Jump to content

KK Crvena Zvezda - 2024/2025. - Prelazni rok se nastavlja...


Kooineeperk
Message added by Guru,

- Tema o prelaznom roku podrazumeva komentarisanje dolazaka i odlazaka igrača, realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst, kao i komentarisanje igrača koji se pominju kao potencijalna pojačanja od strane relevantnih izvora. 

 

- Nakon konsultacija sa više forumaša, lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (kada pišu per sources, a ne samo prenose šta naši clickbait sajtovi objavljuju), Đorđe Matić (Meridian bet), Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (on isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno.

 

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će takve postove brisati, a oni najuporniji mogu dobiti i vremenske zabrane pisanja.

Recommended Posts

Posted (edited)

Sezona je de facto gotova, tako da pominjanje Mitrovica na poziciji 4 meni bi bilo za ban (mislio sam da ce Guru deliti takve banove kad je postao mod 😄 ).

 

Nego, na nasu bekovsku liniju, ukoliko ne bude bilo odlazaka, moraju se dovesti dva igraca, a ni jedan od njih nije Vildoza. Momci moraju da pikaju odbranu i da obojica mogu do kosa. Jedan vise suter, drugi vise asistent. Pristajem i na kombo varijante. Idealno bi bilo da jedan od naseg defanzivnog tria fantastika potrazi drugu srecu, ali mi necemo tu srecu videti.

Ni Laza ni Gidra, iako jaki i nezgodni, nisu klasicni 3-4 igraci. Mi ako nastavimo sa preuzimanjima defanzivno (a hocemo jer bekovi...) voleo bih da vidim jedno takvog igraca (Deda jeste 4-3, ali drugaciji skilset). Ako ode Gidra - prezivecu Dobrica, a uveren sam da bi Djurisic bio win za obe strane.

TT ne moze biti prva cetvorka evroligasa, a drugu vec imamo. Ozbiljan nam mamojeb tu treba, atleta sa sutom, da mozda da moze i koji minut na 5 da pokrpi. Uz jednog od bekova, taj nam je najbitniji igrac.

Na petici sam se pomirio sa sudbinom. Ali uz ubodene nosioce prezivecemo. Ako ispromasujemo - opet cemo kukati na poziciju 5.

 

Da mogu da mastam, zadrzao bih pre Hangu nego Nedu/Jaga i trazio bih drugaciju dvojku/komba, ali to su mastarije. U ovakvoj konstrukciji rostera mislim da cemo se sa Hangicom pozdraviti.

 

Anyway, imamo pokrivene back-upove, fizikalni plej, fizikalna dvojka, fizikalna trojka, fizikalna cetvorka... Fizika, fizika i fizika nam treba. Fizika i SMISLENI roster jer ovaj, ovogodisnji, je jedan protiv prirodni blud prema kosarci, racionalnom razmisljaju i publici.

 

I da, my two cents o 'domacoj osnovi'. Ova tema polarizuje forum... Moje misljenje je da svakom srpskom klubu domaci, iskusni igraci puuuuuno znace, ali samo ako su na odgovarajucim mestima. U nasem rosteru nemamo ni jednog domaceg koji moze biti starter na poziciji u EL. Ipak, skoro svaki moze biti ozbiljan back up kod OZBILJNOG TRENERA i iza OZBILJNOG IGRACA.

Edited by Geronimo
  • Like 21
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Brat od Korneta said:

Znaci ako je igrac slicnog profila kog trazimo a nema ga u El bolje je dovesti dobrog defanzivnog beka van El (za kog nemas nikakve garancije dal ce to da prenese u El, kako ce se snaci psihicki sto se ne moze u skautingu izmeriti) nego recimo Tea zato sto Teo ne pase defanzivno na nasu spoljnu liniju?

 

Znaci ako trazimo igraca profila Tompsona na pleju i ne dovedemo ga jer nema takvog, hoces da mi kazes da bi pre doveo nekog Stefana Jovica (cak je i on iz El al ajd kao plastican primer) za startera jer eto on ima sajz, igra odbranu i dobar je asistent pre nego nekog Vildozu ili Dzounsa koji nisu taj sajz i ta defanziva?

Zar ova sezona nije pokazala da nema smisla gomilati igrače sa sličnim manama bez obzira na pojedinačni kvalitet? 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Od top 10 klubova po budzetu 1ipo igrac od 50 startera nisu igrali prethodne sezonu Evroligu. Vilis i Dzouns. Pritom nisu to igraci koji su pravili ne znam kakvu razliku plus je Efes jedva upao u plej in, doduse imali su i povrede.

 

Posto mi je zamereno da ne gledam top10 budzeta nego top10 klubova na tabeli. Opet dolazimo do 1ipo igraca startera van El/Nba i to su Mekintajer i Veb. Drugi em ne pravi neku razliku em je pitanje koliko je puta bio starter a koliko Sorkin. Jedino Mekintajer 1 jedini od 50 startera, gde pritom i on je dosao maltene slucajno posto su Maniona (koji je dosao iz El) otpisali.

 

Znaci niko ziv maltene to ne radi, ali mi treba da izmisljamo toplu vodu ako ne pronadjemo igrace profila kakvog trazimo u El/Nba treba da dovedemo 4 startera iz Evrokupa/G lige/ostalih evropskih liga za koje nema nikakvih garancija dal ce to iz daleko slabijih liga preneti u Evroligi i kako ce se psihicki prilagoditi.

 

Dajte ljudi recite mi lepo Kornete zezamo te, dogovorili smo se u inboks da te zezamo i sve pet...

  • Like 1
  • Ha-ha 1
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)
1 hour ago, Brat od Korneta said:

Na osnovu koje logike bi forumasi, pogotovo sada kada budemo imali veci budzet treba da dovodimo Evrokup/G liga/ostale evropske lige nekog za startera, kada pritom gotovo svi drugi to ne rade i na osnovu cega zasnivaju tu logiku? Zaista mi nisu jasni svi koji pisu to.

 

Kako si to zakljucio?

Niko nigde cak ni Teca nije spominjao bilo sta.

 

Ako sam zapamtio receno je da je za ovu sezonu planiran budzet od 12.3 miliona i verovatno ce biti zatvoren tek kroz neki mesec.

Moja predpostavka da ce i za narednu biti slican.

Edited by nunilo
Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, Brat od Korneta said:

Od top 10 klubova po budzetu 1ipo igrac od 50 startera nisu igrali prethodne sezonu Evroligu. Vilis i Dzouns. Pritom nisu to igraci koji su pravili ne znam kakvu razliku plus je Efes jedva upao u plej in, doduse imali su i povrede.

 

Posto mi je zamereno da ne gledam top10 budzeta nego top10 klubova na tabeli. Opet dolazimo do 1ipo igraca startera van El/Nba i to su Mekintajer i Veb. Drugi em ne pravi neku razliku em je pitanje koliko je puta bio starter a koliko Sorkin. 

Veb je došao u Makabi iz Valensije, sa EL sezonom iza sebe, tako da ti se on ne uklapa u taj kriterijum. Al' moraš opet da ubaciš one Efesove visoke, pošto je Efes bio u top10🙂

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Pogrešno smo radili poslednjih godina, i to sad dolazi na naplatu.

Ne možeš sve nedostatke ispraviti za jedno leto, potrebno je par godina dobre selekcije da se to ispegla.

Ne bih ja previše očekivao ni od naredne sezone, biće to sigurno bolje al ne mnogo.

 

  • Like 15
Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

To sto ti pises je tacno, samo ga ti drugacije prikazujes. Cinjenica je da je euroliga previse matora liga, i normalno je da nece dobiti sansu mladji ili manje afirmisani iz EK, vec istrosena nba roba i iskusni EL igraci. 

Ali je glupo gledati sezonu za sezonu, i taj Musa je dosao iz Acb Lige, kao i Tavares i jos dosta igraca. 

 

Problem je sto jedan Jabusele ili Larkin kad prvi put dodje u Evropu ostace tu dok god moze da igra, zato sto u Nba nema sta da trazi. 

 

I da, niko mi nije poslao poruku u inbox da te zezam

 

evo Tobi je proveren EL igrac, pa bi opet jedan EC igrac Miletic doprineo vise nego on. A zamisli tek Williams iz ulma. 

 

Edited by Igor_
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, MarioKempes said:

Bio bih zadovoljan ako bar krenemo da ispravljamo...

Evo ja ću biti zadovoljan ako dovedemo još četiri Jaga. Ne treba mi Majk Dzejms, Klajburn itd. Videli smo da može i manje poznati, mladi, zdravi i voljni za rad, napredak i dokazivanje. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Čočo said:

Evo ja ću biti zadovoljan ako dovedemo još četiri Jaga. Ne treba mi Majk Dzejms, Klajburn itd. Videli smo da može i manje poznati, mladi, zdravi i voljni za rad, napredak i dokazivanje. 

Jago nije EL igrac i pitanje da li ce ikad biti, tako da ti i nije neki primer. 

  • Like 2
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)
4 minutes ago, djurava said:

Jago nije EL igrac i pitanje da li ce ikad biti, tako da ti i nije neki primer. 

Jago nije EL igrač ali je zato 90% sezone vukao sam kad su drugi stali ili se povredili, kako u EL tako i u ABA ligi. Jago nije bio EL igrač. Ove sezone je vidni veliki napredak kod njega. Imaće mnogo bolju narednu sezonu. I dalje bih četvoricu Jaga i za dve sezone pravimo veliki uspeh u EL a ABA ligu osvajamo lagano. 

Edited by Čočo
  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Just now, Čočo said:

Jago nije EL igrač ali je zato 90% sezone vukao sam kad su drugi stali ili se povredili, kako u EL tako i u ABA ligi. Jago nije bio EL igrač. Ove sezone je vidni veliki napredak kod njega. Imaće mnogo bolju narednu sezonu. I dalje bih četiri Jaga i za dve sezone pravimo veliki uspeh u EL. 

Zato i jesmo bili 16 jer je on morao da vuce i igra daleko vise nego sto njego kvalitet dozvoljava. Ako i sledece sezone bude morao da igra preko 10 minuta prosecno, racunaj da top 10 necemo videti. Naravno nista protiv Jaga, on se muski borio ali to je realnost.

  • Like 3
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Brat od Korneta said:

Imas iznad primere za sve evroligaske ekipe napisao sam upis dok si mi ovaj odgovarao. Ako gledamo i plej of ekipe samo Baskonija Mekintajer (al na leto bio planiran Manion a ovaj iskocio spletom okolnosti) i Makabi Veb gde pritom sam vise vidjao Sorkina kao startera. Sve ostalo top10 koji su bili na tabeli nema G liga/Evrokup/ostale lige nema startera odatle. Nema tu narativa to je realnost.

 

Prvi na toj listi ti je Real koji je doveo Musu iz Rio Breogana - Miškove prćije za nabijanje statistike u Endesi. I odmah prošle sezone im je bio starter i imao 15 ppg. I ti bi onda da poentiraš kako eto nisu prošlog leta doveli startera van EL, a oni sem na poziciji pleja startera tada nisu ni tražili. Na stranu što je i taj Tavares došao iz Amerike gde je u NBA odigrao ukupno 13 utakmica sa 7.7 minuta prosečno i vucarao se po G-League, a pre odlaska u Ameriku igrao za Gran Kanariju Endesu i Evrokup. Ili dugogodišnji starter na trojci Dek koji je došao u Real kao 23-ogodišnjak iz argentinskog San Lorenca.

 

Odakle je Dijalo došao u Monako, Kordinije u Virtus, Pjer i Motli u Fener, Grent u PAO, Kolson i Sorkin u Makabi, CMM i Kostelo/Kocar u Baskoniju, Vilis i Džouns u Efes? Naravno da će klubovi koji su u mogućnosti takve igrače da zadrže ako su pokažu, al' oni tu nisu došli kao provereni EL igrači, naprotiv.

 

1 hour ago, Brat od Korneta said:

Znam ja epilog, mi pricamo o letu i kako su sastavili tim na papiru, a sad dolazi leto i Zvezda treba da sastavi tim na papiru. Epilog se nikad ne zna ko ce kako da odigra i ko ce da se povredi.

 

Epilog je ono što ja važno, a papir je... papir.

 

1 hour ago, Brat od Korneta said:

Znaci ako je igrac slicnog profila kog trazimo a nema ga u El bolje je dovesti dobrog defanzivnog beka van El (za kog nemas nikakve garancije dal ce to da prenese u El, kako ce se snaci psihicki sto se ne moze u skautingu izmeriti) nego recimo Tea zato sto Teo ne pase defanzivno na nasu spoljnu liniju?

 

Znaci ako trazimo igraca profila Tompsona na pleju i ne dovedemo ga jer nema takvog, hoces da mi kazes da bi pre doveo nekog Stefana Jovica (cak je i on iz El al ajd kao plastican primer) za startera jer eto on ima sajz, igra odbranu i dobar je asistent pre nego nekog Vildozu ili Dzounsa koji nisu taj sajz i ta defanziva?

 

Mislim da sam bio dovoljno jasan - igrača biraš po kvalitetu, skillset-u i karakteru, uzimajući u obzir kakvu košarku želiš da igraš. Ako ne možeš da nađeš idealan profil, dovedeš nešto najpribližnije tome - opet po kvalitetu, skillset-u i karakteru. To je selekcija.

 

Dovođenje igrača po principu:

 

1. Ovo su dostupni Srbi koji imaju neki kvalitet - može!

 

2. Ovo su dostupni EL igrači koji otprilike igraju na pozicijama na kojima nam treba pojačanje - može!

 

... nije selekcija, nego skorojevićko nabacivanje igrača bazirano na nacionalnom ključu i statusu koji je igrač imao u prethodnoj sezoni. Tako rade neznalice sa viškom para i to može da da rezultat samo ako ih usere, jer tu košarkaškog rezona i vizije nema. 

  • Like 26
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Još jedan upis bih posvetio ovoj temi… Bez neke analize ovog puta, i na tome se izvinjavam, ali biće i toga.

 

Ukratko, navešću neke od mojih glavnih predloga za dovođenje, i pitati vas šta vi mislite o njima kao pojačanjima i kvalitetu za EL -

 

1. Stanley Johnson

2. Joey Hauser

3. Theo Pinson (video sam danas da ga je neko već spomenuo ovde, ali eto on je i moj predlog)

4. Tyty Washington

 

Inače, ovi igrači su van našeg šablona odabira, iz G-lige i prošli su ozbiljne koledže i sisteme na istim. Moje mišljenje je da itekako ima mesta za njih kod nas, pogotovu za prvu trojicu.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, nunilo said:

Kako si to zakljucio?

Niko nigde cak ni Teca nije spominjao bilo sta.

 

Svake naredne sezone je budzet osetno veci i tako je godinama unazad ne vidim razlog zasto bi se smanjio a pisao sam i o ustedi o 1.5m zbog Abe, velikom obestecenju od Topica koja se ocekuje, drzava ulaze sve vise novca iz sezone u sezonu, broj sezonskih raste, nagovestava se da ce Drcela da plati neko pojacanje itd. Ne treba mi Teca da saberem 2 i 2.

 

1 hour ago, TB Told said:

Zar ova sezona nije pokazala da nema smisla gomilati igrače sa sličnim manama bez obzira na pojedinačni kvalitet? 

 

Po meni ne, ali da bih to objasnio verovatno bi dobio ban koliko bi bilo dugacko jer je suvise zamrseno da se objasni u par pasusa. Ajd ukratko cu da provucem pa ako razumes razumes.

 

Dusko je sa Baskonijom usao plej of bez ijednog elitnog defanzivca u rosteru sa otprilike 3ipo do 4 dobra defanzivca u rosteru. Toliko smo imali i mi. Forte im je bila tranzicija i sut za 3 poena jer su uzimali najvise suteva za 3 poena i 2. su tim sa najvise pogodjenih trojki. Secamo se kako smo odigrali odlicnu utakmicu protiv Baskonije i kako su nam sasuli kisu trojki i pobedili. Tako su uglavnom povedjivali i druge. Tako je trebala da pobedjuje i Zvezda a Nejpir je trebao biti Hauard. I Zvezdu je koncipirao tako da bude forte napad, tranzicija i sut za 3 poena, dovedeni igraci skoro svi sa 40% za 3, a u prvih 5 kola izuzev Asvela smo ocajno sutirali. Nejpir ocaj, Teo ocaj, Hanga ocaj, Tobi ocaj, Simonovic ocaj, ne znam dal je iko prebacio 20% a svi su dosli sa manje ili vise vrlo dobrim procentima. Sto je mnogo mnogo je. Onda je Sfero posle par kola promenio nacin igre, vise smo igrali pnr u napadu a u odbrani switch jer prosto to je njegov stil igre, s tim da je morao da se prilagodi dosta.

 

Moras da razumes da Duskov stil igre nije isti kao Sferov, ako neko od nas favorizuje Barcokasa ili Radonju ne znaci da Duskov stil i koncepcija nije ispravan jer eto njega u plej ofu, ubacivali kisu trojki cesto, kod nas pola tima nije moglo nista da pogodi i tad i veci deo sezone a stil igre mu isti i vamo i tamo. Svakako sve su to dobri treneri ne postoji nijedan ultra ispravan nacin igre kao ni jedina ispravna koncepcija. U top10 timova na tabeli se mogu vidjati neke potpuno razlicite koncepcije i stilovi igre. Ipak tamo uglavnom ulaze i najbogatiji, s tim da s vremena na vreme padnu neki Efes i Armani uglavnom zbog povreda a uleti tu 1-2 timova manjih budzeta koji su bili najbolji i uglavnom sa najmanje povreda.

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Moja neka zelja rostera za sledecu sezonu

1.Darius Thompson,Yago,Teo

2.Loyd,Nedovic,Hanga

3.Colson,Djurisic,Lazic

4.Kalina,Mitar,Deda

5.Bolomboy,Rivero,Plavsic

Mislim da Rokas nece pristati da bude zamena na 3...Tako da je realnije da Hanga ostane,takodje Djurisic nece dolaziti da bude treca opcija na svojoj poziciji...

Colson i Kalina mogu i na 3 i na 4,Mitar na 4 i na 5,Rivero takodje moze na 4...Veliki upitnik kako ce se Plavsic snaci u El...

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Brat od Korneta said:

Dusko je sa Baskonijom usao plej of bez ijednog elitnog defanzivca u rosteru sa otprilike 3ipo do 4 dobra defanzivca u rosteru. Toliko smo imali i mi. Forte im je bila tranzicija i sut za 3 poena jer su uzimali najvise suteva za 3 poena i 2. su tim sa najvise pogodjenih trojki. Secamo se kako smo odigrali odlicnu utakmicu protiv Baskonije i kako su nam sasuli kisu trojki i pobedili. Tako su uglavnom povedjivali i druge. Tako je trebala da pobedjuje i Zvezda a Nejpir je trebao biti Hauard. I Zvezdu je koncipirao tako da bude forte napad, tranzicija i sut za 3 poena, dovedeni igraci skoro svi sa 40% za 3, a u prvih 5 kola izuzev Asvela smo ocajno sutirali. Nejpir ocaj, Teo ocaj, Hanga ocaj, Tobi ocaj, Simonovic ocaj, ne znam dal je iko prebacio 20% a svi su dosli sa manje ili vise vrlo dobrim procentima. Sto je mnogo mnogo je.

 

Baskonija je imala fizički i atletski prilično moćnu petorku CMM-Marinković-Sedekerskis-Moneke-Costello, uz slabotelesnog Howard-a koji je mahom ulazio sa klupe i imao sva ovlaščenja kada je na parketu i estonsko drvo Kocara koji je uglavnom počinjao utakmice, al' je igrao 18 mpg. Kakva je tačno veza između njihovog i našeg rostera, gde je nama ultra atletični pass first plej koji kupi gomilu skokova nakon kojih inicira tranziciju, gde nam je atletična ball handling četvorka koja konstantno napada obruč, gde nam je streč petica koja nije kanta fizički i atletski, gde nam je bek šuter sa sajzom koji može da odigra i na 3? Napier nikako nije mogao da bude Howard jer je predviđen za startnog PG-a, što Howard naravno nije, na stranu što im je i skillset potpuno različit.

 

Bukvalno niđe veze poređenje, mi sa ovako sporom i neatletičnom ekipom nismo nikako mogli da igramo up tempo košarku kao Baskonija, niti u EL postoji neka druga uspešna ekipa koja je koncipirana kao naša. 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Igor_ said:

Ali je glupo gledati sezonu za sezonu, i taj Musa je dosao iz Acb Lige, kao i Tavares i jos dosta igraca. 

 

Pa sezonu na sezonu se naslazu timovi. Musa je igrao u Nba par desetina utakmica, a bio je nesto malo i u Efesu. Svakako sve i da nije tu im je pred nosem u Acb ligi trpao po 20-30 poena, drugo Real je toliko jak da imaju prava i na jednog Musu jer imaju dve preiskusne bek ap dvojke ako on ne prodje a kamoli kad se pogleda ostatak rostera. Tavares je davno dosao, pricam o prethodnoj sezoni i da ce toga biti sve manje ubuduce i da ljudi se sudare sa novim vremenom jer se stvari ocigledno menjaju. Bice tu po negde neki takav al siguran sam ne opet vise 5, 6 od 90 startera kao sto je bio slucaj ove sezone sto sam doslovno nacrtao video si verovatno, sto je realno mizerija a neki bi kod nas i svu cetvoricu takvih doveli ako ne bi nasli koncepcijski sta im se svidja i ne mislim na tebe naravno nego generalno jer ti nisi pisao u tom pravcu. To sto bi oni jednostavno ne postoji nigde ali inat je cudo.

 

Jel smo doveli Adamsa i? Guru ga skautirao i nahvalio ga na sva zvona kad je dosao ako se dobro secam al ima onaj deo koji on ne razume a to je da u skautingu ne vidis psiholoski profil neciji a kod iskusnih evroligaskih igraca manje vise znas sta dobijas, uglavnom. Tobija kog spominjes samo da je sutirao svojih 40% za 3 poena to je to sto se od njega trazilo i ta uloga iz Barselone sve ostalo da je mlitav i to, to se znalo. Znas li sta bi znacilo da je pogadjao po trojku ili dve vise po mecu. Pa koliko smo samo utakmica izgubili na loptu ili dve.

 

Jel Jago za startera? Holand? Smart? Hol? Teri? Kalin Lukas itd. Mislim bilo je tu i nekih pogodaka, ali mislim da to sada ne moramo da radimo kada budemo imali vise novca (kao sto uglavnom i ne rade oni koji imaju vise novca) a narocito se ne bi kockao nakon 16. mesta u El. Imam osecaj da ljudi ne kapiraju da mi trazo startere a ne bek ap opcije, za bek ap opcije ok, al to vec imamo... Mozda jednog startera takvog ako bas nema nista kvalitetno i ako se veruje da ce biti bas dobar. Zamisli dvojica i da ne prodju to bi bila kocka epskih razmera, 16. mesto zagarantovano.

 

1 hour ago, Igor_ said:

evo Tobi je proveren EL igrac, pa bi opet jedan EC igrac Miletic doprineo vise nego on. A zamisli tek Williams iz ulma. 

 

Drugo je kad znamo na kraju sezone. Niko ne moze da zna unapred kako ce neko da odigra, obojica navedenih su bili nebitni do ove sezone a Tobi bio odlican u Valensiji i reprezentaciji pa ga uzela  bogata Barsa pa i tamo je imao svoje brojke ako gledamo po posedu, kao i procente za 3 41% i onda dodje ovde i ne moze nista da pogodi u El.

 

1 hour ago, Igor_ said:

I da, niko mi nije poslao poruku u inbox da te zezam

  

Ma salim se ja za ono nego bas me zanima kojom logikom se vode posto ove sezone niko ziv nije uradio to sto deo ljudi pise i potencira. Ako su u nasem klubu ludi, neozbiljni i seoskog mentaliteta ispada da su i u ostalih 16 ili 17 sto sam plasticno i nacrtao.

 

 

 

 

P.s. dosta za danas, izvinjavam se svima na nesto vecem broju upisa danas i na duzini, pokusao da pokrenem neke zanimljive diskusije i mislim da sam uspeo i da su upisi na nekoliko prethodnih stranica znacajno bolji nego na pocetku posto se kukalo da je najgora tema na forumu evo prethodnih par stranica ima dosta zanimljivih upisa i razlicitih misljenja. 

 

Laku noc svima i svako dobro.

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Čočo said:

Evo ja ću biti zadovoljan ako dovedemo još četiri Jaga. Ne treba mi Majk Dzejms, Klajburn itd. Videli smo da može i manje poznati, mladi, zdravi i voljni za rad, napredak i dokazivanje. 

Poštujem stav i ne slažem se. Mislim da je 1-2 "Jaga" maksimalno u EL timu (koji gađa plej of) za jednu sezonu. Pod tim podrazumevam debitanta u EL, a da nije iz NBA. Guru je gore nabrojao pun kamion "Jaga", jedino nije napisao da se to desilo u svim timovima za nekoliko godina, a da niko od njih nije dovodio više od 1-2 u istoj sezoni. Takođe, skoro niko od navedenih nije projektovan za nosioca u prvoj sezoni, tj. svako je imao adekvatnog "parnjaka" na svojoj poziciji, kao osigurač.

Naš kontekst je takav da nam je tim uglavnom popunjen (naopako, slažem se, ali tako je kako je), nedostaju nam, otprilike, 4 startera. Svuda osim centra.

Da bismo krenuli da popravljamo brljotine u rosteru (ne može za jedan prelazni rok) trebalo bi da odaberemo što sigurnije igrače koji bi potencijalno ostali u timu bar 2 god. To znači igrače koji su dokazani na visokom nivou, a ne ispovređivane EL veterane, kako to ovde često prikazuju ljudi koji posprdno koriste termin "skorojevići". Za mene u tu kategoriju spadaju igrači tipa Lojd, Gos, Kalinić, Kolson, Džons, Tompson, Lundberg, Kordinije, Miki i sl. Nemam problem da jedan od te četvorice bude i nedokazani potencijal, ali ne sva četvorica. E, sad, ako smo mi koji želimo takve igrače "skorojevići", a oni koji hoće Montera, Njunjeza, Hoarda i sl. "košarkaški stručnjaci" - onda jbg, neka tako i bude.

  • Like 6
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Guru said:

Kakva je tačno veza između njihovog i našeg rostera,

 

Mekintajer, Marinkovic i Sedekerskis su im 3 dobra defanzivca spolja i mi smo imali Lazica, Hangu i Giedraitisa spolja na to sam mislio. Na visokim pozicijama smo i bolji defanzivno jer nijedan igrac njihov nije kao Bolomboj a i Mitrovic i Gilespi su bolji od Kotsara i Kostela.

 

7 minutes ago, Guru said:

Napier nikako nije mogao da bude Howard jer je predviđen za startnog PG-a, što Howard naravno nije, na stranu što im je i skillset potpuno različit.

 

Mjslio sam na to da obojica mogu sami sebi da kreiraju suteve i pogadjaju u visokim procentima i da su koncipirana kao dva glavna napadaca.

 

8 minutes ago, Guru said:

 

Bukvalno niđe veze poređenje, mi sa ovako sporom i neatletičnom ekipom nismo nikako mogli da igramo up tempo košarku kao Baskonija

 

Ne bih se slozio, u nekom procentu i jeste tacno ali ne u potpunosti. Cak smo i uzimali isti broj suteva na pocetku kao i oni ako ne i veci, provericu to sutra odo da spavam.

 

Nejpir-Nedovic-Giedrsitis je i brze za tranziciju od Mekintajer-Marinkovic-Sedekerskis. Kada pogledas i bek apove kako su se birali i Teo sutira trojke u ranoj fazi napada cesto, Jago trci sa loptom kao lud itd. Ok Moneke na visokim pravi razliku u tranziciji i sutu ali generalno mnogo vise sutiraju igraci od 1 do 3.

 

Iznad u upisao sam rekao sve. Laku noc, ako mi sta odgovoris, odgovoricu sutra uvece.

 

Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)
1 hour ago, Brat od Korneta said:

ima onaj deo koji on ne razume a to je da u skautingu ne vidis psiholoski profil neciji

 

Skauting igrača podrazumeva i psihološki profil i karakter, opet pišeš o stvarima o kojima ne znaš dovoljno. Zato se igrači prate u dužem vremenskom periodu, obraća se pažnja kako reaguju na različite okolnosti, prikuplja se intel od drugih ljudi koji su ih pratili/sarađivali sa njima a kojima možeš da veruješ itd. Klub koji tako radi će praviti manje grešaka sa igračima ispod radara, nego klub koji bira sigurna rešenja sa kojima nije načisto ni kako ispravno da ih koristi, al' eto imaju fin CV/poželjno državljanstvo i tražilo se pojačanje na toj poziciji, pa što da ne. Džabe ti i pare i individualni kvalitet na papiru, ako tim nema identitet i ako igrači nisu stavljeni u kontekst u kome će iz njih biti izvučen maksimum. 

 

Edited by Guru
  • Like 17
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, djurava said:

Jago nije EL igrac i pitanje da li ce ikad biti, tako da ti i nije neki primer. 

Jago nije, ali zato Nejpir jeste. 
Malo se stvari povrsno posmatraju

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)
9 hours ago, Čočo said:

Evo ja ću biti zadovoljan ako dovedemo još četiri Jaga. Ne treba mi Majk Dzejms, Klajburn itd. Videli smo da može i manje poznati, mladi, zdravi i voljni za rad, napredak i dokazivanje. 

Ajdee ne zezajte. Pa kad bi se dovela 4 takva igraca ispod radara, jos na startnim pozicijama od 1 do 4 sto nama realno sada i fali, ovde bi nastli dani zalosti. 

 

Uostalom navodno smo doveli jednog takvog igraca Plavsica (nije mlad, ali nije iz EL tima) i nadam se da ce i Djurisic da zavrsi kod nas sto je sasvim dovoljno, uz odlazak Lazarevica, Ilica i Sionovica.

 

Nama su preko potrebni nosioci i glavni igraci na pozicijama od 1 do 4 i tu ne smemo da omasimo kao ove godine sto smo. Takodje taj isti Jago je kod nas na pocetku bio predvidjen kao 3 opcija na pleju, a ne kao prva sto nama sada fali.

 

Edited by Dzonii
  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Dzonii said:

Ajdee ne zezajte. Pa kad bi se dovela 4 takva igraca ispod radara, jos na startnim pozicijama od 1 do 4 sto nama realno sada i fali, ovde bi nastli dani zalosti.

 

U ostalom navodno smo doveli jednog takvog igraca Plavsica (nije mlad, ali nije iz EL tima) i nadam se da ce i Djurisic sa zavrsi kod nas sto je sasvim dovoljno, uz odlazak Lazarevica, Ilica i Sionovica.

 

Nama su preko potrebni nosioci i glavni igraci na pozicijama od 1 do 4 i tu ne smemo da omasimo kao ove godine sto smo.

 

Pa to nisu tek neki igrači ispod radara. To su igrači koji su u ozbiljnim ligama imali ozbiljne sezone iza sebe. Taj Jago je bio MVP u nemačkoj ligi i osvojio titulu sa Ulmom kao glavni igrač i vođa te ekipe. Evo Montero je dve godine za redom najbolji mladi igrač španske lige i ove zauzeo mesto u drugoj petorci lige. Trevon Viliams i Hoard su imali brutalne sezone iza sebe a igrali su u EC i dobrim ligama. Imamo tu i Mičela koji će u Žalgiris, Hifia iz Pariza, Njunjeza iz Ulma koji je u reprezentaciji Španije pokazao o kakvom se igraču radi. To su sve igrači koji bi mogli da budu prve opcije i da eksplodiraju. To što dovodiš elitu iz EL ti ništa ne znači što smo videli ove sezone sa Šabazom. Mi umesto da jurimo takve gore pomenute mlade igrače mi jurimo drugopozivce iz EL (Tobi, Hanga, Gilespi) i dovedemo jednog,, ekstra kvalitet" EL igrača. Neka se dovede jedan takav i ostalo neka se radi na dovođenju mladih, zdravih igrača željnih dokazivanja koji su svakako iza sebe imali odlične sezone u jakim ekipama i ligama. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Guru locked this topic
  • Guru unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...