Jump to content

Recommended Posts

Posted

Odlika malih timova.

Granki nista nije smetalo da igra svoj mec ACB lige i dobije top 10 tim u Evropi, iako posle treba da putuje za razliku od Bahcesehira koji je trebao da igra kod kuce.

Posted

Svaka čast za Gran Canariu. 

A može biti da se nebi bunili da su bili slobodni. Samo Unicaji nije bilo u interestu da se ovo odloži, uzimajuči u obzir njihov raspored.

Posted

Шта очекивати од Месинбурга кад је Вестбрук на том нивоу кошарке имао своје помрачење 😅                      

Ајмо данас по финале.

Posted

Упркос свему водимо на полувремену.

Превише Коркмаза на терену преко кога су направили серију, али одлично су надоместили Одијасе, Кавано, Смит и Хазер, уз брата Бутеја.

Posted (edited)

Napad nije bio loš. U switchu si dobio beka protiv centra. Probio ga je, ali baciti onakvu alibi cigluštinu od tablu je stvarno sramota. A odličnu utakmicu je igrao do tog momenta

Edit: previše promašenih bacanja i polaganja u poslednjoj četvrtini. Ne ide to u ovakvoj utakmici.

Na dva razlike Smith baca bez potrebe onaj stepback, kad smo bili u seriji a oni u panici. Na drugoj strani nam onda posle onog pregleda uzimaju jedan poen, a Homesley stavlja tricu. 4 point swing. 

Edited by L' Imperatore
Posted

Заслужен пораз и практично крај сезоне.

Полуфинале није лоше само по себи, али је утисак да смо морали до финала.

Turning point сезоне су повреда Понитке и долазак Коркмаза који је сем утакмице против Тофаша више однео него донео.

Није лоша кампања у ЕК, нажалост прво пораз на домаћем терену је дошао у најгорем моменту.

И даље Радоња никако да се ослободи неких својих уверења и изађе из шаблона.

Што се тиче утакмице, јурили смо скоро цео меч, недопустиво много малоумних потеза за овај ниво, тако да мора још много више да се ради и да се прави доселекција.

Једино ми је криво што су нас избацили Шурна и Тоби, али...

Posted

Šta znam. Meni Korkmaz ovde nije krivac. Igra je loše, ali je klupiran na vreme. 

Meni su veči problem promašena bacanja i polaganja u finišu. Odise dva bacanja. Ponitka jedno. Hazer dva puta po jedno. Polaganje Smitha. Polaganje hazera ako se ne varam, kad su išli da gledaju dal je Tobey dirao obruč. A bilo ih je još. I kao šlag na tortu cigla iz floatera Smitha. 

Mada, ništa od ovoga ne bi bilo važno, da smo izdržali one dve sekunde u petak.

Ja bi pohvalio i Lakovića za to kako je pripremio ekipu za ovu seriju. Ja nisam verovao da oni imaju roster da se fizički nose sa Bahcesehirom. Ali pošteno su se pošibali, nema šta.

Posted

Коркмаз је унео нервозу у 2/2, Кавано исто са оним фаулом у нападу на +1, али готово сад.

Надам се да ће доктору продужити уговор, добар клуб Бахчешехир.

• Like 1
Posted
47 minutes ago, L' Imperatore said:

Na dva razlike Smith baca bez potrebe onaj stepback, kad smo bili u seriji a oni u panici. Na drugoj strani nam onda posle onog pregleda uzimaju jedan poen, a Homesley stavlja tricu. 4 point swing. 

Ta trojka Homesleya je verovatno prelomila utakmicu, a Smith je odreagovao kriminalno u toj situaciji. Albicy pas iz skoka, izgubljena lopta u najavi, ali Smith ne da ostavlja Homesleyu prostora, nego lik se spusta u srce reketa. Onaj closeut ne bi pokrio ni Wemby. Jasno mi je da je Smith hteo da pomogne na mismatchu koji je bio, ali Albicy nije imao ugao za to dodavanje. Katastrofalna odluka u delicu sekunde, sto uglavnom i resava ovakve utakmice. 

• Like 2
  • Thanks 1
Posted
4 minutes ago, Del Piero said:

Ta trojka Homesleya je verovatno prelomila utakmicu, a Smith je odreagovao kriminalno u toj situaciji. Albicy pas iz skoka, izgubljena lopta u najavi, ali Smith ne da ostavlja Homesleyu prostora, nego lik se spusta u srce reketa. Onaj closeut ne bi pokrio ni Wemby. Jasno mi je da je Smith hteo da pomogne na mismatchu koji je bio, ali Albicy nije imao ugao za to dodavanje. Katastrofalna odluka u delicu sekunde, sto uglavnom i resava ovakve utakmice. 

Vrhunsko zapažanje. Znamo svi Radonju i da je ahilova peta njegovih odbrana uvek ta trojka na weak strani, dali je to iz kornera ili iz ovako neke situacije. Pošto je toliko pritiska na lopti i udvajanja/iskakanja prednjoj strani, taj igrač na weak strani uvek obično mora da pokriva veliki prostor, i dobro anticipira situaciju. 
Kao što si rekao, Smith je tu gemblovao bez neke velike potrebe, isto kao što je šutnuo onaj stepback malo ranije. Homesley kaznio i to je to. 

• Like 2
Posted

Победили смо Манису на гостовању, 109:90. Од краја 1/4 једносмерна утакмица, сви играчи играли и уписали се у стрелце, најбољи Коркмаз и Кавано са по 16 поена.

Тофаш бежи 2 победе у борби за 4. место, играју сутра са Ефесом. Ми имамо утакмицу мање, али нам у следећа 2 кола иду утакмице са Ефесом и Фенером.

• Pumpaj! 1
Posted (edited)

Pratim ovu temu od kad postoji, ali i dalje ne mogu da se naviknem da se za dobri Bahčešehir iz Stambola koristi zamenica u prvom licu množine.

Ne smeta mi, niti hoću da pametujem, poštujem različitosti, samo se svaki put nekako iznenadim🙂

Edited by MarioKempes
  • Ha-ha 3
Posted

Sva sreča zaboravim da se igra danas pa zaksnim onih -21 iz prve četvrtine.

Ali opet je nekima bilo dovoljno i 5 minuta da me iznerviraju. Prvo Smith gubi loptu na centru 30 sekundi do kraja na +3. Onda batrljavi Korkmaz 8 sekundi. Sva sreča odbranili nekako zadnji napad.

• Like 1
Posted
1 minute ago, L' Imperatore said:

Sva sreča zaboravim da se igra danas pa zaksnim onih -21 iz prve četvrtine.

Ali opet je nekima bilo dovoljno i 5 minuta da me iznerviraju. Prvo Smith gubi loptu na centru 30 sekundi do kraja na +3. Onda batrljavi Korkmaz 8 sekundi. Sva sreča odbranili nekako zadnji napad.

Невероватан безобразлук Коркмаза у пар наврата, срећом тим га је покрио.

Тежа повреда Сипахија који се закуцао у Петкимовог центра на крају 2/4 и изгледа да је повредио раме или кључну кост. Тачка преокрета је Понитка на плеју, издокторирао је ову утакмицу, Симон исто одличан.

Важна победа пред две утакмице са највећима. 

• Like 1
Posted

Добро смо се борили против Ефеса, на крају пресудио њихов индивидуални квалитет и пар неких детаља, Смит поново промашио шут за изједначење у последњем нападу. Много лако смо испустили +14 нашим испуцавањем 2/4.

Ефес је баш сила.

Posted

Smit je bas van forme - mnogo je bio bolji u prvom delu sezone. Jel se zna sto Efesu nisu igrali PJ i Smits - jel su neke povrede ili je hteo da da priliku i ovim Turcima da malo odigraju ? Usput je i Nwora bio ocajan tako da je ovo bila dobra prilika da padne Efes ali je Tompson odigrao brutalan mec...

Posted

Мора у лиги у сваком моменту да је макар 1 турски играч на паркету, плус је ограничен број странаца.

• Like 1
Posted
27 minutes ago, MV91 said:

Смит поново промашио шут за изједначење у последњем нападу

Ajde to i nekako. Nije bila loša pozicija i ok je što je uzeo to. Ali ono promašeno polaganje par napada ranije baš bezveze

• Like 1
Posted
12 minutes ago, L' Imperatore said:

Ajde to i nekako. Nije bila loša pozicija i ok je što je uzeo to. Ali ono promašeno polaganje par napada ranije baš bezveze

Да, кад је ишао контра руком чисту ситуацију.

• Like 1
Posted

Без Симоновића и Сипахија рутински пораз против Фенера 95:80, иако смо солидно одиграли 1/4 и 3/4.

1:9 против 4 највећа истанбулска клуба ове сезоне (1:3 Бешикташ, по 0:2 Фенер, Ефес и Галата). Сада иде пар одлучујућих утакмица за пласман у плеј офу.

Posted
24 minutes ago, L' Imperatore said:

Čekao sam samo da vidim plus/minus sa Ponitkom na pleju i sa Smithom.

Poni +6 (za 24 minuta)

Smith -21 (za 15 minuta)

Браво, Смит очајан, делује као да је потписао за други клуб.