Boxy Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Ne ne, posto je ipak u kafani uzece meso, ali ce sad da deli porcije sa mnom i sa zoe [emoji16] 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Hvala bogu pa ne moram da se odričem nijedne hrane. Još uvek mogu da pojedem duplu porciju svega, ako mi tako dođe taj dan. Konkretno pizzu, kad sam gladan, mogu da pojedem 5-6 pizza parčeta, i lagano celu porodičnu pa i više ako sam baš pregladneo, sa sve dezertom i hladnim pićem posle. Naravno nijedna hrana mi ne pravi probleme kao takve. Sasvim drugo je šta ja volim više a šta manje, odnosno šta je u planu taj dan. Ali, i meni je meso, pogotovo crveno, sve više stvar delikatesa i zadovoljavanja gurmanskog apetita (jednom u 10,15, nekad i mesec dana), umesto deo redovne ishrane. Pre godinu ipo dana, sećam se da nisam jeo crveno meso nekoliko meseci,(za to vreme piletinu ili ribu sam jeo dvaput nedeljno). Od onda sam ga više puta jeo u restoranu, nego što sam ga sam spremao. I tako mi više odgovara. Rekreacija mi je odavno otvorila oči da mogu kompletno da funkcionišem bez mesa. Vegan nisam probao da budem ni na na kratko, ali vegetarijanac sam već bio više puta na neko vreme: Lako je zbog raznih načina na koji se jaja mogu napraviti i kombinovati, plus sir i mlečni proizvodi, a i tolike kuvane stvari me zasite bez ijedne namirnice životinjskog porekla. Mislim da spontano idem ka tome da, mi osnova i 90% sve hrane što unesem, bude biljno: Energija, budnost, kondicija, održavanje kilaže itd, sve mi dolazi lakše i brže tako. Fastfood, slatkiši, grickalice ću moći, sve dok ovo i trening budu na mestu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcesta Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 (edited) 7 hours ago, Arsenije Pesic said: Da li si slučajno 0 krvna grupa? Pitam zbog one priče kako smo mi koji imamo tu krvnu grupu kao nasednici lovaca pa nam mesište najviše paše organizmu i probavnom sistemu. Meni ovo zvuči kao neka reakcija na pritisak vegansko-vegetarijanskog lobija, da se i skinu smarači s vrata a i mesožderima olakša savest Edit: doduše samo onima s ekskluzivnom krvnom grupom, ali šta ćemo kad mora da zvuči naučno pa su ostali kolateralna šteta Edited January 31, 2021 by alcesta 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arsenije Pesic Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 6 hours ago, zoe Bg said: Ne samo da volim testo, vec volim toplo testo, sedim ispred rerne dok se pece... ...jedini ispravan način da se jede testo 👍 Ako je baš kriza, može i hladno testo nakon 'oživljavanja' u mikrotalasnoj 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Милица Posted February 1, 2021 Share Posted February 1, 2021 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Милица Posted February 1, 2021 Share Posted February 1, 2021 Ko savlada tehniku dekupaž moze da sedne Rodzeru u krilo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Милица Posted February 1, 2021 Share Posted February 1, 2021 Ko voli nek izvoli Kakvih sve pizza ovde ima😮 Meni vec stao zeludac Nije daleko od mene ali nisam bila nikad, ceka se na red da sednes, a ja prezirem redove 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gggggggg Posted February 1, 2021 Share Posted February 1, 2021 9 hours ago, Milica said: Ko savlada tehniku dekupaž moze da sedne Rodzeru u krilo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Милица Posted February 3, 2021 Share Posted February 3, 2021 Odron u Amalfiju @Crni Bombarderevo razloga da se tamo ne ide Zaspes u jednoj ulici i probudis se u drugoj 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko Posted February 3, 2021 Share Posted February 3, 2021 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Милица Posted February 3, 2021 Share Posted February 3, 2021 Ciao za @ciao 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko Posted February 4, 2021 Share Posted February 4, 2021 I da imam svo vreme ovog sveta... https://i.imgur.com/K0il1Uo.mp4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko Posted February 5, 2021 Share Posted February 5, 2021 Spoiler Link to comment Share on other sites More sharing options...
Милица Posted February 7, 2021 Share Posted February 7, 2021 Crveni sneg u Alpima https://www.3bmeteo.com/giornale/amp/439584 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boxy Posted February 8, 2021 Share Posted February 8, 2021 Eto gde je nastao problem 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted February 9, 2021 Share Posted February 9, 2021 Danas je svetski dan pizze. Koja vam je omiljena i sta sve stavljate na nju? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Old 666 Posted February 9, 2021 Share Posted February 9, 2021 Omiljena mi je ona koju jedem u bilo kom momentu. Ne stavljam ništa, ne pravih ih , samo ih konzumiram. Uvek uzimam pizzu koja je dobila ime po lokalu u kom je konzumiram. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Steva Posted February 9, 2021 Share Posted February 9, 2021 IMO, pizza=margherita sve ostalo moze da bude lepo ali jednostavno nije to to Ananas na pizzu, da ili ne? Nikada nisam probao ali u teoriji mi deluje kao kombinacija koja bi me ucinila bas srecnim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boxy Posted February 9, 2021 Share Posted February 9, 2021 Ni ja to nikad nisam probala, a imam zelju iako se dosta ljudi zgrazava na samu ideju Link to comment Share on other sites More sharing options...
Old 666 Posted February 9, 2021 Share Posted February 9, 2021 Ah...zašto se zaustavljati na ananasu, što ne probati staviti nutelu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted February 9, 2021 Share Posted February 9, 2021 12 minutes ago, Darth Steva said: Ananas na pizzu, da ili ne? Da,naravno,mislim..moze da prodje. Cak sam nedavno probao cokoladnu Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoe Bg Posted February 9, 2021 Author Share Posted February 9, 2021 Quattro stagioni mi je omiljeni standard 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted February 9, 2021 Share Posted February 9, 2021 Ja volim quattro isto..tu nema greske.. Ovde kod nas se ljuta pizza naziva "madjarica"..nju isto volim,ali zavisi gde..ne naprave svuda isto,tj.veoma zavisi od kvaliteta kulena koji se stavlja na nju. Pre 10-ak godina je radila jedna picerija koja je imala najbolju "madjaricu" u celoj somborskoj opstini..to odgovorno tvrdim. Vlasnik picerije je ujedno imao i svoju klanicu i mesaru,pa je imao pravi,domaci kulen..to je bila perverzija potpuna..plus je imao odlicnog pizza-majstora.. nazalost,zatvorio je piceriju.. Kuci kad pravim,obavezno filujem krajeve testa sirom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Steva Posted February 9, 2021 Share Posted February 9, 2021 45 minutes ago, zoe Bg said: Quattro stagioni mi je omiljeni standard Nista NLO, a? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko Posted February 9, 2021 Share Posted February 9, 2021 22 minutes ago, Crni Bombarder said: Pre 10-ak godina je radila jedna picerija koja je imala najbolju "madjaricu" u celoj somborskoj opstini..to odgovorno tvrdim. Vlasnik picerije je ujedno imao i svoju klanicu i mesaru,pa je imao pravi,domaci kulen..to je bila perverzija potpuna..plus je imao odlicnog pizza-majstora.. nazalost,zatvorio je piceriju.. Nikola Jokic uvek narucivao kad je pizza bila na akciji? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts