Jump to content

KK Crvena Zvezda 23/24 - Uzivo

Recommended Posts

Posted
33 minutes ago, fancy said:

Hide contents

Ono što sam pre 2 meseca čuo od prijatelja, ozbiljnog košarkaša, koji je "u krugu" - umesto da ide na operaciju i pauzira 8-9 meseci, injekcija u koleno za brže zarastanje ligamenata koja to i  radi ali za posledicu može imati tzv. "zamrzavanje" ligamenata, tj. povećamu verovatnoću nove povrede....

Ovo ne postoji.

• Like 2
  • Thanks 2
Posted
10 hours ago, Cavani said:

Takva je bila zvanicna informacija nakon povrede, 4-6 nedelja je i bila inicijalna procena povratka, pa se oduzilo jos preko 2 meseca za svaki slucaj.

Jedino ako su lagali Misko i KK sto nije iskljuceno. Opet nije ni blizu 8-9 m, to je ACL maltene.

Jbmliga, stvarno se nadam da nije ACL, ali mi cela ta Miško-KK družina ne uliva poverenje.

Spoiler

Imam u kući jednog konja Topovog godišta (čak su i igrali zajedno neko vreme), svašta smo prošli za 10 godina košarke, srećom bez većih povreda (dok su drugari oko njega redom padali ko snoplje s pokidanim ACL), ali zato jako dobro upoznali svakog fizia koji nešto vredi u Bgd... Od Fizio Vračara, preko Fitness Medico na BB pa sve do D. Sajića...

Posted (edited)
4 hours ago, fancy said:

Jbmliga, stvarno se nadam da nije ACL, ali mi cela ta Miško-KK družina ne uliva poverenje.

Hide contents

Imam u kući jednog konja Topovog godišta (čak su i igrali zajedno neko vreme), svašta smo prošli za 10 godina košarke, srećom bez većih povreda (dok su drugari oko njega redom padali ko snoplje s pokidanim ACL), ali zato jako dobro upoznali svakog fizia koji nešto vredi u Bgd... Od Fizio Vračara, preko Fitness Medico na BB pa sve do D. Sajića...

Da je bila ACL nema sanse da bi zaigrao posle 3-4 meseca. Misko je znalac svog posla, klijenti su mu zadovoljni, sa te strane mu se nema puno zameriti iako je namazan svim bojama.

Ni ja ne verujem puno njegovim izjavama i iz Kk-a, ali tek te teorije o zamrznutim ligamentima ne piju vodu, eno i Eddard je potvrdio.

To deluje kao kad kupujes auto sa losim motorom pa ti dodaju aditive u ulje da prodje do servisa, ne verujem da je Nba klubove tako lako prevariti.

Edited by Cavani
Posted
1 hour ago, Cavani said:

Eddard je potvrdio.

Cool, doktor sigurno bolje zna od priče iz druge ruke :classic_biggrin:

Jedino mi nije normalno da posle izlaska iz povrede, terapija, vežbi i treninga Topu opet strada isto koleno de facto bez kontakta.

(što mi je vratilo priču na tretman prvobitne povrede... ili prvobitni tretman povrede - ako je ista stvar u pitanju) 

Posted
34 minutes ago, fancy said:

Cool, doktor sigurno bolje zna od priče iz druge ruke :classic_biggrin:

Jedino mi nije normalno da posle izlaska iz povrede, terapija, vežbi i treninga Topu opet strada isto koleno de facto bez kontakta.

(što mi je vratilo priču na tretman prvobitne povrede... ili prvobitni tretman povrede - ako je ista stvar u pitanju) 

Pa valjda zna da li neka metoda postoji u medicini ili ne.

Stigle su objave da nije ista stvar u pitanju i da ce biti spreman za pred draft.

Posted
7 minutes ago, Bojdo said:

Sportklub kaže da vjerovatno mora na operaciju.

https://sportklub.n1info.rs/kosarka/aba-league/nikola-topic-povreda-kolena-kosarkas-zvezde-mora-na-operaciju-povreda-ligamenta-i-meniskusa-protiv-partizana/

Je li ovo znaci u prevodu da mu je pokidan ligament?

Ако је покидан, онда нема ништа од спремности за Америке. Читах на више места да је истегнуће у питању, сад за операцију не знам, то би требало неко стручнији да потврди. Надам се да је најбољи могући сценарио, дечко као да се камењем на Бога гађао.

Posted (edited)
1 hour ago, fancy said:

Ovo nije ostarilo dobro... :classic_sad:

Ne znam da li si procitao tekst, gde izmedju ostalog stoji i ova glupost:

"Topić se povredio prilikom nezgodnog pada ispod koša crveno-belih"

Nije bilo nikakvog nezgodnog pada vec se opet sam povredio i to ispod Partizanovog kosa, ceo tekst je senzacionalisticko smece.

Stranci koji su upuceni obicno imaju bolje informacije.

Objavio je Espn a evo sada i klub da nije planirana operacija.

Za mladog igraca u njegovoj situaciji draft i jeste sve uz zivotu, ili bar prilika snova.

Edited by Cavani
  • Like 1
Posted
2 hours ago, Cavani said:

Za mladog igraca u njegovoj situaciji draft i jeste sve uz zivotu,

Zdravlje je sve u životu.

Draft je samo reč.

A sad nešto drugo.

20 hours ago, Eddard said:

Ovo ne postoji.

U pravu si.

Ne postoji, odvalio sam glupost povezaši nekoliko termina po sećanju i napravivši miš/maš od toga (rekoh, ja sam samo ubogi programer, srećom daleko od medicinske struke...).

Spoiler

I onda, iz vedra neba...

Malopre, pričam sa gospođom, small talk posle posla, i kaže ona "Jesi video kako su sjebali Topića, garant je to od lečenja prve povrede, trebalo je da ga operišu..." kažem, znam, to za operaciju mi je pre 2 meseca rekao i S., nastavlja gospođa: D.-in (njena prijateljica) mali (fudbaler, inače) ide kod iste doktorke gde su lečili Topića, tamo ti inače ide i Teodosić i gomila naših poznatih sportista, ona ima neku metodu zamrznutih ligamenata kroz injekciju (!!!!!) kojom se mnogo brže oporavljaju od povrede bez potrebe za operacijom... 

- Šta si rekla? Ponovi? Kako se zove doktorka???

Doktorka se zove Marijana (samo to!) pregled je 100€, terapija 250€ do nje se dolazi samo po preporuci.  Zanimljivo.

(tata malog gorepomenutog fudbalera je wannabe polukrimos, mama klasična trophy wife s Dedinja, nije ni čudo kako su tamo završili...)

I, da, znam da je glupo, ali nije me mrzelo da guglam i došao sam do doktorske disertacije koja upravo govori o pomenutoj metodi lečenja ligamenata, iz 2016. godine je, upotrebi ključne reči, siguran sam da lako možeš da je nađeš. :classic_smile:

Siguran sam da raznim zaobilaznim metodama može da se sazna i više i konkretnije, pre svega o doktorki pa onda i o njenim metodama.

Nevezano s tim, onako kako sam ja povezao stvari koje sam čuo pre 2 meseca stvarno je zvučalo glupo, tj. besmisleno.

Al šta god da bude, pare stavljam na to da su ga prerano vratili na teren.

• Like 2
Posted (edited)

@fancy cekaj, stani, dr Marijana, kolena/ligamenti, fudbaleri i sportisti generalno - pa to je ona doktorka sto leci konjskom placentom? 

edit: Dejm brza.

Edited by Kooineeperk
Posted
2 hours ago, fancy said:

Zdravlje je sve u životu.

Draft je samo reč.

A sad nešto drugo.

U pravu si.

Ne postoji, odvalio sam glupost povezaši nekoliko termina po sećanju i napravivši miš/maš od toga (rekoh, ja sam samo ubogi programer, srećom daleko od medicinske struke...).

Hide contents

I onda, iz vedra neba...

Malopre, pričam sa gospođom, small talk posle posla, i kaže ona "Jesi video kako su sjebali Topića, garant je to od lečenja prve povrede, trebalo je da ga operišu..." kažem, znam, to za operaciju mi je pre 2 meseca rekao i S., nastavlja gospođa: D.-in (njena prijateljica) mali (fudbaler, inače) ide kod iste doktorke gde su lečili Topića, tamo ti inače ide i Teodosić i gomila naših poznatih sportista, ona ima neku metodu zamrznutih ligamenata kroz injekciju (!!!!!) kojom se mnogo brže oporavljaju od povrede bez potrebe za operacijom... 

- Šta si rekla? Ponovi? Kako se zove doktorka???

Doktorka se zove Marijana (samo to!) pregled je 100€, terapija 250€ do nje se dolazi samo po preporuci.  Zanimljivo.

(tata malog gorepomenutog fudbalera je wannabe polukrimos, mama klasična trophy wife s Dedinja, nije ni čudo kako su tamo završili...)

I, da, znam da je glupo, ali nije me mrzelo da guglam i došao sam do doktorske disertacije koja upravo govori o pomenutoj metodi lečenja ligamenata, iz 2016. godine je, upotrebi ključne reči, siguran sam da lako možeš da je nađeš. :classic_smile:

Siguran sam da raznim zaobilaznim metodama može da se sazna i više i konkretnije, pre svega o doktorki pa onda i o njenim metodama.

Nevezano s tim, onako kako sam ja povezao stvari koje sam čuo pre 2 meseca stvarno je zvučalo glupo, tj. besmisleno.

Al šta god da bude, pare stavljam na to da su ga prerano vratili na teren.

Aha, pa to je cuvena Marijana i njena jos cuvenija konjska placenta koju koristi za brze izlecenje, nema tu nikakvog "zamrzavanja" ligamenata, niti neke misterije.

Ona je inace i svetski poznata, bas mnogi fudbaleri i ostali sportisti su joj se javno zahvaljivali za brze izlecenje, a koliko znam niko je nije javno kritikovao od pacijenata.

Vidi se da ne pratis 🙂

Posted (edited)

Topić se nije lečio kod Dr. Marijane već kod Dr. Tocilja iz Splita. Njegov oporavak je trajao duže od potrebnog upravo iz predostrožnosti i da se ništa ne prepušta slučaju. Koleno se nije operisalo zato što nije bilo potrebe i terapije koje je primao su bile na kraju dovoljne za potpuno izlečenje. I ova povreda nema nikakve veze sa prethodnim načinom lečenja. 

A evo i potvrde sa Sport kluba:

,, Više detalja o stepenu oštećenja ligamenata i meniskusa biće poznato kada Topić u Hrvatskoj bude posetio specijalistu koji je vodio i prethodni proces oporavka povrede".

S tim što Topić ne odlazi u Hrvatsku već Dr. Tocilj ima ambulantu/ordinaciju u jednom poznatom hotelu u Beogradu u koji većina poznatih sportista dolazi kod njega. 

Edited by Čočo
  • Like 2
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...