Jump to content

KK Partizan 2023/24 - Bitka za Berlin!


fillam

Recommended Posts

11 hours ago, Aman 2 said:

Mogao je i Andjusica da zaboravi u Bg. Stres manje.

Na zalost mislim da ce Andjusic imati solidnu minutazu protiv Fenera jer je bio u petorci koja je krenula da vraca rezultat u derbiju na kraju, kada samo imali 2 suta za -6, i da je time "kupio" neki kredit kod Zeljka za sledecu utakmicu.

Link to comment
Share on other sites

41 minutes ago, Djo said:

Na zalost mislim da ce Andjusic imati solidnu minutazu protiv Fenera jer je bio u petorci koja je krenula da vraca rezultat u derbiju na kraju, kada samo imali 2 suta za -6, i da je time "kupio" neki kredit kod Zeljka za sledecu utakmicu.

 

Pa ako opet bude od koristi, igrace dosta. Ako ne, nece. Ne bojim se ja za Zeljka.

Link to comment
Share on other sites

Kao prvo Srećan Božić svima koji slave.

Raduje pristup protiv Krke. Videlo se da je prisutna veća želja iako je protivnik nedorastao.

Nazad na tekmu sa CZ. Neko je već postavljao kod komšija ovaj Tonijev niz ali nije zgoreg ponoviti i ovde:

https://x.com/tonilazarusic/status/1743599519344763113?s=46&t=SBr-r4zvbxHUZes5Iy-Q2g

Ukratko CZ je nas sjebala preuzimanjem u odbrani, zatim korekcijama u preuzimanjima gde se niži igrač koji ostane na centru brzo zameni sa višim/jačim bekom/krilom koji stoji u korneru i na kraju igranjem odbranom ispred centra, ukoliko je to moguće. Naravno i ta odbrana bi pala u vodu da smo gledali drugačije procente šuta kao što sam pisao pred tekmu. Ovako, imali smo njihovih 44% i naših 27% u šutu za 3. Sa procentima bližim sezonskom proseku verovatno bismo gledali egal tekmu, a uz to i promenjenu taktiku, prilagođavanja u odbrani itd. Iako nije uporedivo jer je svakako došlo do pražnjenja i velike potrošnje igrača, obratiti pažnju na procente za tri u utakmici Cedevita - Zvezda gde je Zvezda takođe pokušavala sličnom odbranom da reši Olimpiju.

No, to na stranu, ostaje pitanje našeg odgovora na tu njihovu odbranu. Mene je recimo mnogo frustriralo preskakanje otvorenih šuteva za tri i forsiranje pasa ka centru po svaku cenu. Razumem ideju da centar treba da iskoristi prednost tu na dva načina: bilo nadmoćnošću nad nižim igračem i lakim košem ili izvučenim faulom, bilo povratnim pasom spolja za još lakši šut nego što je to bio slučaj u začetku akcije. Mislim da Željko tu namerno žrtvuje neke poene pa i čitave utakmice radi uspostavljanja nekih postulata i stvaranja nekog automatizma kod igrača. Prosto očigledno je kad nešto ne funkcioniše i ti onda tvrdoglavo nastavljaš sa istim bez pokušaja da promeniš način igre da to radiš sa nekim dugoročnim ciljem jer ne verujem da Željko nije kapirao kakav problem ima na terenu. Kao što rekoh, na stranu šut spolja, mislim da veliku odgovornost (topla voda) nose našim visoki i to ne samo popljuvani Smajli i Kaminski, već i Kaboklo zbog svoje nedovoljne agresivnosti i kretnje (videti pod Matković) uz naravno neigranje Ledeja koji bi u potpunosti promenio fizionomiju i obesmislio njihove small ball petorke.

Nadam se da je ovo samo još jedna naučena lekcija i da ćemo gledati sve utegnutiju igru kako se bude kompletirao roster igračima koji se vraćaju iz povreda.

P.S. Slažem se sa mišljenjima da Ponitki treba naći veću/drugačiju ulogu i ne forsirati ga da radi ono što mu ne prija. Ja jesam laik ali imam osećaj da se se on iz nekog razloga preterano kažnjava za neke stvari i potom zaboravlja na klupi.

  • Like 7
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, pendulum said:

Naravno i ta odbrana bi pala u vodu da smo gledali drugačije procente šuta kao što sam pisao pred tekmu. Ovako, imali smo njihovih 44% i naših 27% u šutu za 3. Sa procentima bližim sezonskom proseku verovatno bismo gledali egal tekmu, a uz to i promenjenu taktiku, prilagođavanja u odbrani itd.

 

1 hour ago, pendulum said:

Mene je recimo mnogo frustriralo preskakanje otvorenih šuteva za tri i forsiranje pasa ka centru po svaku cenu.

U suštini si odgovorio sebi. Naši šutevi su u većem delu 1/2 bili poslednja opcija, kad curi vreme, a nikako željeno rešenje. Teško je očekivati neki dobar procenat u takvoj situaciji.

 

1 hour ago, pendulum said:

Mislim da Željko tu namerno žrtvuje neke poene pa i čitave utakmice radi uspostavljanja nekih postulata i stvaranja nekog automatizma kod igrača. Prosto očigledno je kad nešto ne funkcioniše i ti onda tvrdoglavo nastavljaš sa istim bez pokušaja da promeniš način igre da to radiš sa nekim dugoročnim ciljem jer ne verujem da Željko nije kapirao kakav problem ima na terenu.

To je to.

3 hours ago, Djo said:

Smailagic za 11 min +/-  -22 Najgore izdadnje igraca koje sam u zivotu video i po statistici i po prikazanom na terenu.

Birča protiv Paoka u Pioniru, svojevremeno -34 u meču koji smo izgubili dva ili četiri poena razlike, ne sećam se. Ono je bila kompletna tragedija.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Slažem se sa svime što je napisao @pendulum i to ništa nije problem, ono što me boli posle derbija je sam pristup utakmici i energija koja nije bila ni 50% njihove, tada sve taktike padaju u vodu. Te fleke neće oprati ni današnja eventualna pobeda već samo prava fajterska utakmica u skorom Aba derbiju. Do tada u EL da ostanemo glavom iznad vode (na pozitivnom skoru) i biće ok od februara kad se kompletiramo.

Edited by ChrisJudd
Link to comment
Share on other sites

Just now, uini said:

 

rispekt za old glory, mislim da trenutno niste u f4 prici, uprkos kupovanju karata za isti dogadjaj i hajpa.

Možda, igramo promenljivo a i imamo problem sa izostankom igrača (mada ko nema). Ali ako ne postoji hajp i nada što se onda uopšte igramo 🙂

Link to comment
Share on other sites

Just now, peradvind said:

 Ali ako ne postoji hajp i nada što se onda uopšte igramo 🙂

 

ono jes' ali kako kaze leroy smith u nike iteraciji,

 

60ff3be2823bfleroy03.jpg

 

"behind every great achievement is a dreamer and behind every dreamer is me, telling that dreamer to get a job"

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

20 minutes ago, ScepanScekicSto said:

Meni skor oc prosle godine od 20 pobeda mi je u ovom momentu nezamisliv, a kamoli da budemo u prva 4

 

malo realnosti nije na odmet

 

Prošle godine u ovo doba je bilo još manje zamislivo. 

 

Navijanje nije na odmet, to je valjda i poenta 😄

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

25 minutes ago, TripleJ said:

Malo tracarenja pred tekmu, sinoc Luka u podcastu sa Kuzmom  provukao da igraci nisu bas najsrecniji sto je Jaleen Smith dosao.

 

Možda da vide sa Unukom?

Link to comment
Share on other sites

Od ove ekipe ove sezone, nazalost po navijace Partizana, nece biti nista. 

 

Pre svega, ekipa nema karakter. Cim naleti na tvrdo, rep se savije i dogega se u neki cosak i tu ostane do drugoj ekipi dosadi da je tuce.

 

Izuzetno sam razocaran, pre svega Zeljkom. Ovako ozbiljna ekipa ne izgleda.

 

Ove sezone smo mozda odigrali jednu kompletnu utakmicu. 17 razlike smo ispustili za 5 minuta.

 

Imali su seriju 63:28. Stvarno ne treba nista vise drugo komentarisati.

Edited by Xpert
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...