Jump to content

Roland Garros 2019. (26. maj - 9. jun)


Borko

Roland Garros 2019. - ko osvaja  

68 members have voted

  1. 1. Ko osvaja turnir u muskoj konkurenciji?

    • Novak Djokovic
    • Rafael Nadal
    • Rodzer Federer
    • Dominik Tim
    • Aleksandar Zverev
      0
    • Stefanos Cicipas
      0
    • Stanislas Vavrinka
    • Neki Tomas Johanson, od koga to niko ne ocekuje
  2. 2. Ko osvaja turnir u zenskoj konkurenciji?

    • Naomi Osaka
    • Karolina Pliskova
    • Simona Halep
    • Kiki Bertens
    • Andzelik Kerber
    • Petra Kvitova
    • Neki zenski Tomas Johanson


Recommended Posts

Pred nama je drugi Gren Slem u sezoni, i ja sam,  protivno svojoj volji, prinudjen da otvorim ovu temu. Pitanje koje nas sve zanima ove godine nije ko ce osvojiti turnir, vec da li cemo ove godine godine imati cast i privlegiju da gledamo Manola Santanu i treci turnir uzastopno po 243 puta u toku meca? :thumbsup: I da li ce mu se pridruziti Nikola Pjetrandjeli ili pak Bjern Borg? Srecom, odgovor na ta pitanja cemo dobiti vec pocetkom druge nedelje turnira, tako da je jasno koliko je finale u nedelju 9. juna nebitno naspram toga.

 

Elem, sad par recenica i o nebitnim stvarima. U ATP delu Rafael Nadal, uprkos tome sto je za njegove standarde imao neuspesnu sezonu na sljaci, je svakako prvi favorit za osvajanje, i to bez premca, nakon ubedljivog osvajanja Rima i tesko mi je da zamislim scenario u kome on ne osvaja 12. titulu na Rolan Garosu i prvi put u karijeri se priblizava Federeru na samo dva GS-a razlike. Zastrasujuce zvuci podatak da od aktivnih igraca koji ce nastupiti na ovogodisnjem Rolan Garosu (Izner nece), Novak Djokovic je jedini uspeo da pobedi Nadala na RG-u i 6 puta izgubio, a Rodzer Federer (4 seta), Dzon Izner (2 seta), Martin Klizan i Diego Svarcman (po jedan) su jedini igraci koji protiv njega imaju osvojen set.  

 

Federer se posle 4 godine vraca na Rolan Garos i zaista je tesko bilo sta reci o njegovom potencijalnom ucinku na turniru, uz podatak da dalje od cetvrtfinale nije otisao jos od 2012, a Novak Djokovic treci put u karijeri ima priliku da drzi sva 4 Slema u isto vreme - 2012. nije uspeo, 2016. jeste, ove godine - tesko, ali ne i nemoguce. Novak je vec u Australiji ove godine pokazao kako ume da tempira formu za GS nakon uzasnog izdanja u Dohi, ali Nadal na Šatrijeu je Nadal na Šatrijeu.

 

Od ostalih igraca, da se ne lazemo, jedini sanse za dobar rezultat ima Dominik Tim, iako ga ja iskreno ni u jednoj varijatni ne vidim kao pobednika turnira, ali bi mogao da utice na pobednika ako se nadje u Djokovicevoj polovini - meni licno je malo verovatno da on moze da ove godine pobedi Djokovica, ali moze da ga izuzezno umori ako se nadje u njegovoj polovini zreba i do eventualnog meca dodje u polufinalu. Tim jeste impresivno pobedio Nadala u Barselonu, ali je na sljakastim mastersima zabelezio i vise nego skromne rezultate, tako da mislim da ce svoju srecu na ovom, za njegovu igru najpovoljnijem Gren Slemu, morati da potrazi nakon sto Nadal i Djokovic zavrse karijeru.

 

Od ostalih igraca, koga izdvojiti? Ako Del Potro bude u stanju da odigra turnir kao u Rimu, iskreno, njega uz vidim kao moguceg polufinalistu ukoliko ga sreca posluzi i ne naleti u cetvrtfinalu na Nadala i Djokovica. Cicipas je u Australiji pokazao da mu turniri na tri dobijeni seta nisu problem tako da posle ovih lepih rezultata u Estorilu, Madridu i Rimu svakako moze da se nada lepom rezultatu. Aleksandar Zverev je ove sezone ocajan i tesko je zamisliti da ce dogurati do druge nedelje, a kamoli da ce imati neki uticaj na zavrsnu fazu turnira. Vavrinku sam stavio u opcije za glasanje samo iz postovanja, kao osvajaca turnira 2015.

 

Laslo Djere i Dusan Lajovic ce ipak biti medju nosiocima, kao 31. i 32. nosilac, zahvaljujuci odustajanju Kevina Andersona i Dzona Iznera, a sledece sezone ce stadion Filip Satrije napokon dobiti krov i napokon ce sva cetiri Gren Slema, barem u zavrsnoj fazi, biti zasticeni od kise.

 

 

Sto se tice WTA - moje izvinjenje damama, ali zenski tenis ne pratim jos od 2015, tako da jedino sto mogu da uradim je da ispisem kvote koje kladionice daju za osvajacicu turnira. Po njihovom misljenju - najveci favorit za osvajanje je Simona Halep, koja brani titulu, sa kvotom 5.00 (poredjenja radi, za one koji se ne razumeju u kvote, kvota u muskoj konkurenciji na Nadala je 2.00, a na Djokovica 3.25, a na Tima 6.50), sto govori koliko je tesko predvideti koja teniserka ce osvojiti turnir. Kiki Bertens, kojoj je najbolji rezultat karijere na Rolan Garosu cetvrtfinale je po misljenju kladionica drugi favorit za osvajanje, sa kvotom 9.00, Karolina Pliskova, polufinalistkinja iz 2017. i devojka koja je osvojila Rim prekjuce je na deobi treceg mesta sa kvotom 13.00 sa Petrom Kvitovom, polufinalistikinjom iz 2012. Naomi Osaka, svetski broj 1 u zenskom tenisu, je tek peti favorit za osvajanje turnira sa kvotom 15.00 - Osakin najbolji rezultat u karijeri na Rolan Garosu  su dva skromna treca kola, 2016. i prosle godine. Serena Vilijams, i trostruka sampionka na ovom slemu a  trenutno 10. na svetu, takodje ima kvotu 15.00.

 

To bi bilo to od mene, puno teniskog umeca, srece i zdravlja svim teniserima za koje navijate :)

Edited by 4_Webber
  • Like 14
Link to comment
Share on other sites

Inače, što se tiče kvalifikacija, Krstin i MIlojević su prošli prvu rundu. Danas Krstin sa GGL a Milojević sa Bourgueom. GGL dobio Smičeka, pre toga izgubio od rahmetli Troickog u Helibornu...Milojević, ko će ga znati...

 

Olga nekako prošla u drugu rundu. Sutra igra opet. 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, nlavrnja said:

Da li je Tipsa u MD? Ako jeste, da li je to prvi put da direktno imamo 5 igraca u zrebu?

 

 

Da. 

Ne. To je prvi (?) put da direktno imate 6 igrača u MD (tri nositelja, Kecmanović, Krajinović (edit: dobro, on je naknadno upao)).

 

 

@Milica

ždrijeb je sutra u 19 sati.

Edited by mate mišo
Link to comment
Share on other sites

Garin možda najveća opasnost od nenositelja. Rekao bih da je ždrijeb nikad bitniji što se prve dvojice tiče. Prije svega kome ide Thiem, još ako dođe Tsitsipas u četvrtfinalu (ili pravi Del Potro) a i u osmini može doći vrlo nezgodan protivnik...

Nadam se da neće biti dužih pauza zbog kiše.

Link to comment
Share on other sites

37 minutes ago, Yi Sun Shin said:

Možda neki Fonjini tu da se ubaci, nije zgoreg.

Ne verujem. Djokovic je unistavao Fonjinija tokom cele karijere, u 8 meceva je izgubio samo 2 seta. Medvedev je daleko bolji izbor za 4. kolo jer ga namucio u Australiji i pobedio u Monte Karlu.

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Yi Sun Shin said:

Ma znam, zezam se malo. Ali ako je nonstop sunce sa 25 ili više Celzijusa onda ne moraju ni da igraju, mogu Rafi da dodele pehar na startu. Ovako postoji neki promil šanse da se oklizne u nekoj fazi dok je hladno i sitna kiša po Šatrijeu štrca....

 

Zar mislis da ce on tada da ostane na terenu i da nece da kaze da ne moze da igra i da nema uslova :lol_2:

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, mate mišo said:

 

Mlad je još Wishaya Trongcharoenchaikul, navijam da se on nekad probije do glavnog turnira (i da sudi Mocarela :classic_biggrin:)

 

i eto prvog bana na teniskom delu novog foruma :smiley59:

Link to comment
Share on other sites

  • zoe Bg locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...