Jump to content

KK Crvena zvezda 2023/24 - Zadovoljština


ćušpajz

Recommended Posts

6 minutes ago, The_Big_S said:

Prosto neverovatno. Feneru se povredi Pjer, zamena stigne sutradan.

Juče se povredio Milutinov Olimpijakosu, zamena stiže danas!

 

Samo za nas nema igrača na poziciji 4 na celoj zemaljskoj kugli

Није то баш тако, повредио се раније и Хејс Дејвис, а повређени су и Сестина и Биберовић, односно Фал и Сикма у Олимпијакосу. Ако тако гледамо нама се данас повредио Недовић сутра је дошао Смарт.

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

37 minutes ago, The_Big_S said:

Prosto neverovatno. Feneru se povredi Pjer, zamena stigne sutradan.

Juče se povredio Milutinov Olimpijakosu, zamena stiže danas!

 

Samo za nas nema igrača na poziciji 4 na celoj zemaljskoj kugli

 

kod nas se niko nije povredio na PF 😜

  • Thanks 1
  • Ha-ha 12
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

17 hours ago, Topgun said:

Upravo jedan od milion dokaza ne postojanja bilo kakve koncepcije je to sto je Yago doveden kao 3. plej. Igrac koji prosto mora da ima loptu, slobodu, samopouzdanje i to zna svako ko ga je gledao u Ulmu. To nije igrac koji je 4,5 bek u rotaciji, dok opet nema konstantan kvalitet za glavnog beka u rotaciji tako da smo mi stalno u kompromisima i presipanjima iz supljeg u prazno.

 

Svaka sezona je prosuta unapred dok god se trener i sportski direktor (ne klimoglavac) ne budu pitali za koncept i sastavljanje tima. Ovo je moj prvi i poslednji post, jer nema nikakvu poentu dalje pricati o KKCZ dok se ove stvari ne postave normalno. 

Svaka tebi čast na ovom postu i doslednosti, ali to nije ništa novo. Pisao sam pre 8-9 godina, posle Radonjinog skidanja KKP sa trona ABA lige i uspostavljanja dominacije u regionu, kada je vladala skoro uniformna euforija među ciganijom, da Čović ne može da dobaci dalje od ovoga. I da je za nešto više, a to se odnosi na EL, potreban ili drugi čovek na čelu kluba ili ostanak i limitiranje ovoga uz postojanje ozbiljnog  pula stručnih ljudi, sportskog direktora i trenera za početak. Naravno, ni jedna od ove dve opcije nije zaživela, pa smo sada tamo gde smo i bili kada smo prvi put zaigrali EL - donji dom koji gravitira ka sredini. Kao majstor spinovanja, Čović je skoro uvek uspevao da probleme KKCZ predstavi kao kratkoročne i situacione, od sezone do sezone, gde je ukazivao na sve moguće i nemoguće spoljne faktore i razne neprijatelje koji podmeću klipove u točkove njegove dobro podmazane mašine. A ko bolje zna šta je dobro podmazana mašina od doktora mašinstva... Vreme, koje neumitno teče i koje je jedan od postulata ove naše paradigme koju živimo, je na sreću van domašaja našeg preCednika, pa nam dozvoljava da iz perspektive od deceniju i kusur sagledamo njegov rad kao celinu. Ta retrospektiva našeg kluba i rezultata na svim frontovima tačno oslikava limite čoveka koji ga vodi sve ove godine. Nemogućnost da se bar jednom, pa makar to posmatrali kao incident ili ludu sreću, klub dovede u ozbiljniju borbu za F4, govori da apsolutno ne postoji nikakav sistem, nikakva stručnost i nikakav primarni plan vezano za rezultate u Evropi, već jedino onaj koji je vezan za njegov ostanak u fotelji.

 

Sve ovo, samo mnogo detaljnije, je već pisano mnogo puta. Mene lično ljubav prema košarci i prema Zvezdi drži sve ove godine pri forumima kakav je ovaj. Pa tu i tamo nešto i napišem. Ne zbog ubeđenja da mogu nešto da promenim, već u smsilu otvaranja rasprava i učenja kroz razmenu mišljenja o ovoj prelepoj igri koja je iznad svih nas, pa i tog koji jaše naš klub od 2011.

 

U tom svetlu, Zvezda danas je kao i bilo koja Zvezda bilo koje sezone pod Čovićem. Random dovođenja igrača po principu koke i zrna, neretko inicirana ličnim preferencijama našeg omnipotentnog predsednika... Promašaji kod projektovanih nosilaca ili startera... Splet (ne)srećnih okolnosti koji neke igrače udalji iz fokusa, a druge izbaci u prvi plan, pa se oni pokažu kao dobro rešenje... Povrede usled kojih, pod moranjem i bez drugih opcija, neki od igrača iz drugog plana profitiraju (videti pod Gudura i Danguba, sada Jago)... Sve je to već viđeno i pre, a vidi se i sada.

 

Jel postoji jedan Zvezdaš koji ne bi voleo da je njegov klub bio prvak Evrope i u košarci? Top8 jedne sezone je objektivno, a još više subjektivno, premalo da bi se koristio kao bilo kakav argument u opravdavanju "Čovićeve ere". Ali, ja bih čak i te preskormne rezultate u EL stavio u drugi plan i bio zadovoljan da je doktor mašinstva uspeo da napravi korak napred u statusu našeg kluba na mapi evropske košarke. Da je organizaciono unapredio klub, napravio sistem i dozvolio struci da radi svoj posao. Da se FMP koristio kako je trebalo - kao razvojni klub KKCZ koji igra u rangu ispod i koji razvija najveće mlade talente sa ovih prostora. Da je naš klub uveo u grupu onih koji su konkurentni za najviše domete. Da imamo dugogodišnju licencu za igranje EL... Ništa od ovoga nije uspeo, pa su sve te godine dominacije u ABA ligi i titule koje su donosile učešće u EL praktično bačene u vetar, a ekskluziva da igramo EL ostala kao neiskorišćeni adut, jer onaj koji adutsku igru ne razume, on ni ne zna šta drži u rukama.

 

Godine koje dolaze verovatno idu u pravcu da Srbija neće imati više od jednog kluba u eliti košarke. Pojavljuju se tržišno isplativi centri, a nagoveštava i skori povratak ruskih klubova. Ne treba imati nikakvu dilemu da je KKP, sa budžetom sa kojim raspolažu na dugogodišnjem nivou, sa najtrofejnijim trenerom u Evropi i sportskim direktorom koji zna svoj posao, kao i daleko uticajnijom logistikom, kilometrima ispred "Čovićeve" Zvezde u trci za to jedno mesto. Teorija zavere postoji kao takva dok na zaživi u praksi. Tako će i sva pisanija o Čoviću kao čoveku iz nekog prošlog vremena, čiji je modus operandi neupotrebljiv van Balkana, a koji je samim tim kočničar daljeg napretka kluba, dobiti svoje opravdanje u realnom životu vrlo brzo. Da li treba napominjati da će najveća žrtva ovakvog raspleta biti upravo KKCZ i armija njenih navijača po celom svetu? Bojim se da smo došli do momenta kada se jako malo može uraditi, ako se išta i može uraditi da bi se naš status u EL promenio. Ono što me teši je što taj krah ere Čovića svakako neće značiti i krah KKCZ. Ali da će nas usporiti na ko zna koji broj godina, to sigurno hoće.

  • Like 25
  • Thanks 7
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, turfan said:

Koliko stranaca moze da igra kup?

Ovi su naši

 

images?q=tbn:ANd9GcSQ18-YFgrv-czkpb81aaH

 

gedraitis.jpg

 

Dakle, ostaju za strance Hanga, Gilespi, Bolomboj i Smart.

 

Odlično.

  • Like 1
  • Love 1
  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

Kod nas ce verovatno igrati Yago, Hanga, Gidra i Bolomboj. Smart, Gilespi i Tobi ispadaju iz rotacije. Tesko da ce nekog naturalizovati i ne bih voleo da to radimo. 

 

Kod komsija je Panter domaci pa igra, a od ostalih verovatno PJ, Naneli, Ledej i Kaboklo, a ispadaju Smith, Kaminski i Ponitka. Ako se ne sredi Kaminskom pasos do tada - ne bi me cudilo, pominjan je bio i za repku 🙂 

 

U FMPu je bas problem, Zivanovic i Subotic se vode kao stranci, a pored njih Beson, Watson, Foster, Rebec, Roberts... verovatno ispadaju Zivanovic, Foster i Roberts - koji imaju neke minute, nisu bas beznacajni. 

 

Mega i Borac nece imati vecih problema. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ako Topić bude zdrav mislim da će pre da ispadne Yago nego Smart. Za kup očekujem ovo:

Teo, Topić

Neda, Smart, Lazić

Rokas, Hanga, Lazarević

Deda, Ilić

Bolomboj, Mitrović

A možda ispadnu i Yago i Smart zarad igrača u reketu (Gilespi). 

Edited by Čočo
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Kooineeperk said:

Gde Jaga da izbacis, pa on jedini tu moze da odigra 3 utakmice u 4 dana, bez problema. 

 

s'tim što je kup u realnosti jedna utakmica i par laganeze treninga u 4x dana

..

veći je problem kako ti legnu roštilj, pihtije, kiseli kupus uveče za tekmu sutra

  • Like 4
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Ne verujem da će se žuriti sa povratkom Topića, sve i ako oporavak bude išao brže od očekivanog, pa ga zato ne očekujem u sastavu za kup (ili makar ne u značajnoj ulozi).

Da Jago ne igra kup - bilo bi mi veliko iznenađenje, najkonstantniji je naš igrač ove godine. Još bi njegov izostanak značio da Teo ili tek zalečeni Topić igraju mnogo minuta tri dana za redom - ne verujem.

Takođe ne verujem u opciju da igramo bez bilo koga iz trija Hanga, Rokas, Bolomboj.

 

Edited by MarioKempes
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, uini said:

 

s'tim što je kup u realnosti jedna utakmica i par laganeze treninga u 4x dana

S tim da mi igramo samo protiv ABA-ligasa, bez 3 stranca iz rotacije... Mozda i bez nekog domaceg. 

 

I za taj FMP, pustao nas ili ne, treba ipak odigrati 30min ozbiljne kosarke (jedan takav laganeze trening nas je kostao igraca), ali hajde, bice i oni nesto oslabljeni.

 

Pa onda Borac koji nas sigurno nece pustati i koji ce biti u gotovo full sastavu (ispada verovatno Talic koji je nebitan za ekipu). 

 

A onda ocekujem hrkljus sa komsijama, kad udare Lazarevic/DeDa/Ilic na Andjusica/Trifunovica/Vukcevica 🙂 

 

4 minutes ago, uini said:

..

veći je problem kako ti legnu roštilj, pihtije, kiseli kupus uveče za tekmu sutra

E to je vec problem. 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, MarioKempes said:

 

Takođe ne verujem u opciju da igramo bez bilo koga iz trija Hanga, Rokas, Bolomboj.

 

 

upravo tako; kada na to dodaš smarta, za kojeg se kladim da je potencijalni gamechanger naše sezone, yago ne igra.

1 minute ago, Kooineeperk said:

S tim da mi igramo samo protiv ABA-ligasa, bez 3 stranca iz rotacije... Mozda i bez nekog domaceg. 

 

strašno, kako ćemo protiv fmpa, borca i ko već sve igra aba ligu, čoviću odlazi.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...