Jump to content

KK Crvena Zvezda - 2024/2025. - Prelazni rok se nastavlja...


Kooineeperk
Message added by Guru,

- Tema o prelaznom roku podrazumeva komentarisanje dolazaka i odlazaka igrača, realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst, kao i komentarisanje igrača koji se pominju kao potencijalna pojačanja od strane relevantnih izvora. 

 

- Nakon konsultacija sa više forumaša, lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (kada pišu per sources, a ne samo prenose šta naši clickbait sajtovi objavljuju), Đorđe Matić (Meridian bet), Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (on isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno.

 

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će takve postove brisati, a oni najuporniji mogu dobiti i vremenske zabrane pisanja.

Recommended Posts

48 minutes ago, Markoss said:

 

Jokic je bio izabran sa 41. mesta. 😄

 

Mislim da nema tu toliko veze pozicija, koliko tim koji bi ga uzeo. Pogotovo kad je druga runda u pitanju.

 

I ostao je u Megi jos jednu sezonu posle drafta. 

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, No name said:

@Brat od Korneta pored pozicije 1 i 4, meni je 5 tanka. Ne može Bolomboj sam. Mitrovica ne racunam za ozbiljno ako hoćemo rezultat. On bi trebalo da bude treća opcija koja će uglavnom igrati aba ligu, I hvatati po neki minut u EL. 

 

 

Moje misljenje (nadam se tome) je da ce Sfero dovesti jos jednog centra i da ce Bolomboj igrati po 20-25 min uglavnom a preostalo deliti taj jos jedan centar i Mitrovic u zavisnosti od match up-a. Plavsic da guli po 20-25 minuta u Aba ligi i uskoci u roster ukoliko se neki centar povredi. 

 

Ukoliko hocemo stvarno da imamo 2 cilja podjednako a to su i top10/top8 i osvajanje Aba lige onda po meni trebamo da imamo igraca poput Plavsica prevashodno za Aba ligu. Kao sto Monako ima Tarpija, Strazela, Kornelija gde im se daje vise prostora u francuskoj ligi, Panatinaikos sa Balcerowskim, Mantzukasom i Moraitisom, Olimpijakos sa Luntzisom, Tanulisom, Longom i Brazdeikisom itd. Svi oni slabo igraju El a igraju u domacim prvenstvima. S tim da je nama nasa liga i znacajnija (odnosno prednost domaceg terena) nego njihove njima zbog prioriteta ulaska u Evroligu. Tako da se nadam da tako razmisljaju i u klubu, da ce se dovesti jos jedan centar a da Plavsic guli po 25min u Aba ligi za koju je i dokazano dobar, da Jago igra toliko minuta u Abi (da u el uskoci samo ako se startni plej ili Teo povrede), da Davidovac igra samo Aba prevashodno i po meni bi idealno bilo i Djurisic za tako neku ulogu 3. opcije sad koliko je to realno ne mogu da tvrdim sa sigurnoscu. Petorka dovoljno dobra da pravi razliku protiv vecine timova u ligi a jedino bi protiv Partizana, Cedevite i Buducnosti evroligaski nosioci odigrali svoje i u Aba i to ako bude potrebe.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bolomboj , Plavsic i Mitrovic je ekstremno tanko za ono što mi pretendujemo. Bolomboju treba još jedan igrač koji će pokupiti 15 min . 

Plavsic je debitant i tu ne očekujem ništa. Mitrovic u EL je minus . 

Pozicija 4 je pod obavezno. Tu ne smemo da omanemo. Deda je ok back up opcija, ali ne opcija koja će kao ove godine igrati prosečno 20 min. Ovo govorim za Euroligu.

Na 2-3 smo relativno dobri, ako Rokas ostane uz Nemanju.

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, Milos 3.14 said:

Često dobri NBA igrači završe u promitesu ili tako nekom Grčkom timu, pogotovo na pola sezone. I ove godine je bilo takvih situacija 

Aj angažujemo skauta Promiteasa

Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)
45 minutes ago, VISOKOLETAC said:

Retoricko pitanje. Da birate pojacanja, da li bi pre uzeli tandem Vildoza-Boldvin ili Lorenco-Guduric?

Vildoza Boldvin ko kuća

16 minutes ago, Trigger said:

Aj angažujemo skauta Promiteasa

Nije to skaut, već menadžeri nađu ekipu gde na pola sezone dovedu igrača da se razigra.

 

@Brat od Korneta Bolomboj nema nikakvu centarsku tehniku. Ume on da ubaci oko obruča, ali mora neko da mu doda loptu. 

 

@Miki28 Teoljub što se tiče draft pozicije Đurišića sve je moguće i da bude među prvih 20-25 i da sklizne do 40+ mesta. Ovogodišnji draft nije jak samo iz ugla USA gde nema nekoga koga vide kao franšiznog igrača, ali ima dosta potencijalno jako dobrih role plejera u koje spada i Đurišić i tu je konkurencija žestoka i ujednačena.

Edited by Milos 3.14
Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

Kinan Evans pauzira izmedju 6 i 8 meseci. On je i pretprosle sezone imao ozbiljnu povredu gde je propustio pola sezone. Bas greota za momka koji ima kvalitet da bude jedan od najboljih evroligaskih igraca ali verujem i da ce postati to jer ima on da igra El jos jedno 6-7 sezona.

 

Zamislite samo da smo ga doveli i izjednacili ponudu Olimpijakosa (verovatno bi morali i da damo znacajno vise od Olimpijakosa da bi potpisao za nas jer nit mozemo da mu ponudimo konkurentniji tim niti smo uspesniji od Olimpijakosa niti je lepse vreme u Beogradu nego u Atini sto je mozda i najmanje vazno ali ima igraca koji gledaju i to pri slicnim ponudama) i da se to desilo nama. Sada navodno ce ga potpisati za nesto manje novca uprkos povredi ali oni imaju prioritet zbog dogovora od ranije jer su ga prvi kaparisali, a naravno da se za sve ostale iole kvalitetne bekove vec zna gde ce ko. Mi ovde samo pricamo hipoteticki o svemu, Davor Ristovic je pricao jos pre 2 meseca da su 40% transfera u Evropi jos tada zavrsena a covek se time i bavi.

 

Nakon Adamsa i Nejpira samo bi nam jos ovako nesto falilo. Po meni plej mora biti (zdrav) proveren evroligaski po svaku cenu, u Evrokupu nema Grentolikih igraca trenutno, rizike sa G ligom i Australijom i slicno nadam se da ne dolaze pod razno za startera a nama upravo to i fali. Ako cemo da se kockamo sa bilo cime u rosteru ove sezone nakon 16. mesta i ako tako u klubu razmisljaju a jos se i ovde podrzava vid kockanja nakon svih mogucih kocki do sad, mozda i ne zasluzujemo bolje. U kocki se nekad dobije ali se mnogo vise gubi. To sto cemo po zakonu velikih brojeva nekad ubosti to nije resenje na duge staze a mi se kockamo sezonama unazad svake sezone sa necim. Pametni ljudi igraju na sigurno. Nema velikih dobitaka ali nikada nisu u minusu i uvek su uspesni. Uostalom Radonjic je dobar pokazatelj toga on nije kockar a sa njim su trofeji zagarantovani kao i da nije bilo blamiranja sa 16. mestom.

 

Kada nemas para pa moras da se kockas to razumem, kada imas puno para pa se odlucis za takvog jednog u rosteru sasvim legit, ali sa nosiocima igre se ne bi smeli kockati po meni.

Edited by Brat od Korneta
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Mislim da bi Darius Thompson bio idealno pojačanje za nas, ako ne on onda taj tip igrača, jak, dobar asistent i ozbiljan u odbrani. Ali takvog igrača je baš pakleno naći u Evropi.

Na poziciji 3 sve zavisi od Kaline i Rokasa.

Na četvorici nema neke filozofije, tu mora kapitalac i tu ne sme da se štedi.

Na 2 i 5 smo u malo boljoj startnoj poziciji.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Mislim da vec sad mozemo videti dosta velike obrise naseg tima i nece tu biti nekih velikih iznenadjenja, ako ne cak i da nam je ovo roster

 

vildoza jago teo

nedovic djurisic lazic

kalina gidra

kolson tompkins davidovac

bolomboj mitrovic plavsic

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

19 minutes ago, Jamas said:

Mislim da vec sad mozemo videti dosta velike obrise naseg tima i nece tu biti nekih velikih iznenadjenja, ako ne cak i da nam je ovo roster

 

vildoza jago teo

nedovic djurisic lazic

kalina gidra

kolson tompkins davidovac

bolomboj mitrovic plavsic

 

 

Dodaj Hangu

Link to comment
Share on other sites

Vildosa, Yago, Teo

 

Šilds, Nedović, Kyle Guy

 

Kalina, Gidra, Laza

 

Colson, Luka, Deda

 

Bolomboj, Fall, Plavšić

 

Moja šoljica čaja za narednu  godinu…

 

Imaćemo budžet za ove momke iduće godine, još da me Uprava ispoštuje :))

 

Momci spremni i za Kolarac i za Ibarsku a najspremniji za F4 Evrolige 🏀💪🏻😎

 

 

#ZVEZDAIZNADSVIH

 

❤️🤍❤️🤍❤️

 

 

 

 

  • Like 1
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, Naša posla 2.1 said:

 

Colson, Luka, Deda

 

Bolomboj, Fall, Plavšić

 

Moja šoljica čaja za narednu  godinu…

 

Imaćemo budžet za ove momke iduće godine, još da me Uprava ispoštuje :))

 

Nadam se da nece da te ispostuje uprava povodom Luke na 4 jer ne moze Mitrovic da igra u paru sa Falom a i sa Bolombojem je igrao kao prinudno resenje jer nije Bolomboj bas sigurna opcija u sutu.

 

Mitrovic bi jedino mogao da igra u paru sa centrom koji je sposoban da sutira vise trojki po mecu (ne samo klasicno spot up nego i iz popa itd.) i pogadja u visokim procentima poput Ibake, Kabokla i Plajsa. Za prvog sumnjam da imamo ikakve sanse, drugi ima ugovor sa Partizanom a treci je i dalje meke ruke ali ulazi u 35. godinu naredne sezone i nisam sigurna dal bi bio pametno resenje.

 

Nadam se Mitrovicu na 5 ali i da dovedemo jos jednog centra a Plavsic da igra samo Aba ligu i da imamo prostora da odmaramo Bolomboja.

 

Jos ovo, vise pase Kalinic na 4 nego Kolson jer je to igrao dosta vise u karijeri u njega. Kolson igra na 4 jedino u nekim specijalima sa nizim petorkama al je generalno trojka.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ljudi, ajde mi objasnite kako mozete da stavljate Luku Mitrovica na 4?! 

 

Da sam trener ma ne bih ga ni na 3min stavio tamo. Jedino da se nesto zajebem sa izmenama i da mi sudije ne dozvole izmenu... 

 

Covek ne moze na 4. U odbrani ce mozda jos nesto i uraditi ako nema neku agilniju cetvorku sa iole dobrim sutem - jednostavno nece puno izlaziti na nju i zatvarace reket, a svako preuzimanje s njim ce biti uzas jer je prilicno usporio, a u napadu ce (ista situacija samo obrnuto) samo smetati jer ce se odbrana protivnika skupljati jer je bezopasan spolja i samo ce stetu napraviti centru koji igra s njim. 

 

Nemojte Luku na 4 ni da sanjate. 

 

Luka je highBBIQ petica ali sa manjkom sala/misica. Odigrace PnR, izrolace se ka kosu, ima neku zavrsnicu na obrucu, zna i da doda, uhvatice neki skok ali u odbrani moze da cuva samo neke light a slabije pokretne petice koje nece da ga muce izvlacenjem i sutem (a takve situacije su u modernoj kosarci i pogotovo u EL bas retke - svi imaju nekog ko ce ga uneti pod kos ili obici, nadskociti)

  • Like 14
Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

Ako se već gađamo rosterima:

 

Lundberg, Jago, Teo

Nedović, Đurišić, Lazić

Kalinić, Rokas, Hanga

Miki, Davidovac, Ilić

Bolomboj, Mitrović, Plavšić

 

U EL van 12 (kad su baš svi zdravi) Plavšić, Ilić i Lazić.

Većina igrača može da pokriva po 2 pozicije, pa je dosta opcija za kombinovanje.

Ima napadačkog talenta, a ima i sajza i defanzive. I klača.

9 domaće osnove, 6 stranih plaćenika.

Samo 1 Amer.

5 novih, 10+trener starih (kontinuitet).

Od tih 5 - jedan domaći povratnik na poziciji legende, dva nedokazana Megina, 2 proverena stranca.

Svima da udovoljimo, niko da se ne požali.

Edited by MarioKempes
Link to comment
Share on other sites

Ako je Vildoza naš izbor moram reći da sam zadovoljan time.

 

Njegov početak u Zvezdi je bio brutalan, kasnije je dosta pao na psihološkom planu, međutim mišljenja sam da nam je ove sezone jedan igrač takvog tipa i nedostajao, naravno uz bolje odbrambene igrače na niskim pozicijama.

 

Čovek je na sve to osvojio Evroligu, i ako bude fizički i mentalno spreman mislim da nema razloga za dvoumljenje oko njegovog potpisa.

 

Što se Jaga tiče i delovalo je da će nakon ovakve sezone biti interesovanja, ali nešto mi je baš prirastao srcu. Voleo bih da ostane, mada nije mi realno da u ekipi imamo Vildoza, Jaga, Tea i Nedovića. Treba neko i odbranu da pegla.

Link to comment
Share on other sites

  • Guru locked this topic
  • Guru unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...