Jump to content

Masters turniri 2024 AD


alcesta

Recommended Posts

Realno, ovaj mec pokazuje sve sto treba da znamo o Sineru i Alkarazu. Alkaraz kad mu sve klikne osvojice bukvalno 10 slemova uzastopno. Nisu na istom nivou. Njemu je problem taj sto misli da je najbolji teniser svih vremena vec sad (da, ja mislim da on misli da je fuzija Nadal + Djokovic, samo verzija 2.0), i onda kad mu ne radi taj plan A on se gubi promasuje i luta. Ali ako mu radi taj plan A, on ponistava sve.

 

I nema mentalni problem, to se videlo i ovde, on gubi 6-1 protiv tenisera koji nije izgubio mec ove godine i sa kojim ima negativan H2H, ali on nema nikakvu dilemu da je za njega Siner niza klasa i da treba da ga gazi i to je dokazao u nastavku meca.

 

Nisam siguran da je Ferero dobar trener za njega. I iskreno, nadam se da niko od big 3 nece krenuti u trenerske vode da radi sa njim jer osecam da bi ga bilo ko od njih napravio na monstruma i ubio tenis kao sport. Decko je brutalan, samo mora da se sastavi sa tehnickim planom igre i mentalno da se bolje pripremi za to kad mu ne radi plan A. To je sve. Moze da igra sve. Bukvalno treba da uci samo od top 3 kako su uspevali da odrze konstantnost kad im taj plan A ne ide, on je i dalje nezreo i nestrpljiv.

Link to comment
Share on other sites

Evo da se pohvalim malom zaradom od sinoc... Smatrao sam da ce Alkaraz da dobije iz nekoliko razloga - kao prvo, nikad nije lako pobedjivati u nizu, a Siner je vec otisao predaleko ove godine za nekoga njegovih godina i iskustva. Iako je tacno da Siner ima strasan fokus, mirnocu i pripremu za udarac, na sporijem betonu i pogotovu na sljaci je debelo ranjiv kada mu dodje neko brzi i pokretniji, agilniji... a to su pre svega Djokovic i Alkaraz. Nije delovalo tako u prvom setu, ali Alkaraz, to se sad videlo, treba da sazri u glavi i dobije samopouzdanje koje sada emituje na neki fejk nacin, pa ce biti jos bolji, a ovde je iz nekog razloga imao i bolju kondiciju od Sinera do kraja meca i razbio ga u trecem setu (a tu vidim uticaj one moje prve konstatacije da su se uvukle misli kod Sinera dokle ja mogu ovako da dobijam i da li je kraj seriji). Bice ovo dobar rivalitet, ali ne bih se zaletao sa prognozama zapadnih medija koji prave novi Nadal - Djokovic rivalitet, jer prvo treba da vidimo da li ce i jedan od njih dvojice, a kamoli obojica biti konstantni sa igrama i titulama.

Edited by diego
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Osim što nam pomera živce i vreme, ovo je dobro za obojicu-Sineru šamar otrežnjenje, porazi su deo sporta a Alkarazu nekakva smernica za dalje.

On jeste sinoć pobedio i da, ja jesam gledala na strimu,(i ne , ne nameravam skoro da ponovim to iskustvo :lol_2:)

To je razlog što sam rekla da mu treba novi trener.

Oni su bukvalno brbljali sve vreme ali nikakav plan gejm se tu nije video i Alkaraz je ovo dobio tamo zahvaljujući sebi, kad je pustio ruku.

 

Nikakav tu plan B nije bio ili tako nešto.

Za teren pričaju da je spor, a to se podrazumeva da Alkarazu više odgovara.

Još je imao invaziju pčela i debelo odlaganje zbog kiše, pa nekako vidim njega kao pobednika 😏

Ne bih volela da trojka budu treneri bilo kome, jer će se rivalitet preliti van terena a fokus neće biti na igračima.

Ipak, ostaje još meč finala mada mislim da se Medvedev neće ni truditi, ionako kaže da ovo nije HC :s_d:

Zanimljivo mi je takođe bilo na tviteru-Sinerazovci su bili jedinstveni u "protiv Đokovića" modu, sinoć je bilo vrlo žučnih rasprava i prozivki :classic_biggrin:

Ali još ih relativno malo i nema tu draž big3 sutuejšn.

Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

Meni izgleda da Medvedev može ovo da dobije jedino ako se Alkaraz skroz raspadne do kraja. 

Edit: kad su uveli ovu novu grafiku u TB? Sve čekam kad će početi da pucaju penale :classic_wacko:

Edited by alcesta
Link to comment
Share on other sites

Ja sam sve vreme imala utisak da i ako izgubi prvi set druga dva svakako dobija, posebno posle polufinala sa Sinerom.

Medvedev ne može na ovom terenu da igra kao što bi želeo a ne može ni da pravi dovoljnu prednost servisom. Svaki put kad ga Alkaraz izvuče na mrežu, bilo posle drop šota ili iz druge situacije, dobije volej na zicer.  Jednostavno ima dovoljno opcija za Danila i samo treba da ne pravi previše grešaka.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

32 minutes ago, alcesta said:

Ja sam sve vreme imala utisak da i ako izgubi prvi set druga dva svakako dobija, posebno posle polufinala sa Sinerom.

Medvedev ne može na ovom terenu da igra kao što bi želeo a ne može ni da pravi dovoljnu prednost servisom. Svaki put kad ga Alkaraz izvuče na mrežu, bilo posle drop šota ili iz druge situacije, dobije volej na zicer.  Jednostavno ima dovoljno opcija za Danila i samo treba da ne pravi previše grešaka.

Sećaš se da je Medvedev govorio, valjda prošle godine, bio je neki klip, da ovo nije HC, "da on to zna jer je specijalista za HC ":classic_biggrin:

Link to comment
Share on other sites

Primetio sam da je Miami Open podelio tri wild card bivšim brojevima 1: Venus, Halep i Voznjacki. Venus ima 43 dodine, Simona 32, Karo 33.

Halep povratnički meč,nakon 19.meseci kazne, igra protiv Paole Badose. Kada je poslednji put igrala (avgust 2022) bila je sedma na svetu,a Badosa četvrta. Špankinja je sada pala negdo oko 80.mesta. Verujem da Halepova neće imati problema sa dobijanjem wc na većini turnira za koje se prijavi.
Pobednica je trebala ići na Sabalenku u drugom kolu,ali gotovo je izvesno da će Beloruskinja da se povuče sa turnira nakom tragičnog događaja - iznenadne smrti njenog dečka, bivšeg profi hokejaša.

Venus..ja evo blage veze nemam zašto ona još igra? Renking joj je oko 500.mesta..gubi regularno od teniserki koje bi joj nekada bile zahvalne da joj nose torbe sa opremom.

Voznjacki se vratila na teren prošlog leta nakon troipogodišnje pauze i dva porođaja. Dogurala je do četvrtfinala u IW i deluje sposobna da se vrati u top 50 recimo..najmanje toliko..naravno ako ostane zdrava,posvećena tenisu i sposobna da iskontroliše taj reumatozni artritis koji je muči.

Takođe sam primetio najezdu Kineskinja na Majami. :classic_biggrin: Biće jako teško razlikovati sve one Wang&Zhang iteracije :smiley5:Čak šest Kineskinja je trenutno unutar 64 na WTA listi. Primećuje se da rapidno napreduju,sve češće igraju zavrčnice velikih turnira (mislim na plasmane od 4 kola pa do finala).. Kina je uložila ogroman novac u sport i to ne samo u samoj Aziji. To ulaganje u tenis ima sve karakteristike "Jedan pojas,jedan put plana" (Belt and Road Iniative) i samo je pitanje trenutka kada će dati sledeću GS šampionku koja će od Li Na preuzeti plamen. Kineskinje dolaze!

Što nas dovodi do zaključka da je Bogdan Obradović bio u pravu :classic_biggrin: Bar u nečemu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ne mora to za Kineskinje apsolutno nista da znaci. WTA je takav da se godinama desavaju flukeovi, ali isto tako mnoge teniserke koje su provele nekoliko sezona u top 10, cak i vise od toga, nisu dosle do slema. Cak i ako se ustali 3-4 u top 30, to ne znaci da ce stizati do zavrsnica slema.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...