Jump to content

KK Crvena Zvezda 2023/24- Domaca osnova vs strani placenici


Čvarkov

Recommended Posts

Posto je covek prihvatio spoljnu liniju po necijim drugim zeljama najmanje sto zasluzuje je da se posle svakog ispadanja linije kojoj je Nejpir najbolji defanzivac hvata za glavu. A takvih situacija ce biti kao na traci.

 

Nije mi jasno je l ovde zabranjeno iskazati nezadovoljstvo politikom dovodjenja igraca ? Ukoliko neko misli suprotno mogao bi za pocetak da obrazlozi na koji nacin misli da cemo sakriti i Teodosica i Nedovica i Yaga i Shabaza u odbrani. Kako cemo braniti pik itd. Ja ovde vidim mnogo napadanja, a malo kosarkaskih argumenata.

  • Like 2
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, fradler said:

Btw, Nejpir deluje nespremno, ne narocito zainteresovano, u odbrani je ispadao grdje nego Nedovic, a Dusko se u vise navrata hvatao za glavu posle nekih njegovih poteza. Jasno, sve su to neki blic utisci koji vec sutra mogu pasti u vodu, ali mogao bi Yagica da ima nesto vecu ulogu od ocekivane.

 

 

Ti pise kao da je 1 zvanicna utakmica a ne 1 pripremna...

 

Bice on bolji svakako.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Prilicno mucno za gledati ali ocekivano s obzirom da je Hanga drugi plej a duet Kuzmic Ilic dobija jake minute. Sabaz je bas igrao u fazonu prevedem i podelim, cinilo se da uopste nema nameru da gleda kos. Opet uvek mi je draze da dobijemo a zavrsnicu smo odigrali sa jedno 3-4 bas cudna napada. 

Link to comment
Share on other sites

Neću uopšte ovaj meč da uzimam kao neko merilo bilo čega osim da je nama ipak potrebniji igrač na poziciji 2 nego na 4 , kako sam mislio pre mesec dana. O Nedoviću neću, sa tim sam završio. Njegovu posvećenost košarci dovoljno opisuje samovoljni odlazak iz tima reprezentacije i hvala mu do neba na tome. Najbolji njegov potez godinama unazad.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 s obzirom na roster nepotrebno cimanje do Italije...ali bilo bi neozbiljno i da smo otkazali par dana pred turnir...izvukao sam statse nasih igraca ako nekog nesto zanima neka javi, mrzi me da pisem sad ovde sve...od zanimljivosti Giedraitis 6 ofanzivnih skokova ( ukupno 9)...timski za 3 smo imali 9/32, bacanja 18/29...

Link to comment
Share on other sites

Neka me ispravi neko iz moderacije, ali ne dobija se trajni ban ako nekoga stavite na ignore, a ne napisete to u postu da svi vide, tako da imajte to u vidu. 5 istih postova koji hvale mogucnost ignore-a, ok nije nova mogucnost, slobodno je koristite, ne moramo svi da znamo.

 

Bedno odigrana utakmica, ali prva je, nebitna je i nekompletni smo, tako da guraj dalje. Jedna jedina stvar koja mene malkice zabrinjava je na sta je licio Shabaz na terenu, i to ne mislim na neke kosarkaske ili takticke elemente nego na njegovu pojavu na terenu. Nadam se da je neki manji zdravstveni ili privatni problemcic, odnosno nadam se da postoji konkretno objasnjenje.

 

Ne poredim zaista jer se radi o dva potpuno razlicita igraca, po kvalitetu i biografiji, ali ja kada sam video Adamsa uzivo na prvoj utakmici (ne secam se protivnika), dosao sam ovde i napisao da je on zavrsena stvar (bivsi) i da tu povratka nema, iako su tada jos mnogi verovali da mu treba vremena i da ce proigrati. Kad sam video kako on izgleda da terenu i oko terena sve je bilo kristalno jasno.

Kazem, ne poredim ih, i 99% sam siguran da ce Shabaz vec na sledecoj utakmici imati drugaciji pristup, bez obzira na statistiku, ona me ne zanima u ovoj fazi priprema.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Apropo Shabaza, upuceniji mogu da potvrde ako su upoznati sa time. 

Dusko je Shabaza propisno naribao vec na prvom treningu zbog opustenog stava i ne preteranog angazovanja na istima, dao mu je do znanja da to nece tolerisati.

Nakon toga se njegov pristup promenio. 

  • Like 1
  • Ha-ha 6
Link to comment
Share on other sites

Cak i kao kriticar ovog rostera smatram da vecerasnja utakmica nije argument za bilo sta. Necu koristiti niti jedan njen deo kao argument, ali cu nastaviti da pisem o svim manjkavostima ovog rostera, pa i po cenu da povredim necija osecanja i idilicnu sliku imena u albumu sa slicicama.

 

Kvantitativno, ovo je vec formiran tim. Medjutim, sa ocajnim balansom karakteristika i kvaliteta.

 

Jedan od Nedovic/Teodosic je cist visak, koliko god to bolelo nasa crveno-belo obojena srca. Zdravstveno, rizik za obojicu je dosta veliki. Da uzmemo da, dace Bog, budu zdravi, jedan takav igrac je sasvim dovoljan. Kvaliteti su im razliciti, ali su im mane dosta slicne i jako izrazene i to prosto nije trebalo duplirati. Siguran sam da to nije Duskova zelja. To sto se na kraju pomirio sa tim je druga stvar. Zabrinjavajuca, ali druga stvar. Tu je trebalo dovesti dobrog i kompletnog igraca koji igra oba pravca. Ne mora jednako kvalitetno na obe strane terena, ali bar pristup u odbrani mora biti visok. Posto imamo to sto imamo, mislim da je to to. Mislim da ce se tu dopunjavati eventualno ako zdravstveno stanje jednog od njih dvojice bude to zahtevalo.

 

Jedan od Davidovac/Simonovic je cist visak. Ovde je trebalo dovesti prvu opciju. Ako je mogao Kalinic, onda uz njega Simonovic. Ako nije mogao Kalinic, a ocigledno nije, onda je trebalo pokupiti Davidovca, ali uz njega dovesti neku "mitsku zver" i tako lepo izbalansirati poziciju cetiri i kvalitetom i karakteristikama. Kao treca opcija, tu je kao specijalac ok i Lazarevic.

 

Jedan od Sabazz/Yago je cist visak. Naravno, ovde mislim nema dileme da je to Yago. Ne bih imao nista protiv ni njega, ali da je u paru sa nekim tipa Satoranski. Dakle tip igraca. No kako se radi o pipljivoj i siromasnoj poziciji pleja, nije bilo puno izbora i Sabazz je najvise sto smo mogli. Samo je trebalo dopuniti tu poziciju drugim tipom igraca.

 

Ne kazem ni da smo surovi na 5 i 3, ali smo makar izbalansirani i tu su igraci za koje sam siguran da ih je licno Dusko doveo. Tobi, Rokas i Hanga. Dobro, poslednji ce zbog manjkavosti rostera morati da se digne bar poziciju vise. Sabazz je verovatno bio svacija zelja. Ostale Dusko sigurno nije birao, na neke je jednostavno pristao, manje ili vise odusevljen ili manje ili vise skeptican, kako zelite. Moje neko licno misljenje je da bi on uvek zadrzao Mitrovica i Dobrica, za  druge opcije datih pozicija, razume se. Za Yaga, Nedovica, Teodosica, Lazica, Simonovica, Davidovca, Kuzmica i Ilica bas i nisam siguran, poznavajuci njegov rad, stil, nacin, kako god. Ocigledno je pravio izvesne kompromise. Sto jeste ok donekle, ali mislim da ih je bilo previse. Ovaj roster je mogao da izgleda mnogo bolje, bez par trenutnih igraca, a sa par novih. Da ne raspravljamo da li je za pojedince koje sam dole u rosteru dodao, bilo izvodljivo, pricam pre svega o karakteristikama, tipu i kvalitetu igraca na nama spornim pozicijama. Dakle, samo kao primer. Verujem da ima i mnogo boljih predloga, sustina je da je moralo drugacije.

 

Sabazz, Jovic

Herison, Nedovic

Hanga

Rokas, Lazic

Lazarevic

Caboclo, Davidovac

Tobi, Mitrovic, Bolombaj

Edited by Firga
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Jbg, ovo je sramota na sta tim lici.

 

Bicemo poslednji u EL. 

 

U ABA ako budemo u polufinalu bice super. 

 

Za KRK i KLS ako dodjemo do finala puna kapa.

 

Pocepacu sezonsku cim mi stigne posle online kupovine!

 

Ma sta da cekam, odstampao sam mail potvrde i pocepao ga!

 

Pa da. 

  • Like 3
  • Love 1
  • Thanks 1
  • Ha-ha 11
Link to comment
Share on other sites

@Kooineeperk Полако са цепаљем. Да си на летовању без мобилног и ТВ-а прошла би ти 10 дана без сазнања о овој игри и резултату првог турнира у целини. Вратио  бу се кући видео резултат  узео сезонску и са занимањем пропратио друге турнире. Срџба и тренутни бес дођу и прођу. Схватам ову суперћелијсу олују која те је избацила из равнотеже. Нема потребе за цепањем. Припреме и служе да се види где си па да се доселектира екипа пред почетак сезоне.  Знам да није пријатно гледати неку структурну немоћ нарочито кад си дубоко завукао руку у џеп и платио  верујући у будући резултат. Удахни дубоко изброј до 10. Сутра је нови дан, Уѕимамо злато у кошарци, Новак осваја УСО. 

  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Dzonii said:

Gledajte ovaj poraz sa vedrije strane, jer mozda nakon njega dovedu konacno dvojku.

Ako izgubimo i od Asvela onda mozda i cetvorku.

Tako da nije los ovaj samar...

 

Tako je!

 

Navijamo da izgubimo sve utakmice, pa da nam dodje jos neko pojacanje 🙃

  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...