Jump to content

Recommended Posts

Posted
3 hours ago, Drug Crni said:

verovatno LoTR knjige i dodaci samo

Mislim da sam tako nešto pročitala, mada mi nije jasno kako je onda Amazon dobio prava za RoP. Verovatno nema veze jedno s drugim.

Posted (edited)
14 hours ago, Drug Crni said:

Gledaj to sa vedrije strane - on ne izgleda kao da ima 44 :57:

U pravu si. Ne treba da razmisljam tako.
Sto se tice emotivne zrelosti, tu sam negde kao prosecni petnaestogodisnjak. Ergo, mlad sam.

14 hours ago, Drug Crni said:

Ja ću opet o godinama..sir Iana pre svega..on već sada ima punih 86.godina. Kada film bude spreman za prikazivanje, imaće 88 i po :classic_unsure: Zaista se nadam da će uspeti da ga snimi..kad su već odlučili da idu sa starom postavom očito

I mene ovo muci.
Gandalf je vec u Hobit trilogiji izgledao znacajno starije nego u LOTR (a trebalo bi da bude obrnuto). Od snimanja Hobita je proslo 15 godina. Sada je jos stariji. Topla voda, da.

Aragorn je prosao kroz jos vidljiviju transformaciju. Ne vidim Viga u 2025-oj kako izvlaci ulogu koja mu je zamisljena i koja ce da slici na Aragorna iz LOTR.

Mozda ova objava sir Iana znaci da ce Frodo i Gandalf biti u ulozu lov(a)ca koji ce odraditi najveci deo posla? To bi bila losa ideja.

Ne znam, ne znam...

Mozda je i dobro sto sve mirise na fijasko, taman da si spustim ocekivanja pre nego odgledam film. Manje su sanse da budem razocaran.

Edited by RatzenStadt
  • Like 2
Posted (edited)
28 minutes ago, Drug Crni said:

Inače, produkcija je zvanično počela. Čisto da se pomene.

So it begins.

Neko je zaista procenio da je Golum tako zivopisan i popularan lik da zasluzuje siru pricu i film posvecen njemu (niko ne misli tako osim mozda Serkisa), i zaista progurao tu pricu i obezbedio finansije za ostvarenje te ideje. Small chances of success? Definitivno. Deo mene koji je hronicni zaljubljenik u PJAX + Tolkien kombinaciju se ipak nada najboljem

Edited by RatzenStadt
  • Like 1
Posted

Ja mislim da Golum jeste dovoljno zanimljiv za neki film tipa onih što se prave o serijskim ubicama, ali to definitivno ne bi mnogo ličilo na Tolkina :classic_biggrin:

Ne znam hoću li se usuditi da gledam film ako ga stvarno završe, čekaću da se vi žrtvujete prvo da čujem valja li išta :classic_biggrin:

• Ha-ha 2
Posted

Upravo to, sto napisa RS - uz sav cgi i tehnologiju, Gandalf je u Hobbit filmovima izgledao vidno starije, a snimani su pre skoro 15 godina. Kako li ce sve izgledati danas, mogu da zamislim. Da bi se razlika sto manje videla, morace bukvalno da naprave 3d model i animaciju Ianovog lica, kao i svih ostalih koji ponavljaju uloge, sto nas vodi u animirani film koji to zapravo nije. Tehnologija jeste napredovala, ali je potpuno jasno iz svih novijih projekata da je kombinacija live actiona i kompjuterske grafike i dalje jako slaba tacka, narocito kada su u pitanju ljudski, humanoidni likovi. Potpuno razbija immersion i pretvara film u nekakvu predstavicu za decu.

Nacelno nemam nista protiv da se napravi 3d animirana varijanta necega iz Tolkienovog legendarijuma (u odredjenoj meri cak ima manje ogranicenja i vise prostora za kreativu), ali da to bude to - odlucili smo se za tu vrstu kinematografskog dela i radimo u skladu sa tim, a ne da se jedno prodaje pod drugo. Zavlaci mi na onu odvratnu jeftinu nostalgiju i klasican pokusaj da se izmuze novac od fanova, gde se racuna da ce u milionima da pohrle u bioskope samo da ponovo vide svoje omiljene heroje iz detinjstva. Zar nije postenije dati ekipi animatora da naprave ful modele glumaca, uraditi za sve njih motion capture i koristiti ih kao deo animiranog sveta ciji je sastavni deo i Gollum koji je i u originalnoj Trilogiji bio jedini (iz ociglednih razloga) vizuelno potpuno elektronski lik...

Posted
3 hours ago, SteveFrancis#3 said:

Nacelno nemam nista protiv da se napravi 3d animirana varijanta necega iz Tolkienovog legendarijuma (u odredjenoj meri cak ima manje ogranicenja i vise prostora za kreativu), ali da to bude to - odlucili smo se za tu vrstu kinematografskog dela i radimo u skladu sa tim, a ne da se jedno prodaje pod drugo. Zavlaci mi na onu odvratnu jeftinu nostalgiju i klasican pokusaj da se izmuze novac od fanova, gde se racuna da ce u milionima da pohrle u bioskope samo da ponovo vide svoje omiljene heroje iz detinjstva. Zar nije postenije dati ekipi animatora da naprave ful modele glumaca, uraditi za sve njih motion capture i koristiti ih kao deo animiranog sveta ciji je sastavni deo i Gollum koji je i u originalnoj Trilogiji bio jedini (iz ociglednih razloga) vizuelno potpuno elektronski lik...

Hunt for Golum money xd

Posted

Ja i dalje tugujem što Pierce Brosnan nije novi Gandalf. Savršeni kasting.

Edit: ubeđen sam da će se Frodo pojaviti samo i isključivo kao cameo 

• Like 1
Posted

Može neka scena kao, Frodo se oporavlja u Rivendalu a Gandalf sedi pored kreveta i objašnjava mu naširoko šta su ranije preduzimali da do svega toga ne bi došlo :classic_biggrin:

I looked everywhere for the creature Gollum...

...zatamnjenje i kreće naracija u kojoj se Frodo naravno više ne vidi :classic_biggrin:

To bi čak mogli i da izmajmunišu samo sa scenama iz Družine i uz dozu AI (brrr)

• Like 1