Jump to content

Feminizam & renesansa: Žene će roditi revoluciju

Recommended Posts

Posted

Magarac je bio duplo stariji od nje, nažalost, takođe vidim da u CG ne postoji neki ekvivalent Romeo & Juliet zakonu o pristanku koji se odnosi na razliku u godinama. Ovdje su debelo zakazali i njeni roditelji. Što je odvratno, članci u crnoj hronici ne problematizuju ovu razliku u godinama već je sve normalno i regularno, uz obavezno bljutavo romantizovanje čina ubistva, ubice itd. Jbt pa ona je i dalje na početku života, nije ni srednju školu završila, sudeći po godinama. Jedina dobra stvar je što se smeće samo uklonilo iz njenog života, mada je usput stradalo i nevino biće. Nadam se da će djevojka smoći snage za reset, a najbolje bi šanse imala kad bi se odselila iz te zatucane i toksične sredine.

• Like 4
Posted (edited)
4 hours ago, Eddard said:

U Crnoj Gori je legal consent age 14. Just saying. Znači pravno nije pedofil. Praktično jeste.

Tacno je za age of consent.

Medjutim i vanvracna zajednica sa maloletnom osobom je krivicno delo. Koje niko nije prijavio. Jebem im majku svima.

Edited by NMX
  • Like 1
Posted
7 hours ago, Eddard said:

U Crnoj Gori je legal consent age 14. Just saying. Znači pravno nije pedofil. Praktično jeste.

Mislim da je odavno vreme da se priča o tome kakav consent četrnaestogodišnjakinja može da da muškarcu od 30+ godina... Da se ne vraćamo na staru raspravu o razlici u godinama (na ovom nivou, gde je ona dete a on već odrasla osoba) i groomingu. 

A i nije kao da će skot za bilo šta odgovarati ovde. 🫠

Posted
13 hours ago, NMX said:

Tacno je za age of consent.

Medjutim i vanvracna zajednica sa maloletnom osobom je krivicno delo. Koje niko nije prijavio. Jebem im majku svima.

To mi isto čudno. Znači možeš da imaš seksualne odnose sa 14-godišnjakinjom ali ne smeš da budeš u vezi sa njom? 

Posted
11 hours ago, DameTime said:

Mislim da je odavno vreme da se priča o tome kakav consent četrnaestogodišnjakinja može da da muškarcu od 30+ godina... Da se ne vraćamo na staru raspravu o razlici u godinama (na ovom nivou, gde je ona dete a on već odrasla osoba) i groomingu. 

A i nije kao da će skot za bilo šta odgovarati ovde. 🫠

Of course, samo navodim trenutni pravni okvir.

• Like 1
Posted

Odličan post, pročitajte:

Desničarsko licemerje na primeru femicida

Kako se bezbednost žena selektivno koristi. Kada se dogodi femicid, puno je komentara koji odgovornost i krivicu nekako opet prebace na žrtvu. Ali kad treba da se opravda rasizam prema radnicima iz Gane, onda se priča o ženskoj bezbednosti i izražava bojazan da su ti radnici nekakvi serijski silovatelji koji će da "otimaju žene".

Ženama u Srbiji najveća opasnost preti od muškaraca koji su rođeni i žive ovde, ne od migranata i drugih sličnih grupa...

• Like 4
Posted
1 hour ago, Darko said:

To mi isto čudno. Znači možeš da imaš seksualne odnose sa 14-godišnjakinjom ali ne smeš da budeš u vezi sa njom? 

Dobro došao među zakone Srbije. Kao i mnogi drugi i ovaj je napisan ofrlje, samo da se kaže da postoji.

U većini država se za odnose od age of consent pa do 18. godine (ponegde čak i do 21.) propisuje da partner(ka) ne sme da bude stariji od 3 do 5 godina (opet, od države do države). Sve preko toga, robija. U Makedoniji pored razmaka u godinama moraju da budu i u zakonskom braku. Imaju veliku populaciju Roma, gde se po tradiciji rano žene i udaju.

Kod nas, 14+ i radi šta hoćeš. Uživancija za Kopce.

• Like 1
Posted
55 minutes ago, DameTime said:

Odličan post, pročitajte:

Desničarsko licemerje na primeru femicida

Kako se bezbednost žena selektivno koristi. Kada se dogodi femicid, puno je komentara koji odgovornost i krivicu nekako opet prebace na žrtvu. Ali kad treba da se opravda rasizam prema radnicima iz Gane, onda se priča o ženskoj bezbednosti i izražava bojazan da su ti radnici nekakvi serijski silovatelji koji će da "otimaju žene".

Ženama u Srbiji najveća opasnost preti od muškaraca koji su rođeni i žive ovde, ne od migranata i drugih sličnih grupa...

Nije to samo licemerje.

Nego kad kažu "ne damo da migranti maltretiraju naše žene", akcenat tu nije na maltretiraju nego na naše.

• Like 2
Posted
1 hour ago, Stiletto said:

Dobro došao među zakone Srbije. 

Kod nas, 14+ i radi šta hoćeš. Uživancija za Kopce.

Verovao ili ne tako je i u Australiji, osim što je age of consent 16 umesto 14 (u zavisnosti od države, South Australia je 17 na primer). Ispod 16 ima "blizina godišta", to jest razlika ne sme da bude više od 2 godine. Na primer, nego ko je 16 i 14 i po je ok po zakonu. 

Ali to nije bilo moje pitanje. Kako neko može legalno da ima seks sa 14-godišnjakinjom a ne može legalno da ima vezu sa njom? Zvuči kao da je legalno da se devojčica iskoristi za jednu noć a ne za vezu, što je još gore. 

Posted

Ma tu nema šta da se priča. Samo ću da se iznerviram...

Age of consent granica bi svuda trebalo da se podigne. Kad čujem "argumente" (ne na ovom 4umu) kako deca sve ranije stupaju u seksualne odnose i istražuju... Da, tinejdžeri u određenim godinama postanu svesni svog tela, razlike između svojih genitalija i genitalija suprotnog pola, istražuju... sa tinejdžerima svojih godina!

To je potpuno drugačija stvar u odnosu na to kad (uglavnom) dosta stariji muškarac juri za maloletnicom i stupa sa njom u seksualnu vezu. AoC se drži nisko zbog razvojne psihologije tj. priče o seksualnom razvoju, a tu zapravo najviše "profitiraju" raznorazni perverznjaci. 

• Like 5
Posted
5 minutes ago, DameTime said:

Age of consent granica bi svuda trebalo da se podigne.

Upravo, i to bi bio posao za ženske org. da urgiraju i šalju inicijative zakonodavstvu, ako već neće niko drugi. 

Takođe uvesti ovu razliku u godinama kao bitan faktor, jer bez toga će matori momci i dalje da targetiraju tinejdžerke.

Sjećam se svoje srednje škole, vazda je po tim mjestima gdje se klinci okupljaju visio poneki lik od 30+ i blejao u nas, pokušavao da proda žvaku. (creepy)

Moja (maloljetna) drugarica je čak i izlazila sa likom od blizu 30, pa kad su je roditelji provalili nije izašla iz kuće cijeli ljetnji raspust. Oštro, jer su inače bili jako strogi, ali ispostaviće se učinkovito. 🤷‍♀️

• Like 1
Posted (edited)
1 hour ago, Eddard said:

Strašno je što se devojčice od 14 godina iskorištavaju za bilo šta. Dete bre.

Ma slažem se! Naravno da ne opravdavam, da ne bude zabune. Samo kažem da je zakon kontradiktoran, zato mi je čudno. 

Edited by Darko
  • Like 1
Posted
1 hour ago, Darko said:

Ma slažem se! Naravno da ne opravdavam, da ne bude zabune. Samo kažem da je zakon kontradiktoran, zato mi je čudno. 

Nije zakon menjan, mislim još od Tita -ne smeju to da rade-zvanično.

Dakle, muškarac ili žena ne smeju da imaju seks da osobama od 14 godina.

I ne slažem se sa konstatacijom čak i da je ofrlje napisana većina naših zakona, ali kad imaš ludaka na čelu države koji pusti tunel u upotrebu i pored glasa struke, nekakvom uredbom, sve ti je jasno.

Odatle i lokalni šerifi i benga žurke kod Palme i sve ostale stvari koje se dešavaju kod nas a bogami i u svetu.

Pogledaj samo tu muku sa Epštajnovim fajlovima.

Posted
44 minutes ago, Helena said:

Dakle, muškarac ili žena ne smeju da imaju seks da osobama od 14 godina.

Mlađim od 14. Sa 14 i starijim, smeju. I u Srbiji i u CG.

Posted
3 hours ago, Mina D. Harker said:

Upravo, i to bi bio posao za ženske org. da urgiraju i šalju inicijative zakonodavstvu, ako već neće niko drugi. 

Takođe uvesti ovu razliku u godinama kao bitan faktor, jer bez toga će matori momci i dalje da targetiraju tinejdžerke.

Slažem se, na tom nivou je neka razlika od 2-3 godine potpuno okej (ako računamo i efekat škole, gde se neretko devojčice/devojke zagledaju u dečake/momke iz starijih razreda). A da se pocrta krivična i pravna odgovornost ovih matoraca koji lurkuju oko maloletnica.

• Like 1
Posted
11 minutes ago, Eddard said:

Mlađim od 14. Sa 14 i starijim, smeju. I u Srbiji i u CG.

Istina.

Sad sam Gugla i našla u jebenim novinama.

Evo mi se vilica otegla do zemlje.

8 minutes ago, DameTime said:

Slažem se, na tom nivou je neka razlika od 2-3 godine potpuno okej (ako računamo i efekat škole, gde se neretko devojčice/devojke zagledaju u dečake/momke iz starijih razreda). A da se pocrta krivična i pravna odgovornost ovih matoraca koji lurkuju oko maloletnica.

Ali zašto samo ženske organizacije, pa imaju očevi i žensku decu, to nije samo ženska stvar.

Posted (edited)
9 minutes ago, Helena said:

Ali zašto samo ženske organizacije, pa imaju očevi i žensku decu, to nije samo ženska stvar.

Moj komentar se uopšte ne odnosi na to, svakako da i muškarci mogu da se uključe u bilo koju aktivaciju vezanu za ženska prava. I bilo bi lepo kad bi se interesovali dalje od internet komentara.

Mina je napisala ovo:

Edited by DameTime
Posted (edited)

Pa ženske organizacije su se uvijek bavile ženskim, dječijim, ljudskim i manjinskim pravima.

"Posao je takav, ni ja ga ne volim".

Meanwhile u Hrvatskoj:

Spoiler

spacer.png

Ćerkica nije na tim očevima pedo slikama i materijalima, pa je sud zaključio da je sve u redu. 

Edited by Mina D. Harker
  • Ruke su vam krvave! 1