DameTime Posted Monday at 06:57 PM Posted Monday at 06:57 PM Ma kakvo otpisivanje ženskog osećaja u korist empirije, kad i empirija potvrđuje ovo o čemu pišemo na temi, i to na svakodnevnom nivou :') Razumem tebe šta si htela reći, moj komentar je više u stilu "to ne prolazi" 😁
Dragan Posted Wednesday at 05:45 AM Posted Wednesday at 05:45 AM On 4/27/2025 at 6:40 PM, DameTime said: Mislim da vas dvojica treba da vidite za sebe zašto vas trigeruje ono što ja pišem i zbog čega to čitate na neki hostilan način (prema muškarcima). Samo da se prijavim kao jos jedan koji je trigerovan bez razloga. 🙂 1
DameTime Posted Wednesday at 05:55 AM Posted Wednesday at 05:55 AM 9 minutes ago, Dragan said: Samo da se prijavim kao jos jedan koji je trigerovan bez razloga. 🙂 Odlično, možda možete da registrujete neko udruženje xD
DameTime Posted Wednesday at 06:23 AM Posted Wednesday at 06:23 AM 2 minutes ago, fancy said: ...i da ga nazovu "Mnogi muškarci" Mislila sam više kao Vox92 feministi 1
fancy Posted Wednesday at 06:58 AM Posted Wednesday at 06:58 AM Kad bi žene znale šta bi im mnogi Vox92 feministi radili hodale bi u toplesu
DameTime Posted Wednesday at 07:04 AM Posted Wednesday at 07:04 AM Jeste, jedino što žene zanima je šta biste im vi radili. Probaj da ne troluješ temu.
JPM Posted Wednesday at 07:06 AM Posted Wednesday at 07:06 AM (edited) 57 minutes ago, fancy said: ...i da ga nazovu "Mnogi muškarci" Gasi temu. EDIT: Niti se osecam ugrozeno niti trigerovano niti bih bilo sta uradio po pitanju zena koje u toplesu setaju ulicama. Potpuno sam bezopasan za istu grupaciju ljudskih bica na ovoj planeti. Kad pozovem na kafu, ja kafu i skuvam. Bez ikakvih krajnjih namera i prljavih misli. Mlakonja sto bi zene rekle. I svakako nisam dobro prosao zbog toga. Kad je trebao da se "skida mrak"ja sam pisao pesme...stobsereklo. A i bukvalno. Prilazio iz daljine, slao cvece, pisao pisma... i tako ona ode sa nekim koji bi verovatno nesto i uradio da ih vidi u toplesu. Mozda tako i treba. Ne zameram ni strah kod zena.Prilicno je razumljiv. Ali ono sto mogu da kazem iz mog iskustva je da je broj napasnika daleko manji od onoga sto zene misle. Evo verujte mi, mnogim muskarcima ni na kraj pameti nije da vas dovode u neprijatnost. Jos jedna komicna sitnica. U ovakvim raspravama uglavnom najebu upravo oni koji zele da shvate zene. Mek i Edard su se ukljucili ne da bi trolovali, vec da daju odredjeni ton i sliku iz drugog i tolerantnog ugla. Ovi drugi vam ne bi ni dve reci procitali, ovo sto pisete. Napasnici i potencijalni napasnici ne daju ni pisljiv dinar za vase strahove i misljenja. Sto je i komicno u celoj prici. Kritike dobiju samo dobri momci jer su oni jedini i spremni da ucestvuju u raspravi i da vas razumeju 🙂 Edited Wednesday at 07:27 AM by JPM 3 1
fancy Posted Wednesday at 07:27 AM Posted Wednesday at 07:27 AM 18 minutes ago, DameTime said: Probaj da ne troluješ temu. Probaj da smanjiš savete ko šta treba da radi 1
DameTime Posted Wednesday at 07:36 AM Posted Wednesday at 07:36 AM 29 minutes ago, JPM said: Jos jedna komicna sitnica. U ovakvim raspravama uglavnom najebu upravo oni koji zele da shvate zene. Mek i Edard su se ukljucili ne da bi trolovali, vec da daju odredjeni ton i sliku iz drugog i tolerantnog ugla. Ovi drugi vam ne bi ni dve reci procitali, ovo sto pisete. Napasnici i potencijalni napasnici ne daju ni pisljiv dinar za vase strahove i misljenja. Sto je i komicno u celoj prici. Kritike dobiju samo dobri momci jer su oni jedini i spremni da ucestvuju u raspravi i da vas razumeju 🙂 Niko ovde ne najebava - razmenjujemo mišljenja na diskusionom forumu. Niti su Mek ili Eddard trolovi, niti ih bilo ko ovde tako doživljava. Kao što sam rekla i Meku - ne bih uopšte raspravljala da imam takvo mišljenje o njima. To što neko (nastupa kao da) želi da razume ne znači da ću ga tetošiti u raspravi, ako smatram da nije u pravu. Kao što ni oštrina (izraženog) stava ne znači hostilnost ili negativno mišljenje o onom sa kim ga sučeljavam. A ni o svim muškarcima, kad smo već kod toga. 8 minutes ago, fancy said: Probaj da smanjiš savete ko šta treba da radi Sorry not sorry, ne smatram lepim primerom kad moderator troluje topik. 1
fancy Posted Wednesday at 07:42 AM Posted Wednesday at 07:42 AM 5 minutes ago, DameTime said: moderator troluje topik. Jako sam žalosna, ali niti će te ovo "moderator ovo, moderator ono" dovesti negde, niti se slažemo oko definicije trolovanja. 1
JPM Posted Wednesday at 07:44 AM Posted Wednesday at 07:44 AM (edited) 7 minutes ago, DameTime said: Niko ovde ne najebava - razmenjujemo mišljenja na diskusionom forumu. Niti su Mek ili Eddard trolovi, niti ih bilo ko ovde tako doživljava. Kao što sam rekla i Meku - ne bih uopšte raspravljala da imam takvo mišljenje o njima. To što neko (nastupa kao da) želi da razume ne znači da ću ga tetošiti u raspravi, ako smatram da nije u pravu. Kao što ni oštrina (izraženog) stava ne znači hostilnost ili negativno mišljenje o onom sa kim ga sučeljavam. A ni o svim muškarcima, kad smo već kod toga Napisao sam to uopsteno. Da bi neko ucestvovao u raspravi, prvo mora da zeli da te saslusa, zar ne? A takvi uglavnom imaju dobre namere i otvorenog su srca. Po sili prilika takvi su i jedini koji sebe stavljaju u situaciju da budu optuzeni za nesto, jer ove druge nije ni briga da u raspravi ucestvuju. To mi je smehotresno kao pojava. Edited Wednesday at 07:45 AM by JPM padez
DameTime Posted Wednesday at 07:46 AM Posted Wednesday at 07:46 AM (edited) Ovo je baš farfetched i nažalost nije uvek tako, da onaj ko se uključi u raspravu ima dobre namere i otvorenog je srca. Na ovom forumu u većini slučajeva jeste, generalno baš i ne. Edited Wednesday at 07:49 AM by DameTime
JPM Posted Wednesday at 07:50 AM Posted Wednesday at 07:50 AM Ne mogu da se slozim. Nemam takvo iskustvo. Onaj koji nema dobru nameru uopste i ne raspravlja. Ili ima fiksno misljenje a za tvoje ili moje ga nije briga, pa te i ne slusa, ili se pojavi da te istroluje/zajebava iz nekih svojih zlonamernih pobuda. U ozbiljnu raspravu uvek se ukljuce dobronamerni ljudi. Moje iskustvo.
DameTime Posted Wednesday at 07:58 AM Posted Wednesday at 07:58 AM 1 minute ago, JPM said: Ne mogu da se slozim. Nemam takvo iskustvo. Onaj koji nema dobru nameru uopste i ne raspravlja. Ili ima fiksno misljenje a za tvoje ili moje ga nije briga, pa te i ne slusa, ili se pojavi da te istroluje/zajebava iz nekih svojih zlonamernih pobuda. U ozbiljnu raspravu uvek se ukljuce dobronamerni ljudi. Moje iskustvo. E pa sad si uveo novi element - ozbiljnost tj. konstruktivnost diskusije To je već neka druga priča i svakako podrazumeva da obe strane slušaju, ne samo verglaju ono što su zamislile da kažu prema svom unapred određenom scriptu.
Clash Posted Wednesday at 08:19 AM Posted Wednesday at 08:19 AM 1 hour ago, JPM said: Jos jedna komicna sitnica. U ovakvim raspravama uglavnom najebu upravo oni koji zele da shvate zene. Mek i Edard su se ukljucili ne da bi trolovali, vec da daju odredjeni ton i sliku iz drugog i tolerantnog ugla. Ovi drugi vam ne bi ni dve reci procitali, ovo sto pisete. Napasnici i potencijalni napasnici ne daju ni pisljiv dinar za vase strahove i misljenja. Sto je i komicno u celoj prici. Kritike dobiju samo dobri momci jer su oni jedini i spremni da ucestvuju u raspravi i da vas razumeju 🙂 NIje istina, sve čitam. 1 5
fancy Posted Wednesday at 09:10 AM Posted Wednesday at 09:10 AM (edited) 1 hour ago, DameTime said: onaj ko se uključi u raspravu ima dobre namere i otvorenog je srca. Na ovom forumu u većini slučajeva jeste To ti bre pričam, čak i kad se zezamo. (Nije mainsplaining majke mi) 1 hour ago, DameTime said: generalno baš i ne. Kako prolaze godine videćeš da onaj pojam "bubble" i te kako ima smisla. I nekako se samo sužava. Edited Wednesday at 09:10 AM by fancy 3
Mina D. Harker Posted Wednesday at 09:42 AM Posted Wednesday at 09:42 AM Riječima iz pjesme Block Out-a: ja te (vas) stvarno ne razumem. Mnogo se lično doživljavaju neki naši upisi, bukvalno niko ne napada muškarce sa foruma, pa čak ni konkretne muškarce van foruma - diskutujemo o onome što je nama ženama bitno. Ja ću biti slobodna da slijedim moderatorov stil - lead by example jelte - pa malo ironisati, može? @JPM kako su pomenuti forumaši "najebali", molim te mi objasni? I jesu li "najebali" više ili manje nego u situacijama kada se vi muški pošibate na sportskim temama? Dalje, a sad sam ozbiljna, jedan misaoni eksperiment, ok? Da li bi svojoj kćerki, nećaki, sestri* itd savjetovao ovo što savjetuješ ženama na topiku? Opustite se, nema razloga za strah od rendom muškaraca - ali iskreno? *meni je inače poražavajući ovaj uopšteni appeal to empathy kroz primjere žena u familiji, ali mislim da u ovoj situaciji odgovara. Hvala na čitanju/eventualnom odgovoru. 2
JPM Posted Wednesday at 09:44 AM Posted Wednesday at 09:44 AM Just now, Mina D. Harker said: Riječima iz pjesme Nikole Vranjkovića : ja te (vas) stvarno ne razumem. Ovi ostali su inventar. Mislim na ostale iz Block out. 1 minute ago, Mina D. Harker said: @JPM kako su pomenuti forumaši "najebali", molim te mi objasni? I jesu li "najebali" više ili manje nego u situacijama kada se vi muški pošibate na sportskim temama? Čitaj dalje, parete su na kraj.
JPM Posted Wednesday at 09:54 AM Posted Wednesday at 09:54 AM 10 minutes ago, Mina D. Harker said: *meni je inače poražavajući ovaj uopšteni appeal to empathy kroz primjere žena u familiji, ali mislim da u ovoj situaciji odgovara. Hvala na čitanju/eventualnom odgovoru. Može biti da je poražavajuće ali je u životu tako, i naravno ne samo na temu feminizma. Na bilo koju temu.
Helena Posted Thursday at 12:22 AM Posted Thursday at 12:22 AM On 4/15/2025 at 8:44 PM, DameTime said: To nije za ovu temu, ali daću svoj odgovor - jer ljubav nije uvek dovoljna. Treba još mnogo toga da bi par opstao 😁 Kako bih ti rekla, ja govorim o jednom, a ti o drugom. Nije mi ovde tema što je tematika pesama uglavnom ljubavna, jasno je da ih je najlakše napisati, a i najlakše se prime kod publike (jer se povežu sa emocijom). Opet si malo promašio. Ja govorim o tome da je "subjekat" (pevačica) svetica ili grešnica (u mojoj interpretaciji jadnica ili veštica), o tome da žene pevaju pesme (iz ženske perspektive) u kojima im se identitet svodi na muškarca. Da ne zalazim i u motiv samoobjektivizacije... Joj, jel si nekad slušala Doli Parton i njene pisme, samo za primer My Man & ostalo Ovo sam preskočila, pa sad odgovaram, ali želim da napišem nešto drugo, pa ću sačekati da se ne zalepi.
Helena Posted Thursday at 01:14 AM Posted Thursday at 01:14 AM Dakle, tvit je, vrlo nasilnog i uzmemiravajućeg sadržaja, gde žandarm tuče bivšu devojku. Koliko ima veze sa temom ćete odrediti sami, ALI... Spoiler ...zaista bi bilo divno da se suzdržite trolovolanja i ubacivanja besmislenih doskočica na temi, kad bukvalno vreme nije i dok se neko drugi trudi da objasni svoj stav.
fancy Posted Thursday at 08:13 AM Posted Thursday at 08:13 AM 6 hours ago, Helena said: zaista bi bilo divno da se suzdržite trolovolanja i ubacivanja besmislenih doskočica na temi Misliš kao: On 4/30/2025 at 7:55 AM, DameTime said: Odlično, možda možete da registrujete neko udruženje xD (da se razumemo, citirani post je sasvim OK iz bilo koje perspektive, svaka tema ima svoje momente u kojima ide u raznim smerovima, pa i ova tema, pa i u šalu... istorija pokazuje jasno) 6 hours ago, Helena said: ...dok se neko drugi trudi da objasni svoj stav. To en-passant poturanje dvostrukih standarda i stalkovanje bi mogla malo da preskočiš. 3
DameTime Posted Thursday at 02:42 PM Posted Thursday at 02:42 PM (edited) 13 hours ago, Helena said: Dakle, tvit je, vrlo nasilnog i uzmemiravajućeg sadržaja, gde žandarm tuče bivšu devojku. Koliko ima veze sa temom ćete odrediti sami, ALI... Reveal hidden contents ...zaista bi bilo divno da se suzdržite trolovolanja i ubacivanja besmislenih doskočica na temi, kad bukvalno vreme nije i dok se neko drugi trudi da objasni svoj stav. Nisam mogla da odgledam do kraja... Inače, nasilje prema partnerkama je često među pandurima, prema nekim nalazima čak dva puta češće nego u generalnoj populaciji (ko je iznenađen?). Quote Za ovo, Branislavu Tomiću se na teret stavlja samo krivično delo proganjanja i ugrožavanja sigurnosti. OJT u Šapcu predložilo je kaznu od po 7 meseci zatvora za svako delo, odnosno jedinstvenu kaznu od godinu dana zatvora. „Ono što je posebno važno i što želim da naglasim jeste da je zaista neshvatljivo da je OJT za ova krivična dela predložilo jedinstvenu sankciju od samo jedne godine zatvora. Ne morate biti pravnik, niti imati ikakvu vezu sa pravosuđem, da vam na prvi pogled bude jasno da se radi o nepravičnoj i neadekvatnoj kazni“, kaže za nas advokat Vladimir Terzić.Kome bi trebalo izricati kazne u gornjim granicama zakonskog okvira, ako ne pripadniku Žandarmerije koji progoni svoju bivšu emotivnu partnerku, preti joj ubistvom službenim pištoljem, stavljajući joj pištolj na čelo više puta, repetirajući ga, i to sve dok je petnaest minuta maltretira i vređa. Pretio je ubistvom i njoj i njenom desetogodišnjem sinu, koga poznaje pet godina“, ovakva sudska praksa samo podstiče femicid. Nasilnik se nije predao policiji. Vladimir Terzić objašnjava da je pripadnik Žandarmerije proganjao žrtvu i pretio ubistvom službenim oružjem. „Važno je napomenuti da se okrivljeni nije predao policiji, već se „predao“ svojoj jedinici u Žandarmerije u Beogradu. Postavlja se pitanje — da li je to neki poseban postupak da policija ne sme da primeni svoja ovlašćenja prema nekom drugom pripadniku Ministarstva unutrašnjih poslova“, ističe Terzić. Prema tvrdnjama našeg sagovornika, policija nije pretresla adresu na kojoj zaista boravi osumnjičeni pripadnik Žandarmerije. To su oni maskirani policajci koji biju našu decu, evo ovde je jedan demaskiran i pokazano je o kakvom se profilu ličnosti radi. To je osoba koja nosi grb Srbije i uniformu. Nasilnik je od vlasnika kafića tražio da izbriše snimak. I jako bitna stvar, zašto je ovo sistemski problem, ne samo problem poremećenog pojedinca: Quote Ovo joj nije uradio samo on... indirektno je ovo uradio i psihijatar koji mu je dao pištolj, komandir koji ga podržava, ministar policije koji im je nadređeni i ništa ne preduzima, predsednik koji je baš takav sistem uspostavio, tužilac koji predlaže preblage kazne, sudija koji sarađuje u aboliranju i neadekvatnom kažnjavanju, sve njegove kolege koji se od ove zveri nisu ogradile i tako i sebe ukaljale,... Edited Thursday at 02:49 PM by DameTime 2
DameTime Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Nekoliko novosti iz feminističkog sveta, iako nisu baš sve pozitivne Južna Koreja traži povećanje uzrasne granice za silovanje Glumas Kim Soo-hyun optužen je da se zabavljao sa preminulom glumicom Kim Sae-ron od njene 15. godine, te su građanke Južne Koreje pokrenule peticiju da zakon za silovanje poveća uzrasnu granicu sa sadašnjih 16 godina na 19. Žan Klod Van Dam u Rumuniji optužen za iskorišćavanje žena žrtava trgovine ljudima Glumac je koristio usluge kriminalne grupe Morel Bolea, koja trafikuje žene u seksualne svrhe, a navodno su mu "poklonili" 5 žena na noć. Tvrdi se i da je Van Dam vrlo dobro znao da su te žene žrtve trafikinga. Video igra No mercy, koja simulira silovanje, povučena je Nakon burne reakcije na globalnom nivou, igrica koja simulira silovanje i incest je povučena sa platformi. Koncept "igrice" je bio takav da je dozvoljavao igračima da fizički poseduju, maltretiraju i povređuju žene u igrici, a da istovremeno ne smeju da kažu NE na "izazov". Kanada uvodi štapić protiv spike-ovanja Spiking, odnosno stavljanje droge u piće, je jedan od najčešćih metoda prisile žena na seks (tj. silovanje) na javnim mestima. Kanadski hemičari su osmislili štapić koji reaguje 30s nakon što se stavi u piće, a menja boju ukoliko prepozna neke od droga koje se najčešće koriste za spiking - GHB i ketamin. Portugal uvodi novi zakon protiv akušerskog nasilja Portugal je predstavio novi zakon, koji brani rutinske epiziotomije, trihotomiju, korišćenje oksitocina bez saglasnosti i Kristelerov zahvat. Danska proširuje prava na abortus U Danskoj će se granica prava na abortus povisiti sa 12 na 18 nedelja. Takođe se spušta i starosna granica, gde će devojčice već sa 15 godina moći da dobiju abortus bez saglasnosti svojih roditelja. Nešto jako pozitivno - klinci više crtaju naučnice nego ranije Pre 60ak godina, svega 1% dece bi nacrtao osobu ženskog pola kada dobije prompt da nacrta naučnika. Danas se ta brojka popela na čak 50% dece. Muškarci koristili fotografije sa platforme za šoping secondhand odeće da targetiraju žene Otkrivena je Telegram (shocking!) grupa, u kojoj je preko 2000 muškaraca delilo slike devojaka i žena koje su pronašli na Vinted sajtu (pandan Kupujem-prodajem, uglavnom za Nemačku, Italiju i Francusku). Pored toga su delili njihove lične informacije sa profila i slali im uznemirujuć seksualni sadržaj na samoj platformi. Slučaj su otkrila tri nemačka medija. It feels like a digital version of street harassment, rekla je jedna od žena koja prodaje odeću preko ovog sajta. Spoiler I onda će mi neko reći da preterujem... Jebeni sajt za razmenu tj. prodaju garderobe je postao mesto za digital sexual harassment.
Recommended Posts