Jump to content

Grupa G (BRA,SWI,SER,CAM)


Grupa G  

50 members have voted

  1. 1. Ko prolazi u 1/8 ?

    • Brazil
      48
    • Srbija
      43
    • Svajcarska
      7
    • Kamerun
      1


Recommended Posts

Analiza nase utakmice u studiju HRT by Josko Jelicic:

- utakmica za koju je vredelo platiti ulaznicu,ali takticki jedna od najlosijih na prvenstvu (obe reprezentacije)
- Kamerun uzeo bod,a nije bio ni blizu toga po igri
- Srbija trebala komotno dobiti sa par golova razlike
- Piksi izgubio konce
- iskusniji srpski igraci su sami trebali "stati na loptu"
- Stefan Mitrovic nije trebao da se nadje na terenu,a odmah iza njega Maksimovic i Milenkovic
- Problem Srbije nije fizicka sprema (pretrcali smo 118km,a Kamerun 112) vec takticka nedisciplina i to sto nismo trcali kvalitetno/pametno
- poslednja linija Srbije tragikomicna kod poslednja dva gola
- trebao je igrati Gudelj

- jedan od kljucnih momenata izlazak Pavlovica

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Moguce..mozda mi je to promaklo. Medjutim,odigrao je neustrasivo..i cinjenica jeste da se potpuni raspad nekako poklopio sa njegovim izlaskom.
Ako Veljkovic i/ili Pavlovic ne budu spremni za petak, radije bih gledao i Gudelja kao centralnog halfa od prevare zvane Stefan Mitrovic.

Link to comment
Share on other sites

Brazilci su Svajcarce ponistili slicno nama, jedina razlika je u tome da je ove usrao onaj ofsajd (u istom trenutku utakmice) i cini mi se da su Brazilci bili malo manje disciplinovani danas. Kao da su ocekivali laksi posao protiv njih, nego protiv nas, sto je interesantno.

 

Imali su Svajcarci dva suta u jednom napadu i to je bio prilicno opasan, samo su bili blokirani pa verovatno ne ulaze u statistiku.

 

Inace, sta je zanimljivo do sada za Brazil. Oni su interesantno resili problem svojih bekova, za razliku od recimo Nemacke - Rafinja i Vinisijus stoje ultra siroko i visoko i tako se prakticno brane napadom.

 

To verovatno nece proci protiv ozbiljnije reprezentacije, ali u grupi protiv reprezentacija koje su uplasene i respektuju ih previse i brane se duplim blokom, zbog njihove brzine i prostora koji treba preci, maltene je nemoguce da se eksploatisu te rupe po bokovima.

 

Uz to sto ipak treba dodati da Aleks Sandro igra preko svih ocekivanja.

Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, Kvaratskhelia said:

Slažem se tu sa dosta stvari. Samo bih dodao da meni Pavlović uopšte nije bio siguran u prvom poluvremenu. Mislim da je imao par očiglednih kikseva.

Pavlovic igra na granici kiksa ali je naš najbolji štoper i prototip modernog štopera. Visok & brz, Pike za siromašne.  Juče odigrao doktorski a i protiv Brazila bio odličan. Čak su i probali da napadnu preko njega u prvom pa su se predomislili i u drugom preko desne strane nam dali dva gola. 

Link to comment
Share on other sites

Meni Švajcarska nije delovala ni blizu kao Srbija. Tokom većeg dela utakmice se jesu branili ali su itekako prelazili na polovinu Brazila. Mi posle prvih 20 minuta nismo imali nikakve ofanzivne akcije, retko kad smo prešli polovinu. 

 

Što se tiče zadnje utakmice moraćemo da imamo dosta sreće u skok igri jer iako smo mi tu odlični i Švajcarska je jedna od ekipa koja ima odličnu skok igru. Moraćemo da ih napadnemo a to znači ili dva špica ili jedan sa dva polušpica iza njega. Biće to jako težak meč ali dobili su treću šansu da poprave loš utisak za sada tako da što se mene tiče srećno.

 

Ostaje samo da ispratimo povrede. Ja se nadam da Veljković nije povređen nego je izveden da bi se pokrila loša izmena Pavlovića. Babić je lepo pokrio taj deo terena i to je trebala da bude njegova izmena odma. Za ove ostale videćemo.

Link to comment
Share on other sites

Babic ce verovatno biti u narednom turnusu u startnih 11. Polako se zavese spustaju za odredjene halfove. Ovo im je zadnje prvnstvo.  Ne bih imao nista protiv da Babic i startuje protiv Svajcarske.  Kljuc je u timskoj igri. Ako Mitrovic solira kao protiv Kameruna ispadamo 1/1. Pruzicemo najbolju partiju na mundijalu. Polako a tek je utorak dizem formu sto se tice utakmice. Kad ce taj petak vece 🙂

Edited by suptil
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Issey said:

Zar nije Piksi rekao da je Pavlović zbog povrede zamenjen?

Pavlovic jeste ali Veljkovic verovatno nije vec su ukapirali da ni Mitrovic ni Veljkovic ne mogu na to mesto. Trebalo im je samo dva gola i jos 3 kontre koje nisu iskoristili da to ukapiraju.

Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, DJORDJE said:

Da ne citam ceo topic, da li je neko zesto opljunuo po Brazili jer izgubise veceras, ili je to rezervisano samo za Spaniju?

Brazil nije imao razloga da taktizira. Da su bili drugi, isli bi na Portugal umesto Juxne Koreje.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, DJORDJE said:

Da ne citam ceo topic, da li je neko zesto opljunuo po Brazili jer izgubise veceras, ili je to rezervisano samo za Spaniju?

 

6 hours ago, Drug Crni said:

Ima uvek dosta nepravdi na Mundijalima...uvek ovi sto obezbede prolaz  lade jaja u poslednjem kolu i onda neki profitiraju yebiga..ove godine su to Azijati. Malo morgeb bi Japan i Koreja dobili Spaniju i Portugal da je ovima trebalo
Ja zaista,zaista ne verujem da su to cista posla..nema sanse da bi Japan i Koreja dobili Spaniju i Portugal u prvom kolu..automatski nije posteno..nisu svi u jednakom polozaju..

Ko zna..mozda nas veceras i Brazil iznenadi nekim porazom?

Ja sam pisao.
Jedino sam zaboravio da dodam Francuze.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...