuta, jednostavno je teško bilo zakucati ga u 11 pored još uvek veoma kvalitetnih igrača u navali Sitija.

 

Jedna od jako bitnih stvari je i aktuelno suđenje povodom kršenja finansijskog fer pleja i mnoštvom malverzacija koje su leakovale poslednjih godinu-dve, gde se otkrilo da je Siti putem vlasnika unosio novac u klub protivno pravilima. Čini se da se mnogo odugovlači sa celom istragom, okupljen je najjači advokatski tim u sportskoj istoriji, dok su neki manji klubovi ispaštali po kratkom postupku.

 

U trenucima dok ovo pišem, pojavljuje se vest da je Siti ponudio 70 miliona Liverpulu za Luisa Diaza, na prvi pogled čini se da i ako stvari ostanu na ovim dolascima i odlascima nema mnogo zime za Pepovu mašineriju.

 

Po mnogima ponovo glavni favorit za osvajanje naslova, kao i prethodnih godina - motivacija, repeticija i konstantnost će biti najveća prepreka na tom cilju.


Trener sa velikim kontinuitetom, igrači takođe, nema nedoumica u ovom timu, jedino što ide protiv njih su gorepomenuti psihološki atributi i eventualno jak iskorak Arsenala ili Liverpula. Ili muda PL board-a i oduzimanje bodova.

 

→ Savio (25m) 

← Julian Alvarez (75+15m), Yan Couto (4m), Harwood-Bellis (23m), Sergio Gomez (9m), Tommy Doyle (5m)

 

Arsenal

Spoiler

Vicešampioni su prošle sezone uradili ogroman posao po pitanju igračkog kadra, a ovoga leta su potpisali samo dvojicu igrača: hit prošlosezonske Serije A Ricardo Calafiori, koji je imao i zapažene partije na minulom EP je zadužio dres u transferu vrednom 45m evra, kao i prošlogodišnjeg pozajmljenog golmana Davida Rayu iz Brentforda za 32m evra. Nije bilo značajnijih odlazaka, Emile Smith-Rowe je prešao u Fulham za 32m evra, dete kluba koji se prošle sezone nije nametnuo i koji je želeo veću ulogu u PL. 

Arsenal je imao odličnu prethodnu sezonu, čini se da je sve tu za ponovni juriš na naslov koji se čeka 20 godina, a novopridošli Calafiori predstavlja upgrade na poziciji levog beka, igrač koji je kroz karijeru uspešno pokrivao i poziciju levog štopera, nekada velika nada Italijanskog fudbala koji je pretrpeo stravičnu povredu u utakmici Lige Konferencija kada su svi igrači u znak podrške istakli njegov dres. Deluje kao idealan igrač za Pepov Artetin taktički pristup, izuzetno dobar na lopti, odlično se snalazi ulaskom na sredinu terena ali i po levom boku ukoliko gameplan tako zahteva.

 

Iz letnjeg kampa stižu informacije sa više strana, a i Arteta je naglasio, da je Gabriel Žesus oštar, motivisan, dok Nketiah iako je imao zainteresovanih kupaca nije još uvek otišao iz kluba. Ovde očekujem jedino neko pojačanje u slučaju da klub dogovori cifru za Eddiev odlazak, eventualno ako se nešto baš dobro otvori ili potpis nekog mladog igrača za budućnost. 

 

Trener je tu već godinama, izgradio je tim po svojem ukusu i u skladu sa svojim idejama, nema mnogo prostora za neke nedoumice i znakove pitanja - očekujem da se ponovi prošla sezona i da Arsenal bude tek toliko sigurniji u teškim trenucima gde je prošle sezone tek dovoljno poklekao da izgubi titulu.

 

→ Calafiori (45m), Raya (32m)

← Smith-Rowe (32m), Lokonga (loan, Sevilja), Nuno Tavares (loan, Lacio), Elneny, Cedric (free)

 

Liverpool

 

Spoiler

Arne Slot je preuzeo klub nakon što je legendarni Jurgen Klopp rešio da napusti klub na kraju sezone. Svašta smo ispisali o njemu nakon što je objavio svoju odluku, bilo je lepih opraštanja, ali nova era počinje sa novim trenerom, novim idejama ali i starim igračima, makar za sada. Nije bilo nijednog potpisa do danas, nije bilo ni većih odlazaka, a tim se na prvi pogled čini stacked na svim pozicijama, osim centralnih veznjaka gde očekujem neko rešenje za dugačku sezonu, jer su svi trenutni igrači ofanzivnog profila u potpunosti osim Wataru Enda. Ne mora to nužno biti neki ball-winning veznjak, već igrač koji će pretežno reciklirati posed i pokrivati nešto dublje pozicije u veznom redu. Isto važi i za centralne defanzivce, valjalo bi naći nekog igrača koji će biti hijerarhijski iza Konate-Virgil-Gomez tria.

Slot je igrao veoma dopadljiv fudbal na De Kuijp-u, čini se kao veoma senzibilno rešenje, trener koji se uklapa u trenutnu filozofiju kluba i regrutacije. Za razliku od prethodne dve ekipe, novi trener je tu, verovatno i neke nove ideje i principi igre, ali core ovog tima je već dugo na okupu i ipak možemo da gradimo neka očekivanja ove sezone.

 

 

→ /

← Fabio Carvalho (23.4m), Calvin Ramsay (loan, Wigan), Matip, Adrian, Alcantara (free)

 

Chelsea

Spoiler

Još jedno burno leto za Londonske Plavce, novi trener, novi igrači, novi odlasci ali nedovoljno istih da se tim učini iole izbalansiranim. Tim je krcat igračima na svim pozicijama, uglavnom nema nekih velikih razlika u kvalitetu, konkurencija je žestoka ali Boehly i saradnici ne jebu živu silu.

 

Da je ostao Poch i odradio prelazni rok u skladu sa svojim željama, očekivao bih od Čelsija ozbiljnu sezonu i baš jaku borbu za TOP3, ovako previše je unutrašnjih i spoljašnjih faktora koje ne bi valjalo ignorisati. Ponovo novi trener, sa osetno drugačijim idejama od svojih prethodnika, tim deluje idealno koncipiran za fizikalni kontra-napadaški fudbal, a trener je doveden sa idejom o posedu i kontroli utakmica. Dobra stvar je što se vraća Nkunku, koji je imao dobru predsezonu, verovatno najveće pojačanje za Plavce u ovoj sezoni.

 

Ne bi trebalo ignorisati ni rasistički ispad Enza nakon osvajanja Kopa Amerike, iako se nakon nedelju dana navodno sve smirilo i izmirilo, tamnoputi igrači Čelsija su žustro reagovali, a paradoksalno je da Enzo za saigrače ima upravo Disasija, Fofanu, Badiashilea koji su primarna grupa kojoj je uvredljiva pesma upućena, kao i nekoliko saigrača sa sličnim backgroundom koji ne igraju za Francusku.

 

Nije bilo značajnijih odlazaka, jedino Thiago Silva je napustio klub od bitnijih igrača, a Pedro Neto bi trebalo da predstavlja najveće pojačanje uz Kiernan Dewsbury-Hall-a koji je imao odličnu sezonu u Čempionšipu sa istim trenerom.

 

→ Pedro Neto (60m), Dewsdbury-Hall (35m), Jorgensen (24.5m), Kellyman (22.5m), Anselmino (16.5m), Renato Veiga (14m), Wiley (10m), Marc Guiu (6m), Adarabioyo (free)

← Maatsen (44.5m), Lewis Hall (33m), Hutchinson (23.5m), Thiago Silva, Ziyech, Sarr (free), Slonina, Andrey Santos, Wiley, Gilchrist, Anselmino (loan)

 

Tottenham

Spoiler

Postekoglu je brzo pobrao simpatije zbog stila igre, Totenhem uglavnom nisu predviđali u borbi za LŠ ali trajali su do samog kraja sezone. Na kraju 5. mesto i LE, dobar rezultat uzevši u obzir da su ostali bez ikone kluba Harija Kejna. Ove sezone su se pojačali od ranije najavljenim talentovanim Šveđom Lucas Bergvallom, došao je i talentovani Archie Gray, izdanak Leedsove škole koji bi trebalo da predstavlja oslonac u godinama koje dolaze. Uspešno pokriva pozicije centralnog i zadnjeg veznog, a po potrebi i desnog beka koji voli da se uvlači. Došao je i Dominic Solanke u iznenađujuće skupom transferu od 65m eura, nakon odlične sezone u dresu Bornmuta gde je postigao 19 golova u PL.

 

Okosnica ekipe ostaje ista, počeo je Conte, nastavio Ange, čini se da Totenhem ima dovoljno dobru ekipu da napadne plasman u TOP4 ekipe, a očekuje se dodatni napredak Sarr-a, Udogia i novopridošlog Gray-a. Lično baš nisam ljubitelj Brennana Johnsona, te bih voleo da ode negde na pozajmicu a da na krilne pozicije/u navalu dođe neka dobra, proverena zamena koja može da pokriva više pozicija.

 

Odbrana mi se čini kao najjači deo tima, Micky Van De Ven je imao odličnu debitantsku sezonu, dok Udogie i Porro imaju još nešto prostora za napredak. Romero je ključni igrač ovog tima, zajedno sa Sonom u navali. Verovatno ne bi škodilo neko pojačanje u srcu sredine.

 

→ Solanke (64.3m), Archie Gray (41m), Bergvall (10m), Yang (4m)

← Emerson (15m), Rodon (12m), Dier, Sessegnon, Ndombele, Tanganga (free), Hojbjerg, Gil, Velliz, Scarlett (loan)

 

Manchester United

Spoiler

Još jedna loša sezona za Đavole, dugo su bili ekipa koja je dopuštala najviše udaraca na svoj gol, ekipa koja je dopuštala mnogo šansi protivniku, ekipa koja se vadila golovima McTominay-a, izvrtela previše kombinacija u poslednjoj liniji usled problema sa povredama, mnogo tenzije, promena vlasništva, beefing Ten Hag, i na kraju su pucali preko prikazanog i zadržali 8. poziciju na tabeli. Pomenuti FA kup je, čini se, sačuvao klupu Ten Hagu i predstavlja jednu od retkih pozitivnih stvari prošle sezone na Old Traffordu. Ubedljivo najpozitivnija stvar je pojavljivanje akademskog produkta Kobbie Mainoo-a, koji je dobre partije krunisao i korektnim partijama na EP u Nemačkoj. Odličan mladi igrač, koji je prošao sve strukture kluba i pojavio se baš na poziciji gde je najpotrebniji klubu.

 

Za sada najveći trošadžija i klub sa na papiru najboljim prelaznim rokom, glavni napadač u novoj sezoni će biti Joshua Zirkzee, holanđanin koji je prošao Bajernovu školu je imao odličnu sezonu u Bolonji, postigao je 11 golova na 34 utakmice uz 5 asistencija, na prvi pogled ne baš odličan učinak, ali u pitanju je kompletan napadač koji je uz Calafioria predstavljao glavnu uzdanicu ekipe koja je pobeđivala velikane u Italiji i obezbedila mesto u LŠ. Igrač koji voli da se spušta i do sredine terena, da pokupi loptu i onda brzim kombinacijama ili nošenjem napada dubinu. Trebalo bi da znači dosta i Rashfordu, koji je nakon najlošije sezone u karijeri u jednom trenutku delovao da je na izlaznim vratima.

U srcu odbrane, tamo gde je najviše gorelo, došao je Matthijs De Ligt, kojem je Ten Hag dao kapitensku traku sa 18 godina i sa kojim je imao onu odličnu LŠ kampanju kada je Ajax volšebno izbačen u polufinalu golom Lucasa Moure. De Ligt je u minuloj sezoni neretko ostajao na klupi, mučio je muke i sa povredama, čini se da je ovakav transfer odličan za obe strane u ovom trenutku. 
Takođe, potpisao je i verovatno najperspektivniji u-21 štoper današnjice, Leny Yoro je pomalo iznenađujuće izabrao prelazak u Junajted iako je bio kontaktiran od strane Florentina Pereza, koji je u Real Madrid maniru želeo da sačeka da Yoru istekne ugovor sledeće sezone i da tako potpiše za Real kao deo budućnosti kluba. Ovako je ispalo odlično za Lil, a Junajted je poprilično razbio kasu. Yoroa nećemo videti na terenu do Novembra zbog povrede koju je zaradio na pripremnoj utakmici.

U paketu sa De Ligtom došao je i Mazraoui, takođe bivši Ten Hagov igrač koji je bio deo one odlične generacije Ajaxa. Lično nisam neki ljubitelj Mazraouia, ali trebalo bi da predstavlja dobru opciju na obe bekovske pozicije, igrač koji ima dobru kontrolu lopte i pas, koji će moći da se koristi na više načina.

 

Ne treba spavati ni nad povratkom Sancha iz Borusije, nakon najava da su Ten Hag i on izgladili odnose. I dalje je u pitanju veoma talentovan i nezgodan igrač, u nekom scenariju dobrom po Junajted mogao bi predstavljati baš veliko pojačanje.

 

→ De Ligt (45m), Yoro (62m), Zirkzee (42.5m), Mazraoui (15m)

← Greenwod (26m), Wan-Bissaka (17.6m), Kambwala (10m), Van de Beek (500k), Alvaro (6m), Varane, Martial (free)

 

Aston Villa


 

Spoiler

Fenomenalna sezona Ville im je donela slatki LŠ novac, ali čini se da nisu imali mnogo prostora za jake potpise i da su reagovali baš tamo gde im je gorelo. Zbog problema sa PSR-om su ostali bez jednog od ključnog igrača, veznjak Douglas Luiz je prešao u Juventus, dok je Moussa Diaby obezbedio buduće generacije familije potpisom za Al Ittihad i tako doneo Villi preko potreban pozitivan bilans. Igrač koji je na momente pokazivao mnogo u prošloj sezoni, kojeg sam očekivao da ove sezone iskorači.

 

Najveći ulazni transfer Ville je Ian Maatsen, koji je prošlu polu sezonu odigrao odlično u dresu Borusije na pozajmici iz Čelsija. U pitanju je levi bek kojeg je Borusija često koristila u sredini terena, dobar je na lopti, brz ali utisak je da je nešto slabašniji igrač i da je sklon većim rizicima u posedu. Zamena za Douglasa Luiza je Amadou Onana iz Evertona, 6/8 hibrid koji će biti jako važan za Villine ambicije u predstojećoj sezoni. Visok, jak, korektan na lopti - deluje kao prototip pivot igrača kakve Emery voli.

 

Zamena za Diaby-a odnosno igrač sličnih karakteristika koji igra na istim pozicijama je Jaden Philogene, koji je imao odličnu sezonu u Čempionšipu za Hull City, inače Villino dete koji je letos došao u žižu javnosti nakon bizarne situacije, kada je njegov menadžer postovao na Instagram slike sa Barseloninog kompleksa, u nadi da će klubovi ući u bidding war misleći da je Barsa u pregovorima sa Džejdenom. Ubrzo se ispostavilo da je tamo otišao turistički a nakon toga Villa ga je vratila u klub. Sličan put je doživeo i Cameron Archer, koji je prošlog leta prodat Sheffieldu, a ovog leta vraćen nakon okej sezone u PL. Obojica će značiti i prilikom registracije igrača i minimalnih propisa u LŠ.

 

→ Onana (59m), Maatsen (44.5m), Archer (16.6m), Philogene (16m), Iling-Junior (14m), Dobbin (11.8m), Barranechea (8m), Barkley (6m)

← Diaby (60m), Douglas Luiz (51.5m), Iroegbunam (11m), Sanson (4m), Chambers (free), Coutinho, Dobbin, Kesler-Hayden (loan)

 

Newcastle United

Spoiler

Svrake su u minuloj sezoni imali povratnički nastup u LŠ, a čini se da je igranje na više frontova stvorilo problema u PL. Jedan od najvećih problema je predstavljao izostanak veoma bitnog igrača Sandra Tonalija, koji je suspendovan zbog klađenja, a čiji će povratak od 1. kola nove sezone predstavljati ponajveće pojačanje. Nije bilo mnogo trošenja, kao i Villa našli su se u PSR problemu, pa su prodali neke igrače klubovima koji su bili radi da svoje ulazne transfere razvuku na 5+ godina.

 

Od Čelsija je otkupljen Lewis Hall nakon prošlosezonske pozajmice, Lloyd Kelly je došao kao slobodan igrač iz Bornmuta, a Vlachodimos je došao kao back up Nick Pope-e iz Foresta. Budući da Njukasl već ima poprilično dobro izbalansiran tim i širok roster, čini se da problemi sa PSR-om nisu doneli puno problema, ovom timu treba kontinuiteta i ponavljanja što i očekujem od njih u novoj sezoni. Trener Eddie Howe je slovio za favorita da nasledi Southgatea na klupi Engleske ali čini se da za sada neće doći do toga.

 

→ Lewis Hall (33m), Vlachodimos (23.6m), Osula (11.6m), Lloyd Kelly, John Ruddy (free)

← Elliot Anderson (41.2m), Yankuba Minteh (35m), Matt Ritchie, Watts, Karius, Dummet, Hendrick (free)

 

West Ham

Spoiler

Otišao je David Moyes nakon početnih sezona overachievovanja, sezona stabilizacije i sezone neuspešnog iskoraka kakve su, čini se, Njukasl i Vila uspeli da naprave. Menja ga Julen Lopetegui, trener koji gaji ofanzivni fudbal, često insistira na mnogo kombinacija krilnih igrača i bekova, trener koji se nekako ne uklapa u trenutni roster Čekićara a pogotovo ne u poslednje transfere kluba. Možda je spreman da se adaptira i proba nešto drugačije od onoga što je radio u prethodnim klubovima, ali sve što su Čekićari uradili letos me neodoljivo podseća na Moyesa.

 

Žan-Kler Todibo je došao iz Nice na pozajmicu, igrač koji je odličan na lopti, nekada je važio za najperspektivnijeg mladog štopera na kontinentu, ali je imao od loše do korektne sezone na pozajmicama u Šalkeu i crvenom delu Lisabona. Igrama u Nici je zapao za oko mnogim klubovima, iskreno sam iznenađen da su ga pustili da ode tako lako. U srce odbrane došao je i Max Killman iz Vulvsa, a na poziciju desnog beka došao je Aaron Wan Bissaka iz Junajteda. Osvežili su Čekićari i oba krila, Luis Guillherme je došao iz Palmeirasa, odlikuje ga odlična tehnika i brzina po desnom krilu, a levo krilo je pojačano Crycenciom Summervillom iz Leedsa, igrač koji je izrazito brz ali je daleko od nekog PL kontinuiteta. U srce terena došao je Guido Rodriguez za dž, igrač koji je partijama u Betisu skrenuo pažnju mnogih većih klubova i trebalo bi da predstavlja ponajveće pojačanje ove sezone. Za kraj, novi napadač je simpatični Niklas Fullkrug, Nemac loših zuba je sjajan u igri glavom i kao neki supporting napadač koji svojim fizikalijama i kretnjama može da otvara prostor ostalim igračima u napadu. 

 

Jedna od ekipa koju ću se truditi najviše da ispratim ove sezone, ima tu svačega, može da bude zanimljivo, dobro ali i razočaravajuće.

 

→ Kilman (47.5m), Summerville (29.3m), Fullkrug (27m), Luis Guillherme (23m), Wan-Bissaka (17.6m), Guido Rodriguez, Foderingham (free), Todibo (loan)

← Flynn Downes (17.85m), Benrahma (14.4m), Kehrer (11m), Trott (1.5m), Johnson, Anang, Ogbonna, Mubama (free)

 

Brighton

Spoiler

Galebovi su prošle sezone platili cenu igranja na više frontova, a malo su i De Zerbijeve ideje pročitane, dok su timovi uspeli da iskoriste i neiskustvo pojedinih igrača. I pored toga ne odustaju od svoje ideje, regrutacija igrača funkcioniše kao i ranije, uz nekoliko iskusnijih/role model igrača većina tima je emerging ili na pragu tog statusa. U novoj sezoni imaće i novog trenera, momak rođen '93 godine u Texasu, Fabian Hurzeler je novi trener Brightona, nakon dve dobre sezone u party delu Hamburga koje je krunisao povratkom St. Paulija u Bundesligu. Te dve sezone su mu jedine menadžerske sezone, pre toga je bio pomoćnik u istom klubu, a kako su do njega došli samo oni znaju. 

 

Najveće pojačanje je Mats Wieffer, još jedan mladi igrač ali koji iza sebe ima već nekoliko sezona seniorskog fudbala, kao i odličnih partija u dresu Fejnorda kod novog trenera Liverpula. U pitanju je polivalentan igrač, tip igrača kakvi se čine dosta popularnim u Holandiji u poslednje vreme, igrač koji pokriva obe štoperske pozicije, desnog beka, zadnjeg veznog... 

 

Doveli su takođe i dva brzonoga krila, Yankuba Minteh je nakon odlične sezone u Fejnordu na pozajmici iz Njukasla došao da pokrije poziciju desnog krila, dok je Ibrahim Osman, izdanik čuvene Right to Dream akademije došao iz Danskog Nordsjellanda nakon odličnih igara prethodne sezone, u koje su se nažalost uverili i navijači Partizana.

 

Cozier-Duberry, jedan od najboljih izdanaka Arsenalove škole poslednjih par sezona je došao kao zalog za budućnost, na prvi pogled Brighton ima baš širok roster i možda i previše igrača sličnog profila na krilnim/ofanzivni veznim pozicijama. Nisam stigao da istražim novog trenera, ali ako dolazi sa popularnim stilom fudbala iz Nemačkih liga, mislim da će Brightonu tako nešto više odgovarati od onih kontrolisanih, dodavačkih partija kod De Zerbija, gde su prošle sezone često bili na granici gledljivog. Ima tu mnogo brzine, talenta, driblinga, tako da očekujem da bude dosta golova na njihovim utakmicama.

 

→ Minteh (35m), Wieffer (30m), Osman (19.5m), Yalcouye (7m), Cozier-Duberry (free)

← Undav (26.7m), Gross (7m), Leonard (600k), Lallana, Alzate, Kozlowski (free), Buonanotte, McGill (loan)

 

Crystal Palace

Spoiler

Glavni igrač prošlosezonskog Palasa i jedan od najuzbudljivijh igrača cele PL je otišao kod Kompany-a u Bayern, došle su zanimljive zamene ali ostaje da se vidi da li će zajedno moći da nadomeste ono što im je donosio Olise. Ispratio sam Palas u završnici sezone pažljivo, mnogo trčanja, natrčavanja ali nekako se sve vrtelo oko Olisea, koji je ili odvlačio igrače ili direktno sa loptom izmišljao rešenja.

 

Ismaila Sarr je igrač koji je već poznat PL navijačima, veoma brz i ne previše inteligentan, ako postoji jedan tim u PL gde vidim da ima dobru do odličnu sezonu to je upravo Palas. 

Daichi Kamada je došao za dž iz Lacija, igrač koji je bio udarna igla Frankfurta u sezonama pre, takođe veoma smisleno rešenje i Palas sada ima dosta opcija napred za kombinovanje.

 

Nakon odlične sezone u Betisu, došao je Marokanac koji je prošao mlađe kategorije Majorke i Barselone, Chadi Riad sa svojih 21 godinom i odličnom prethodnom sezonom može predstavljati veoma zanimljiv dodatak ovosezonskoj PL.

 

Kao i prethodnih sezona, Palas je pokazao da može da igra jedan od najzanimljivijih ofanzivnih fudbala na Ostrvu, ali i da pogubi konce i vadi kestenje iz vatre pred kraj sezone. Biće zanimljivo videti da li je sve ono bio fluke ili Glasner može da ih održi negde na gornjim granicama, a u tom slučaju ih vidim u jakoj borbi za TOP8.

 

→ Ismaila Sarr (15m), Riad (15m), Kamada (free)

← Olise (53m), Banks (400k), Riedewald (free

 

Bournemouth

Spoiler

Odlična sezona Trešnjica u debitantskoj PL sezoni za Andonija Iraolu, na momente su igrali jako dopadljiv fudbal i završili u mid-table komfornoj sezoni. Ostali su bez dva veoma bitna igrača, Kelly koji je otišao za dž u Njukasl i glavni napadač Solanke koji je prešao u Totenhem. Direktne zamene su Enes Unal iz Hetafea, Turčin koji je zanimljiv igrač ali ipak trenutno nivo ispod prošlogodišnje opcije. Zamena za Kelly-a je perspektivni Holanđanin Dean Huijsen, koji je bio pozajmljen Romi iz Juventusa, igrač koji je dobar na lopti a ume i često da izlazi daleko od svojih 16 metara. Potencijalno veoma zanimljiv parnjak sa etabliranim Zabarnyem.

 

Luis Sinisterra je pojačao krilne pozicije iz Leedsa, a rezervni desni bek je i Julian Araujo iz Barselone koji je prošle sezone igrao u Las Palmasu na pozajmici.

 

Očekujem da dovedu makar još jednog igrača do kraja prelaznog roka, ima love od Solankea, nije da negde nešto gori, ali valjalo bi dovesti još jednu opciju u špicu napada. Imaju dosta brzih i polivalentnih igrača u navali, ali umeli su da se muče sa Semenyom napred.

 

Ponovo će biti jedna od ekipa koje ću rado gledati.

 

→ Sinisterra (23.4m), Enes Unal (16.5m), Huijsen (15.2m), Julian Araujo (10m), Paulsen (2.3m), Jebbison (free)

← Solanke (64.3m), Kieffer Moore (1.8m), Lloyd Kelly, Jamal Lowe (free), Rothwell, Paulsen (loan)

 

Fulham

 

Spoiler

Marco Silva iz sezone u sezonu radi odličan posao u Fulamu, a sve manje i manje dobija prostora da ojača tim. Ovaj put ih je napustio Joao Palhinha, apsolutno ključni igrač prošlosezonske ekipe, koji je otišao u Bajern nakon višemesečne sage. I ove dve sezone što su izvukli od njega je apsolutna premija.

Najveći dolazak je potpis Emile Smith-Rowea, meni baš gotivan igrač koji će im mnogo značiti. Fali tu neki Palhinhaesque igrač, neki water carrier, u slučaju da se ne isprse tu, moglo bi ovo biti odličan epilog za našeg Sašu Lukića pošto su poprilično mršavi na tim pozicijama.

Prošle sezone sam im predviđao poziciju tek iznad relegacione zone, ovaj put ih ne vidim iznad 15. pozicije na tabeli osim ako Silva ponovo napravi odličan burek od suvih kora i ustajalog ulja.

 

→ Smith-Rowe (32m), Sessegnon (free), Cuenca (6.7m)

← Palhinha (51m), Adarabioyo (free), De Cordova-Reid, Rodak, Willian (free)

 

Wolves

Spoiler

Vukovi su i dalje u potrazi za načinom da iskorače iz mid-table zone, menjali su trenere, filozofije a u novoj sezoni su ostali sa starim trenerom koji nije imao nešto mnogo prostora da ojača tim. Nekoliko igrača se vratilo sa pozajmica, Saša Kalajdžić se oporavio od strašnog kidanja ligamenata, a imaće i konkurenciju u vidu najvećeg pojačanja ove sezone, Jorgen Strand Larsena. Visoki Noveržanin je veoma dobar na lopti, za svoju visinu je poprilično brz i može ga se koristiti na više načina u napadu. Deluje veoma komplementaran igrač ostatku igrača iza sebe.

 

Došao je i mladi Rodrigo Gomeš iz Brage, još jedan Portugalac posredstvom Žorža Mendeša je našao svoje mesto u Vulvsima, u pitanju je veoma zanimljiv igrač koji se prošle sezone istakao sa 7 golova i 7 asistencija u Portugalskoj Primeiri. Brz, tehnički dobar, prototip igrača kakve Vulvs voli iz Portugala, a videćemo da li će menjati Pedra Neta ili će se žestoko boriti sa Gedešom/Podensom koji su se vratili sa pozajmica.

 

Ponovo veoma zanimljiv roster, ali sam ponovo obazriv sa njima nakon onih užasno dosadnih partija pre dve sezone, kada sam ujedno imao najveća očekivanja od Vukova. Deluju pokriveno na svim pozicijama osim štoperskih, tu bi jedan kapitalac baš čučnuo i podigao plafon ekipe.

 

→ Rodrigo Gomes (15m), Pedro Lima (10m), Tommy Doyle (5m), Strand Larsen (loan)

← Pedro Neto (60m), Max Kilman (47.5m), Bolla (free), Hugo Bueno (loan)

 

Everton

Spoiler

Toffees (karamele mi je nekako više krindž) su nekako prebrodili sve nedaće prošle sezone, oduzimanje bodova, finansijski problemi... na kraju je Šon Dajš zategao ekipu i ponovo su preživeli u PL. Bili su aktivni ovog leta, čini se da su pokušali da ojačaju širinu tima koja je bila jedan od većih problema prethodnih sezona.

 

Jedan od najbitnijih igrača, Amadou Onana je otišao u Vilu, dok je Ben Godfrey u zanimljivom transferu otišao u šampiona LE Atalantu. Na pozajmicu je došao Jesper Lindstrom, igrač koji je obećavao dosta u Frankfurtu ali se u Napulju (kao i mnogi igrači prošle sezone) nije snašao. Odlikuje ga hitrina, work rate i upornost, podseća me na produkta njihove škole koji je otišao u Njukasl pre dve sezone, Antoni Gordona.

 

Potpisao je Jake O'Brien nakon dobre sezone u Lionu kao zamena za Godfreya, kao i Ilman Ndiaye, igrač koji je pretprošle sezone žario i palio u Čempionšipu ali u Marseju nije pokazao štošta.

 

Na prvi pogled zanimljiva ekipa, bez nekih vidljivih rupa i manjkavosti, odoleli su Junajtedovim napadima na Brantvajta, očekujem ih u nešto boljem izdanju ove sezone i neku mid-table kampanju.

 

→ O'Brien (19.5m), Ilman Ndiaye (18m), Iroegbunam (10.7m), Lindstrom (loan)

← Onana (59.35m), Godfrey (12m), Dobbin (11.8m), Lonergan, Andre Gomes, Dele Alli (free)

 

Brentford


 

Spoiler

Brentford je imao razočaravajuću prošlu sezonu, malo su se klubovi navikli na njih a igrali su i bez najboljeg igrača Ivana Toneya koji je bio suspendovan zbog klađenja na sopstvene utakmice. Bilo je priča da će možda napustiti klub ovo leto, pominje se i PSŽ, videćemo šta će biti na kraju. Potencijalna zamena je već stigla, visoki Igor Thiago je za lepu lovu došao nakon odlične sezone u Brižu, ali se nažalost povredio i nećemo ga gledati do 2025. najverovatnije. Osim njega samo još jedan dolazak, od Liverpula je otkupljen Fabio Karvaljo koji je pojačati širinu u ofanzivnom delu tima.

 

Nije bilo odlazaka, jedino je Arsenal otkupio Davida Rayu nakon prošlosezonske pozajmice. 

U skladu sa očekivanim, Pčelice su rešile da veruju u sebe i svog trenera, te nakon razočaravajuće sezone u novu ulaze maltene nepromenjeni, očekujem da do kraja prelaznog roka eventualno dovedu nekog mlađeg igrača ili ako se nešto lepo otvori. 

 

 

→ Igor Thiago (33m), Fabio Carvalho (23.4m)

← David Raya (32m), Fin Stevens (600k), Strakosha, Baptiste, Goode, Ghoddos (free)

 

Nottingham Forest

Spoiler

Nakon što su jedva obezbedili opstanak, Forest je rešio da napravi blage promene u timu, jedan od prvih većih potpisa nakon povratka u PL, Moussa Niakhate je prešao za lepu lovu u Lyon, kao i Orel Mangala. Vlachodimos je za takođe lepe novce otišao u Njukasl i tako su rešili PSR probleme zbog velikog trošenja prethodna dva leta.

 

Potrošili su mnogo novca na Elliot Andersona iz Njukasla, ako ostanu verni svojem sistemu sa trojicom pozadi, pomalo nelogičan potpis budući da u srcu sredine već imaju Sangarea, Danila i Domingeza, koji su etabliraniji igrači od Andersona.

 

Našim navijačima će biti zanimljiv i dolazak Nikole Blekija Milenkovića po veoma povoljnoj ceni, nakon odličnog početka u Violi delovalo je da stagnira već par sezona, PL fudbal, okej ekipa a čini se i da su navijači zadovoljni koga su doveli.

 

Došao je i Marko Stamenić koji je odmah prosleđen na pozajmicu bratskom vlasničkom klubu Olimpijakosu, kao i rezervni golman iz Brazila za malu lovu.

 

Na prvi pogled ekipa se čini veoma zanimljivom, odlično balansirana za Nuna Espirita Santa koji voli sa trojicom pozadi da pegla kontre, ima tu dosta stamenosti, skočnosti, snage i brzine, tako da možemo očekivati sličan pristup kao i prošle sezone, sa nešto boljim rezultatima. Matz Sels nije golman koji uliva mnogo poverenja, tako da ako bih gledao neku poziciju koju je potencijalno problematična, onda je to golman.

 

→ Elliot Anderson (41.2m), Milenkovic (14.3m), Jota Silva (7m), Stamenic (5m), Carlos Miguel (4m), Moreira (1.5m)

← Niakhate (32m), Vlachodimos (23.6m), Mangala (23.4m), Freuler (4.5m), McKenna, Felipe, Soh, Kouyate, Arter, Hennessey (free), O'Brien, Stamenic, Panzo, (loan)

 

Leicester City


 

Spoiler

Lisice su se ekspresno vratile u Premijer Ligu, nakon odlične sezone u Čempionšipu, ali... deluje da su nešto konzervativnije pristupili prelaznom roku, ali veća bojazan je što su ostali bez trenera sa kojim su pružali odlične partije, a umesto njega je došao simpatični Steve Cooper koji je sa Forestom ušao u PL i igrao kompetativno sezonu i pol. Takođe, najbolji igrač iz prošle sezone je otišao sa trenerom u paketu u Čelsi, a klub je napustio i dugogodišnji sluga Kelechi Iheanacho kao i veteran Mark Albrighton.

 

Otkupljen je brzonogi Fatawu od Sportinga, uz Dewsbury-Halla ponajbolji igrač prošle sezone. Odbranu je pojačao talentovani Caleb Okoli, produkt Atalantine škole ali i dalje poprilično rovit igrač, odličnih fizičkih predispozicija.

 

Za dž je došao verni sluga iz Fulhama De Cordova-Reid, a na pozajmicu mladi Argentinac Facundo Buonanotte iz Brajtona.

Soumare se vraća nakon ok pozajmice u Sevilji, kao i Viktor Kristiansen koji je imao odličnu sezonu u Bolonji.

 

Fali tu jedan dobar, provereni štoper, kao i napadač budući da Patson Daka nikako da priđe najavama iz Salcburga. Neće biti lako Lisicama da obezbede opstanak ukoliko ne odreše malo kesu, a sa posebnom pažnjom ću pratiti njihove utakmice zbog fan bejza i legendarne titule pre nešto manje od 10 godina.

 

→ Fatawu (17m), Okoli (14m), Golding (6m), De Cordova-Reid (free), Bunanotte (loan)

← Dewsbury-Hall (35.4m), Iheanacho, Praet, Albrighton (free), Souttar (loan)

 

Southampton

Spoiler

Soton je za razliku od Lestera bio dosta aktivniji na tržištu, mada su ruku na srce imali osetno slabiju početnu poziciju.

 

Novi štoper je Taylor Harwood-Bellis koji je otkupljen od Sitija nakon odlične pozajmice u Sotonu, desni bek Yukinari Sugawara je došao iz AZ-a za iznenađujuće malo novca, odlikuju ga brzina i izleti napred, baš profil igrača kakav im je trebao za PL fudbal i često podređeni položaj.

 

Došao je i meme igrač Ben Brereton Diaz iz Viljareala, kao i talentovani Ronnie Edwards iz Peterborougha. Flynn Downes-a su prošle sezone pozajmili od West Hama i sada su rešili da ga otkupe, ali pitanje je kako će se nositi sa aždajama i razaračima na sredini terena PL ekipa.

 

Alcaraz, Onuachu i Bella-Kotchap su se vratili sa svojih pozajmica, a došli su i neki veterani poput izdanka njihove škole Adama Lallane.

 

Trener je Russell Martin koji debituje u PL, tako da se na prvi pogled čini da bi im baš čučnulo neko provereno PL pojačanje u svakoj liniji tima.

 

→ Harwood-Bellis (23m), Downes (17.8m), Brereton Diaz (8.3m), Sugawara (7m), Nathan Wood (3.5m), Ronnie Edwards (3.5m)

← Lyanco (4.5m), Caleta-Car (3.6m), Perraud (3.5m), Che Adams, Armstrong (free), Matsuki (loan)

 

Ipswich Town

Spoiler

Ipsvič je rešio da iskoristi promociju u PL da izgrade nešto što će garantovati stabilnost i u slučaju ispadanja, te su se rešili da pojačaju tim skoro ekskluzivno mladim talentovanim igračima.

 

Najveći transfer za sada je Omari Hutchinson iz Čelsija, došao je i Jacob Greaves nakon odlične sezone u Hull City-u (Hull su poprilično očerupali nakon odlične Championship sezone...), kao i sin legendarnog Rory Delapa, Liam Delap. Pre nekoliko godina je važio za jednog od najvećih talenata Engleskog fudbala, a prošle sezone je imao okej sezonu u Hull-u sa 8 postignutih pogodaka.

 

Novi golman je i Arijanet Murić iz Burnley-a, i to je otprilike to od ulaznih transfera. Ne verujem da imaju još mnogo love za nove igrače, ovo za sada je poprilično neiskusno za PL, ali su rešili da puste trenera da proba nešto slično kao prošle sezone i da kroz mlade igrače i parachute payment grade nešto ponovo u budućnosti. Verovatno bismo svi voleli da nekako obezbede opstanak ali za sada su šanse za to poprilično mizerne.

 

→ Huthinson (23.5m), Greaves (21.5m), Delap (17.8m), Muric (9.55m), Connor Townsend (600k), Ben Johnson (free)

← Ahadme (1.2m), El Mizouni (470k), Hladky, Camara, Jackson, Hayer (free)

 

1. Arsenal

2. Manchester City

3. Liverpool

4. Manchester United

5. Tottenham

6. Chelsea                              

7. Newcastle

8. Aston Villa

9. West Ham

10. Brighton

11. Brentford

12. Crystal Palace

13. Nottingham Forest

14. Bournemouth

15. Everton

16. Wolves

17. Fulham

18. Southampton

19. Leicester City

20. Ipswich Town

 

Evo neke nazovi predikcije, mada kada proletim čini mi se da je ovo realističan power ranking, uz možda poziciju-dve između par ekipa. Ponovo sam rešio da dam Junajtedu više poverenja nego što zaslužuju, ali ovaj put ima više razloga za to nego prošle sezone. Chelsea i West Ham su mi sumnjivi, ali sam išao nekim trenutnim kvalitetom rostera. Voleo bih da Lester i Ipswich opstanu, ali baš je teško gurnuti bilo koga u relegacione pozicije osim Fulhama.

 

Gledamo se u petak. Eeedemo!

Edited by Charles De Ketelaere
  • Like 15
  • Thanks 5
Link to comment
Share on other sites

Hvala za otvaranje, slazem se sveukupno do pozicija, Aston Vila mi deluje kao ekipa koja moze da se ustali u top 4, a sigurno top 6, osmo mesto bi za njih bila katastrofa ove sezone posto su objektivno jaci nego prosle, isto tako ne vidim Junajted u top 4. Cini se da bi prva tri mesta trebalo da budu zacementirana.

 

Postoji mala sansa za raspad Sitija, jer uopste nisu osvezili tim i nikad vise rupa nisu imali, ali ne verujem da ce se desiti.

 

Isto mislim da necemo videti ekipe koje se vracaju ekspresno nazad. Lester deluje dosta slabo, ali mislim da ce se na kraju pojacati, a i imaju dovoljno iskusnih igraca da ne ispadnu iz lige. Sautempton isto ako bude trebalo ima novca za pojacanja.

 

Mislim da ce se za opstanak boriti Notingem, Kristal Palas i Bornmut zajedno sa Ipsvicem, u tih 4 vidim 2, a mozda i sva tri putnika u Cempionsip.

 

Fulam pre vidim na 10. mestu nego u borbi za opstanak, postali su jako stabilni. Odlazak Palhinhe ce sigurno biti problem, ali bar kvantitet na tim pozicijama imaju pa cemo videti.

Edited by McLeod
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, McLeod said:

Hvala za otvaranje, slazem se sveukupno do pozicija, Aston Vila mi deluje kao ekipa koja moze da se ustali u top 4, osmo mesto bi za njih bila katastrofa ove sezone posto su objektivno jaci nego prosle, isto tako ne vidim Junajted u top 4. Cini se da bi prva tri mesta trebalo da budu zacementirana.

 

Da sam išao emocijom više nego raciom, stavio bih ih u TOP4, možda sam previše obazriv/skeptičan ali mislim da je PL+LŠ baš, baš zahtevan ritam. Verovatno sam mogao da ih metnem na 7. mesto umesto Njukasla ali avaj.

 

Inače, stavio sam poll da traje do 21h u petak kada počinje sezona, pa ko može da stigne neka glasa za šampiona.

Link to comment
Share on other sites

Svaka čast na otvaranju. Mogu da zamislim koliko bole prsti nakon ovolikog kucanja. Sa moje strane najzanimljivije će biti ispratiti Aekaru Postekoglua u drugoj sezoni u Totenhemu i Slota kako će se snaći sa ogromnim pritiskom i očekivanjima koja su mu ostavljena.

Link to comment
Share on other sites

Nema sile da ispadaju opet 3 tima iz Championshipa.
2/3 mozda Ipswich i Saints/Lester. Od PL ekipa ima dosta ekipa koja vise Fulam i Bourmaut su prodali najbolje igrace, Everton je prodao startnog dmc, Vulvsi prodali zbog najboljeg igraca koji je staklen doduse. 
I vecina ekipa nije ni nasla zamenu.

Edited by LayupFromTheMidget
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Meni je jedino Fulam tu nivoa Sautemptona i Lestera. Bornmut je ostao bez najboljeg igrača, glavnog napadača i tu moraju da se pojačaju ali ostalo je baš bolje od Lestera i Sautemptona. 
 

Vulvsi, Bornmut i Everton posle Fulama... ali sve je osetno jače, za sada, od ekipa iz Čempionšipa. 

Link to comment
Share on other sites

Quote

A list of Chelsea’s 43 first-team players (and quite a few more)...

Goalkeepers: Robert Sanchez (26) / Filip Jorgensen (22) Marcus Bettinelli (32) Djordje Petrovic (24) Bergstrom (21) Gabriel Slonina* (20) Kepa Arrizabalaga (29)

Defenders: Axel Disasi (26) Marc Cucurella (26) Tosin Adarabioyo (26) Benoit Badiashile (23) Levi Colwill (21) Trevoh Chalobah (25) Ben Chilwell (27) Reece James (24) Malo Gusto (21) Wesley Fofana (23) Josh Acheampong (18) Bashir Humphreys (21) Alfie Gilchrist* (20) Aaron Anselmino* (19) Caleb Wiley* (19)

Midfielders: Enzo Fernandez (23) Lesley Ugochukwu (20) Carney Chukwuemeka (20) Kiernan Dewsbury-Hall (25) Conor Gallagher (24) Cesare Casadei (21) Moises Caicedo (22) Omari Kellyman (18) Renato Veiga (21) Romeo Lavia (20) Tino Anjorin (22) Andrey Santos* (20) Leo Castledine (19) Alex Matos (19) Jimi Tauriainen (20)

Forwards: Raheem Sterling (29) Mykhailo Mudryk (23) Noni Madueke (22) Nicolas Jackson (23) Christopher Nkunku (26) Armando Broja (22) Cole Palmer (22) Tyrique George (18) Deivid Washington (19) Marc Guiu (18) Angelo Gabriel (19) David Datro Fofana (21) Romelu Lukaku (31) Pedro Neto (24) Diego Moreira (20) Mason Burstow (21)

 

Jebi me ako i sam Boehly zna svakog igraca 

  • Like 1
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

Nisam gledao celu utakmicu već na prekide,ali ovo što je pokazao Junajted u tom periodu bilo je ispod proseka.Zanimljive su mi izmene Ten Haga kada menja štopere a valjda juri pobedu(ako može neko to da mi objasni?).

U svakom slučaju,lepo je da se PL vratila 🙂

Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, sasha arsenal said:

Nisam gledao celu utakmicu već na prekide,ali ovo što je pokazao Junajted u tom periodu bilo je ispod proseka.Zanimljive su mi izmene Ten Haga kada menja štopere a valjda juri pobedu(ako može neko to da mi objasni?).

U svakom slučaju,lepo je da se PL vratila 🙂

Nikad jaci Fulam sa dovedenim ESR-om.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, Don Dusko said:

Lord Ten Hag nastavlja svoju dominaciju!

 

Pokajte se smrtnici!

 

 Relativno brzo ce on na biro za nezaposlene.

   Nastavlja tamo gde je stao prethodne sezone. 

 Lose odluke igraca Fulama u odsudnim mimentima i ona slučajna peta Megvajera su sprečili negativan ishod po MU veceras.

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, IskarJarak said:

Battle je u pravu što se njega tiče, potpuno nedisciplinovan igrač

Ja nisam 100 % u pravu samo kad svesno hiperbolizujem neki narativ for the sake of otvaranje oči da se naznaci nesto sto se ne primecuje lako, pa nekad i provociram polarnost diskusije samo sa potrebom da neko u svom mikrokosmosu obrati paznju na neke stvari dok pokusava da mi konfrontira 😄 Naravno, svestan sam da ljudi tesko prihvataju da je neko drugi u pravu, i ljudi posle investirane energije i karaktera u postovima ne kazu samo “gle stvarno je tako”

 

Bruno je trade-off koji navijaci zele, a Utd kao klub trenutno, niti nas trener nisu dovoljno hrabri da odbiju.

 

Dobijas nesto, holistički mnogo vise gubis 😕

Link to comment
Share on other sites

On 8/15/2024 at 4:12 PM, Charles De Ketelaere said:

A evo i Bornmuta, Romano prenosi da stiže Evanilson iz Porta za 47 meleona. Odličan, kompletan igrač, nije brzinski/fizički blizu Solankea, ali overall bolji napadač po meni. Verujem i da će krilni igrači doći dosta do izražaja.

Solanke je imao 19/3 ovaj u Portugalu igrajuci za Porto ima gori skor a tamo je Nunez davao 30.

Link to comment
Share on other sites

Meni deluje kao da će ovo biti najneizvesnije prvenstvo u nekoliko poslednjih godina..možda i deceniju unazad.

Mančester Siti ostavlja utisak da je slabiji nego prethodnih sezona. Možda Pep polako gubi entuzijazam,možda nekakva neizvesnost oko kršenja pravila ffp čini svoje.. Arsenal definitivno raste iz sezonu u sezonu i stvarno deluje da će oni biti ti koji će skinuti "Građane" sa trona,posebno uzevši činjenicu da zaista napreduju kao tim. Ostatak top 6 kluba nije lako predvideti: Liverpul kreće u restart sa novim menadžerom u post-klopovskoj eri, Junajtedu se ne može verovati..Čelzi nikako da se dovede u red,a odlazak Poketina sigurno nije pomogao. Možda čak Totenhem deluje kao najstabilniji tim trenutno za visok plasman.

Dalje,postavlja se pitanje da li su sastavi A.Vile i Njukasla dovoljno široki da iznesu napornu sezonu? Nema sunmje da i Oli Votkins i Isak poseduju kvalitet da gurnu svoje ekipe na mesta koja obezbeđuju evropski fudbal,jer obojica imaju 20+ golova u nogama. Međutim,ostatak ekipa je malo diskutabilan. Jer,kada suspenzije i povrede krenu da proređuju tim,neće biti lako gurati kroz sezonu. Ovo posebno važi za klub iz Birmingema koji će igrati Ligu šampiona pride. Njukasl je lišen te brige ove sezone,ali nad njima se povijaju neki upitnici oko ffp,a čini se kako ni menadžer više nema podršku koju je uživao.

U sredini tabele će baš biti zagužvano. Sa svim igračkim i trenerskim promenama u ovim klubovima,pravi ruski rulet je pogoditi ko će gde završiti sezonu. Palas bi mi delovao kao najsigurnija opcija zlatne sredine,ali odlazak Olisea je veliki gubitak,a do kraja pr.roka možda izgube i Ezea,Vortona i Geija?! Biće zanimljivo ispratiti rezultate Vest Hema sa Lopetegijem na klupi. "Čekićari" će igrati sezonu bez evropskog takmičenja što je do sada bio i teret na njihovim leđima.

Klubovi koji su ove sezone ušli u EPL su sigurno konkurentniji od onih prošlogodišnjih,ali je jaz u resursima između klubova iz PL i Championshipa toliki,da ga jednostavno nije lako nadomestiti. Stoga su Lester,Ipsvič i Sautempton ponajveći kandidati za ispadanje. Bilo je zanimljivo ispratiti prelazni rok Ipsviča pod menadžerom Kiranom Mekkenom,ali transferi igrača poput Kevina Filipsa i Smodiča više liče na panic buy nego na smišljene kupovine. Lester je ograničen pravilima ffp pa im je manevarski prostor za kupovinu bio sužen. Možda čak Sautempton ima najviše šansi da opstane od novopridošlica? Biće zanimljivo da li će Forest, Vulvsi, Bornmaut,Fulam i ponovo Everton biti uvučeni u borbu za opstanak ove sezone? Svi su oni takođe ranjivi,posebno ukoliko loše startuju.

Prva 4: Arsenal, Siti, Liverpul i Totenhem
Evropa: Njukasl,Junajted,?
Zlatna sredina: Vila, Čelzi, V.Hem i Palas (ako zadrže ostatak tima)
Ne bi trebalo da strepe: Brajton,Brentford i Everton
Ispadaju: Ipsvič, Lester i ?

Edited by Drug Crni
slova
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, LayupFromTheMidget said:

Solanke je imao 19/3 ovaj u Portugalu igrajuci za Porto ima gori skor a tamo je Nunez davao 30.


Uzeo si tri igrača, dve lige i tri različite sezone za ovaj tejk - nije fer tako da donosiš zaključke. 
 

Solanke je idealan igrač za PL fudbal - visina, brzina, dobar u duelu. Neračunajući prošlu brejkaut sezonu dao je 10 golova na 100+ utakmica. 
 

Evanilson je bolji fudbaler, može da podigne plafon ekipi jer je u više segmenata dobar do odličan. Solanke je odličan u pritiscima i fizikalnosti. Drugačiji su profil igrača.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...