Jump to content

KK ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2022/23-Све што смо желели, све што смо хтели..


Šarac

Recommended Posts

Howard je strasan strelac, to se znalo i u Americi, ali ga je hendikep sa visinom kostao NBA karijere. Ja sam se zacudio da je uopste dosao u Evropu, pogotovo u Baskoniju, ali iskreno verujem da je on oko milion godisnje, jer Baskonija stvarno ima tanak igracki roster osim njega (zanimljiv, ali tanak i bez EL iskustva)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, uini said:

 

...

 

osvrnuo bih se o istom grosu i na upise "e kad ti je luka mitrovic najbolji igrac"

 

-> kada je prosle el sezone luka imao xy tekmi na kojima je bio najbolji ili jedan od najboljih, to je bio dejo mastermind, nema dominantnog igraca, vec svako iskoci na nekoj tekmi. sad je to odjednom lose.

-> dobric mvp igra ovakvu odbranu celu karijeru ali kod radonje zamalo da mu dignemo spomenik ispred pionira, kao jordanu a sada je katastrofa. btw, juce odlican u prvom, u onome sto zna da radi, kao i dzoni.

 

...

U poslednje vreme imam osecaj da malo zezas ili se nismo skontali 🙂

1. Nema Radonje. Onaj 'sistem' je otisao sa njim. I u odnosu na ovu ekipi si imao bar Voltersa i Kalinu, kao balans-spolje unutra. Iz mnogo osrednjih moze i da iskoci neko. I da, Radonja je u CZ mastermind.

2. Kompozicija tima upitna. Bekovska linija iskasapljena upitnim skautingom, povredama i nekvalitetom. Mnogo je tesko igrati kosarku bez bekova. Ti kao Niks fan to dobro razunes, cak si se i navikao 🙂

3. Obozavam Mitra, verovatno posle Belog i Trife mi je omiljeni crveno beli igrac koga sam gledao. Karijera mu je bila gotovo ugasena do finala sa Buducnosti pre dve godine. Ovo je sjajno sto dobijamo od njega. Ipak, on ne moze biti nas Luk Sikma, fali mu jos neki kvalitet ili fizika (npr. sut ili skocnost ili cvrstina). A i da bude, prisustvovali smo plafonima Luk Sikma Albe iz sezone u sezonu. I to vrhunski zategnute Albe. Ok, mozda pojedem tastaturu ako udju u f8.

4. Sjajno je kad svako malo neko drugi iskoci. Ovde nema mesta za iskakanje, jedino sto je prolazilo je spusti na Luku da kreiranili spusti na Bentila da sili. Mucimo se sa pokretanjem napada, realizacija je cak vrlo dobra. Narocito pod kosem, a vala je i sut bio solidan juce.

 

Dobric je fakat toreador u odbrani, tu nema spora sem sa likovima kojima je i Jaka Blazic bio top defanzivac. Ofanzivno ogranicen na igru iz drugog plana. Tehnicki jednoruk. Karakterom odlican, ume da ga ponese atmosfera i da se zapali. Ponavljam, iz drugog plana pre svega. Nema tu nikakvog neslaganja ni promena... Ja sam npr. na polusezoni bio za pustanje Dobrica ukoloko.neko udeli ista (ok, jeste da sam bio malo razapet, ali i dalje stojim iza toga).

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

33 minutes ago, bosMan_jr said:

Howard je strasan strelac, to se znalo i u Americi, ali ga je hendikep sa visinom kostao NBA karijere. Ja sam se zacudio da je uopste dosao u Evropu, pogotovo u Baskoniju, ali iskreno verujem da je on oko milion godisnje, jer Baskonija stvarno ima tanak igracki roster osim njega (zanimljiv, ali tanak i bez EL iskustva)

 

U NBA nema šta da traži sa tom visinom, nije ni draftovan. Sumnjam da ima više od 700k i to je pitanje. U svakom slučaju vjerujem da je solidno jeftiniji od Nedovića.

 

Howard je često prizivan na ovom forumu, mislim da u KKCZ i KKP niko nije ni čuo za njega. Ako se ne varam mi u klubu i nemamo ljudi koji prate igrače po svijetu, a ove sezone je Čovke potpuno preuzeo ulogu selekcije tima pa imamo to što imamo.

Link to comment
Share on other sites

@Geronimo, ne sporim ja to što si napisao, odnosno, ne sporim ni veličinu radonjića & ukomponovanost prošlosezonskog tima - kao što ne sporim ni greške jovanovića i nezgrapnost ovogodišnjeg. 

 

samo kažem da je i u toj veličini radonjića bilo i velikih grešaka na koje danas sa jovanovićem padamo u fras. ili kažemo da je danas minus ono što smo juče percipirali kao plus. 

 

naš tim je bio i prošle sezone u najmanju ruku nestandardan, samo što je imao dve velike prednosti: uigranost, tj poznavanje glavnih igrača i međusobno i sa trenerom od ranije + nikolu kalinića, jednog od top 2-3 krila evrope (naravno i trenera sa kilometražom i autoritetom, that goes without saying)

 

shodno tome a i (makar po meni) činjenici da je jovanović pokazao izvesnog šlifa - što naša igra na momente potkrepljuje, mislim da ne treba da padamo u komu na poraze i gluposti sa terena. toga će biti, zato što se niko nije rodio ni naučen ni uigran.

 

ja sam oko kompozicije tima prestao da razbijam glavu sa dolaskom raduljice. to je aktuelni kontekst (nije uopšte bitan raduljica, nego mi je to milestone) koji se sada ipak pegla pojavom vildoze - koji će opet trebati neko vreme da uđe u štos, jer, nije igrica nego su živi ljudi.

 

ovaj tim još nije odigrao kompletan i to sa, kako sada stoje stvari, verovatno dva glavna igrača, nedovićem i vildozom.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

57 minutes ago, ǝɔɐɟ ǝdɐʇ said:

Hoćete da kažete da ovaj mamojeb Hauard košta više od kumića? Ili samo Baski imaju skauting službu, a mi gazdu koji gleda YT highlights?

Nemoj tako, nema smisla da se sprdas sa povredjenim igracem, nek se on nama samo oporavi za sledecu sezonu..

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Au koliko kukanja i negative se izbaci na ovoj temi. Strašno.
Ne znam kako vam ne dosadi više. Ko je ono terapeutski pisao da Dejan Radonjić nije više naš trener.
Ko je oterao Dejana? Nedostatak novca sredinom ove godine. Ni jednog igrača nismo mogli da zadržimo(Holins, Deda, Kalinić) potpisali Ilića i planirali njega i Vajta na četvorci. Sasvim je logično da onda ode i trener. Nismo imali g.Mijailovica da nam obezbedi 10+ miliona u maju.
A ubijate i sa brojem igrača, meni jedino Raduljica nije logičan, ostalo je sve dovođeno kada i koliko je novca bilo. Slažem se da roster izgleda kao da je sklepan i nije balansiran ali nešto slično je imao i KKP prethodnih 8 godina.
Kad već pomenuh KKP oni imaju 15-16 igraca i 14 osoba u stručnom štabu a igra im samo 7 igrača, pa niko ne kuka na uzaludno potrošen novac.
Što se tiče sinoćnje utakmice meni je prvo poluvreme bilo fantastično. Obzirom na manjak igrača na bekovskim pozicijama lopta je se dobro kretala, šut nas je služio i da baskonija nije za poslednjih 11min I poluvremena ubacila 6/6 trojke bila bi solidna razlika na poluvremenu.
Vlada Jovanović iznenađujuće dobro vodi ovakav EC tim, obzirom na nedostatak iskustva. Naravno da ima grešaka, naravno da će tek imati grešaka ali nije najslabija karika.

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Mene jedna stvar najviše interesuje:

Kada će neko iz kluba (bilo ko) izaći i reći očekujemo Nedovića na parketu u ekipi tad i tad, pa bilo to protiv Bajerna ili mesec dana kasnije ali nemojte nas više zamajavati sa izjavama "počinje da trenira sa kontaktom" pa tri dana kasnije "nadamo se da će uskoro biti sa ekipom". Dosta više zamajavanja, stisnite se i recite takva i takva je stvar.

Kada Vildoza i on zaigraju, onda možemo malo više i o VJ. Ne deluje optimistički za sada, ali ko će nama ciganima udovoljiti...malo fali da prokinemo i preko standardnih 34-35 minuta na utakmici i to bez dva najbolja igrača. Još malo strpljenja je potrebno a onda........vreme će pokazati.

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Sto je najgore, Howard nije bio ni neka nepoznanica. Bio decko najbolji strelac NCAA, igrao 2 godine sa Jokicem. Letos sam sa nekim komentarisao ovde da ce deckonda bude bomba u EL, jer jedino sto ga ogranicava u NBA je visina. Iznenadjenje bi bilo da smo na primer pojurili Edwardsa, koji je sada u Feneru. 

 

Meni je kod Adamsa najgore sto se plasi. Verujem da su mu svi napunili glavu time kako se u Evropi igra drugacija kosarka, sporiji ritam,... Ali ovo, da posle pika mu igrac ide metar ispod bloka a on ni ne pogleda kos, to ne mogu da razumem. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

A sta bi bilo da je Howard odigrao isto kao Adams? Opet drvlje i kamenje. Mi smo rizikovali sa Adamsom, oni sa Howardom. Nas rizik je bio manji, jer je Adams bio MVP jedne seniorske lige, dok je Howard sedeo na klupi NBA tima 2 godine. Njihov rizik se isplatio, nas jos uvek ne. Nece Howard igrati ovako celu sezonu ili je bar to moje misljenje. Jos uvek je pun samopouzdanja, ali da je vrhunski strelac, jeste i to se znalo. Ne bih licitirao koliko kosta, ali to sigurno nije malo.

Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, Wesley Sneijder said:

Meni je kod Adamsa najgore sto se plasi. Verujem da su mu svi napunili glavu time kako se u Evropi igra drugacija kosarka, sporiji ritam,... Ali ovo, da posle pika mu igrac ide metar ispod bloka a on ni ne pogleda kos, to ne mogu da razumem. 

 

upravo tako. trudi se da poštuje loptu i saigrace ali je otisao u tesku krajnost, diže se na šut jedino ako na 2-3 metra nema nikoga a i onda kao da mu je problem što bi mogao da promaši. 

nadam se da neko priča sa njimna temu; što kaže kalina u repki, kakav crni pritisak, pritisak je rat u ukrajini za te ljude a ne igranje košarke.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Odlicna utakmica u 1/2, skoro 50 zabijenih poena, sa velikim brojem asistencija i odlican protok lopte, bilo je i show tajma sa Lukom, zapalio se bio i Bentil, pa nastavio Dobric, a onda i Ivanovic, odlicno poluvreme koje je trebalo da zavrsimo sa 10,12 poena razlike, da nisu sutirali kao maniti i ubacili bar 5 trojke preko ruke i sa velike daljine. 

U 2/2 smo se mucili napadacki, jer nedostaje Nedovic, kao i projektovani poeni Adamsa i Hollanda, da bar malo olaksaju posao Luki i ostalima, plus Vildoza nije igrao ni sekund , jos uvek. 

 

Pocetkom 4/4 je bilo 59 57, ne znam o kakvom raspadu pricate, blamaza je onaj poraz komsija u Berlinu gde je nakon 15 min bilo 30es razlike za domacina, ovo sada je bio nizdbrdica fazon samo u zadnjoj cetvrtini li bolje receno u zadnjih 5 min kad je od 78 72 otislo na 92 75, krajnji rezultat nije realan. 

 

Shodno svemu sto prati KKCZ na pocetku sezone i gostovanje Efesu i ovo sada je bilo vise vise nego solidno. Pa i utakmica sa PAO gde smo imali +5 na 2 min do kraja. 

 

  • Like 7
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Mi juce nismo bili toliko slabiji da izgubimo sa onolikom razlikom. Iako je drugo poluvreme bilo ocajno, mislim da smo na ova dva gostovanja odigrali korektno, ali poraz kod kuce od Panatinaikosa je poprilican kiks, cak i u ovom sastavu. 

Ajde da sacekamo Nedovica i Vildozu, ali morali bi nesto da pokusavamo sa Adamsom. Mislim da trenutno nikome nije jasno koliki je zapravo njegov kvalitet i na kom nivou moze da igra jer ovo kako izgleda sada nije realno. On je totalno bez samopouzdanja i ne pokusava bilo sta. Mislim da bi Jovanovic morao malo da utice na njega, da ovaj barem proba nesto da uradi i doprinese jer covek trenutno ne postoji na terenu. 

Inace, nema razloga da se cudimo kako neko ubacuje trojke. Baskonija i Alba su ekipe koje nemaju vrhunski individualni kvalitet (barem veci deo ekipe nema), ali igraju modernu kosarku gde svi sutiraju, imaju zeleno svetlo da opale i potezu sa samopouzdanjem. Igraju brzo, u nekom svom ritmu, rastereceni su i onda se desi da ulazi i nesto sto nije realno, ali to je njihova igra. Nekad se ce raspasti u sutu, ali njima je desetak trojki donja granica. Mi igramo drugaciji tip kosarke, dosta smo sporiji i tezi i ne mozemo tako da igramo, ali onda moramo da koristimo prednosti koje imamo, a to za sada ne radimo najbolje. Npr. ako Petruseva koristimo na 4, onda treba da mu se spusta lopta cesce jer on protiv vecine cetvorki moze da zida i da napravi prednost. Tako da nije nasa kosarka nuzno losija, nazadnija ili sta vec, vec se svodi na to koliko mozes da iskoristis svoje prednosti.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Perkos2 said:

što bi nam bio cilj titula u ABA kad posle EL igramo rekreativno?

 

Pa da komsije ne bi igrale Evroligu. 

 

Mada, ako ruski timovi ne igraju i naredne sezone, prilicno sam siguran da ce opet jedna WC da zavrsi u ABA ligi tj kod nas, ako ne osvojimo istu. Otvorice se zna se vec ko, jer dok je hleba i igara , prividan mir ce postojati, tako razmisljaju znate vec gde. 

Bar smo videli da ova vlast ne stedi novac kad je u pitanju sport i "mir" znate vec koga. 

Zato i kazem, da ovakva ulaganja u KKP, ce biti realna sve dok je i KKCZ u igri, tj na velikoj sceni, nema teorije da se dozvoli disbalnsa u ulaganjima da jedan tim puca na final 4 , a drugi da nema sampon za kosu, kao sto je bilo nekada. 

 

  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, Wesley Sneijder said:

@VISOKOLETAC decko je imao 30ppg u NCAA, to ne moze da bude slucajno. Ok, pasce malo procenat tokom sezone, bice i losih meceva, ali samo njegovo prisustvo na terenu menja koncept protivnicke odbrane. Kao kod nas Beron, i kad ga ne ide, moras da ga pazis jer mu je dovoljna sekunda da se zapali i okrene tok meca.

 

 

Pa imao je i Adams 20ppg, 6as i preko 40% za 3 u NCAA, a iste brojke je imao i u Gligi kao i u Australijskoj ligi. Znaci prilicno konstantan, sa vrhunskim sutem za 3. Malo manje poena od Howarda uz isti procenat za 3, ali vise asistencija. E sada , sta je nama vise trebalo?

Link to comment
Share on other sites

Da dodam i da je Dejo puko' od Baskonije lani sa 20 razlike, na poluvremenu je bilo 25 za Spance.

 

Juce kako smo igrali u 1/2 je bilo fenomenalno, 2/2 ne tako, ali polako, tek kad se formiramo kao full tim i kad pocne Adams da isporucuje, a moze MNOGO, tada ce biti mnogo toga jasnije.

Bice vam zao sto ne verujete u ovaj tim.  

 

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Sector said:

Da dodamo i da je Dejo prošle sezone dobio PAO 30 razlike u Pioniru.

 

Mislim, poređenja su niđe veze ali eto kad insistirate.

I izgubio od Zvezde 30 u Areni. Covek je samo hteo da kaze da ni proslih godina nismo prolazili bas najsjajnije tamo. Sto je i istina. Cak i kada smo pobedili, gubili smo na poluvremenu 21, ali je Kvinsi poludeo. Nema potrebe za ovim sto radis. Meni samo smeta da kada je utakmica izgubljena, mi skidamo gace i umesto 6 izgubimo 17 razlike.

Edited by VISOKOLETAC
Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, VISOKOLETAC said:

Pa imao je i Adams 20ppg, 6as i preko 40% za 3 u NCAA, a iste brojke je imao i u Gligi kao i u Australijskoj ligi. Znaci prilicno konstantan, sa vrhunskim sutem za 3. Malo manje poena od Howarda uz isti procenat za 3, ali vise asistencija. E sada , sta je nama vise trebalo?

Ono sto je nama trebalo je igrac koji se ne plasi da igra kosarku. Ne znam koliko se gleda psiholoski profil kad se trazi igrac, ali od Rajana Tompsona nisam video igraca koji toliko podbacuje i konstantno.

 

Ja sam protiv MZTa imao utisak da je malo rezervisan, ali sam stvarno mislio da je to pocetna trema i da ce da se opusti. Sad smo vec odigrali 5 utakmica, sem trece cetvrtine protiv MZTa, decko izgleda zalutalo na kosarkaski teren. Sta se desilo da igrac sa odlicnom statistikom, izgleda ovako amaterski je pitanje za njega i za struku? 

 

Mislim da bi najbolje bilo i za nas i za njega da mu se daju odresene ruke, da izdivlja protiv Reala, da vidimo da li tu ima necega. Jer ovo sto on igra moze i Topic, rezultati bi bili isti.

Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Sector said:

Da dodamo i da je Dejo prošle sezone dobio PAO 30 razlike u Pioniru.

 

Mislim, poređenja su niđe veze ali eto kad insistirate.

i osvojio ABA i domaću ligu + kup koraća sve ono što gazda  priznaje kao bitne trofeje, EL nikog i ne zanima pa da li je imao 10-12-15 pobeda i koga je dobijao a od koga gubio nema veze.  

Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Sector said:

Da dodamo i da je Dejo prošle sezone dobio PAO 30 razlike u Pioniru.

 

Mislim, poređenja su niđe veze ali eto kad insistirate.

 

Niko ne poredi Deju i Vladu, samo se kaze da to sto je izgubio 17 razlike nije smak sveta niti dokaz bilo cega. Kao sto ni Dejin poraz u Berlinu ne znaci da je manje kvalitetan trener u odnosu na period kod nas. 

Prolazimo kao bosi po trnju 4 sezone zaredom tamo, a ovde se sprema svilen gajtan za Vladu, iz kog razloga? 

Pustitete coveka da radi, rodilio se dete, valja ga ljujati. 

To je sto je, tek bi bilo neozbiljno da se sad trener menja. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...