nnn Posted May 4, 2023 Share Posted May 4, 2023 Meni je (verovatno) najgora vrsta elitizma taj muzički elitizam. Možda zato što generalno nemam ni ritma ni sluha, niti sam neki zaludjenik za muziku, znam manje više sve domaće zbog izlazaka i potpuno mi je komično kada persona misli da je iznad nekog drugog jer sluša drugačiju muziku. Smehotresno. 10 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted May 4, 2023 Share Posted May 4, 2023 4 minutes ago, medobrundo said: Meni je (verovatno) najgora vrsta elitizma taj muzički elitizam. Možda zato što generalno nemam ni ritma ni sluha, niti sam neki zaludjenik za muziku, znam manje više sve domaće zbog izlazaka i potpuno mi je komično kada persona misli da je iznad nekog drugog jer sluša drugačiju muziku. Smehotresno. Zaluđivanje muzikom je dio sveukupnog obrazovanja, tako da ima zašto. Ono gdje se slažem je da nije biti lijepo biti bezobrazni snob kao ja prema mojim drugovima koji slušaju Dubioza Kolektiv, ali nije potpuno neosnovano. 6 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luchifer89 Posted May 4, 2023 Share Posted May 4, 2023 Meni je (verovatno) najgora vrsta elitizma taj muzički elitizam. Možda zato što generalno nemam ni ritma ni sluha, niti sam neki zaludjenik za muziku, znam manje više sve domaće zbog izlazaka i potpuno mi je komično kada persona misli da je iznad nekog drugog jer sluša drugačiju muziku. Smehotresno.Da li imaš neko mišljenje o ljudima koji slušaju Baju malog knindžu? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted May 4, 2023 Share Posted May 4, 2023 2 hours ago, John Terry said: Ja bih voleo da vidim neke podatke koji bi, ako je moguce uopste, verodostojno pokazali odnos zločina tamo nekih 70. i 80. godina prošlog veka i danas. Koliko je ta razlika zaista velika a koliko je to samo zato što tada nije bilo moguće tako brzo i naširoko sve objaviti. Rekao bih nemoguca misija, takvi podatci su se frizirali u proslosti, sasvim sigurno i danas. Akteri dogadjaja iz 90tih su odrasli u drustvu bez Pinka i turbo folka, tako da to sigurno nije jedini razlog za stvari koje se danas desavaju. Ono sto je sigurno je manji nivo koprupcije nego danas. Za krivicna dela se islo u zatvor, nikakve nanogice i uslovne kazne, mora je babo da ti bude bas veliko mudo da bi izbegao kaznu, a takvih je bilo jako malo. Mogao si da racunas na zastitu ako pozoves 92, kriminalci su se plasili policije, za razliku od danas kada policija zazire od kriminalaca. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted May 4, 2023 Share Posted May 4, 2023 (edited) 13 minutes ago, Luchifer89 said: Da li imaš neko mišljenje o ljudima koji slušaju Baju malog knindžu? Dok ga slusaju u svoja 4 zida nemam nista protiv - kada ga pojacaju da tresti i pride nastave sa sabranim delima ZaretaUndGocija sa umetnickim osvrtom na dela Jandrinog jata.... e, onda im se iznaspominjem svega na porodicnom stablu po mitohondrijalnoj liniji do amebe sa posebnim akcentom na sve do zadnjeg listica na udaljenim grancicama. Edited May 4, 2023 by Kronostime 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nnn Posted May 4, 2023 Share Posted May 4, 2023 (edited) 10 minutes ago, Luchifer89 said: Da li imaš neko mišljenje o ljudima koji slušaju Baju malog knindžu? Taj zvuk baš ne podnosim, nije mi baš jasno ko u tome uživa, ali ajd. To pre povezujem sa tom nekom pričom o Krajini, Srbi-Hrvati, nacionalizmom i šovinizmom, nego sa muzičkim izborom. Tako da da, ako je to pitanje, diskiminišem te ljude unapred, s obzirom da imam potpuno drugačija politička uverenja i sistem vrednosti. A to da li neko da bi se zabavio sluša Merlina, Madonu, Metaliku ili Sanju Djordjevic, bukvalno me zabole. Edited May 4, 2023 by medobrundo 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted May 4, 2023 Share Posted May 4, 2023 3 minutes ago, medobrundo said: Taj zvuk baš ne podnosim, nije mi baš jasno ko u tome uživa, ali ajd. To je svega povezujem sa tim nekom pričom o Krajini, Srbi-Hrvati, nacionalizmom i šovinizmom, nego sa muzičkim izborom. Tako da da, ako je to pitanje, diskiminišem te ljude unapred, s obzirom da imam potpuno drugačija politička uverenja i sistem vrednosti. Poznajem izuzetno kvalitetnu osobu, liberalno-demokratskog političkog ubeđenja, usudio bih se da kažem ispravnog sistema vrednosti, koja sluša Baju Malog Knindžu kao muzički izbor. (Doduše samo kad mu žena nije tu pošto ga ona ne podnosi). Aktivno navija protiv Hrvata na fudbalskim prvenstva ali ništa ekstremnije od toga. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luchifer89 Posted May 4, 2023 Share Posted May 4, 2023 Taj zvuk baš ne podnosim, nije mi baš jasno ko u tome uživa, ali ajd. To pre povezujem sa tom nekom pričom o Krajini, Srbi-Hrvati, nacionalizmom i šovinizmom, nego sa muzičkim izborom. Tako da da, ako je to pitanje, diskiminišem te ljude unapred, s obzirom da imam potpuno drugačija politička uverenja i sistem vrednosti. A to da li neko da bi se zabavio sluša Merlina, Madonu, Metaliku ili Sanju Djordjevic, bukvalno me zabole. Uživa itekako, stariji zbog nacionalizma, a mlađi zbog folklora koji donosi.Ratni huškač roka za sve pare, sere po hrvatima i zapadu već 30 godina, a dete školuje u USA.Jasno mi je da ovo ima prođu kao predizborni koncert u donjim Gnojevcima, ali eto majstora na Tašmajdanu, prošle godine napunio Spens. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perkos2 Posted May 4, 2023 Share Posted May 4, 2023 Muzika može da bude samo delić u celom ovom sklopu lod dečaka koji je počinio ova ubistva. Pročitao sam negde pa prenosim da je dečko svirao violinu o šta sad krivićemo nekog violinistu zbog ubistva. Mnogi političari koji su žestoko okrvavili ruke nisu slušali ni Jalu ni Baju ni Đoganija ali su ipak zločinci. U pravu je medobrundo za muzički elitizam, to je zabluda. Svaka generacija sluša nešto novo od muzike a ona starija se čudi šta slušaju, roditelji treba da se prilagode deci i zajedno sa njima procenjuju kvalitetno od kiča a ne da se nešto zabranjuje. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted May 4, 2023 Share Posted May 4, 2023 Otisli smo bas u off, ne mislim da muzika niti stanje u drustvu niti sama porodica i skola imaju neku predominantnu ulogu u svemu sto se dogadja, vec je sve to samo delic slagalice. Mislim da je glavna stavka nerazumevanje dece i jaz koji postoji. Generacijski jazovi nisu nista novo, postoje oduvek, mozda je sad dinamicnije i nikad brze i sve je manje godina potrebno da se taj jaz napravi, ali postoje stvari koje svi tinejdzeri vole - da pokazes da razumes njega i njegove probleme, pricas njegovim jezikom i cinis da se oseca relaksirano u tvom prisustvu. Kontra i otpor radi otpora su karakteristicni za taj uzrast, ponos i trazenje mesta u drustvu i postovanja za sebe takodje. Iako bi verovatno svako od nas mogao za svoj tinejdzerski period da nadje ko zna koliko gresaka i osudili bi sami sebe, takav nastup starije osobe i popovanja je poslednje sto treba uraditi. Deca zive svoje zivote mimo nas online, u skoli, mnogi i ne poznaju zapravo svoju decu pa ih onda jednog dana saceka neki sok. Tih sokova je takodje uvek bilo samo su sada mozda ucestaliji i intenzivniji. Decu treba smatrati za male ljude vec od petog razreda, ako ne i pre i sa njima treba pazljivo razgovarati o svemu i SLUSATI ih. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted May 4, 2023 Share Posted May 4, 2023 Poznajem izuzetno kvalitetnu osobu, liberalno-demokratskog političkog ubeđenja, usudio bih se da kažem ispravnog sistema vrednosti, koja sluša Baju Malog Knindžu kao muzički izbor. (Doduše samo kad mu žena nije tu pošto ga ona ne podnosi). Aktivno navija protiv Hrvata na fudbalskim prvenstva ali ništa ekstremnije od toga.Bojim se da taj tvoj lik malčice folira svoja ubeđenja.Jer sama činjenica da aktivno uvek navija protiv Hrvata, pa još i sa BMK, govori u prilog da to nije samo sportski animozitet.No nije ni bitno, ali BMK nije muzika, BMK je ideološka poruka. 13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ta'veren Posted May 4, 2023 Share Posted May 4, 2023 1 hour ago, Redstar0356 said: Ne znam, premsesno mi je ovo sto govoris, kao da imas 15 godina pa religijski branis svoje idole koje si otkrio. Izadji malo na popularna mesta, slusaju se i dalje te pesme. To st si se ti potrudio da ih ne cujes, znaci da bezis od realnosti a ne da to niko ne slusa. Muzika ne moze da pravi progres u atmosferi gde se svi prave fini i gde se kritika svodi na prosto prosirene recenice. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted May 4, 2023 Share Posted May 4, 2023 (edited) 37 minutes ago, Eddard said: Bojim se da taj tvoj lik malčice folira svoja ubeđenja. Jer sama činjenica da aktivno uvek navija protiv Hrvata, pa još i sa BMK, govori u prilog da to nije samo sportski animozitet. No nije ni bitno, ali BMK nije muzika, BMK je ideološka poruka. Lika poznajem duže od 25 godina, još od pre uzrasta u kome su ova deca koja su nam, nažalost, tema. Aktivno se družimo jedno 20 godina. Muzički ukus formiran u adolescentskom periodu, delom usled potrebe za prihvatanjem u određenoj grupi. Animozitet prema Hrvatima ima karakter performansa. No, nebitno. Poenta je bila da, mada mislim da generalizacije većih grupa na osnovu ukusa imaju određenog smisla, sa predrasudama o pojedincima na osnovu tako banalne stvari kao što je muzički ukus treba voditi računa. Edited May 4, 2023 by Smrtokapa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted May 4, 2023 Share Posted May 4, 2023 Ok, uvek ima izuzetaka koji potvrđuju pravilo. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
freethrow Posted May 8, 2023 Share Posted May 8, 2023 Bez nabrajanja prvih 5 albuma Sonic Youth ni ne započinjem konverzaciju... Teška priča, suviše komplikovana za jednu temicu na forumu, a ponajmanje ima veze sa temom sa koje je splitovana. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts