Jump to content

NBA 2022/23 b2b ili problemi u raju?


Miki28 Teoljub

Recommended Posts

Jbga, ocajno smo sutirali celo vece iako smo rudarili samo tako da iscupamo pobedu. Zakljucao nas je Kristijan samo tako, kakve klac blokade je covek udarao + ofanzivni skokovi i tipinovi, nije bilo resenja za njegov atleticizam. Igrao je Gebrijel veci deo tekme umesto Tome... Steta, steta, bili smo tako blizu, 2x je Luka odbio metak klach stepback trojkom.. Bolan poraz, a raspored sve tezi i tezi, dok se Davis vrati ode sve u kurac

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, uini said:

thunderi oljuštili 76erse; imaju isti br pobeda kao lakersi i portland, jednu manje od minesote.

juta pobedu više (i dva poraza više) od dubsa, isto pobeda kao sunsi i po jednu manje od clippersa i kingsa.

Posto ovo tvoje zvuci kao zadatak iz matematike "ako Marko ima tri puta vvise jabuka od Mise, a Ana 2 jabuke manje od Jelene..."

Da uprostimo, posto je pola nas mamurno zbog pobede sinoc:

 

Screenshot-20230113-091309-Flashscore.jp

 

  • Like 1
  • Love 1
  • Ha-ha 9
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, uini said:

samo sam hteo da kazem kako dve ekipe, koje su obelezene kao tankeraj (pogotovo thunder), imaju slican br pobeda kao ekipe koje se iz petnih zila upinju da dobiju svaku.

Ma sve top, nego nista nisam mogao da pohvatam jer sam mamuran 😂

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Meni je malo žao da pišem zbog Dejm, ali Lilard mi je baš postao depresivan za gledanje ove sezone. Najbilji strelac Portlanda postaje posle izmedju vezanih poraza od Oklahome, pre neko veče poraz od Orlanda doma, noćas džaba 50p protiv Klivlenda. Jedna otužna ekipa koja nema nikakvog prostora za rast niti. Dejm nije taj broj 1 koji sam može da nosi ekipu, a svi ostali trejdovi bi bili čista kozmetika. Bukvalno sve mora da se menja, GM i trener prvi.   

Edited by zorex
  • Like 3
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Miki28 said:

@delgado sad sam pogledao highlightse. Definitivno no comment na sudjenje, ono je horor na kraju 4/4 i 1 OT sta nije svirano. Horor

 

 Bykvalno su sudije bile u fazonu "Jebes ovog Troja Brauna, aj da ne sviramo faul i pustimo produzetak".. da je bilo koji poznatiji igrac bio, da ne pominjemo bele medvede poput Doncha, Giannisa, Hardena.. dobio bi ovde faul i bacanja. Medjutim, da 2x ne posaljemo double-tim na Luku kada je jedino trojka donosila izjednacenje, da ne razmislimo bar 2. put da pravimo faul... Jebiga, krenemo super, onda protiv Denvera King pauzira i ne damo ni sansu da dobijemo mec, sad tesan poraz, i to je prica ove sezone. Tako je bilo i onda kad smo imali pobede na gostovanjima pa su odjednom morali obojica da odmore, uvek neki dodatni odmor, dodatna povreda i propustanje meceva, sto nas kolje da uhvatimo neki jaci zalet. 

 

 Miami uspeo da savlada Gianisless Milwaukee. Mada naravno i u Heatu nisu igrali Kyle, Tyler, Duncan, Caleb.... Iskocio je Gabe Vincent sa jakom partijom.

I svaki put kad izgube vehabija i Troel cirkuzant je super za kosarku. Nemam sumnje da ce doci u LA maximalno nabrijani i da ce ih opet kenjati sve zivo...

Link to comment
Share on other sites

56 minutes ago, zorex said:

Meni je malo žao da pišem zbog Dejm, ali Lilard mi je baš postao depresivan za gledanje ove sezone. Najbilji strelac Portlanda postaje posle izmedju vezanih poraza od Oklahome, pre neko veče poraz od Orlanda doma, noćas džaba 50p protiv Klivlenda. Jedna otužna ekipa koja nema nikakvog prostora za rast niti. Dejm nije taj broj 1 koji sam može da nosi ekipu, a svi ostali trejdovi bi bili čista kozmetika. Bukvalno sve mora da se menja, GM i trener prvi.   

 

Hvala što ti je žao 🫶ali nema potrebe, velika sam ja devojka.

 

Nema ovde mnogo prostora za rad, nažalost. GM je već promenjen i Cronin je napravio neke dobre (i potrebne) trejdove. Billups je došao kao rookie trener i opet imao je takodje mnoge pozitivne stvari, ali jednostavno, ovo je opet neki mediocre mentalitet i džaba. Ne znam šta je rešenje i ne zanima me više... Jedino što valja je hemija u ekipi i naravno Dejmov greatness. Verujem da nikom nije gore nego njemu što je postao najbolji strelac a imamo negativan rekord.

 

Ja i te kako smatram da je on sposoban da kao br. 1 vodi ekipu ka dobrim rezultatima, ali kapiram i da ga neko tako ne vidi. 

Link to comment
Share on other sites

Ja sam malo pratio Portland ove godine i odgledao sigurno najviše minuta, nakon GSWa 

 

Spoiler

samo na našem sponzoru NBAFULLHD!!

 

i onako... ne znam šta bih rekao. Nije me Billups oduševio, a malo me i smara taj plejmejkerizam, po kojem samo plejmejkeri mogu da postanu treneri (Neš, Kerr, McMillan, Vaueghoun, Billups). Sada očekujem da se pojavi kao poslednji kec iz rukava Denija Ejndža (isto poluplej često u karijeri!) i  Doktor Stokton kao trener u Juti. Šalu na stranu, osim što nijesam fasciniran odbranom i ofanzivnim šemama Billupsa, meni bodu oči Grant i Nurkić i mislim da je jako izbeći taj neki sekvencijalni poluizolacioni napad sa ovakvom ekipom. Dejm se mnogo bolje kapirao sa Sidžejem - što je normalno, a Sajmons nije u stanju da gruva 50% trice iz trka nonstop. U odbrani je Nurkića, Dejma i Sajmonsa jako jako teško kriti i tu ni mnogo veća faca od Bilapsa ne bi pomogla, čak ni da su za trenera uzeli recio Ripa Hamiltona ili Tajšona Prinsa.

 

Dejm treba da se odluči šta će i kako će. Priče da zaslužuje prsten su besmislene - ni Doktor Stokton nema prsten, ni desetine i desetine objektivno sjajnih igrača i boljih od Dejma. Ipak, Dejm je specifičan i jako gotivan igrač i lik i ono što po meni definitivno zaslužuje, to je da bude barem par sezona u ekipi koja je vrlo konkurentna, a drugo, možda bi mu prijalo da bude deo napada a ne da predstavlja celokupan napad stalno. Mi bismo ga rado primili u svoje redove, ali smo na toj poziciji dosta popunjeni, ali bi bilo ludo videti ga recimo (sad lupetam, bez ikakvog obzira prema izvodljivosti) u ovim Lakersima umesto Rassa, možda čak u Finiksu uz Bukera ili tako nešto. Ili mu doveti tešku artiljeriju tipa Markannena. Ne znam, ali mi se Grant i Nurkić nikako ne dopadaju i ne bih ih želeo u ekipi.

 

Mrzi me da editujem teks, sad sam shvatio da kucam kao da sam se igrao petardama...

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Nurkić je nekad i mogao nešto u odbrani, ali realnost je da su njega povrede uništile i da nije ni 20% takvog igrača. O Simonsu ne treba trošiti reči, on i Dejm ne zna se ko je veći čunj u odbrani i ko više lelemudi. Pre neki dan, da li je to bilo protiv Raptorsa, Simons koji se postavlja u "odbranu" vazduha, što je bilo toliko smešno da je čak i komentator to pocrtao. Što se tiče Granta, on sam kaže da igra najbolju košarku u karijeri, ja bih se recimo složila, on je sjajan asset zbog realno smešne odbrane + u napadu apsolutno zaslužuje svoj share šuteva i ne smetaju mi izolacije. Jeste se Dame bolje kapirao sa CJ-em ali smo već diskutovali zašto nisu bili skroz kompatibilni i zašto je Simons bolji fit, samo je problem što on ne pogađa te svoje šuteve i nekad (često) uopšte ne razmišlja u napadu. 

 

Slažem se sa ovim da nema smisla priča "zaslužuje prsten" - zaslužuješ ako dođeš do njega, it is that simple. Mislim da on neće otići iz Portlanda i da će tu završiti karijeru, tako da bezveze pričamo o tome, možemo da ubijamo vreme čisto 😄 On je skroz ok sa tim izborom da se povuče bez prstena ako ne uspe u PTB, tako da sam i ja okej. Inače mi je životna želja da bar još jednom vidim Dejma i Stefa na istoj strani...

 

Spoiler

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ja sam očekivao veći defanzivni impact Granta, ali čovek od kako je razvio ofanzivnu igru kao da je prestao da se zanima za odbranu. Možda malo Payton popravi krvnu sliku. Ogroman ugovor Simonsu mi se u startu nije sviđao, dobar je napadač ali ni po čemu nije specijalan, mislim da takve igrače možeš da nađeš za mnogo manje pare, on je praktično dobio ugovor na konto nabijanja brojki dok su svi bili izubijani u nekim polu revijalnim utakmicama. 

 

Lillard se od prvog dana u ligi postavio kao faca i spasilac franšize međutim smeta mi što se ponaša kao da nešto njemu liga duguje, ima malo taj Paul Pierce / Melo sindrom da misli da je važniji nego što jeste u istorijskom kontekstu, a i liga mu je realno dosta titrala jajca verovatno zato što je ostao veran Portlandu i ovako je dobar role model za te superstarove za mala tržišta. Opet, ni prvi ni poslednji superstar koji je ostao bez prstena (ako se kao neki ringchaser ne pridruži nekom supertimu pred kraj karijere), a svakako nije najveći igrač bez prstena a nekad se tako postavlja. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...