Jump to content

FK Crvena zvezda 2024/2025 - Novi pohod na Evropu


Kooineeperk

Recommended Posts

Ne znam koji ste vi kvalitet videli u ekipi sa severa Norveške, ja sam video samo uigranost, disciplinu i šablon. To je odlika nekvalitetnih ekipa koje pokušavaju nešto da postignu, jer to je jedini način.

 

Mi smo se, sa druge strane, ni krivi ni dužni povukli kao da je ne znam ni ja koja sila pred nama, i to nas je naravno koštalo rezultata 0-2. Ovo što smo dali gol posledica je više sreće no pameti, i tim golom mi smo ostali u igri. Ne mogu reći zasluženo.

 

Da je pameti pa da probamo da iskoristimo to što su oni veoma slabi tehnički, i da ih pritisnemo, kako je trebalo i juče, od prvog minuta. Ne, mi jednom norveškom klubu damo da nas sabije u 20 metara i posle nam kriv đavo.

 

Glasom Gige Moravca "jebo te bog, pa jebo te bog".

 

I onda naravno uleti panika, nesigurnost, nervoza.

 

Imali smo sreće, dva puta nećemo, a ti Miloje preuzmi odgovornost i idi.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Slaven Bilić...

Da su danasnji  strucnjaci sa severa za verska, nacionalna i istorijska pitanja bili tu pocetkom devedesetih, ušati pehar bismo osvojili malo nikad.

Provincijalizam i sve sto ide uz to ne idu zajedno sa velikim klubom

Zato smo tada bili veliki klub, a danas ruina.

  • Like 2
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Pa to je dovoljno kvaliteta na ovom nivou, fudbal je ipak timska igra. A koliko god mi na papiru bili bolji nemamo bas Mbappe-a u ekipi da ih sam resi, Milojevic nema nikakvu ideju sta i kako sa loptom to se sinoc jasno videlo gde na prvi jaci pritisak salju balon lopte na Serifa, nekoliko puta probali Hvang, Seol i Luka da improvizuju i iskombinuju i prebace loptu ali bezuspesno. Koliko su i oni limitirana ekipa videlo se kad smo prvi put na pocetku utakmice prebacili loptu ispred njihovih 16 pa nisu mogli da je prebace jedno 3-4 minuta dok smo igrali presing to treba da bude i neka vodilja u revansu.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, berti said:

Slaven Bilić...

Da su danasnji  strucnjaci sa severa za verska, nacionalna i istorijska pitanja bili tu pocetkom devedesetih, ušati pehar bismo osvojili malo nikad.

Provincijalizam i sve sto ide uz to ne idu zajedno sa velikim klubom

Zato smo tada bili veliki klub, a danas ruina.

Što je najgore od svega, Zvezda nikad nije bila infrastrukturno i finansijski moćnija nego danas. Uz to i veliku bazu navijača ima neke preduslove da opet postane respektabilan evropski klub. Ali ono što će je još dugo ili večno držati podalje od toga su ove kombine, muljanja, krađe, navijači plaćenici i domaća liga sa njenom infrastrukturom i trenerima moji jednostavno ne žele da igraju fudbal.

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, CuaTheTime said:

Kakav crni Slaven Bilic, malo realnosti ljudi

Pa i napisao sam da nije realno. Ali neki iskorak i razmišljanje izvan šablona bi dobro došlo. 

Ili da klub barem ima pravog sportskog direktora, a ne ove sprdnje koje su sad.

Link to comment
Share on other sites

19 minutes ago, Мџе said:

 

Mislim da ti je ovo baš Hot Take brate. Toj priči mora da se neki kontekst jer razumem da na prvu loptu izgleda tako.

 

Od svih velikih transfera koje je Bode napravio u poslednjih 6 godina, trojica igrača su se posle neuspešne epizode vratila kući (Berg, Haugen i Evjen). Mvuka se nakon epizode u Jang Bojsima vratio u Loren i sada igra drugu francusku ligu. Bothejmu je nakon transfera u Krasnodar svaki sledeći bio upola manji i sada igra za Malme. Od novih transfera ostaje da se vidi kako će se snaći Grenbaek, Mumbanja i Vetlesen. Jedini za koga možemo da kažemo da je uspeo je Bonifejs.  

 

Dalje od 16 klubova, njih 12 (Molde, Bode, Viking, Fredrikstad, Sanderfjord. Tromze, Od, Stremsgodset, Sarpsborg, Ham-Kam, KFUM Oslo i Kristansund) igra na veštačkoj podlozi sličnoj kao Bode i manjim terenima. Ako pogledaš neke isečke utakmica videćeš da sve ekipe igraju na sličan način, brzo i sa dosta kratkih dodavanja. To jest, imaju taj jedinstven sistem igranja koji je verovatno popularan u Skandinaviji.

 

U Evropi, poslednje dve godine imaju po dva klupa u grupnoj fazi a pre toga su imali po jednog. Kako im liga kreće u kalendarskoj godini tokom leta su piku forme i stvarno im klubovi jedu malu decu u tim kvalifikacijama. Ne dešava im se da ispadnu od nekog ko nije favorit ali su u poslednjih deset godina uspeli da igraju 14 puta grupnu fazu (nijednom LŠ) i prezime 5 puta i to četiri u Konferenciji.

 

Iz ovoga mislim da jako nejasno kako će se Knutsen snaći u Evropi iako je za skandinavske lige vrhunski trener. Imam osećaj da će imati puno problema zbog jedinstvenosti norveške lige kao i drugi norveški igrači Bodea koji su se vratili.

 

Pa ovaj boldovani pasus po meni samo jača moj point o tome da je Knutsen odličan trener. Znači on je sa igračima koji nemaju ekstra kvalitet (sudeči po njihovim igrama u drugim sredinama), napravio vrhunske rezultate. A u njegovom sistemu su ti igrači izgledali bolji nego što jesu. Pa to je suština trenerskog posla.

 

I brate, kako može to da bude hot take. Ajde da se radi o one-year wonder varianti. pa da kažeš, poklopilo se, imao dobru ekipu, kad su otišli nosioci, završila se priča. A ustvari on svake godine ostaje bez nosioca, ali svejedno osvojio 3 od zadnja 4 prvenstva, uz nekoliko zapaženih rezultata u evropi i još atraktivan/moderan fudbal. I to ne sa nekim Moldeom i Rosenborgom, koji imaju infrastrukturu i budgete, te su u prednosti pred konkurencijom. Več sa Bodo Glimtom, koji je pre njega bio negde izmedju prve i druge lige.

 

Da, dosta ekipa igra na taj način, ali su oni u tome najuspešniji. Ove ostale olakšavajuče faktore u evropi imaju mnoge skandinavske ekipe, pa im opet to nije nešto mnogo pomoglo u prošlosti.

 

Ne kažem ja da bi Knutsen pokorio evropu da sad preuzme neki jači tim u ligi petice. Samo kažem da je čudno što mu do sada niko još nije dao priliku za tako nešto, a itekako je zaslužio. Da ne pričamo o tome kakva bi on bio sikkira u med za nas recimo. Ali Terza nije čuo ni za Norvešku, a kamoli za Bodo i Knutsena. 

Ruku u vatru bi dao da bi u obrnutim ulogama, on satrao Milojevića 3 razlike. I to da se posle utakmice priča da je to i malo kako je moglo.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Očekujem da Miloje kakav jeste neće "srljati" tj. očekujem opet Rodića u prvoj postavi i neko njegovo tumbanje igrača sa pozicije na poziciju ...

Tek u drugom poluvremenu ako djavo bude odneo šalu moguće je da čemo krenuti sa ozbiljnijom ofanzivom ...

Ako ga metnemo u prvih 10-15 minuta očekujem davljenje,uspavanku , negledljivu utakmicu i čekanje penala ...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, pentatonik said:

Pa i napisao sam da nije realno. Ali neki iskorak i razmišljanje izvan šablona bi dobro došlo. 

Ili da klub barem ima pravog sportskog direktora, a ne ove sprdnje koje su sad.

Novi sportski direktor umesto Mrkele i da on i Marin biraju trenera i pitaju se za sve

Link to comment
Share on other sites

36 minutes ago, Урош19 said:

Bukvalno smo svaki put ušli tako u Evropu sa Milojem. Protiv Krasnodara dali gol odmah na početku i bunker da ne pređemo pola slučajno, sreća Kanga dao onu bombu sa 35m i Borjan izvadio onu loptu iz gola. Protiv Salzburga bunker od prve do poslednje minute, bukv smo oba gola dali na frku u razmaku od 60 sekundi i to je jedino kad smo i prešli pola na toj utakmici. Protiv Jang Bojsa bunker i gol iz kontre. Grupa u LE obe utakmice protiv Kelna anti fudbal a posebno ona za prolaz.

 

Ne pljujem ni Miloja ni rezultate ali pisati da nije prošao u Evropu bunkerom i golovima na frku je smešno.

 

Stoji, samo nije isto kretati sa -3 sprata gde smo bili tada, i iz ove pozicije. A za ovu poziciju je dobrim delom zasluzan upravo on.

 

Vise puta sam pisao, Miloje je zasluzio spomenik za sve ostvareno u prvom mandatu, posebno u prvoj sezoni. Zbog toga mi je krivo sto se kasnije uglavnom brukao, a jos krivlje sto se vratio u Zvezdu gde moze samo da narusi legat iz prvog mandata. Nije napredovao uopste, i dalje ista igra kao da ima igrace iz 2017-e, steta i za njega i za nas.

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, suptil said:

Glazer, Drkusic, Puma, Duarte. Ova cetiri igraca od starta u Beogradu 30 posto bolji na terenu i kompaktniji. Ceracemo se.

Nije sporno, mozemo se cerati i sigurno ce biti posve drugaciji mec nego juce.

Ali poenta ostaje - koji je zaista najbolji put za Zvezdu i sta nas ceka sa ovako odvratnim pristupom palanacke razbijene bande "jednog lepog dana".

 

Na zalost, gledamo od danas do sutra i to je stvarni tm Crvene zvezde i onih koji su je ruinirali iako je sve moglo biti drugacije i bolje.

Link to comment
Share on other sites

Trener u Zvezdi je vrlo težak posao i teže je to raditi nego biti Premijer Srbije

treba se tu mnogo poklopiti da dođe strćan trener koji ima odrešene ruke da radi i kojem se neće u rad mešati menadžeri, uprava, navijači i ko zna ko još

Miloje je iznuđeno rešenje, znaju to u upravi zna i on sve to nije baš toliko glup ali nema dovoljno hrabrosti da istera neke igrače koji su balast ovoj ekipi

sve su to neki kompromisi koji se ispeglaju kad legnu pare po privatnim džepovima

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

34 minutes ago, Juan Pablo Montoya said:

@atmsfr lnČ to samo znači da smo mi unapred skinuli gaće.

Ima i dosta do toga ali ko sto i rekoh problem je i sto nismo imali ideju kako da prebacimo loptu kroz pas igru na njihovu polovinu. Oni da su imali snage za 90 minuta onog tempa neverujem da bi smo popravili utisak.

Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, CuaTheTime said:

Novi sportski direktor umesto Mrkele i da on i Marin biraju trenera i pitaju se za sve

Meni i Marin deluje kao neko ko se dobro uklopio u postojeći sistem i da ni sam ne želi previše da se pita.

Edited by pentatonik
Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, L' Imperatore said:

 

Pa ovaj boldovani pasus po meni samo jača moj point o tome da je Knutsen odličan trener. Znači on je sa igračima koji nemaju ekstra kvalitet (sudeči po njihovim igrama u drugim sredinama), napravio vrhunske rezultate. A u njegovom sistemu su ti igrači izgledali bolji nego što jesu. Pa to je suština trenerskog posla.

 

I brate, kako može to da bude hot take. Ajde da se radi o one-year wonder varianti. pa da kažeš, poklopilo se, imao dobru ekipu, kad su otišli nosioci, završila se priča. A ustvari on svake godine ostaje bez nosioca, ali svejedno osvojio 3 od zadnja 4 prvenstva, uz nekoliko zapaženih rezultata u evropi i još atraktivan/moderan fudbal. I to ne sa nekim Moldeom i Rosenborgom, koji imaju infrastrukturu i budgete, te su u prednosti pred konkurencijom. Več sa Bodo Glimtom, koji je pre njega bio negde izmedju prve i druge lige.

 

Da, dosta ekipa igra na taj način, ali su oni u tome najuspešniji. Ove ostale olakšavajuče faktore u evropi imaju mnoge skandinavske ekipe, pa im opet to nije nešto mnogo pomoglo u prošlosti.

 

Ne kažem ja da bi Knutsen pokorio evropu da sad preuzme neki jači tim u ligi petice. Samo kažem da je čudno što mu do sada niko još nije dao priliku za tako nešto, a itekako je zaslužio. Da ne pričamo o tome kakva bi on bio sikkira u med za nas recimo. Ali Terza nije čuo ni za Norvešku, a kamoli za Bodo i Knutsena. 

Ruku u vatru bi dao da bi u obrnutim ulogama, on satrao Milojevića 3 razlike. I to da se posle utakmice priča da je to i malo kako je moglo.

 

 

 

 

 

Slažem se u svemu sa tobom osim oko dela za Evropu. Cela njegova dominacija i trenerski pečat je vezan za norveške/skandinavske okvire. Tri titule a nijedna grupna faza LŠ-a (nadamo se da će ostati tako). Tri guprne faze Evrope od toga jedna LE i dve LK. U LE je završio treći i onda ispao od Leha iz Poznjanju u nokaut fazi LK-a. Jedino po čemu ga se u Evopi sećamo to je pobeda protiv Rome u prvoj godini Konferencije gde su se predstavili kao klub na evrposkoj sceni ali onda su izgubili 4-0 u četvrtfinalu od tog istog kluba. Za nekog ko čini svojim igrače bolji, igra moderan fudbal ima baš tanke rezultate u Evropi. I skpetičan sam prema trenerima koji nemaju roming, pogotov jer on funkcioniše u izolovanom, specifičnom norveškom sistemu gde je definitvno najbolji. 

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, pentatonik said:

To na Etihadu je enciklopedijski primer bunkera dok nas nisu otvorili. I Bahar je u LŠ praktično sve utakmice počinjao zatvoreno, a gas se dizao tek primimo gol i dizao s klupe sve živo i mrtvo, tako da smo odigrali možda tri poluvremena lepog fudbala. Uz to, nije rezultatski ostvario ništa u LŠ, u domaćoj ligi se ekipa mučila, a igra nikakva.

Bez obzira na sve, trebalo je ostane celu sezonu, da zaista budemo načisto s njim, a ne da sad nagađamo šta bi bilo kad je bilo.

 

Na Etihadu i Liverpul igra bunker jer mora. Glupo poredjenje

2 hours ago, No name said:

Daleko mu lepa kuca ( Bahar) .U prvenstvu zaostajao -5, derbi nikad gore odigran uz svesrdnu pomoć rodica, koga je isti taj bahar forsirao da mu igra samo LŠ i derbi, a svi znamo kako je vratio. U ligi je imao problem svakog da pobedi, svaka šuša je davala gol,  sa svima mucenje.

Dobio LS na tačni, igrački kadar imao skoro kompletan na pripremama,  a onda kreće njegovo ludilo, tumbanje tima, rotiranje, sve ono što sad radi Milojević.  Poslednje mesto u LS sa samo jednim osvojenim bodom.

, covek nije bio glavom prisutan ovde, i dobro je sto je otisao. 

 

Ono što nije dobro,  to je što je došao Milojević,  I sve što on nosi sa sobom.

 

 

Bahar je napravio 3 igraca iz omladinske skole za 6 meseci. U LS sve utakmice gledljive. Da ga nisu busili iznutra ko zna kako bi to izgledalo. Ne bi ovako izgledalo sigurno.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, pentatonik said:

Mislim, jeste ideja potpuno otkinuta od realnosti, ali zašto ne razmišljati u smeru da Zvezdu preuzme Slaven Bilić ili neko tog profila. 

Ko bi od starta znao gde je došao, šta se od njega očekuje, ima solidni iskustvo, a nije isključivo trener po ligama petice.

Hrvati i Bosnjaci(Muslimani) ne mogu da dodju u Zvezdu. To je stav navijacke grupe i Terzic zna da bi njemu bio kraj kada bi doveo nekog takvog. Nemoj sada samo da krene polemika da li je taj stav ispravan ili nije. Stav je takav kakav je i suludo je pricati o Hrvatima,Albancima, Bosancima muslimanske vere jednostavno ne mogu da budu deo kluba ne daju vodje navijaca i to je to...

Link to comment
Share on other sites

Nisam stekao utisak da je Bode tehnicki slaba ekipa, naprotiv. A tek kad procitam da su indijanci, slosi mi se. Mi mozemo samo da mastamo o onakvom fudbalu. To je upadljivo bolji tim od npr. proslogodisnjeg YB-a, ubedjen sam da ce imati sta da pokazu u LS ako nas izbace.

 

Cini mi se da ih ljudi i dalje prilicno potcenjuju, iako su nas oducili od fudbala kao retko ko. Valjda zbog onih 20 minuta posle primljenog gola kad su se malo uspanicili i spustili gas. Nece se revans mnogo razlikovati od onog sinoc, brzo ce preuzeti kontrolu nad utakmicom. Ako ih ne uhvatimo na prepad i neko ludilo u prvih 20-ak minuta, bice neprijatno.

 

Btw, Djiga je izblokirao jedno 17 suteva sinoc i spasio nas od sigurnog gola u bar 5-6 situacija. To sto su kriminalci bili spremni da ga puste za 4-5 miliona pre desetak dana je sve sto treba znati o ovom klubu...

Edited by fradler
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...