Stiletto Posted December 1 Share Posted December 1 Real za sada mnogo lakše rešava timove iz sredine / dna tabele od Barselone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr clutch Posted December 1 Share Posted December 1 Mlad tim plus povreda Jamala, te je za ocekivano da bude oscilacija tokom sezone. Inace se ne slazem sa Buglom da je ova generacija iz Masije izvikana. Bilo u skorijoj proslosti generacija koje su bile prenahajpovane, ali za ovu se to ne moze reci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bugl Khan Posted December 1 Share Posted December 1 (edited) To klub koji ima La Masiju riješi kao što je riješavao zadnjih 40 godina. Potroši hrpu para na najbolje igrače na svijetu (između ostalog na igrače iz La Masije koji su pobjegli da ne propadnu). Pogodi u 10%-70% slučajeva (ovisi koje razdoblje se gleda) i ide se dalje u nove pobjede. Edited December 1 by Bugl Khan Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr clutch Posted December 1 Share Posted December 1 Pricao sam samo o talentu koji trenutno poseduju i koji su posedovali u prethodnim generacijama iz svog podmlatka. I Mesijeva generacija (koja je bila supertalentovana) je bila nabudzena sa jakim transferima. Voli uprava da prodaje pricu kako se oni ne razbacuju sa parama i da su neural zdrava prica. Ali to nema veze bacenos lajnom o kvazi Ła Masiji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bugl Khan Posted December 1 Share Posted December 1 Ma slažem se da će jedan, dva, eventualno 3 (optimizam teški) igrača u prvih 11 biti iz La Masije. Ostalo su Ter Stegen, Raphinha, Araujo, Ferran Torres, Olmo, Lewandowski, De Jong, Pedri, Kounde, Inigo Martinez, Szczesny, Christensen....Vidim da su Joao Felix, Gundogan i Joao Cancelo otišli. Tako je oduvijek bilo, i uvijek će biti. Mislim, Messi je valjda prvi igrač koji je izašao iz La Masije i bio glavni igrač prve momčadi. Momčadi koje su nešto osvojile. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PorodicneVrijednosti Posted December 1 Share Posted December 1 Barca ce u napadu i dalje stvarati more sansi u ovom Flickovom fudbalu ali ce odbrana biti sve propusnija jer im je do sada jedina defanzivna taktika bila offside zamke. To na nivou citave sezone sigurno ne moze proci. Sa Araujovim povratkom i njegovim ulaskom u prvih 11 umjesto Iniga koji je ipak limitiran igrac za najvisi nivo bi tu trebali imati vise opcija ali opcenito sa trenutnim personalom oni ce i dalje biti klimavi nazad. Real ima priliku otici na +2 nakon zaostale utakmice s Valencijom, a gori fudbal od ovog kojeg su igrali do sada uz more povreda glavnih igraca tesko da moze igrati. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted December 4 Share Posted December 4 Vidim Real izgubio plus Mbappe ne moze da kupi gol cak ni s penala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PorodicneVrijednosti Posted December 4 Share Posted December 4 Vrijeme je da se Mugabea salje u Al-Subhaneke pa makar i o nasem trosku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ras kass Posted December 4 Share Posted December 4 43 minutes ago, Don Dusko said: Vidim Real izgubio plus Mbappe ne moze da kupi gol cak ni s penala. Nema veze imace prilike da proba vec za vikend ponovo. Ovi imaju zagarantovan penal po kolu, takav im ugovor sa la ligom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bugl Khan Posted December 5 Share Posted December 5 Isti suci sude i Ligu prvaka očito. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deez nuts. Posted December 7 Share Posted December 7 Au kakva asistencija Yamala 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted December 7 Share Posted December 7 Ne može se sa ovakvom odbranom ništa osvojiti. Nije realno da napad u svakoj utakmici zabije po 3,4,5 golova i tako ih vadi i spasava..moraće Hansi da pronađe neki balans tu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мџе Posted December 15 Share Posted December 15 On 8/17/2024 at 12:52 PM, Мџе said: Krenula je polako LaLiga i hteo bih da skrenem pažnju na prvi par koji se igra danas, Osasuna-Leganes, gde je trener gostujuće ekipe Borha Himenez. Borha je preuzeo Leganes prošlo leto i od ekipe koja je dve sezona zaredom tovarila na sredini tabele LaLige2, vratio ih u najelitnije takmičenje. Organizovao ih je odlično, kada se brane igraju u sistemu 5-4-1 sa tri štopera, dva beka, dva pivota, dva ofanzivna veznjaka i jednim napadačem. Uglavnom se brane u odbrani čovek na čovek pa se dešava da kada napadač ode na stranu da ga štoper zadužen za njega prati što ostavlja prostora u sredini odbrane. To nadoknađuju agilnošću igrača, pre svih veznih igrača koji taj prostor popunjuju. Inače zanimljivo da svi igrači imaju isti work rate nebitno u kojoj liniji igraju. Kada napadaju sistem prelazi u 3-2-4-1 gde se bekovi popnu visoko u liniji sa ofazivnim srednjacima. Napadaju uglavnom preko krila, gde uz kombinacije između ofanzivnog veznog i beka dolaze u pozciju za centaršut. Dok u kontrama uglavnom gledaju da privuku odbranu na jednu stranu i da onda šalju brz pas na drugu gde neko bude sam. Ekipa su koja prošle sezone u LaLigi2 imala najbolju odbranu i 4. najbolji napad i deluju izreglažirano za elitni rang s obzirom da su im najjača oružija organizovana odbrana i kontra napadi. Biće zanimljivo videti kako će se snaći ove sezone. Kakva pobeda mog miljenika Borhe. Neki rezime ove polu-sezone da su okej odigrali. Šteta za kasno ispuštene pobede protiv Hetafea i Alavesa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PorodicneVrijednosti Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago Ž 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted 18 hours ago Share Posted 18 hours ago (edited) Ala te slabo plaćaju u tom Esterajhu kad plaćaš 75 € kartu iza gola. 😁 Bar da si dole među Sociose sišao 🙂 Bio tu na istoku pre dva meseca, moćan, ali stvarno moćan doživljaj. Edited 18 hours ago by Stiletto Link to comment Share on other sites More sharing options...
PorodicneVrijednosti Posted 16 hours ago Share Posted 16 hours ago 1 hour ago, Stiletto said: Ala te slabo plaćaju u tom Esterajhu kad plaćaš 75 € kartu iza gola. 😁 Bar da si dole među Sociose sišao 🙂 Bio tu na istoku pre dva meseca, moćan, ali stvarno moćan doživljaj. Joj suti, uspio sam jedva uhvatiti kategoriju 3 na juznoj tribini. Dva sata kupovao kartu, kako izadje bilo sta dok udjem da uzmem sjediste odmah nestane. Ciljao sam i ja istok ili zapad al je ovo bilo prvo sto sam uspio uhvatiti i nisam htio dalje rizikovati. 95e na kraju bilo plus oko 3 eura taksa nekakva posto sam uzeo preko entradas. Jos sam htio i sebi i djevojci uzeti no samo ova jedna na kraju izletila pa sam nju poslao da hoda po muzeju romantizma. Spoiler Posebno nesto fakat, isto malo dijete sam se osjecao kad sam usao na tribine. Stadion je cudesan, boljeg trenutno vjerovatno nema. Vec sam rekao da idem opet cim uhvatim vremena jer je i sam grad brutalan i vec sam se zaljubio. Po mogucnosti na LP jer je Liga Prvaka na Chamartinu nesto posebno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted 15 hours ago Share Posted 15 hours ago Po planu mene i moje dece, hteli smo u Madrid na nedelju dana u oktobru i naravno da odemo na Bernabeu na utakmicu. I ja sam prvo probavao preko Realovog sajta, od prvog kola u avgustu počeo da "vežbam" kupovinu, tj. da uhvatim mesto i dođem sve do plaćanja pa onda odustanem, ali tu tek nema šanse da se priđe kartama. Onda sam se učlanio u Madridistas klub, oni kao imaju pravo kupovine dan pre od obične publike, ali isti đavo. I to još za Viljareal, obična utakmica, sačuvaj Bože Barsa, Atletiko ili LŠ. Onda sam već poluočajan napisao mail Madridistas podršci i tu mi je jedna dobra duša napisala da mogu da kupim karte i na entradas.com, oni su jedini zvaničan Realov partner i tu iskaču karte kad neko od sezonaca ne može da dođe pa da svoje mesto u resale. Tako se mogu naći karte za "manje" utakmice dan-dva-tri ranije. Već bio četvrtak a utakmica u subotu. I tu ćerka, sin i ja na smenu ispred kompa, bockaj refresh i u neka tri sata smo uspeli da uhvatimo tri karte za istok nivo 4, razbacani na tri kraja tribine ali imali smo mesta. A sa mesta panorama... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bugl Khan Posted 14 hours ago Share Posted 14 hours ago 2 hours ago, PorodicneVrijednosti said: Joj suti, uspio sam jedva uhvatiti kategoriju 3 na juznoj tribini. Dva sata kupovao kartu, kako izadje bilo sta dok udjem da uzmem sjediste odmah nestane. Ciljao sam i ja istok ili zapad al je ovo bilo prvo sto sam uspio uhvatiti i nisam htio dalje rizikovati. 95e na kraju bilo plus oko 3 eura taksa nekakva posto sam uzeo preko entradas. Jos sam htio i sebi i djevojci Do tu sam te pratio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts