Jump to content

KK Partizan 2023/24 - Bitka za Berlin!


fillam

Recommended Posts

Da smo bili toliko loši koliko se piše ovde i na lajv temi pukli bismo dvajes' razlike. Važi i obrnuto, da su izostale stvari koje su kritikovane, dobili bismo +20.

 

Jasno je da nije bilo tako crno, iako svi ponekad posmatramo utakmicu kao usisivač, samo prljavo pokupimo. Odigrali smo netipičnu utakmicu za nas, a i kratka rotacija i faulovi su uzrokovali još više tumbanja na terenu.

 

Međutim, tim je pored svega odbijao d'umre i to u susretu sa jakim protivnikom, koji nije slučajno plasiran tamo gde jeste. Pokretljivi su, igraju tvrdo, oko granice (često i preko), ulazili su im šutevi kad je trebalo, ali ipak smo na kraju imali šut za pobedu.

 

Nije dobar poraz, ali opet, dosta toga smo izrudarili danas, pa i taj poslednji šut. Bez obzira na sve loše, ne bih da propustim da odam našima priznanje za to, i to je kvalitet igre.

 

9-8 na pola lige, dobro je.

  • Like 12
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, Alek The Great said:

Moze li neko da obajsni kako i zasto je ovde fauliran igrac sa brojem 15 (ima 66% ove sezone), a bacanja izvodio igrac sa brojem 55? Sumnjam da mu je PJ ovde "pustio krv".51a6c6ee71cd977cffe95f280df24a70.jpgdf6d5bec6f097199074a26f79b9f9a3f.jpg

Sent from my RMX3301 using Tapatalk
 

Skakala je cela naša klupa na to

Povredio se, dobijao je i neke tretmane na klupi to sam video (zglob čini mi se, mozda koleno), mislim da se nije ni vraćao do kraja (neko nek ispravi ako grešim)

Link to comment
Share on other sites

Da smo bili toliko loši koliko se piše ovde i na lajv temi pukli bismo dvajes' razlike.


Na ovom bi trebalo da gajimo optimizam, jer smo bili baš baš loši.

Osim energije na mahove ništa drugo nismo pokazali. Mašili otvorene šuteve, bacali lopte u noge, u aut, njima u ruke, svuda samo ne u koš. Brzali u napadu, loše faulirali u odbrani, prosipali nervozu…

Najgora naša igra u napadu ove sezone i opet promašen šut za pobjedu protiv F4 ekipe, ako ovako pogledamo to onda i nije loše.
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, odupri se ludilu said:

Obradovicev poraz, mora se i to nekad reci. Ponitka nije igrao u drugom iako je bilo logicno usled nedostatka PJ, decko je krajnje pristojno odigrao prvo poluvreme. Panter nije postojao na utakmici jer su ga zatvorili i nije ga sut isao. A  gadjali su ga i busili u odbrani rutinski.Mozes ga odmoriti i premostiti sa Ponitkom u trecoj i kao sto si sa Jaretom cekao PJ. Tako bi usli u cetvrtu sa PJ i odmorenim Panterom One trojke je mogao i Bruno pripaljivati u zadnjih 5-6 minuta bar je neki faktor u odbrani, a i ne izlazi iz povrede kao Frenk. Jbg kockao se Zoc ali ne ide uvijek.

Kompletirati se i udariti na najjace u nastavku.

Realno, nisu ga zatvorili, nego prebili

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Ne smatram da ste bili toliko losi sinoc kao sto se pise ovde.

Utakmica kao i x domacih pre nje, gde gubite sve vreme ali ste tu. Onda zategnete odbranu, pogodise tezak sut ili 2, podigne se publika i eto preokreta.

Sinoc je samo izostao taj 1 napad da se povede i slomi Virtus (trojke Ledeja iz ugla se secam recimo).

Takodje ogroman je peh bio nepotrebni 4. faul pa tehnicka za PJ-a na isteku njihovog napada.

A slozicemo se da nije Virtus ekipa koja je za rutiniranje.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, Ne sam Safete said:

Realno, nisu ga zatvorili, nego prebili

Slazem se. Ali je trebao Zoc da im oduzme u trecoj to njihovo legit oruzje pogotovo sto su ga opterecivali i koristili u napadu i busili nas preko njega. Zategli bi bolju odbranu bez njega u trecoj, sacuvali ga za kraj, ali jbg mozda je ovo naknadna pamet ali sve vreme u trecoj sam ocekivao ovo. Cak je Zoc pokusao nesto sa Danilom ali vidjeli smo. Ovo pricam nakon jednog gledanja i suzene svjesti tj pameti usled zaista teske utakmice.

Idemo dalje na redu su GoldenBar Seilorsi.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Sve u svemu, pored svih greški, mi smo opet u poslednjih 15 poena napravili dovoljan broj otvorenih pozicija i da smo pogodili samo delić šuteva koje inače pogađamo, došli bi do 80+ poena i dobili ovo.

Neko bi, samo na osnovu statsa, rekao da 31% i nije baš toliko očajan šut, ali kada bi se videle te pozicije, bilo bi jasno. Bar 60% potpuno otvorenih šuteva.

 

Ključni momenat,, iako je posle bilo još onih koji su mogli da prelome, recimo bilo koja od Ledejove dve otvorene trojke, je svakako PJev 4 i 5 faul. Velika glupost, faul nad igračem koji nije svestan da ističe napad, pa tehnička i kraj utakmice.

Gubljenje tako bitnog igrača u tekmi sa inače skraćenom rotacijom je bio baš težak udarac.

 

I moram opet reći da mi suđenje nikako nije jasno u poslednje vreme. Kada je odjednom postalo dozvoljeno konstantno držanje jedne ruke Panteru?  Kordinije bi na bilo kojoj drugoj tekmi bimao 3 lične u prvoj četvrtini. Čak i na samom kraju, kada je gotovo svesno pravio faul jer nisu hteli da dozvole šut za tri, morao je da napravi 5 faulova da bi mu svirali. I usput potrošio još tipa 4 sekunde, što im je svakako značilo.

I onda ne vide te faulove koji se dešavaju na 9 metara ok koša i gde nema nikog osim njih dvojice, a vide 2 faula Pantera nad Danstonom u skoku, u momentima kada je lopta 5 metara od njih.

 

 

Ali ok, kako god, opet kažem, da smo uboli 2 bacanja više od strane najpouzdanijih šutera i 1 otvorenu trojku, drugačije bi bilo.

 

Idemo dalje, nadam se skorom kompletiranju i peglanju jakog ritma 40 minuta, jer ćemo definitivno biti sposobni za takvo nešto.

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, realno *w said:

Čak i na samom kraju, kada je gotovo svesno pravio faul jer nisu hteli da dozvole šut za tri, morao je da napravi 5 faulova da bi mu svirali. I usput potrošio još tipa 4 sekunde, što im je svakako značilo.

Ono je bio jedan faul, kontinuirani. Bukvalno je skoro sve vreme "bio u faulu".

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Shonewizard said:

Inače, Ognjen je odigrao odličan meč. I baš mi je krivo što njegove dobre partije uvijek nekako budu "izgubljene" u porazu.

 

Inače pt.2, Savo Drezgić nastavlja karijeru u Amerikama.


Ognjen je odigrao pristojan mec, samo se nama nakon svega sto je pokazivao ove godine to ucinilo boljim nego sto u stvari jeste, ali svakako veliki iskorak i nadam se da ce tako nastaviti. 

Savo je otisao, ali na tu neku akademiju koju valjda platis pa pohadjas, a oni ti otvore neka vrata, jos uvek je nas igrac, videcemo na kraju sezone sta ce se tu desavati. Tesko koledzi kupe male igrace iz evrope jer toga imaju na pretek, ako nisi 208+ nece ti se puno prilika ukazati tamo. 

Link to comment
Share on other sites

59 minutes ago, Barkley#34 said:

Ko bi tačno igrao?

 

 

Pa Ponitka.

Cak je i Andjusica trebao ranije uvesti u utakmicu mozda b sei bolje ponasao.J a se ne sjecam sada da li je Poni ulazio u drugom uopste. Odbranom se okrecu ove utakmice i to smo mi demonstrirali i sinoc. Svakako da su oni opteretili Pantera u oba smjera i to im je donijelo rezultat, tako da smo im mogli izbiti to oruzje, sto se zove prebiajnja Pantera u napadu i targeetiranaj kada su oni u napadu, tj mismecu jer mi preuzimamo.

 

Kazem mozda je naknadna pamet jer je i sudijski kriterijum doprineo tome. Sigurno je Zoc ocekivao da ce sudije malo da povuku rucnu,  ne nuzno i da zastitie Pantera sto je u neku ruku ocekivano i bastina evrolige.

 

Kratka rotacija nas je ubila,izlazak PJ i iskljucenje iz utakmice Pantera ju je dodatno skratilo i jedini ko je mogao uci je Poni. Djusa i Tristan su demonstrirali zasto nema povjerenja u njih.

 

Idemo dalje povratak Smajlija ce nam znaciti, eventualni povratak Trife i uvodjenje novog pleja u sistem ce biti boost i sirina, a Aleksa ce biti trejsnjica na vrhu.

 

 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...