Jump to content

VN ITALIJE - MONZA - 01-03.09.2023


Recommended Posts

Drage kolege, ljubitelji formule 1, nakon što smo još jednom prisustvovali dokazu da Maxa ove sezone jedino neki tornado ili uvođenje pravila da mora da vozi samo na zelenim gumama ili da svakih 10 krugova mora u box može da zaustavi u nameri da pobedi u trci, i nakon što je on, sada šalu na stranu, potpuno zasluženo pokazao da jeste trenutno ubedljivo najbolji iako u najboljem bolidu, i izjednačavanja rekorda nekada iritantnog littlefingera a sada jednog od najžešćih boraca za zelenu planetu, Seba Fetela, već ovaj vikend nam donosi 15. rundu šampionata.

 

image.png

 

Dobrodošli u Monzu, stazu kojoj nije potrebno posebno predstavljanje, stazu koja s pravom nosi oreol hrama Formule 1. U nedelju, kada se bude vozila trka, biće tačno 101 godina od kada je, 3.9.1922. godine otvorena ova legendarna, 5793 metara duga staza.

 

Za ovu godinu Ferari je pripremio slavljeničke boje za svoje bolide, pa će poseban "livery" biti predstavljen tokom vikenda.

 

ferrari-livery-italian-grand-prix-monza-

 

Kada smo kod sećanja, prvo i najdraže mi je pobeda Juana Pabla Montoye u Williamsu, 2001 godine, nakon što je više od trećine trke strahovao usled neočekivane degradacije pneumatika. Bio sam srećan kao dete, veliki podvig u godinama dominacije meni omraženog Mihaela Šumahera.

 

Drugo sećanje je neverovatna pobeda Sebastiana Fetela u Toro Rosu, 2008 godine u trci koja je obilovala incidentima i sve vreme mokra, Seb se najbolje snašao i doneo do sada i dalje jedinu pobedu malom timu koji se danas zove Alpha Tauri.

 

U padoku ne mnogo novog. I dok čekamo da se vidi kakva je sudbina Aleksa Paloua, dominantnog vozača američke formule, i da li će dobiti šansu u bolidu F1 već ove sezone nakon što završi sa obavezama u svom timu, Daniel Ricciardo se još uvek oporavlja od povrede zadobijene na Zandvortu, tako da ćemo u drugom bolidu Alpha Tauria ponovo gledati mladu nadu Liama Lawsona.

 

Rekord staze u Monzi drži Rubens Barikelo, još od 2004 godine, u vremenu 1:21:046. Voziće se standardnih 53 krugova.

 

1920_nominations-it-en-2.jpg?10000

 

Pirelli ove godine donosi C3, C4 i C5 komponente za kvalifikacije i trku.

 

Raspored možete pogledati ovde.

 

FORZA FERRARI!

  • Like 2
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

Dobro ovaj Alonso kaže, biće borba Vilijamsa i Ferarija za podijum. Sem što možda Meklaren je trebao reći...

 

U borbi Alonso v Hamilton, meni apsolutno odgovara da Nando završava ispred Hamiltona, bez obzira koja pozicija to bila. Ali opet žao mi je što se to dvoje nebore za podijum, ovaj Meklaren je pronašao srebrni metak i mož ga fruliti (svaka im čast, jer su se baš mučili) a Ferari i dalje ima nekih pozitivnih stvari apropo ovog koncepta bolida na nekim stazama. Biće ovo ljuto sutra, a u trci očekujem RBR masterklas gde će opet sve nadmudriti. Očekujem da čak prebiju maler Singapura...

Link to comment
Share on other sites

45 minutes ago, Alek The Great said:

Mozda na taj sto znaju da sutra nemaju sanse i podesili bolid za kvale.

Sent from my RMX3301 using Tapatalk
 

 

Bolid je setupovan za pravce, trebalo je videti grafiku, poredjenje SAI VER, Ferrari dominira na pravcima a gubi u sporim krivinama. Što ne znači da ne mogu sutra nešto da zajebu, ali ja verujem u pobedu.

Link to comment
Share on other sites

Gledaj, da zajebu, to ce sigurno. Sile nema da nesto ne useru, e sad, da li pit ekipa, strategija (moj tip) ili vozaci ne znam, ali ne gine. Ima nade jer ovaj ispred mora da "busi" vazduh pa kad nas Max preskoci na startu, imamo sansu da ga jurimo. 

Link to comment
Share on other sites

17 hours ago, Radoye said:

Hoce li se ponoviti 1988. kad je Ferari pokvario Meklarenovu perfektnu sezonu pobedom u Monci?

 

Mislim da će Maks izvesti Luisa iz 2018 ali nisam siguran. Fali nam dXSrzMW.pngmomenat za to ali Sainc je poznat kao ljubitelj šljake i šljunka :)

Link to comment
Share on other sites

Nije dobar znak što smo počeli ovako, na stazi koja je veoma brza. Baš sam nervozan, start na Monci zna biti problematična stvar.

Just now, Dzoni_m said:

Sta se desilo? Sad sam se ukljucio. Zasto odlazu start?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Cunoda stao u krugu za zagrevanje, prsla PJ. I onda su odložili da ga sklone sa staze.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...