Popular Post Šarac Posted September 30, 2022 Popular Post Share Posted September 30, 2022 (edited) ,,Све што смо желели, све што смо хтели..'' ... то су нам дали Црвено бели. Позната химна навијача нашег клуба, из пера Љубише Ршумовића и композитора Сање Илића, враћа ме уназад, а верујем и неке моје генчосе овде на форуму, у те касне 70-те ране 80-те, када се само ова навијачка песма певала на трибинама. Време када смо пратили само наш тим, радовали се успесима нашег тима, потезима наших играча, чекали сваке недеље ново издање Темпа у нади да ће баш неко из нашег тима бита на средњој страни и да га залепимо на зид/врата наше мале собе поред још неког играча наших боја. Нисмо много водили бриге око тога какав нам тим прави конкуренција, да ли су миљеници партије на власти или не, да ли имају или немају више пара од нас. У сезоне смо улазили са скоро истим тимовима из сезону у сезону, није било клипова, статистика, да ли је добар у одбрани или нападу, какав је за свлачионицу, а о хемији, знали смо само као предмет у школи за који тада нисмо ни слутили да ће нам много година касније бити један од главних фактора да ли ће нам тај играч красити, не зид собе, него да ли ће бити на телефону, аватару, јер је између осталог и добар за хемију у свлачионици. Дошло је неко ново време, нове генерације, нови идеали, нови циљеви, нове вредности. Ко је у годинама иза нас могао да ускочи у тај нови брзи воз и да прихвати све ове норме супротне од оне са којима сам ја одрастао вероватно неће разумети поенту отварања ове теме. У време настанка ове химне није било толиког притиска од стране навијача да се мора свака утакмица добити, да се сваке сезоне освоје сви доступни трофеји. Било је част стиснути руку противнику ако је био бољи, честитати ако те победи поштено на терену. Нису се тражилe смене играча, тренера, управа после два везана пораза (изгубљене пријатељске), једне изгубљене титуле, него се чекало да што пре дође дан за реванш. Ја знам да овај мој мали текст неће ништа битно учинити у промени односа већине навијача према нашем клубу, али је мој покушај да се вратимо оним стварима и вредностима које је красило навијаче Звезде, а то је господство, достојанство, поштење. Дозволимо да неко заслужи шансу да свој таленат покаже на терену, али не и да се после првог лошег потеза или утакмице, шаље назад одакле је и дошао. Поставитe себе у положај тих момака па да се вама у школи, послу, породици после мале грешке већ тражи замена. Ново време је очигледно дату реч и стрпљење избацило из употребе или се то односи само на нас, навијаче нашег клуба. Да ли је наш клуб увек имао врхунске играче? - Па није. Да ли смо сваке године од како смо основани освајали све трофеје? - Па нисмо. Али, сваке сезоне од оснивања па до данас смо улазили са жељом и надом да ће играчи доле на терену дати све од себе да те циљеве и остваре, а такву наду им нико не сме узети поготово не у септембру. Ни играчима а ни навијачима. Да ли и ове сезоне улазимо са истим циљевима? - Улазимо као и сваке године, а по природи смо ми навијaчи скептични у септембру , да ништа освојити нећемо, да је тим склепан по укусу других а не по жељама навијача и као по неписаном правилу, опет буде Калемегдан у јуну. Зато мало вере, мало наде, мало више оног по којој сам и назвао тему, да навијамо за Црвену Звезду. Имали смо младиће борове прошле сезоне, а ове године момке који ће се борити поштено за црвено беле. Ја други клуб немам, и увек ћу подржати сваког играча, тренера који носи наш дрес са истим достојанством и поносом као сто су носили Небојша Поповић, Дуци Симоновић, Цвеле, Жижић, Авдија, Неша Илић, Миленко Топић, Ракочевић, Лазић и Добрић. Да се присетимо претходне сезоне (2021/2022) која је иза нас... Успеси нашег клуба: ДЕЈАНЕ ХВАЛА НА СВЕМУ! НОВА СЕЗОНА 2022/23 ЗВЕЗДА ЈЕ ЖИВОТ, СВЕ ДРУГО СУ СИТНИЦЕ! Тренер:Владимир Јовановић 1.Немања Недовић Video 2.Хасан Мартин Video 3.Џон Холанд Video 4.Бен Бентил Video 5.Џејлен Адамс Video 6.Далибор Илић Video 7.Филип Петрушев Video 8.Бранко Лазић Video 9.Лука Митровић Video 10.Стефан Лазаревић Video 11.Стефан Марковић Video 12.Огњен Добрић Video 13.Огњен Кузмић Видео 14.Никола Ивановић Видео 15.Никола Топић Видео 16. Мирослав Радуљица Video Црвено бела породица! Ово су играчи којима ће навијачи ККЦЗ дати подршку ове сезоне, свако на свој начин, у хали, поред ТВ-а, на форуму, твитеру... Биће победа и пораза, радости и туге, биће подршке али и критика, свако нека заузме свој став, без обзира да ли је кошаркашки зналац или само заљубљеник у црвено беле боје који због превелике љубави можда има превелика очекивања а можда и (не)оправданог песимизма. Нико данас 30.09. не зна да ли ће бити Калемегдан у јуну... Црвена Звезда на небу сја, Црвену Звезду волим и ја Црвена Звезда то наш је тим! Срећна нам сезона 2022/23! Edited October 2, 2022 by uvrnuto Uvod za temu 93 18 13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DejoLazaKalina Posted September 30, 2022 Share Posted September 30, 2022 Red je da se svi od reda izvinite Sarcu, jer tema je jedna od najboljih do sada! 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wingwalker Posted September 30, 2022 Share Posted September 30, 2022 (edited) Rispekt za temu, ne samo zbog transparentnog podsećanja na uspehe iza nas i simpa multimedijalnog predstavljanja rostera već prvenstveno zbog emotivnog i iskrenog uvoda i bitnog akcenta na naš nekad sebičan a često i bahat stav ka igri i rezultatima tima, znajući da na kraju...naša naklonost, ljubav i strast nema alternativni klub. '' I da mi ponude...milone, bilione...'' Edited September 30, 2022 by Wingwalker 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inbox Posted October 1, 2022 Share Posted October 1, 2022 @radonja Euroleague TV je super. Mislim da sam placao full paket 38USD. Ima i EL i EC. Samo da je vremena da se gleda. Uplacujem po navici vec 3-4 godine (valjda su tada startovali), a ne stignem da gledam skoro nikada, ni direktno (zbog vremenske razlike), ni odlozeno jer sam previse zauzet. Zato mi forum dodje kao izvor informacija. Srecna 2022/23 sezona svima! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
didžej hel Posted October 1, 2022 Share Posted October 1, 2022 "....mladici borovi" je jedna tarabicevsko-prorocka pesma koja govori o vremenu kada cemo imati 5x centara u sastavu. jos je @kum žoržo pisao letos da ce doci zuti ljudi, tacnije miroslav. mi imamo svoga strica, ime mu je ra-du-ljica. @Šarac, hvala za dobar uvod, ima cak i cirilice. intro-post na cjirilica, lajkuje ga ra-du-ljica. 4 12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DejoLazaKalina Posted October 1, 2022 Share Posted October 1, 2022 Toliko kukanja za temu a sad nema nikog... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikadProtivKaline Posted October 1, 2022 Share Posted October 1, 2022 није ме било неколико дана...па морам да изјавим да превише мрачите мени је ово од-ли-чно! 1 1 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PERICA!!! Posted October 1, 2022 Share Posted October 1, 2022 Aj da bude srećna.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zvezda je emocija Posted October 1, 2022 Share Posted October 1, 2022 Iskreno i pravo u metu! Bravo @Šarac za temu, pravi uvod u možda i najneizvesniju sezonu u poslednjih 10 godina što se tiče očekivanja i predviđanja ali podrška i borba do kraja ne sme izostati. Zvezda iznad svega! Srećna nam i berićetna nova sezona! 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikadProtivKaline Posted October 1, 2022 Share Posted October 1, 2022 jel moze neka tito grafika sa ovim polivalentnim petorkama? hvala 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bode Posted October 1, 2022 Share Posted October 1, 2022 Svaka cast na jako lepom uvodu u sezonu. Po mom je ukusu, pa mi je posebno draga. Jedna od lepsih koje sam imao prilike ovde da procitam. Uz zelju da nam i sezona bude ovakva, puna pozitivnog stava i lepih emocija. Srecno😉 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BojanaCZV Posted October 1, 2022 Share Posted October 1, 2022 Hvala puno Sarac na izdvojem vremenu, dirnuo me je uvod, posebno jer ja za Tempo 90tih nikada nisam imala novca. Tetka mi je radila Politici, pa kad odem kod nje na letnji raspust, donosila mi je Sport i Tempo da citam i vracala posle nazad ❤️ A ona izdanja koja se ne prodaju, njih mi je skupljala tokom godine, do duse kad se seti 😁 Kakva god sezona da bude, ako se momci budu borili, za mene ce biti uspesna. Sretno nam bilo! 11 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
quentin Posted October 1, 2022 Share Posted October 1, 2022 Sviđa mi se retro vajb i iskrenost. Kakva god sezona da bude, nadam se da ćemo bar nešto dobro iz nje pokupiti. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kooineeperk Posted October 1, 2022 Share Posted October 1, 2022 Hvala @Šarac, citam polako natenane... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kankkunen Posted October 1, 2022 Share Posted October 1, 2022 Evo i grafike, nije Titova al šta da se radi ... 22 1 3 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karakondzula! Posted October 1, 2022 Share Posted October 1, 2022 Danas igra nasa Zvezda! 🔴⚪❤️ 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sokmeniki Posted October 1, 2022 Share Posted October 1, 2022 Hvala @Šarac na izdvojenom vremenu i odlicnom uvodu koji je bio zanimljiv za procitati, jer pripadam mladjem dijelu foruma i nikada nisam iskusio kao je bilo u to vrijeme navijati za Crvenu zvezdu i kakve su sve prilike bile. Sto se tice vecerasnje utakmice, osim pobjede i dobre igre, meni je najvaznije da tribine budu sto vise popunjene i da se pruzi podrska ekipi a pogotovo Vladi Jovanovicu. Vec su krenule sumnje i svakakve price u vezi njega, naslovi u medijima, pritisci sa svih strana i mi smo jedini koji mu mozemo pruziti podrsku jer mu sigurno nije lako samom da se izbori protiv svih. Zato, vidimo se veceras u hali i nek nam je svima srecan pocetak nove sezone 🔴⚪🔴⚪🔴⚪ 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abizolirni Posted October 1, 2022 Share Posted October 1, 2022 Adams dao izjavu kako Srbi igraju kosarku na drugaciji nacin i da je dosao da uci. Pa sunce ti j... moze li nas makar jedan ucenik promasiti i produziti dalje u skolu a ne zaustviti se kod nas usput. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted October 1, 2022 Share Posted October 1, 2022 Sto se mene tice mozemo mi biti pesimisti po ocekivanju i sta sve ne ali svaki uvod bi trebao da zraci optimizmom jer ipak to je sport i klub koji ipak svi mi volimo. Tako da svaka cast Sarcu na uvodu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miki28 Teoljub Posted October 1, 2022 Share Posted October 1, 2022 Kakav pesimizam, bice Kalemegdan opet u junu👍 Jedva cekam 20h 6 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
didžej hel Posted October 1, 2022 Share Posted October 1, 2022 12 minutes ago, Abizolirni said: Adams dao izjavu kako Srbi igraju kosarku na drugaciji nacin i da je dosao da uci. Pa sunce ti j... moze li nas makar jedan ucenik promasiti i produziti dalje u skolu a ne zaustviti se kod nas usput. dečko samo hoće da kaže, makar prema tvojoj interpretaciji, da je skroman u nastupu i da ne misli da je neko veliko mudo zato što je mvp australijske lige. 6 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mister-no Posted October 1, 2022 Share Posted October 1, 2022 Volim kada uđemo u sezonu skromno, samozatajno takoreći bogobojažljivo.. i na kraju pobedimo 🙂 Sekiracija nam ne gine ali ona lepa. Hvala Šarac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kankkunen Posted October 1, 2022 Share Posted October 1, 2022 2 minutes ago, uini said: dečko samo hoće da kaže, makar prema tvojoj interpretaciji, da je skroman u nastupu i da ne misli da je neko veliko mudo zato što je mvp australijske lige. Taj rad ... https://www.mozzartsport.com/kosarka/vesti/vreme-je-da-dzejlen-adams-pokaze-sta-ume-srbi-igraju-kosarku-drugacije-dosao-sam-da-ucim/432094 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mister-no Posted October 1, 2022 Share Posted October 1, 2022 2 minutes ago, uini said: dečko samo hoće da kaže, makar prema tvojoj interpretaciji, da je skroman u nastupu i da ne misli da je neko veliko mudo zato što je mvp australijske lige. Imam utisak da je stegnut i ima previše respekta. Nadam se da kouč Vlada Delija ima taj kapacitet da pusti momka sa lanca i da mu slobodu i samopouzdanje jer on nije Luka Pavićević, Ljuba Vidačić i neće ni biti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
didžej hel Posted October 1, 2022 Share Posted October 1, 2022 (edited) 4 minutes ago, mister-no said: Imam utisak da je stegnut i ima previše respekta. Nadam se da kouč Vlada Delija ima taj kapacitet da pusti momka sa lanca i da mu slobodu i samopouzdanje jer on nije Luka Pavićević, Ljuba Vidačić i neće ni biti. slažem se ali opet, svi dobro znamo kakva alergija na ovim prostorima izbiva kada je lik slobodniji u interpretaciji košarke,pogotovo ako mu ne ide trenutno. mislim da je okej od njega da radi stvari koje mu izgledaju kao sigurica, pa kada uđe u ritam i flow, i mozak će da mu se opusti. Edited October 1, 2022 by uini 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts