Jump to content

KK ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2022/23-Све што смо желели, све што смо хтели..


Šarac

Recommended Posts

Jeste da je tesko gledati ove neizvesne zavrsnice, ali je ocigledno da ce ih biti ove sezone jos ihaaaj.

 

Ovi momci sa trenerom zasluzuju pun Pionir svaku utakmicu, nevezano protiv koga igramo. I ne sumnjam da su navijaci to prepoznali. Uvek ce se naci neko ko ce se malo nakaciti na nekog od igraca, ali to je tako.

 

Idemo od utakmice do utakmice, a kalkulacije treba da ostavimo za poslednjih 5 kola, kada ce stvari biti dosta jasnije. Mozda 😌

 

Napred Zvezda, Ole!

  • Like 20
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, fasper said:

Highlights vecerasnje utakmice - imas poslednji napad da smanjis na -3 i tako imas bolji medjusobni skor od Zalgirisa a sta radi Nedovic. Trojka sa 9 metara. Nerealno stvarno...

Nedović je šutnuo u zadnjoj sekundi nakon što mu je Luca uvalio loptu

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Luca i Nedović esencijalno nisu plejmejkeri i to se sinoć videlo, odnosno osetilo . Pefi je izašao nakon onog lošeg ulaznog pasa koji je bacio u aut, ali mislim da je trebao da igra bar minut od poslednja 3-4 kada nismo dali koš. Čisto da postavi neki napad, da se manemo izolacija. 

Isto tako Lazarević mora na 4 , nas su Smit , Polonara i Ulanovas ubili dok su ih čuvali Bentil i Petrušev . 

Generalno Pefi umesto Dobrića i Lazarević umesto Mitra ili Petruševa bez obzira na to što su imali 4 lične i ne bi primili 3 trojke u zadnjih minut i po.

 

Nebitno, idemo dalje, nerviraćemo se skoro svaku od preostalih 14 tekmi, malo će biti Reala i Monaka 

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Nadam se da cemo konacno odustati od ideje da spustamo loptu Bentilu da igra ledjima, on to toliko nesigurno i nonsalantno radi i ne ume da iskoristi fizicku prednost u odnosu na igraca koji ga cuva. Treba ga ograniciti samo na sutanje trojki jer se u tom segmentu odlicno pokazao do sada. Ona akcija 2 na 2 sa Vildozom kada je pogodio trojku je nesto sto moramo vise da koristimo.

 

Inace, nerealni ste sa Nedovicem. Ne mogu verovati da ste docekali jednu njegovu losiju partiju da se vratite 6 meseci unazad kada ste pljuvali i po njemu i po klubu sto je dosao jer je luzer, staklen, nekonstantan i sta sve ne. Jebote covek je na 90% utakmica koje je odigrao ove sezone bio u nasa dva najbolja igraca, pojedine meceve resio na individualni kvalitet, a ne znam sta smo to do sada izgubili zbog njega? Armani, Barsa, Real? Nije ni sinoc iskljucivo njegova krivica, cela ekipa je blokirala u poslednjih par minuta.

Edited by СтелаРоса
  • Like 13
Link to comment
Share on other sites

Ko je očekivao od Nedovića da bude nešto više od onog što je bio dve god u Armaniju i dve god u PAO , taj se žešće zajebao. Jedino što će sada biti možda malo emotivnije i možda veći pritisak na njega. Svakako brinu njegove odluke i rešenja , uzevši o obzir da nam je Duško na klupi. I definitivno mora to malo drugačije da odrađuje.

Glupo je porediti ga sa Kalinićem.

Kalinić ima te neke liderske i svlačioničarske skills-e koje Nedović nikad nije imao.  Niti će imati.

Nažalost, zbog povrede Vildoze mi imamo 2 poraza više sigurno nego što bi imali da nije bilo toga. Našu sezonu je okrenula uloga VILDOZE a ne Nemanje Nedovića.

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

ja ne kapiram zasto je odjednom nedovic problem. on je ovako igrao i mnoge zavrsnice koje smo dobili, samo sto mu sada nije dopusteno da ulazi u reket (bilo je tu nesviranih faulova garant) a vildoza jos nema full okretnost i prvi korak, vec zavrsava sve sutem preko ruke.

  • Like 31
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, uini said:

ja ne kapiram zasto je odjednom nedovic problem. on je ovako igrao i mnoge zavrsnice koje smo dobili, samo sto mu sada nije dopusteno da ulazi u reket (bilo je tu nesviranih faulova garant) a vildoza jos nema full okretnost i prvi korak, vec zavrsava sve sutem preko ruke.


Nedovica ne bih menjao ni za jednog igraca, po meni jedan do boljih skorera u citavoj EL. 
Mora se shvatiti da je on takav tip igraca. Citajuci komentare Litvanaca nakon utakmice u Beogradu se moglo videti koliko su impresionirani "terorom" Nede nad odbranom Zalgirisa.
 

Zalgiris je juce punio reket do iznemoglosti i kad ga ne ide sut jednostavno treba traziti druga resenja a njih nemamo spolja puno. Zato to na kraju i izgleda tako.

  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Nedoviću nije dozvoljeno da uđe u reket u poslednjoj četvrtini.

Dozvoljena je rukometna odbrana na njemu.

Sve mi je jasno bilo posle onog nesuđenog faula, kad je on pomislio da će svirati, pa pokušao da izvuče 3 bacanja suludim šutem posle kojeg je Mitar nekako izvukao loptu iz auta.

Sa druge strane oni su šutnuli 3 trojke i sve tri pogodili. Isto kako što smo mi okrenuli Partizana.

Edited by pavijan2
  • Like 19
Link to comment
Share on other sites

21 minutes ago, Don Dusko said:

Tu je Luca mogao da sutne ali odigrao je katastrofalno jbg i otuda losa odluka da doda Nedovicu.

Upravo tako, ja sam očekivao da šutne za dva, ali nije.

Pojedinci su jedva čekali da pljucnu Nedovića, a ovo nikako nije bila utakmica za njega, pustili su možda i preterano čvrsto da se igra, nije moglo da se uđe u reket 

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Zadnji nas napad, za spustanje razlike, smo imali dva otvorena suta za tri - Dobric i Nedovic. Ja bih uvek pristao da tako resavamo. Naročito jer nam sigurno ne bi svirali faul na ulazu zbog uspostavljenog kriterijuma. 

Sinoc nas je dobio Ulanovas licno, jer je preuzeo odgovornost. Mi nismo imali takvog. Mislim i da je sinoc Dusko skolovao Petruseva na Ulanovasu. Valjda je naucio i vratice se ovo. 

  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Kriterijum koji je dopušten sinoć i koji se generalno pušta u Kaunasu veoma favorizuje domaćina i uzrok je mnogih njihovih pobeda, a možda im je i najočiglednije doneo upravo pobedu protiv nas. 

 

Iznervirao sam se mnogo puta tokom utakmice zbog toga i teško mi je pao poraz, ali bi bilo licemerno na to se žaliti kad smo istim receptom dobili brojne utakmice pod Radonjićem.

 

Tema da li tako treba da izgleda košarkaška utakmica i da li EL želi da se na taj način razlikuje od NBA ili ipak planira da očisti igru i na kraju krajeva da li uopšte postoji plan po tom pitanju je ipak mnogo široka i nije za ovu temu.

  • Like 5
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Bas mi je tesko pao poraz sinoc, mozda iracionalno i teze od one kradje protiv Barse...

A opet, pored svih manjkavosti, Dusko vodi ovu ekipu jako dobro i vidimo da ce biti borbe sa svim rivalima u El, nikada nismo unapred "prezaljeni".

Bitan mec nas ceka u ponedeljak u Aba, a onda komsije u Pioniru, to je jako tezak ali i mec koji se "mora" dobiti.

Link to comment
Share on other sites

Uopšte se ne piše o problemu Nedovića nego o problemu nerealnih očekivanja od njega.

 

Nedović nije igrač koji nas treba voditi u Top 8, nikog i nije. Nas tamo treba da smeste Vildoza,Kampazo i Petrušev. 

On neće napraviti tu toliku razliku u odnosu na konkurenciju. Ova trojica hoće. Naročito što pored sebe ima Dobrića i Holanda. Dobrića koji se posvađao sa košarkom zadnje 2 god. 

Ovde je poenta da čovek stvarno treba generalno da poradi na nekim odlukama , bar zbog naše Zvezde. To nije od sinoć. To traje od početka.  

  • Like 1
  • Ha-ha 3
  • Tuzno 2
  • WOW 1
Link to comment
Share on other sites

Iako posle sinoc sumnjam u nas plasman na f8, ja od dolaska Duska Ivanovica uzivam u igri crvene zvezde. Pre svega zbog borbe do poslednjeg daha, i kad ide i kad ne ide, pa zbog timske igre oplemenjene fenomenalnim potezima pojedinaca, pojedinih odbrambenih sekvenci koje oduzimaju dah, kao i tog osecaja zajednistva koje prozima ekipu.

Meni je zao  sto je dosta navijaca potpalo pod uticaj komsija da mi imamo neku preskupu ekipu, sastavljenu od vrsnih pojedinaca i sto ne prihvatamo da je ova ekipa prepuna granicnih el igraca koje je timski duh izdigao na znacajno veci nivo.

Pisao sam vec, i pojedini su mi se smejali, nama je vodja ekipe (Luca) igrac koji nije ostavio gotovo nikakav trag u el, a u nba ga mesecima niko nije hteo. Nedovic ceo zivot igra u drugorazrednim el ekipama, i bez obzira na raskosan talenat, pricati o njemu kao vrhunski dokazanom igracu je neozbiljno. On je mozda sada prvi put u prilici da bude glavni igrac oko koga se sve vrti (zajedno sa Lucom) i meni to izgleda i vise nego dobro, obzirom da smo na 50% uspesnosti i da su mnoge utakmice dobijene zahvaljujuci njegovim prodorima, a par njih i njegovom ulogom sekundarnog organizatora.

Filip je...decko prakticno u zivotu nije igrao ozbiljnu kosarku, u Efesu je na kraju sluzio za podsmeh.

I, to je to.

Ovo su 3 igraca koje bi verovatno uzeli neki od ostalih EL timova, ostale nase igrace smo letos i jesenas i mi terali iz kluba, pola njih bi imali jedva osrednju ulogu u prosecnom EC klubu.

Ali, i ovu trojicu bi neki od boljih EL timova uzeli sada, u novembru (do Duskovog dolaska) bi taj broj bio ravan nuli.

I kad sve ovo sagledam, ja sam prezadovokjan i rezultatima, i kako ekipa igra, i kako se ponasa, i sa ponosom navijam za njih.

I prvi put sam, posle mnogo godina, posle poraza koji mi je bas tesko pao, posle pola sata rekao, nije bitno, ovako i mi pobedjujemo, na zelju, na borbu i na lucidnost pojedinaca, ne moze svaki put.

Imamo jos 14 sigurnih utakmica, i znam da cu u svakoj uzivati bez obzira na rezultat, i za mene je ova sezona vec uspesna.

 

Edited by drako
  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Mi smo juče u nekih središnjih 22 minuta utakmice (od 13 do 35 minuta) napravili rezultat 46:27

 

To u prevodu znači mix vrhunskog napada i odlične odbrane. Dati skoro 50 poena, a primiti manje od 30, za 20+ minuta -- nema se šta dodati.

 

Takav rezultat se ne pravi slučajno, naročito ne nakon silovitog i agresivnog starta napaljenog domaćina pred punim tribinama. Slično je bilo i protiv Partizana, pa smo igrače slavili kao heroje, a ne bi bilo tako da Panter & co nisu promašili par otvorenih šuteva.

 

Opet kažem, ozbiljno je postignuće da mi u kontinuitetu u gostima imamo takve intervale u kojima meljemo protivnika i dolazimo u situacija da vodimo 5-10 razlike u samom finišu.

 

Ulanovas je igrač koji može da metne za tri, ali u proseku u karijeri daje 0.7 trojki po meču. Juče je stavio dve u poslednjih minut -- za 30 sekundi. Ima muda dečko, nešto nalik Kalini, ali isto je tako mogao te šuteve i da promaši (nije Bili Beron), a nama nešto da uđe.

 

Nije sve puka sreća, više je verovatnoća -- ali previše je ovde mudrovanja šta je i kako moglo drugačije da se uradi. U odbrani daš uglavnom sve od sebe, u napadu ti igraju najbolji igrači -- i u zavisnosti od toga ko je koliko raspoložen, reši se i utakmica. Uvek ima i taktičkih iznenađenja, ali nema Duško prekoputa sebe amatera.

 

Dakle, ne treba pljuvati ili nešto previše preispitivati ovaj tim, već podržati ih protiv Cedevite, a zatim i Partizana.

 

Ne sviđa mi se atmosfera koja se stvara da je pobeda Zvezde 100% izvesna, a da su oni neki levati. I dalje imaju popunjeniji tim od nas, individualno kvalitetniji, sa 5 kvalitetnih EL startera + talentovana podrška. Kad kliknu, ako nama nije dan, možemo proći kao u prošlogodišnjoj trećoj utakmici. Naša snaga više leži u uigranosti, timskoj igri, odbrani.. i odatle pobeda treba da dođe, a ne iz nekih očekivanja soliranja par naših najboljih igrača.

 

 

  • Like 36
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Iako posle sinoc sumnjam u nas plasman na f8, ja od dolaska Duska Ivanovica uzivam u igri crvene zvezde. Pre svega zbog borbe do poslednjeg daha, i kad ide i kad ne ide, pa zbog timske igre oplemenjene fenomenalnim potezima pojedinaca, pojedinih odbrambenih sekvenci koje oduzimaju dah, kao i tog osecaja zajednistva koje prozima ekipu.
Meni je zao  sto je dosta navijaca potpalo pod uticaj komsija da mi imamo neku preskupu ekipu, sastavljenu od vrsnih pojedinaca i sto ne prihvatamo da je ova ekipa prepuna granicnih el igraca koje je timski duh izdigao na znacajno veci nivo.
Pisao sam vec, i pojedini su mi se smejali, nama je vodja ekipe (Luca) igrac koji nije ostavio gotovo nikakav trag u el, a u nba ga mesecima niko nije hteo. Nedovic ceo zivot igra u drugorazrednim el ekipama, i bez obzira na raskosan talenat, pricati o njemu kao vrhunski dokazanom igracu je neozbiljno. On je mozda sada prvi put u prilici da bude glavni igrac oko koga se sve vrti (zajedno sa Lucom) i meni to izgleda i vise nego dobro, obzirom da smo na 50% uspesnosti i da su mnoge utakmice dobijene zahvaljujuci njegovim prodorima, a par njih i njegovom ulogom sekundarnog organizatora.
Filip je...decko prakticno u zivotu nije igrao ozbiljnu kosarku, u Efesu je na kraju sluzio za podsmeh.
I, to je to.
Ovo su 3 igraca koje bi verovatno uzeli neki od ostalih EL timova, ostale nase igrace smo letos i jesenas i mi terali iz kluba, pola njih bi imali jedva osrednju ulogu u prosecnom EC klubu.
Ali, i ovu trojicu bi neki od boljih EL timova uzeli sada, u novembru (do Duskovog dolaska) bi taj broj bio ravan nuli.
I kad sve ovo sagledam, ja sam prezadovokjan i rezultatima, i kako ekipa igra, i kako se ponasa, i sa ponosom navijam za njih.
I prvi put sam, posle mnogo godina, posle poraza koji mi je bas tesko pao, posle pola sata rekao, nije bitno, ovako i mi pobedjujemo, na zelju, na borbu i na lucidnost pojedinaca, ne moze svaki put.
Imamo jos 14 sigurnih utakmica, i znam da cu u svakoj uzivati bez obzira na rezultat, i za mene je ova sezona vec uspesna.
 
1/1.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Sezona ne moze biti uspesna bez pobeda nad partizanima ili 1/4 EL. Posebno ne sa ovim budzetom i ambicijama jer je cak i Polonara trebao doci. Ciljao se vrh EL...

 

Isto vazi i za vase komsije...sprcili ste zajedno bar 40m...ako nemre 1/4 ili trofej..sezona nije uspesna. Bice zanimljivije za neke na kraju sezone.

 

Pobeda u derbiju je must za obe ekipe..videcemo kakvi ce biti navijaci..da li mogu biti u granicama fer ponasanja u Areni.

  • Like 3
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, StiviKivi said:

Glupo je porediti ga sa Kalinićem.

Kalinić ima te neke liderske i svlačioničarske skills-e koje Nedović nikad nije imao.  Niti će imati.

 

Zato Nedović ima skill koji Kalinić može samo da sanja, uvek bih pre gledao Nedovića kako igra košarku, posebno kao jednu od prve dve napadačke opcije.

 

  • Like 16
  • Love 2
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Bez Campazza ovo nije tim koji mora ući u top8 a on postaje naš igrač od 28. Februara. 

 

Tako da tu priču kako je neuspjeh ući u 8 možeš slobodno za tatu da sačuvaš. Da nije Petrušev iznenada eksplodirao, najviše zahvaljujući Dušku, mi bismo već sad bili u teškoj situaciji za ulazak u plej of. 

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...