Jump to content

KK Partizan 2023/24 - Bitka za Berlin!


fillam

Recommended Posts

52 minutes ago, MC Thunder 2 said:

Problem uopste nije bio u jahanju nosilaca sinoc. Problem je bio u njihovom nejahanju na pocetku 4/4.

 

Leday, Punter i Nunnally - svi preko 35 minuta sinoć, pa ne mogu baš da igraju 40 niti ima potrebe za tim na ovu dubinu rostera. Početak 4/4 je obično period kada igraju igrač sa klupe, čak ste ih brzo izbacili iz bonusa tu. Ključan momenat je ona 3+0 trojka Jamesa sa skoro pola terena. A ključan statistički podatak je da ste imali 16 izgubljenih lopti na samo 13 asistencija. Ovo bi bio blowout da Punter nije odigrao simultanku, ostali su bili baš slabi a posebno Dozier koga su skroz ugasili. Ako dobijete u Bolonji ovoga se niko neće sećati i opet ste u dobroj poziciji.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Početak 4/4 je jedan od prerijetkih momenata tokom praćenja KKPa kada sam poželio da ugasim TV iako je imalo još sasvim dovoljno da se igra. Ozbiljna nervoza.

 

Plan je vjerovatno bio da se nekom agresivnošću i odbranom da nosiocima luft od par minuta, ali onda dobijamo situaciju gdje nam odmah u prvoj sekundi prodaju ono na izvođenju, gdje onda Lojd sebi nabacuje loptu dok konačno ne ubaci zicer, odmah zatim mu Aleksa poklanja loptu u ruke za lagane poene, pa se priključuje i Bruno sa faulom u napadu. Užasna sekvenca, gdje Ognjen ne može da parama da kupi koš, pritom i oni sve promašuju, da bi pri povratku startera sve bilo okončano (praktično i riješen meč), onom ludačkom trojkom Jamesa uz faul. Za čupanje kose sa glave.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Počeo sam da razvijam posebnu veštinu, da na osnovu prvih nekoliko minuta vidim šta će biti od utakmice.

 

Na primer, kad vidim da smo ionako ograničene basket IQ resurse zaboravili da ponesemo na put, znam da od te utakmice nema ni mojega. Takvi su slučajevi bili recimo Bajern i ovo sinoć. S druge strane, ima utakmica gde ozbiljno verujem u pobedu iako ozbiljno gubimo, primeri Milano i Makabi.

 

Da li mi to pomaže da ne popizdim, naravno da ne.

 

Da ne idem u dublje analize, jer one bi podrazumevale i upotrebu veće količine ružnih reči, nadajmo se da će biti bolje.

 

Što se tiče Virtusa, mi smo i sinoć bili usporenih pokreta i usporenih kognitivnih sposobnosti od umora, ne vidim kako sutra situacija može da bude bolja po tom pitanju, tako da bi za mene pobeda bila ravna čudu. A da nam treba ko lebac, treba nam.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Na stranu odlično šutersko veče Pantera, od prvog napada je izgledao daleko agilnije i brže nego poslednjih 15ak utakmica, dobar effort u odbrani, pomislio sam da je to ono što nam je falilo ali očigledno imamo nekih dubljih i kompleksnijih problema. Svi smo ispizdeli početkom 4/4 ali hladne glave moram da kažem da sam tom odlukom Željka najmanje zabrinut. Sinoć smo lagano bili lošiji tim tokom celog meča, iako smo se rezultatski držali dugo, delom zbog ofanzivnog isporučivanja Pantera i Frenka, delom zbog toga što Monako jednostavno nije prelomio utakmicu ranije. One dve bojlerčine Lojda i Džejmsa su da se rokneš, ali ako ćemo realno, mašili su jedno 10 otvorenih šuteva do kojih su prelako dolazili, tako da smo u konačnici dobro prolazili tokom celog meča koliko smo dali.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Shonewizard said:

Početak 4/4 je jedan od prerijetkih momenata tokom praćenja KKPa kada sam poželio da ugasim TV iako je imalo još sasvim dovoljno da se igra. Ozbiljna nervoza.

 

Plan je vjerovatno bio da se nekom agresivnošću i odbranom da nosiocima luft od par minuta, ali onda dobijamo situaciju gdje nam odmah u prvoj sekundi prodaju ono na izvođenju, gdje onda Lojd sebi nabacuje loptu dok konačno ne ubaci zicer, odmah zatim mu Aleksa poklanja loptu u ruke za lagane poene, pa se priključuje i Bruno sa faulom u napadu. Užasna sekvenca, gdje Ognjen ne može da parama da kupi koš, pritom i oni sve promašuju, da bi pri povratku startera sve bilo okončano (praktično i riješen meč), onom ludačkom trojkom Jamesa uz faul. Za čupanje kose sa glave.

 

Realno ko je mogao pretpostaviti da će Avramović imati onakvo pomraćenje za samo 15 sekundi. Prvo zaboravio Lojda i to na njihovom ubacivanju ispod koša za prvi napad u poslednjoj četvrtini, pa izgubljena lopta. Brzo je i promenio petorku Željko, al onda ona luda trojka Džejmsa vas je dokusurila.

Link to comment
Share on other sites

Ja se obično iznerviram žestoko u toku tekme, pa onda ide malo red tuge posle, pa ravnodušnosti, pa dođem na forum da nešto napišem pa pročitam neke komentare pa onda još i dobijem poriv da branim Željka i ekipu..eto tako...

 

U suštini primetno je pražnjenje nakon ABA derbija. Nije moglo da ne ostavi efekta. Recimo Naneli opaljuje trojke za koje se vidi da nijedna nije ni blizu, a u sezonije  na 45%. PJ baca erbolove, ispada mu lopta iz ruku...

 

Oko doprinosa sajdkikova uvek ide ona priča - šta je starije - kokoška ili jaje. Da li bi možda Jare i Trifa izgledali bolje da imaju veću minutažu i da li bi bili sigurniji na lopti? Da li bi Ponitka imao veći doprinos? Za početak mora da igra bar koji minut.

 

Meni je Kaboklo i dalje velika enigma. Šta se desilo sa čovekom koji je onako "iz aviona" krenuo da kida? Da li je ona agresivnost i odbrana na perimetru nestala iz straha od faula ili je nešto drugo u pitanju? Ja i dalje stojim pri tvrdnji da je u pitanju igrač koji može da bude bolji od Lesora i odbrambeno i napadački (ima fantastičan šut za tri) ali često deluje potpuno odsutno i nezainteresovano.

 

Više puta se spominjao čuveni IQ i slažem se sa time ali ne mora da bude presudno. Vidimo i na primeru Monaka kako izlgeda kad se atletski dominantna ekipa utegne i kad se pojedinci podrede timu. Već sam pisao ranije, da mi kad igramo "kao sat" izgledamo kao EL trophy contender ali čim neki zupčanik popusti sve se raspada i gubimo na najglpulje moguće načine.

 

Naši rezultati objektivno nisu loši ali svi vidimo da je plafon ovog tima veći od onoga što pruža. Da je ovde bilo još 2-3 pobede mi bismo bili tu između 3. i 6. mesta i to bi verovatno bilo u skladu sa našim očekivanjima nakon prethodne sezone.

 

Problem je i što poredimo sve sa onim nizom od prošle sezone koji je bio nerealan. U tri meseca (februar, mart, april), nakon poraza od Valensije kod kuće, pa sve do tekme sa Realom u Beogradu nakon tuče, mi smo napravili skor 25:4 u EL, ABA i Kupu kombinovano. Od toga je bilo 13 pobeda u EL (8 na gostovanjima - 6 u regularnom delu i 2 u plejofu) uz 3 poraza (Fener i Barsa kod kuće, Armani u gostima), 11 pobeda  u ABA bez poraza (uključujući Zvezdu i Cedevitu kod kuće i Budućnost away) i 1 pobeda i 1 poraz u finalu Kupa od Zvezde. Možda je vreme da prestanemo da se nadamo da će takvo čudo da se opet desi i da se okrenemo odbrani domaćeg terena i pokušaju osvajanja Kupa recimo. Prošle godine smo imali 5 poraza kod kuće u EL. Ove smo na 2. Čekaju nas još Real i Oli od težih protivnika i to će biti vrlo značajne utakmice. Nama sezona staje u poslednjih 5 utakmica gde smo 4 puta domaćini i jednom gostujemo Albi. Tu će se lomiti. Do tada, u ovih 5 kola potrebno je dobiti Bajern i Efes kod kuće i pokušati "ukrasti" neku pobedu na gostovanjima Virtusu i Armaniju (za Barsu kontam da je nerealno).

 

Što se sinoćne utakmice tiče dovoljno je pogledati sledeće kategorije:

 

Ofanzivni skokovi 17:7 u korist Monaka.

Izgublejne lopte 16:6 u korist Monaka.

Ukradene lopte 7:1 u korist Monaka.

 

To je tih 20 napada više koje spominje Željko. To je stvar i koncentracije i volje i spreme.

 

Silver lining je da smo odbranu stvarno popravili i kada ne bi bilo pomračenja u pojedinim deonicama mogla bi da se podvede pod solidnu u poslednjih nekoliko utakmica.

 

Ponekad mi ovi naši porazi deluju kao deža vi i sve očekujem taj "klik" da se desi, ali nikako da dođe. Zasad na publiku, kvalitet, široku rotaciju i uigranost od prošle sezone, bar branimo taj domaći teren. Da li smo kadri za nešto više od graničnog plejof tima videćemo. Ja mislim da jesmo, ali to mora i da se pokaže i to da se pokazuje u kontinuitetu.

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

22 hours ago, Magia said:

Ja mislim da u ove 3 utakmice necemo dobiti nikakav odgovor koja strana ce prevagnuti jer ocekujem 1 lagan poraz, 1 tesan poraz i pobedu u Areni. 

 

1 lagan poraz ✔️

 

Kakvi ce tek biti komentari nakon tesnog poraza u Bolonji prekosutra..

 

 

Kao sto rekoh, nista necemo znati nakon ova 3 kola, jer ce nam pauza nenormalno znaciti. Raduje sto smo mogli i uz sve ove mane da igramo egal 3/4 i sa Monakom i sa Paoom u gostima. Ne raduje ovoliko cedjenje nosilaca, a narocito sto mi nije jasno je sto ih makar poslednja 3 minuta nije izveo kada je utakmica vec bila resena. 

Apropo petorke na pocetku cetvrtine, isao je na 0-0 u prvih par minuta i to bi se stvarno i desilo da Aleksa nije imao ona 2 brainfarta, prvo nepaznja priliko ubacivanja, a onda i cisto izgubljena lopta. Da se to nije desilo ta petorka je stvarno dobro odigrala odbranu plus uvela u bonus Monako, tako da bi nosioci onda imali mnogo laksi posao u poslednjih 7 minuta. 

 

Ako se uzme u obzir koliko lose su odigrali PJ i Ledej, pravo je cudo sto smo uopste bili u igri toliko dugo. Sa tim u vezi je moj pogled i za kup - da je pustena utakmica u ABI pre par dana niz vodu, mi bi imali znacajno vece sanse sinoc. 

 

 

 

 

 

Ozbiljan hrkljus i tesan poraz u neizvesnoj zavrsnici u Bolonji loading...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...