K.Dot Posted July 28, 2023 Share Posted July 28, 2023 Zna li neko kad NegiÄu istiÄe ugovor? Nerealno da od 2005. do sada niko se nije setio da ga naÅ”utira iz kluba. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milko Miller Posted July 28, 2023 Share Posted July 28, 2023 7 minutes ago, K.Dot said: Zna li neko kad NegiÄu istiÄe ugovor? Nerealno da od 2005. do sada niko se nije setio da ga naÅ”utira iz kluba. A i mi smo najjaci, trazimo da se sekretar tera iz kluba š Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charles De Ketelaere Posted July 28, 2023 Share Posted July 28, 2023 MilojeviÄ je imao dosta sreÄe u viÅ”e meÄeva tokom kvalifikacija, ali svako ko veruje da neko konstantno ima sreÄe i na osnovu toga pobeÄuje, propuÅ”ta mnogo toga. Nisam pomno pratio aktuelnosti, ali bilo je jasno da su se u tim sezonama odliÄno pripremali meÄevi defanzivno, sama odbrana je bila odliÄna a oÄigledno je ceo tim pokupio tu filozofiju, Å”to je verovatno najbitnija stavka. Ā TakoÄe, bilo je evidentno da je tim taktiÄki bio sjajan, element Äije se implikacije na terenu Äesto proprate sa podsmehom ovde (najviÅ”e na ovom topingu) i kvalifikuju kao bataÄorizam - a zapravo je u pitanju najkopleksniji i najstudiozniji element fudbala. Iako je kliÅ”e, sa razlogom se ovakav pristup igri naziva murinjovski (na stranu Å”to je uglavnom ironiÄno š), Murinjo je prvi i najpoznatiji, najuspeÅ”niji trener koji je poÄetkom 00-ih implementirao tzv.Ā PeriodizaĆ§Ć£o TĆ”ctica ili taktiÄku periodizaciju, ideologiju na kojoj je na sportskom univerzitetu u Portu godinama, decenijama radio Vitor Frade, Murinjov fudbalski otactm. Do tada su ekipe uglavnom trenirale po odvojenim režimima lopta - telo - taktika, dok je Murinjo ukombinovao ta tri i onda na terenu u aspolutno svakoj utakmici imao taktiÄki spremniji tim. Naravno, ne mislim da je baÅ” taj režim treninga imao i MilojeviÄ, iskoristio sam priliku da se dotaknem kompleksnosti uspeÅ”ne pripreme ekipe. Ono Å”to sam siguran da je MilojeviÄ koristio, a Å”to je tih godina i godina izmeÄu MilojeviÄa i Murinjovog Porta koristilo dosta ekipa, to je periodizacija same utakmice, odnosno jasne instrukcije kada i u kojim situacijama se traži prilika za udarac na gol. Recimo, prekidi su bili jedno od glavnih oružija te MilojeviÄeve ekipe, ali ne tako Å”to je doktoriran centarÅ”ut ili udarac glavom, veÄ zato Å”to su se efikasno koristili u najpogodnijim trenucima utakmice, a preduslov da to tako i bude jeste da se ekipa ne raspadne, odnosno da doÄe do tog perioda gde ima psiholoÅ”ku i taktiÄku prednost u odnosu na protivnika, za Å”ta je aktivan rezultat Äesto potreban - odnosno kvalitetna defanziva. Ā Na kraju dana, ekipe koje nisu u potpunosti podreÄene sistemu atraktivnog ili napadaÄkog fudbala, a žele tako da izgledaju na terenu, statistiÄki mnogo ÄeÅ”Äe budu kanta za napucavanje i dožive ili potpuni rezultatski raspad ili se konvertuju na malo balansiraniji pristup. MilojeviÄ 2015, 2016, 2017 nije imao niti je selektirao tim koji Äe igrati tako, a svako svoÄenje izgleda ekipe na terenu na "ima muda - nema muda" je klasiÄno kladioniÄarsko opÅ”te mesto.Ā Ā Ā 21 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manoly Posted July 28, 2023 Share Posted July 28, 2023 35 minutes ago, Don Dusko said: Ā Jednom mozemo da kazemo ali 2 puta ako se ponovi pa majku mu vasu...Stvarnoooo je imaooooo dooosta srece. Maloooo vise pooostoooovanja. To su davno ispricane price, secaju se neki starci cigani kako je nekad Zvezda mlela po jevropi, pa misle da tako mora uvek. U datom trenutku Vladan je apsolutno bio najbolje resenje za Zvezdu i opasan posao je napravio kada je nas evro-koeficijent u pitanju. Danas gledamo ovakvu Zvezdu zahvaljujuci upravo rezultatima koje smo inicijalno ostvarili u njegovo vreme. Zato sam uvek pisao - vise postovanja zasluzuje covek sigurno! 11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexandar Posted July 28, 2023 Share Posted July 28, 2023 1 hour ago, Milko Miller said: Deki ili Vladan novi trener Ferencvarosa.Ā Tu Zvezda sa FerencvaroÅ”om ima neku tajnu vezu Eto prilikeĀ da Miloje (a bogami i StankoviÄ) dovede Gobelju i SrniÄa tamo. Oni samo Äekaju ponudu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeBron Posted July 28, 2023 Share Posted July 28, 2023 4 minutes ago, Alexandar said: Tu Zvezda sa FerencvaroÅ”om ima neku tajnu vezu Eto prilikeĀ da Miloje (a bogami i StankoviÄ) dovede Gobelju i SrniÄa tamo. Oni samo Äekaju ponudu. Silja je vec tamo, tako da je win win situacija Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charles De Ketelaere Posted July 28, 2023 Share Posted July 28, 2023 Fudbalska istorija pamti neke velike fudbalske teoretiÄare 50-ih, 60-ih, 70-ih... ali mora se napomenuti da je fudbal nekada bio sport gde lova i uslovi za trening nisu bili vasionski razliÄiti izmeÄu jednog Real Madrida i nekih manjih ekipa. Motivacija, uigranost i publika su bili ogromni faktori za postizanje rezultata. Real Madrid nije znao mnogo viÅ”e od nekog Grasshoppers-a, ekipe su se skautirale Äesto prisustvom jednog Äoveka na tribinama koji potom otputuje kuÄi i prenese treneru Å”ta je video, a nekada i iz novina. Ā Talenat samih igraÄa je naravno bio presudan, ali se deÅ”avalo da neki veliki majstori budu deo manjih ekipa, Å”to je opet rezultat i nekih geopolitiÄkih tendencija starih vremena. Svakako, može se i danas igrati lepo, atraktivno i uspeÅ”no, ali kljuÄ je u razumevanja rizika kojim se ekipa izlaže. Ukoliko izaÄeÅ” sa visokom linijom protiv ekipe koja ima dobar duži pas i hitronoga krila, da li si mudonja ili tupan? Ipak, kao i u svemu, i u fudbalu ima anomalija, a jedna od meni dražih manje-bitnih utakmica gde je mali protivnik izaÅ”ao velikom sa mudima u kolicima je Barcelona - Slavia Prague iz 2019. Highlights-i ne doÄaravaju dovoljno, iako i na njima ima zanimljivih akcija gostiju, ali naÄin na koji je Slavia izaÅ”la na Kamp Nou je neverovatan, Äesto su stajali na 40, 50 metara od svog gola, imali su dosta prilika, jako puno dodavanja (750-522 za Barsu), kombinatorika... ali i izuzetno kompatibilnog golmana u viduĀ OndÅej KolĆ”Å-a koji je jedan od najboljih Sweeper Keeper-a van liga petica. Da je goÅ”a ostajao u 16 i nije znao da pravovremeno poÅ”alje pas ili da je loÅ” u istrÄavanju/refleksima... moglo se zavrÅ”iti 7:0. Ā InaÄe, zanimljivost da je jedan od kljuÄnih igraÄa na ovoj utakmici bio upravo Olayinka, tada mi je baÅ” zapao za oko.Ā 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
K.Dot Posted July 28, 2023 Share Posted July 28, 2023 31 minutes ago, Milko Miller said: A i mi smo najjaci, trazimo da se sekretar tera iz kluba š Ne mogu brate viÅ”e da ga gledam sa onom seljoberskom facom kako ljubi i tapse igraÄe po dupetu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Placebo Lone star Posted July 28, 2023 Share Posted July 28, 2023 Skoro nisam iscekivao neku utakmicu kao Zvezda Vojvodina.Mislim na fudbal naravno,a mozda i odem sa klincima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanko1997 Posted July 28, 2023 Share Posted July 28, 2023 Å to se "sreÄnog" Vladana MilojeviÄa tiÄe: Florijana IrtiÅ” Sparta Prag Krasnodar Pa 9 bodova u LE i proleÄe. Spartaks Suduva Spartak Trnava Salcburg Pa 4 boda u LÅ , i to kakva 4 boda koja Äu do kraja života da pamtim. Suduva Helsinki Kopenhagen Jang Bojs Pa 3 boda u LÅ . VeÄno zahvalan Vladanu MilojeviÄu Å”to ga je baÅ” u Zvezdi ta "sreÄa" pogledala. š 28 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted July 28, 2023 Share Posted July 28, 2023 (edited) Svi koji sad uzivaju u umecima Bahara. medju kojima sam i ja..Mislite da bi on dosao da nije bilo onih "srecnih" Milojevih sezona? Ā Da li bi dolazio u klub koji se bori da jedva udje u LE? Ā Mi smo mu bili primamljivi ove sezone bas zato sto smo odmah u LS a nismo imali trenera(neracunam onog drugog da je trener). Svakako ne bi dolazio da smo u kvalifikacijama...Jer kvalifikacije su u neku ruku lutrija...Izvucemo nezgodnog protivnika, nas slab dan itd... Edited July 28, 2023 by Don Dusko 14 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perkos2 Posted July 28, 2023 Share Posted July 28, 2023 vodio je proÅ”le godine tim koji nije imao garantovano mesto u LÅ naravno da trener gleda u koji Äe klub da ide i traži odreÄene garancije oko sastava to je normalna stvar Ā Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantelia Posted July 28, 2023 Share Posted July 28, 2023 3 hours ago, Alexandar said: Tu Zvezda sa FerencvaroÅ”om ima neku tajnu vezu Eto prilikeĀ da Miloje (a bogami i StankoviÄ) dovede Gobelju i SrniÄa tamo. Oni samo Äekaju ponudu. Ā Neka brate, simpa je Fradi, dosta im je i Pesic, ne zelim im bas toliko zlo. Ā Sto kazu klinci, jedan hottejk, Deki Stankovic je zavrsio trenersku karijeru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantelia Posted July 28, 2023 Share Posted July 28, 2023 (edited) 1 hour ago, Don Dusko said: Svi koji sad uzivaju u umecima Bahara. medju kojima sam i ja..Mislite da bi on dosao da nije bilo onih "srecnih" Milojevih sezona? Ā Da li bi dolazio u klub koji se bori da jedva udje u LE? Ā Mi smo mu bili primamljivi ove sezone bas zato sto smo odmah u LS a nismo imali trenera(neracunam onog drugog da je trener). Svakako ne bi dolazio da smo u kvalifikacijama...Jer kvalifikacije su u neku ruku lutrija...Izvucemo nezgodnog protivnika, nas slab dan itd... Ā Ja Miloju zelim svu srecu ovog sveta, dobro zdravlje, i neka mu sve ide od ruke sto je zamislio u zivotu. Od svakog Zvezdasa treba da dobije iskljucivo aplauz i zahvalnost kad god se sretnemo. Sumnjam da cemo ikad doci u situaciju da nam on bude trener, mislim da nijedna strana nema takve planove.Ā Ā Za Luku Jovica, ne postoji igrac koga bih vise voleo da vidim u nasem timu kao pojacanje. Mislim da bi nam koristio itekako, verujem i mi njemu. Ovom timu fali jedan klasican trpac, a Luka ce, kapiram, da igra jos jedno 3 sezone i povuci ce se. Jedino sto njega moze da trgne je klub koji nosi u srcu, posebno sa Ligom Sampiona, hajpom, kvalitetom ekipe i svemu ostalom. Samo sto nema nikave sanse da je to realno, mi smo jedno 10 puta ispod njegovog platnog razreda. Ā edit: dupli post, pardon, spojite u isti Edited July 28, 2023 by pantelia 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
suptil Posted July 28, 2023 Share Posted July 28, 2023 Kako bi se uklopik kod nasMarko Lazetic? Recimo pozajmica iz Milana? Koliko je napredovao tamo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mare80 Posted July 28, 2023 Share Posted July 28, 2023 Mali LazetiÄ se nije proslavio ni na pozajmici u Austriji,ne znam zaÅ”to bi ga mi dovodiliĀ ... Protiv toga sam da dovodimo igraÄe na pozajmicu ako nemamo nameru da ih otkupimo ili nismo taj platežni rang ... Ā Ā 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
suptil Posted July 28, 2023 Share Posted July 28, 2023 14 minutes ago, mare80 said: Mali LazetiÄ se nije proslavio ni na pozajmici u Austriji,ne znam zaÅ”to bi ga mi dovodiliĀ ... Protiv toga sam da dovodimo igraÄe na pozajmicu ako nemamo nameru da ih otkupimo ili nismo taj platežni rang ... Ā Ā Vidim da je na prodaju u Milanu, rasterecuju finansije. Rebic otiso bez evra obestecenja u Tursku, samo da bi se ratosiljali ogromne plate. Po slicnom modelu na izlaznim vratima je jos nekolicina igraca Milana, pa i Lazetic. Nisam pratio njegov razvoj u Italiji. Zato i pitam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Š”ŃŠµŠ»Š°Š Š¾ŃŠ° Posted July 28, 2023 Share Posted July 28, 2023 Milojevic je covek koji treba zlatnim slovima da bude upisan u istoriji naseg kluba. Glavni i odgovorni za sve dobro sto se desilo poslednjih 6 godina. Pojacanja koja je doveo tog leta 2017. godine su bila daleko ispod nivoa tadasnje LE. Savic, Zule, Bakula, debeli Radonjic, Rodic, sve igraci koji ni pre ni posle Zvezde nisu igrali toliko dobro kao tada kod Miloja, plus rehabilitovani Donald, Talek, Kanga koji su samo tri meseca pre nego sto su razbili Krasnodar na Marakani bili nadigrani na istom stadionu od prosecne ekipe Partizana. Koliko je Milojevic velik je pokazao i kada je otisao, tj trenutak koji je izabrao kada je osetio da to vise nije to, a opet na polovini sezone gde je vec osvojio titulu i ostavio novom treneru pola godine da se pripremi za novu sezonu. Istina je da nas je sreca pogledala u nekim mecevima, kao u onom prvom mecu protiv Krasnodara gde smo trebali da izgubimo bar 5:2, ali da smo zasluzili tu srecu se pokazalo vec u grupnoj fazi gde smo moze se reci rutinirali utakmice protiv jako dobrih timova. Isto tako i Salzburg, pa onda u grupi ponovo opravdana ta sreca tako sto smo u najtezoj mogucoj grupi uzeli velika 4 boda. Ā Milojevic je kao neki uspesni biznismen koji je krenuo iz blata i napravio veliku i bogatu firmu, a onda ostavio svojoj deci da jasu na talasima njegovih uspeha. Videcemo koliko ce to jos potrajati, ali Milojevicevo ime se mora vecno pamtiti. 26 Link to comment Share on other sites More sharing options...
merosina Posted July 28, 2023 Share Posted July 28, 2023 1 hour ago, mare80 said: Mali LazetiÄ se nije proslavio ni na pozajmici u Austriji,ne znam zaÅ”to bi ga mi dovodiliĀ ... Protiv toga sam da dovodimo igraÄe na pozajmicu ako nemamo nameru da ih otkupimo ili nismo taj platežni rang ... Ā Ā On je lepo poceo u mladom timu Milana, bas sam bio iznenadjen da nije mogao da se izbori sa konkurencijom u Austriji. Ā Po meni poseduje veliki kvalitet, nadam se da mu zivot u gradu mode nije poremetio "reglere"Ā Link to comment Share on other sites More sharing options...
mare80 Posted July 28, 2023 Share Posted July 28, 2023 2 hours ago, merosina said: On je lepo poceo u mladom timu Milana, bas sam bio iznenadjen da nije mogao da se izbori sa konkurencijom u Austriji. Ā Ā Pa dobro,opet je seniorski fudbal neki drugi nivo u odnosu na ta takmiÄenja mladjih kategorija .... ImaÅ” gomilu primera iz Zvezde gde su klinci razbijali u mlagjim kategorijama,neki i u GrafiÄaru koji je u drugoj ligi,pa kad predju u elitni rang ne ide baÅ” sve glatko ... Ā Link to comment Share on other sites More sharing options...
fradler Posted July 29, 2023 Share Posted July 29, 2023 Quote Ā Vojvodina stiže na Marakanu posle solidne partije na Kipru i poraza od tamoÅ”njeg vicepravaka Apoela (1:2) - otud i pitanje za Bahara da li je analizirao taj meÄ. Ā "Pre svega, naravno da smo gledali, ne samo poslednju utakmicu, nego poslednje utakmice. Vojvodina je dobar tim. Ostvarili su dobar rezultat u Kipru i mogu proÄi dalje ako odigraju dobro u revanÅ”u. Svestan sam da Äe se braniti na naÅ”em terenu, biÄe nam potrebno dvadesetak minuta da doÄemo do gola." Ā Ā Ā Nije me mrzelo da vratim konferenciju i proverim da li je ovo izgovorio. Covek rekao da ocekuje nisko postavljenu odbranu Vojvodine, na 20-ak metara od gola.Ā B92 je metre zgodno preveo u minute. 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ÄoÄo Posted July 29, 2023 Share Posted July 29, 2023 (edited) Evo od prilike kad igramo utakmice u LÅ . Kome treba unapred zbog organizacije. Jako bitna stvar ni jednom se ne preklapamo sa utakmicama u EL.Ā Edited July 29, 2023 by ÄoÄo 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
suptil Posted July 29, 2023 Share Posted July 29, 2023 Koji pametnjakovic je smislio popust za clanove kluba u redstar shopu od 5-10 posto?Ā Kakvi noviteti u novoj sezoni. Velicanstveno! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ÄoÄo Posted July 29, 2023 Share Posted July 29, 2023 (edited) 8 minutes ago, suptil said: Koji pametnjakovic je smislio popust za clanove kluba u redstar shopu od 5-10 posto?Ā Kakvi noviteti u novoj sezoni. Velicanstveno! Tako je svake godine. Svaki Älan ima popust od 5 do 10%. Isto tako i u KKCZ ko je Älan KKCZa ima popust od 5 do 10%. Edited July 29, 2023 by ÄoÄo Link to comment Share on other sites More sharing options...
suptil Posted July 29, 2023 Share Posted July 29, 2023 Just now, ÄoÄo said: Tako je svake godine. Svaki Älan ima popust od 5 do 10%. Isto tako i u KKCZ ko je Älan KKCZa.Ā Nije tacno. 20 posto je u Fk za clanov bilo do prosle godine. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts