Mina D. Harker Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Za jedne white knight, za druge ally. Posramljivanje muškaraca koji razumiju i cijene žene od strane nekih drugih muškaraca, jer razumiju i cijene žene je 👎 izuzetno odbojno. Low value vibes. 1
Nicklord Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Ja vidim da Brogdon pokušava da dobije definiciju šta je ekstremni feminizam. Za sad je dobio jedan oglas u Australiji gde su tražili ženu, opise žena koje treba da preuzmu odgovornost umesto da kukaju (što se slažem ali ne kontam kako je to ekstremno) i da postoji jedna profesorka koja piše knjige i ona je pogubna isto koliko krijumčar ljudima Endrju Tejt. 1 1
JPM Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Ja sam sinoc odgledao dokumentarac na Netflixu https://www.netflix.com/rs/title/81920687 Ja sam u najmanju ruku zabrinut za inteligenciju muškaraca. Ako su ovo nekome idoli... 1
Mina D. Harker Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 5 minutes ago, Nicklord said: Ja vidim da Brogdon pokušava da dobije definiciju šta je ekstremni feminizam. Za sad je dobio jedan oglas u Australiji gde su tražili ženu, opise žena koje treba da preuzmu odgovornost umesto da kukaju (što se slažem ali ne kontam kako je to ekstremno) i da postoji jedna profesorka koja piše knjige i ona je pogubna isto koliko krijumčar ljudima Endrju Tejt.
DameTime Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago U normalnom društvu u kom ne caruje patrijarhat bi ovo što Brogdon piše bio sasvim prirodan očekivan stav jednog muškarca. Umesto toga, mi žene se oduševljavamo kad se takav muškarac ukaže, kao da je Halejeva kometa, jer eto ne napada feminizam i ne moramo da se branimo od njega. Istovremeno, (neki) drugi muškarci se čude šta ovaj piše, da l' on to white knightuje da se dodvori ženama. Toliko smo zapravo blizu obećane zemlje i jednakosti između polova. 2
JPM Posted 58 minutes ago Posted 58 minutes ago Ja uopšte nemam problem sa Brogdonovim upisima, mada verovatno se i ne misli na mene da imam. Dosta toga se nauči, jedino opet da kažem, smeta mi to snishodljivo obraćanje mnogih ovde, nedovoljno poštovanje sagovornika, to mi uopšte nije jasno. Vi dosta više čitate o ovim tematikama, ja prosto nemam vremena da se previše bavim time, ali sebe itekako smatram za poštovao ca žena i njihovih prava.
Mina D. Harker Posted 53 minutes ago Posted 53 minutes ago Ja sam veći pesimista od tebe, razumijem šta kažeš za normalna društva, ali sve što sam čula, vidjela, pročitala, posebno otkako je internet zapalio rat među polovima me upućuje na zaključak da takvo društvo danas ne postoji. Postoje bablovi i krugovi, ali društvo u cjelini je u najboljem slučaju samo svjesno šta se ne smije javno govoriti pa svoje iskrene stavove čuvaju za privatni krug ljudi (uostalom, Brogdon je ispričao svoje iskustvo sa mlađim muškarcima u njegovoj orbiti koje ukazuje na ovo) a u najgorem otvoreno hostilno prema feminizmu. @DameTime
JPM Posted 48 minutes ago Posted 48 minutes ago Mina, može da se gleda i pozitivnije na stvari. Za početak, možda je svest o tome šta se ne sme govoriti dovoljna, za sada, o svesti zbog čega se ne sme govoriti. Mnoga društva uređena su na principu strahopoštovanja. Neće svi odmah razumeti, to ne možeš da očekuješ, mnogo je različitih kultura vezano za sve pa i odnose među polovima. U mnogim kulturama žene same ne podržavaju feminizam, naravno opet iz takvog odgajanja pa i straha. Dakle, ide to u nekom ok pravcu, samo što to nije proces od 10 godina, pre će biti da je proces od 100 godina.
DameTime Posted 41 minutes ago Posted 41 minutes ago 14 minutes ago, JPM said: Ja uopšte nemam problem sa Brogdonovim upisima, mada verovatno se i ne misli na mene da imam. Ne mislim samo na ovaj forum, mada mi je Ratzen dao šlagvort svojim upisom, pa se u najgorem slučaju deo mog komentara odnosi na njega. Uhvatila sam i sebe kako se oduševljavam i hvalim Brogdona kako je neznamtinijašta, a čovek otprilike samo postavlja pitanja. Tu sam shvatila koliko je standard zapravo nisko postavljen. 2
JPM Posted 34 minutes ago Posted 34 minutes ago 1 minute ago, DameTime said: Ne mislim samo na ovaj forum, mada mi je Ratzen dao šlagvort svojim upisom, pa se u najgorem slučaju deo mog komentara odnosi na njega. Ono što ja vidim je da i u rekaciji muškaraca ima puno defanzive, to jest da se osećaju prozvano ponekad, pa imaju potrebu da brane muški rod. I sam sam se ponekad osećao u fazonu "što sam uopšte dobronamerno ulazio u raspravu pa ispadnem grbav". To ti je jedna prilično komična situacija. Zapravo oni koji mrze žene uopšte neće ni da ulaze u raspravu, ignorišu je, ne daju vam na značaju. Oni koji učestvuju znaju nešto, neko manje neko više, ali je pozitivno to što žele da učestvuju. Oni su vam zapravao potencijalni saveznici u svemu, ali kao i uvek te saveznike treba razumeti i graditi neki midle ground jer sve ostalo vodi u konfrontaciju. Nije lako za nekoga, i to pričam za bilo koju sferu života, da se samovoljno odrekne privilegije. Štaviše, mnogi će te principe krvnički braniti, tako da čak i ako vam nešto ne odgovara, mislim da je mnogo bolje par puta udahnuti i probati objasniti situaciju, jer, da ponovim, ima dosta muškaraca koji su spremni da saslušaju i razumeju. Vidi, nije ni njima lako, mnogi od njih su odgajani na pogrešan način, a tek je najbolji vic što su odgajani upravo od svojih majki tako.
Mina D. Harker Posted 29 minutes ago Posted 29 minutes ago Lepo pričaš, (lepo hodaaš) @JPM, međutim možda i nesvjesno očekuješ od žena da polako, strpljivo objašnjavaju, udahnu pa odgovore i tako to što je objektivno dobar recept za komunikaciju uopšte, međutim zaboravlja se da i sagovornici sa svoje strane treba da pomažu minimum istog strpljenja i dobre volje kako bi stvar funkcionisala. 11 minutes ago, DameTime said: Uhvatila sam i sebe kako se oduševljavam i hvalim Brogdona kako je neznamtinijašta, a čovek otprilike samo postavlja pitanja. Tu sam shvatila koliko je standard zapravo nisko postavljen. Totally.
JPM Posted 26 minutes ago Posted 26 minutes ago 1 minute ago, Mina D. Harker said: Lepo pričaš, (lepo hodaaš) @JPM, međutim možda i nesvjesno očekuješ od žena da polako, strpljivo objašnjavaju, udahnu pa odgovore i tako to što je objektivno dobar recept za komunikaciju uopšte, međutim zaboravlja se da i sagovornici sa svoje strane treba da pomažu minimum istog strpljenja i dobre volje kako bi stvar funkcionisala. Pa u principu probaš, opipaš situaciju, pa vidiš kako i šta. Ako ne ide, ne ide, ali koliko god to bilo malo, nedovoljno, ovih nekoliko muških koji ovde pišu su vam sagovornici, to su oni koji pokušavaju da razumeju. Kažem opet, nije to laka promena mindseta ni najmanje.
DameTime Posted 25 minutes ago Posted 25 minutes ago 4 minutes ago, JPM said: Ono što ja vidim je da i u rekaciji muškaraca ima puno defanzive, to jest da se osećaju prozvano ponekad, pa imaju potrebu da brane muški rod. I sam sam se ponekad osećao u fazonu "što sam uopšte dobronamerno ulazio u raspravu pa ispadnem grbav". Što je, kako bih ti rekla, vaš problem 🙃 Ako oko nekog "hodam kao po jajima", automatski umanjujem emocionalne kapacitete te osobe. Što nas dovodi i do... 4 minutes ago, JPM said: Zapravo oni koji mrze žene uopšte neće ni da ulaze u raspravu, ignorišu je, ne daju vam na značaju. Oni koji učestvuju znaju nešto, neko manje neko više, ali je pozitivno to što žele da učestvuju. Jebiga, stvarno mi ne pada na pamet da "zahvaljujem" muškarcima jer žele da učestvuju u diskusiji, umesto da nas dismissuju. To je ono bare minimum. 4 minutes ago, JPM said: Štaviše, mnogi će te principe krvnički braniti, tako da čak i ako vam nešto ne odgovara, mislim da je mnogo bolje par puta udahnuti i probati objasniti situaciju, jer, da ponovim, ima dosta muškaraca koji su spremni da saslušaju i razumeju. Vidi, nije ni njima lako, mnogi od njih su odgajani na pogrešan način, a tek je najbolji vic što su odgajani upravo od svojih majki tako. Vidi, može duboko da se udahne i objasni par puta, posle n-tog ponavljanja to nije moguće. I ne važi to isključivo za žene ili za ovu tematiku. 1
Mina D. Harker Posted 21 minutes ago Posted 21 minutes ago Take all my likes, @DameTime Nemam primjedaba, 10/10. Odoh 😁
JPM Posted 13 minutes ago Posted 13 minutes ago 11 minutes ago, DameTime said: Jebiga, stvarno mi ne pada na pamet da "zahvaljujem" muškarcima jer žele da učestvuju u diskusiji, umesto da nas dismissuju. To je ono bare minimum. Pa i ne treba, ne kažem da trebaš nekom da se zahvaljuješ. Samo ti kažem to su oni koji su ti sagovornici. Od tih sagovornika može dobra reč da se širi. To je put u dijalog.
Recommended Posts