Jump to content

KK Crvena zvezda 2023/24 - Zadovoljština

ćušpajz

Recommended Posts

Posted (edited)
11 minutes ago, NikadProtivKaline said:

zasto jbt?

luka je dokazano los na 4

Zato sto ima ugovor sa nama i sledece sezone. Nije atletican a ni dovoljno jak za 5, vrlo cesto se desava da ni cak protivnicke nize igrace ne moze da ugura pod kos pa trazi pas spolja sa low posta, a nema cak ni pristojan sut da moze da igra strech 5 ili strech 4 ali zato moze da se “tuce” sa ostalim cetvorkama dok sa peticama to izgleda dosta lose, da ne kazem dosta ispod proseka. Decko nije kvalitet za Zvezdu a samim tim ni za Evroligu, mislim moze igrati ukoliko ce biti druga opcija na cetiri jer je tu manja stetocina nego na 5, za nekih 10-15 minuta po utakmici, a da na mesto prve cetvorke dodje jedan jako dobar igrac. Ne treba pominjati da smo sa pozicije 4 najvise poena primali ove sezone i da nam 10+ poena sa te pozicije nije dao samo onaj ko nije igrao protiv nas.

Samo se plasim da ne vratimo Dobrica koji je ove sezone kod Bankija sklopio 20 minuta igre, kao i Stefana Jovica koji ima hronicnu povredu ledja, onda nam stvarno nema spasa. 

Edited by stefan1

Ponovicu, Plavsic moze samo u fazonu da nam Misko ne vraca kusur za Djurisica. 

Ima visinu, na konto toga pokupi skokove, i ima neku zavrsnicu oko obruca - sve ostalo je bas tankosava - uzasan sa slobodnih bacanja, nema ni sut za 3p sto je u modernoj kosarci bitno i za centra koji nije neka sirovina i razgrtac kao recimo Lesor. Ima neki BBIQ ali daleko je to recimo od Lukinog. 

A nije ni da ima neko iskustvo. U principu ne donosi nam nesto bogznasta.

E sad, ako je Plavsic dogovoren, to povlaci neke druge poteze koji moraju da imaju smisla, moramo bas da se otvorimo i zabodemo neku opasnu 4 (ako se pokaze da to nije Tompkins). Ali i ta cetvorka nema mnogo poente ako ce joj backup biti Deda/Ilic/Simonovic a kako ne mozemo bas svih da se otarasimo, bice bitno da ubodemo i sa nekim kombom 3/4 a to onda moze biti samo Kalinic. Ne samo zbog skila, to mozemo da nadjemo i kod drugih, vec zbog toga sto je to Kalinic u Zvezdi. 

To dalje povlaci pricu o Gidri na 3. Ako Kalina dolazi, onda mozemo i da ga ne produzimo a da zabodemo nekog drugog sutera, mada mi se svidjalo sto Gidra ima i size da i on moze na 4. 

Ako idemo po toj mojoj logici da je Plavsic kusur za Djurisica i da ce biti Pick&Stash na draftu, i da ce zavrsiti kod nas, ja bih to uzeo i gledao da se mozda rastanemo sa Hangom. Ne mozemo da ostavimo i Hangu i Gidru a da dovedemo Kalinu i Djurisica. 

S obzirom da Topic ide u NBA, da Teo ne postaje mladji, moramo pogoditi i sa pojacanjem na pleju. To mora biti plej koji ima size (barem 1.95) jer ne mozemo dovesti jos nekog koga ce da preskoce u odbrani kao Jaga i Tea. 

1. Pojacanje, Jago

1/2. Teo

2. Nedovic, Djurisic

2/3. (Hanga), (Lazic)

3. Gidra

3/4. Kalinic
4. Pojacanje, (Deda), (Ilic)

5. BB, Plavsic, (Mitrovic)

Dakle 10 igraca + 5 opcionih (Hanga, Lazic, Deda, Ilic, Mitrovic) od kojih biramo 2 za skidanje za tekmu, zavisi sta treba. Verovatno je jedan od njih Deda a drugi Hanga/Lazic. 

Out su Topic (NBA), Smart, Lazarevic (FMP kao Kuzmic), Gilespi, Tobi, Simonovic a potencijalno i Tompkins.

In su Plavsic, Kalinic, Djurisic, brutalan plej i jaka cetvorka sa sutem (koji moze i na 5 u small-ball). 

Ukratko, nadam se da ce ovog puta tim biti sklapan sa nekim smislom, da se uklope igraci, a ne da se nabacuju samo. A kako pocinjemo od Plavisca onda ja to vidim kao ovo iznad sto sam napisao 🙂 Da ne licitiram sa imenima ova 2 neimenovana pojacanja. 

• Like 5

2 minutes ago, Nini3112 said:

Sile nema da ne produzimo Tompkinsa,msm ako odigra dobro finale nemam nista protiv

sta znaci dobro finale?

ovo sada je ok-ish, zato sto su ocekivanja posle svih peripetija bila u minusu

po meni, da bi se islo sa njim kao startnom 4 za sl. sezonu morao bi da pokida finale i da igra 20mpg...sto nisam siguran koliko je realno

• Like 1

2 minutes ago, NikadProtivKaline said:

sta znaci dobro finale?

ovo sada je ok-ish, zato sto su ocekivanja posle svih peripetija bila u minusu

po meni, da bi se islo sa njim kao startnom 4 za sl. sezonu morao bi da pokida finale i da igra 20mpg...sto nisam siguran koliko je realno

Sve i da to uradi ne treba da bude startna 4 jer će imati 35 godina sledeće sezone

• Like 15

2 hours ago, Chaos Is Me said:

Centarska linija Bolomboy - Mitrović - Plavšić možda nema neki specijalan kvalitet ali makar ima nekog smisla i svi su igrači različitih profila.

Pa baš i nisu različitih profila, Mitrović i Plavšić su ispod proseka u odbrani i bezopasni van reketa. To su dve veoma bitne karakteristike u kojima se poklapaju.

• Like 2

Posted (edited)

Prosao je pripreme tokom marta i pocrtka aprila a onda su uslijedili i rad sa loptom i suterski treninzi koji daju rezultate.

Pa da ovako natrpa kos protivnika u finalu💪

Edited by Miki28 Teoljub
typo
  • Like 5

Posted (edited)
1 hour ago, NikadProtivKaline said:

zasto jbt?

luka je dokazano los na 4

Zato što naš klub poslednjih godina odlikuju smislena rešenja i potezi. 

Edited by Čočo

4 hours ago, Nik1991 said:

Mi aba ligu u areni osvojiti ne mozemo ove sezone,Partizan na strani sigurno pobijediti ne mozemo tako da racunam da moramo 3 kuci pobijediti,slazem se da su vece sanse u Pioniru koliko god to mnogima smetalo sa pravom naravno..

Jesu li možda bolje u Železniku? Postoji i ta opcija.

• Like 1
  • Tuzno 1

5 hours ago, The_Big_S said:

Te prihode od "prodatih" karata bi svakako imao na ovaj ili onaj način. To je samo vid sponzorstva t.j. ulaska državnih para u klub preko Drčeline firme i njemu sličnih, bliskih SNS-u koji su verovatno i kupili jedno 50% ako ne i više sezonskih karata i iste dalje podelili...

Bukvalno nema ni jedan osnov za ovu tvrdnju, a sa druge strane više je nego očigledno da su oba kluba dobila zadatak da prikupe što više sredstava i od sezonskih karata.

A to fiktivnim prodatim sezonskim kartama može da priča samo neko ko prati košarku od ove sezone. 

Posted (edited)
12 minutes ago, TB Told said:

Bukvalno nema ni jedan osnov za ovu tvrdnju, a sa druge strane više je nego očigledno da su oba kluba dobila zadatak da prikupe što više sredstava i od sezonskih karata.

A to fiktivnim prodatim sezonskim kartama može da priča samo neko ko prati košarku od ove sezone. 

Ne bih da ulazim u polemiku. Ali provereno, sticajem okolnosti i poslovnim kontaktima znam više kompanija koje posluju u Srbiji i koje su kupile izvestan kontigent sezonskih karata i podelile ili dale na raspolaganje zaposlenim u firmi gde se zaposleni menjaju po nekom internom rasporedu ili dogovoru , te uzimaju te karte i idu na utakmice. Ja sam na taj način par puta pribavljao ulaznice za prijatelje iz unutrašnjosti. Ista situacija i kod komšija.

Edited by The_Big_S

1 minute ago, The_Big_S said:

Ne bih da ulazim u polemiku. Ali provereno, sticajem okolnosti i poslovnim kontaktima znam više kompanija koje posluju u Srbiji i koje su kupile izvestan kontigent sezonskih karata i podelile ili dale na raspolaganje zaposlenim u firmi gde se zaposleni menjaju po nekom internom rasporedu ili dogovoru , te uzimaju te karte i idu na utakmice. Ja sam na taj način par puta pribavljao ulaznice za prijatelje iz unutrašnjosti. Ista situacija i kod komšija.

Ti pričaš o sezonskim kartama koje sleduju svakom sponzoru i kod nas i kod Partizana. Ugovorom se predvidi na koji broj sezonskih karata ima pravo sponzor i to je sasvim uobičajeno, ne samo u Srbiji i ne samo ove sezone.

• Like 2

Just now, TB Told said:

Ti pričaš o sezonskim kartama koje sleduju svakom sponzoru i kod nas i kod Partizana. Ugovorom se predvidi na koji broj sezonskih karata ima pravo sponzor i to je sasvim uobičajeno, ne samo u Srbiji i ne samo ove sezone.

Ja to ne bih nazvao “sponzorima” obzirom da te firme nigde nisu navedene zvanično kao sponzori.. 

6 hours ago, Nenadd said:

Floter kod igraca ispod 180cm je pod moranje i on to mora da doda u svoj arsenal koliko ovog leta.

Bez toga je osudjen da ga lepe na obrucu, pa kad mu se smanji samopuzdanje pocne da izbacuje loptu spolja i kad treba i kad ne treba.

Generalno ima mnogo osecaja za kosarku i solidno vidi teren (s obzirom na visinu), greota bi bilo da ne prosiri repertoar flouterom i sutem iz mesta.

Jago u sezoni ima nestvarnih 53.7% realizacije iz floutera, pritom ih prilično često baca (89th percentile po učestalosti), tako da teško da tu može da bude mnogo bolji... A ovo da šutira bolje iz driblinga nego catch and shoot je tačno, s tim što je iz driblinga baš na elitnom nivou, dok je iz catch and shoot tek solidan (mada mu tu procente pre svega obaraju contested šutevi, što je i logično s obzirom na visinu).

• Like 6
  • Thanks 2

37 minutes ago, The_Big_S said:

Opa, sledi ti tuzba od gospodina Covica... 

Ti i Rakicka, objedinjen proces. 😄 

• Ha-ha 5

Posted (edited)

@Kooineeperk

Svaki budući sastav koji kreće sa:

Pojačanje, Deda, Ilić

Bolomboj, Mitrović, Plavšić 

Osuđen je na propast. Ovo kao pojačanje ne bi mogli ni tri Kalinića da zakrpe. 

Baš je jezivo ovo što smo sastavili za ovu sezonu. I da osvojimo titulu opet na duže staze smo ujebani da možemo nešto smisleno da sastavimo. Od unutrašnje linije mi imamo samo jednog iskoristivog EL igrača i eventualno bi imali pojačanje na 4. Ovi ostali su samo šljakeri koje bih mogao da progutam da igraju samo maksimalno 5min po utakmici ili ne igraju uopšte a da prvih 5 gule 30+ minuta kao kod Željka. Ali oni su ipak sa ozbiljnom minutažom kod nas. S obzirom da ćemo sledeće sezone i dalje gledati Dedu i Mitrovića u reketu imam 0 optimizma da ćemo sastaviti smislenu selekciju. Plus smo sad njima dodali Plavšića(igrač sa 25.godina i jednom dobrom sezonom u Megi). 

U reketu ako hoćemo iskorak možemo samo sa:

4.Pojačanje, Trej(ako pokaže da može kao bek ap)

5.Bolomboj, pojačanje kvaliteta Bolomboja, Plavšić

Svako dalje bivstvovanje Davidovca, Mitrovića i Ilića u bilo kakvoj koncepciji a naročito kao neko ko će imati više od 15+ minuta(Deda, Mitrović) u ekipi je osuđeno na propast. 

Spoljnu liniju ćemo pre da sredimo nego reket jer spolja imamo više iskoristivih igrača i ako smo i tu osuđeni na jednog koji kvari svaku koncepciju a ostaje i za sledeću sezonu (Nedović). Meni je Nedović okej da se barem malo cima u odbrani ali sa ovim što imamo jedan od Jago-Teo-Nedović mora da bude bivši. 

Imalo bi smisla:

1.Pojačanje, Jago, Teo

2.Pojačanje, Đurišić, Lazić

3.Pojačanje, Hanga

Ili eventualno sa ostankom Nedovića da Lazić ode u penziju a da njegovu ulogu u timu preuzme Đurišić a da se onda dovede još jedan bek što je poslednja opcija i gomilanje igrača.

Idealno bi bilo:

1.Pojačanje(veći plej sa atletikom i odbranom), Jago, Teo

2.Pojačanje( Nedović sa odbranom),Đurišić

3.Pojačanje(jaka odbrana i odličan skakač sa smislom za napad), Rokas,Hanga

4.Pojačanje(odlična atleta , igra leđima i 1 na 1) ,Tompkins

5.Bolomboj,pojačanje(igrač jak kao Bolomboj ali sa boljim šutem),Plavšić.

Naravno od ovoga nema ništa jer će nam tim biti:

1.Pojačanje,Jago,Teo

2.Nedović,pojačanje(Djurišić),Lazić

3.Pojačanje,Hanga,Lazarević

4.Pojačanje, Trej, Deda,Simonović

5.Bolomboj,Mitrović,Plavšić

Edited by Čočo
  • Like 2

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...