Vjekoslav Posted March 27, 2020 Author Share Posted March 27, 2020 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted March 28, 2020 Share Posted March 28, 2020 A šta može virus meni, šta mi može, šta mi sme? Spoiler Jutros. 5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vjekoslav Posted March 28, 2020 Author Share Posted March 28, 2020 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
... Posted March 28, 2020 Share Posted March 28, 2020 1 hour ago, Crni Bombarder said: A šta može virus meni, šta mi može, šta mi sme? Hide contents Jutros. Mozda ste postali majka? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted March 28, 2020 Share Posted March 28, 2020 1 minute ago, Honey Badger said: Mozda ste postali majka? (nije ispred moje kuce) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mladenvzz Posted March 28, 2020 Share Posted March 28, 2020 ...Vjeko,slavonske kuće su u pravilu uske i duge-šorovske kuće. Navodno da je to imalo veze sa plačanjem poreza u doba A-U. Znaš li što o tome. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vjekoslav Posted March 28, 2020 Author Share Posted March 28, 2020 2 hours ago, mladenvzz said: ...Vjeko,slavonske kuće su u pravilu uske i duge-šorovske kuće. Navodno da je to imalo veze sa plačanjem poreza u doba A-U. Znaš li što o tome. http://darhiv.ffzg.unizg.hr/id/eprint/6452/1/Žaper Marta PUM - diplomski rad -.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vjekoslav Posted March 28, 2020 Author Share Posted March 28, 2020 On 3/27/2020 at 4:42 PM, demag said: Velebit. zezaš? s tim stvarima se nije zezat u današnje vrijeme. ja ću te prvi prijavit muriji ako si uspio zdimit na Velebit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vjekoslav Posted March 28, 2020 Author Share Posted March 28, 2020 zaboravih pitat Novosadjane i Beogradjane da li je u ovih proteklih 20ak dana lude kosave bilo velikih valova na Dunavu? ja sam prekjucer propustio (i to mi je silno zao) snimiti valove na Dravi u Donjem gradu, kod stare kompe, gdje je rijeka (na jednom podvodnom grebenu) najplica. bili su dobar metar visine, dakle vec toliki da su se obrusavali. krijeste na moru znace 3-4 bofora, a Drava se fakticki pjenila koliko je takvih valova bilo. to se ne dogadja cesto, da jaki udari vjetra tjeraju rijeku uzvodno. medjutim samo na potezu gdje se korito rijeke pruza u pravcu zapad-istok. tamo gdje je pravac jugozapad-sjeveroistok, ili pak sjeveroistok-jugozapad, valova nije bilo. stvarno mi je zao sto to nisam snimio prekjucer. jucer se vec vjetar stisao, a danas je okrenulo na Jugo, tako da se Drava brzo vratila na svoj uljni pejzaz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vjekoslav Posted March 28, 2020 Author Share Posted March 28, 2020 ovak je bilo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vjekoslav Posted March 28, 2020 Author Share Posted March 28, 2020 al sve je to nista spram takvog vjetra, ali kod Djerdapa. e ondak drzi gace, i ako nemas poveci brod, ne izlazi na Dunav. Link to comment Share on other sites More sharing options...
demag Posted March 29, 2020 Share Posted March 29, 2020 zezaš? s tim stvarima se nije zezat u današnje vrijeme. ja ću te prvi prijavit muriji ako si uspio zdimit na Velebit. To je od prošlog ljeta.Htio sam zbrisati nakon potresa ali auto mi crko, kao u filmovima. Poslano sa mog VOG-L29 koristeći Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vjekoslav Posted March 29, 2020 Author Share Posted March 29, 2020 a cuj, bolje da nije upalio. uhvatili bi te kod Karlovca i vratili doma. ovako si ustedio na benzinu. kako se oporavljate od zemljotresa? ... zatvoreni svi Nacionalni parkovi i Parkovi Prirode. Link to comment Share on other sites More sharing options...
... Posted March 29, 2020 Share Posted March 29, 2020 (edited) Ne znam koliko je korisno trpati ljude u kuce na ovakvom vremenu. Da li je ucinkovitije nadgledati ih da drze odstojanje i pustiti ih da setaju po prirodi od cuvanja punktova? Edited March 29, 2020 by Honey Badger 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vjekoslav Posted March 29, 2020 Author Share Posted March 29, 2020 21 minutes ago, Amigo said: Imao sam knjigu Papuk planinom, yo sam dobio ovako u drugom/trecem razredu osnovne skole za odlican uspjeh. Nisam je nikada procitao, poceo sam malo i stao, to je bila neka vrsta omaza nekoj partizanskoj jedinici, nije bilo interesantno to tada za taj uzrast, ko zna odakle su dobili te knjige, onako luksuzno je bilo pakovanje. auf, ovo mi nisi smio reci. pa ja uopce ne znam za tu knjigu! sad cu je morati pod hitno negdje nabaviti (nema u knjiznici, upravo provjerio). postoje dvije knjige s tim naslovom, jedna je planinarska, iz 1965, u izdanju PD Sokolovac Pozega (nju imam), a druga ova o kojoj pricas, iz 1969. es vidio ti sta se sve lipo moze saznati na temi o Bastovanstvu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
demag Posted March 30, 2020 Share Posted March 30, 2020 (edited) 19 hours ago, Vjekoslav said: a cuj, bolje da nije upalio. uhvatili bi te kod Karlovca i vratili doma. ovako si ustedio na benzinu. kako se oporavljate od zemljotresa? ZG je ozbiljno oštećen ali stalno podrhtava, stvarno psihodelija. Smanjiš socijalni kontakt a nije ti ugodno u domu. Bezveze Da nema interneta, bilo bi strašno p.s. još ovaj pustinjski pjesak iz Azije, jel se u OS kuži zagađenje? Poslano sa mog VOG-L29 koristeći Tapatalk Edited March 30, 2020 by demag Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted March 30, 2020 Share Posted March 30, 2020 Imam danas posetioca u bašti: Postavio bbih i video, ali ne umem. 10 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
... Posted March 30, 2020 Share Posted March 30, 2020 10 minutes ago, Div said: Postavio bbih i video, ali ne umem. Stavi ga na imgur (moras se registrovati prvo), pa prebaci link na forum, isto kao i za slike. Ne znam ni ja direkt da embedujem video odatle, mozda nas neko poduci? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted March 30, 2020 Share Posted March 30, 2020 1 hour ago, Honey Badger said: Stavi ga na imgur (moras se registrovati prvo), pa prebaci link na forum, isto kao i za slike. Ne znam ni ja direkt da embedujem video odatle, mozda nas neko poduci? Može i ovako: 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
... Posted March 30, 2020 Share Posted March 30, 2020 Pa sto prekide kad je najzanimljivije? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vjekoslav Posted March 30, 2020 Author Share Posted March 30, 2020 (edited) 8 hours ago, demag said: ZG je ozbiljno oštećen ali stalno podrhtava, stvarno psihodelija. Smanjiš socijalni kontakt a nije ti ugodno u domu. Bezveze Da nema interneta, bilo bi strašno p.s. još ovaj pustinjski pjesak iz Azije, jel se u OS kuži zagađenje? Poslano sa mog VOG-L29 koristeći Tapatalk nije ga bilo u Os, posve sigurno ne uz Dravu gdje sam sinoc odradio trening, i gdje i inace uvijek piri vjetar, medjutim cuo sam da vas je u Zagrebu dobrano zaprasilo. http://hr.n1info.com/Vijesti/a495151/Zrak-u-Zagrebu-danas-je-bio-najzagadjeniji-na-svijetu.html imam iskustva s tim crvenim saharskim pijeskom iz Palma de Mallorce i sa Sardinije (doduse samo sa crvenom kisom, gdje je onda problem oprati bijelu majicu), ali prvi put cujem da je Sahara dobacila tako daleko na kontinent. kako god, jos jedno (biblijsko) sranje vas je stiglo, trece po redu. fakat fascinantno, ne znam sta drugo reci. ... 1 hour ago, Honey Badger said: Stavi ga na imgur (moras se registrovati prvo), pa prebaci link na forum, isto kao i za slike. Ne znam ni ja direkt da embedujem video odatle, mozda nas neko poduci? ne moze s imgura, youtube je dobro rjesenje. Edited March 30, 2020 by Vjekoslav 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted March 30, 2020 Share Posted March 30, 2020 33 minutes ago, Honey Badger said: Pa sto prekide kad je najzanimljivije? Nisam imao scenario, a i teško je stajati na jednoj nozi i snimati. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted March 30, 2020 Share Posted March 30, 2020 Neobicno mi je videti jeza u po bela dana..kod mene isto znaju da nabasaju,ali uvek po mraku ili sumrkici.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
... Posted March 30, 2020 Share Posted March 30, 2020 8 minutes ago, Div said: Nisam imao scenario, a i teško je stajati na jednoj nozi i snimati. Nije lak filmadzijski hljeb. Nego, ako budes htio ostaviti neku hranu za tog posjetioca, samo da znas da preferira psecu ili macju hranu. Od hljeba i mlijeka ga boli stomak. On je skoro izasao iz hibernacije i gladan je kao vuk. U UK su jezevi desetkovani. U mojoj basti bih trebao imati barem jednu porodicu ali nikad ga nisam vidio. Rough estimates put the hedgehog population in England, Wales and Scotland at about one million, compared with 30 million in the 1950s Treba im pomoci koliko se moze. Taj tvoj drugar Jezurka izgleda kao zdrav primjerak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yoyogi Posted March 30, 2020 Share Posted March 30, 2020 2 hours ago, Div said: Imam danas posetioca u bašti: Jež! U JNA, nikada nisam bio na straži. Moji iz čete jesu, skladište Bedenik, Bjelovar, baš ono koje je major Tepić digao u vazduh i otišao u nebo sa još dva vojnika. Oni koji su bili na straži su mi pričali da je jež velika napast, u gluvo doba noći čuje se da dahće kao čovek (ili se to njima činilo) pa su mu i vikali "Stoj! Stoj, pucaću" i alarmirali sve ostale stražare koji su bili na svojih 2 sata spavanja. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts