Jump to content

KK ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2022/23-Све што смо желели, све што смо хтели..


Šarac

Recommended Posts

Uini i Kavani lepo objasnili. Samo što se tiče troškova zaboravili su na FMP, i on mora da se nahrani. Svu lovu koju smo sprcali na ništa, mogli smo sa njom sačuvati neke igrače pa da danas u timu imamo Voltersa, Vildozu, Nedovića, Holinsa, Kalinića. Al ne, jedan čovek mora terati inat, da vraća iz penzije igrača, da dovodi Ilića valjda zato samo da ga Partizan ne bi uzeo i da momak i na pripremama ne dobije šansu. Da dovodi momka koga trener posle prve utakmice omalovažava na konferenciji za novinare. Zabole me i da Partizan ima 30 miliona budžet. Ko nam je kriv što prethodnih godina nismo bolje iskoristili svoju šansu. Šta smo mi mislili, da ćemo večito vladati? Imali smo mi i ranije ovakvih situacija kad zabrljamo, ali nismo imali ovakvu konkurenciju. Sada kada je imamo kukumavči se. Bolje da smo imali duplo manje love, pažljivije bi birali i pametnije. Ovako imamo pijanog gazdu koji je u fazonu - ma ko ga jebe, ima love. Dovede bivšeg igrača, ma ko ga jebe, ima love, dovodi momka da sedi na tribinama, ma ko ga jebe, ima love, postavi neiskusnog trenera, ma ko ga jebe, zameniću ga ako krene loše, ima love, dovede pleja iz Kine, ma ko ga jebe ako se ne pokaže, daćemo mu deo iz ugovora, ima love. Kada ima i pogotovo kad novac nije tvoj, onda se lako troši. Tako da nema potrebe kukati, žaliti se da su nam vezane ruke, noge, glumiti neke pravednike. Komšije na sve ovo mogu samo da nam kažu - ma ko vas jebe.

Edited by Volter
  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

47 minutes ago, NikadProtivKaline said:

pa upravo o tome i diskutujemo ovde

nismo nikad doveli

pod jedan, zato sto ranije stvarno nismo imali dovoljno novca, i neki max za strance je bio do 500k

 

medjutim, to se promenilo u poslednjih par godina, ali je covic ostao dosledan svojoj ideji domaca osnova pre svega

pa tako radije imamo 3 polovnjaka umesto jednog legit EL igraca

 

ja ne verujem da je razlika u budzetima mala, pored tih 5-6 igraca od 1m, ni njihovi igraci 8-12 u rotaciji ne igraju za 100k

jasno je da se tamo sipa solidno vise para u poslednje 2god

ali nas tim uopste nije jeftin, tj. verovatno je najskuplji u istoriji

a vidimo koliko je funkcionalan, ili koliko nam domaca osnova pefi-laza-dobric donosi

poenta je da se za iste novce mogao sklopiti mnogo bolji roster

 

Budzet je veci jer EL tako zahteva, ali su nasi prihodi isti kao uvek, a verovatno i manji s obzirom da se smanjila zaintetesovanost navijaca i manje karata se prodaje (ranije se fino zaradjivalo od rasprodate Arene, sada je to naucna fantastika) . Sto znaci da tu razlika, tj veci budzet, nam popunjava drzava. A ako je i nama i komsijama isti glavni sponzor (drzava) onda je jasno da tu moze lako da se favorizuje jedan u odnosu na drugi klub. Ima izjava Kalinica pre neki dan koji kaze da je sve sporo islo kada se pricalo o narednoj sezoni i da zato nije doslo do dogovora da ostane. Jel stvarno neko misli da je Covic toliko nenormalan da propusti da zadrzi Kalinica ako je postojala mogucnost za to? 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Nije uopste sporno da je raspojasani GM Covic nakrcao Zvezdin tim poluproizvodima i da je on mogao i morao da bude konkurentniji. No, hajde da za cas navedemo kompletnu tu mediokritetsku, evroligaski jedva upotrebljivu polovinu rostera. Recimo da je cine Raduljica, Kuzmic, Ilic, Lazic, Holand, Markovic i Ivanovic. Svi oni ZAJEDNO kostaju koliko i WC za EL, Papapetru i Vukcevic, dva igraca koja u dosadasnjem delu Partizanove sezone imaju nikakav ili mizeran, tzv. Kurucs doprinos. Tako da ceo taj narativ "sto nisu pametno trosili pare kao Partizan" u startu postaje apsurdan. Mislim, kad vidim ove price kao ko je Zvezdi kriv sto dovodi Raduljicu, tacno mi pozli. A dobri Radule je placen otprilike koliko Tegeltija i sin mu.

 

Razlika u budzetima je oko 3 miliona evra, mozda malo manje, mozda malo vise. U svakom slucaju izmedju 2,5 i 3,5 miliona, sto je ogromna cifra za uslove evropske kosarke. To je novac sa kojim je Zvezda mogla da zadrzi Kalinica, Voltersa i Holinsa. Ili ako posmatramo iz ugla Partizanovog rostera, novac zahvaljujuci kojem po terenu ne djuskaju Dangubic, Zagorac i Miletic, vec Panter, Naneli i Lesor. Najplasticnije objasnjeno, novac koji pravi 30 poena razlike u medjusobnom duelu dve ekipe.

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, uini said:

 

 

evo mog primera

dajem ga samo za igrace koji nisu vise tu ili ne igraju:

adams 500k [200k isplaceno], holland 500k mozda 600k [nasi insajder izvori], ilic xy [vi mi kazite da li je 300k smisleno], raduljica xy, white xy da ode.

 

mogli smo da dovedemo npr ponitku za 800-900k i da biras drugog ozbiljnog el igraca, neko je juce pomenuo, valjda bosman, da je thomson iz baskonije bio dostupan.

 

i eto ti 4x igraca koja su oko milionce, zajedno sa nedovicem i vildozom + rokada jovanovic - dusko, gde je ivanovic ozbiljan trener koji ozbiljno kosta.

 

sami pali, sami se ubili ali tek je kraj novembra, a imamo i pravog trenera, tako da, nemojteda padate ali mojne da se vadimo na vezane ruke i noge, valjda je dosta sto se trener zove dusko, ima iscrpljujuce treninge i iz mne je, plus celav - pa da se lozimo na te grobarske fore. siromastvo nije opcija ali glupost je prisutna ( :

Ti si prvi sa konkretnim odgovorom.

Malo ti je računica nategnuta, al' neka bude tako.

Ilić svakako nije promašaj, koliko god bude igrao ove sezone. Najozbiljniji domaći mladi igrač potpisan na višegodišnji ugovor.

Neki moj utisak je da pare nisu stigle na vreme i da se krenulo sa nekom sirotinjskom varijantom.

Onda su stigle pare i počela je opsesivna kupovina. Tako je nastala ova skarabudževina.

 

 

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Naravno, jedno su Coviceve greske i to se apsolutno slazem da je roster morao biti smislenije sklopljen. Ali ne mogu da se slozim kako smo mi bili u istoj poziciji kao komsije ali eto oni su pametni pa su doveli EL igrace, a mi glupi pa dovodimo EC igrace i penzionere. Malo sutra. Nas klub u ovom trenutku ne moze da iznese teret 6-7 ugovora igraca EL nivoa, jer novac znamo odakle dobijamo i po kakvim obecanjima. Nismo mogli nijednom igracu za kojeg smo letos bili zainteresovani da garantujemo da hoceko u top 8, komsije su mogle. Mi smo kao klub sa 3 osvojena trofeja morali da se odreknemo trenera i tri glavna igraca, komsije su sa 0 trofeja ostavile svakog igraca kojeg su zeleli i dodali na to jos par vrhunskih igraca za nase uslove. Ogromna razlika. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

nisam ni ja u fazonu da je ilic promasaj, vec pisemo na temu funkcionalnosti rostera i optimalne snage koju mozes da imas za xy novaca.

 

u tom smislu je i potpisivanje pa otpustanje whitea bahacenje, davanje 200k adamsu za 5 utakmica, davanje kikirikija treneru kojem su sanse da uspe 5% pa nakon metar dana placanje ozbiljnog el trenera koji ozbiljno kosta da vodi roster koji nije sastavio.

 

nemsm ja problem sa tvrdnjom da je partizan potrosio vise love, vec sa potrebom da se to istice kao razlog za neuspehe a istovremeno smo uspeli da iz svojih ulaganja dobijemo 50-60% jer neplanski kupujemo a onda menjamo i sami sebi uskratimo i jaci roster i bolji start u el.

@pavijan2

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

ja nigde nisam rekao da smo bili u istoj poziciji, naprotiv

 

oni su svoju vrlo dobru/odlicnu poziciju materijalizovali tako sto im roster sastavlja sportski sektor(koji je isto vrlo dobro ili odlicno placen i zna sta radi)

 

mi smo svoju solidnu poziciju potrosili tako sto smo doveli ruki trenera koji nigde nije pokazao da ima smisla dati mu EL ekipu da se uci

i onda mu doveli buljuk igraca bez ikakvog koncepta, uz talove i burazerske kombinacije

 

edit:

 

hocu da kazem da je razlika izmedju 2 tima, uz dobar rad sa nase strane, mogla biti mnogo manja

ovako, nismo uopste u istoj klasi

 

 

Edited by NikadProtivKaline
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

ja stvarno ne bih ulazio u nagadjanja koliko je bludnikov ugovor

sa akcentom na ugovor, a ne koliko on zaradjuje

jasno je da taj potpis nije iz sportskih motiva, vec je tu nesto drugo po sredi

ako je tal 50/50, taman je tih 300k

 

edit:

bespotrebno drkanje moderacija oko plata i budzeta

to je sastavni deo zivota i diskusije o kkcz/bilo koji drugi klub

Edited by NikadProtivKaline
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Opusteno ljudi,na kraju sledece nedelje smo komsije i mi na istom skoru u El

4-6...Dobijamo derbi sledeceg ponedeljka i da vidite kako krece vodenica da se okrece na nasu stranu.

Zivi bili pa videli😉

Edited by Delija96
  • Like 4
  • Love 2
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

Nama je trenutno urgentno potrebna prva trojka. Dakle, kvalitetan igrac sa frejmom kako se to kaze.  Da ima min 2,02 ali onda i dugacke ruke. Zapravo, da ima oko 2,05. Ovo bi nam bilo dovoljno da postanemo ozbiljan konkurent u EL. Dalje, treba videti sta sa Martinom. On trenutno pod kosem izgleda blago receno jadno. Skacu mu po glavi ko nekom detetu. Stvarno mi je tuzno dok ga gledam. Sto se tice Ilica ja nemam nikakav problem sa njegovom mehanikom suta. Smatram ga za solidnog spot up sutera. Voleo bih da je ovo trenutno sto ne igra iz razloga nekog skolovanja ili tako nesto. Nesto slicno kao Madar prosle sezone u Partizanu. Prosto treba nam takav jedan zilavko pod kosem. Jako je bitno takodje da ostatak ekipe ostane zdrav cele sezone. Da Nedovic moze da izgura celu sezonu uz maks potrosnju. Holins ako bi ga vracali samo iskljucivo kao dvojku. Nemamo taj luksuz da on igra trojku kod nas. 

Sto se tice sibanja sa komsijama u ABA sto je po meni ove sezone glavni prioritet (mislim da su oni jedan od glavnih favorita u EL) puno bi nam znacilo da se Papapetru ne uklopi tj, da do kraja sezone postane Kuruc. 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, NikadProtivKaline said:

pa upravo o tome i diskutujemo ovde

nismo nikad doveli

pod jedan, zato sto ranije stvarno nismo imali dovoljno novca, i neki max za strance je bio do 500k

 

medjutim, to se promenilo u poslednjih par godina, ali je covic ostao dosledan svojoj ideji domaca osnova pre svega

pa tako radije imamo 3 polovnjaka umesto jednog legit EL igraca

 

ja ne verujem da je razlika u budzetima mala, pored tih 5-6 igraca od 1m, ni njihovi igraci 8-12 u rotaciji ne igraju za 100k

jasno je da se tamo sipa solidno vise para u poslednje 2god

ali nas tim uopste nije jeftin, tj. verovatno je najskuplji u istoriji

a vidimo koliko je funkcionalan, ili koliko nam domaca osnova pefi-laza-dobric donosi

poenta je da se za iste novce mogao sklopiti mnogo bolji roster

 

Konacno od tebe jedan post sa kojim se slazem. Svaka cast. Potpisujem ovo i da dodam da Covic uzima procente od igraca, ali kada odlaze iz kluba i to je glavni razlog povratka Radulje koji inace igra za bas smesne pare ( pogledati ko mu je agent) i ne dolaska Teodosica, Ercega........

Komsije su radile isto tako(Baskonia fazon), pa ih Bogdanovic zaebo i klub se raspao. Trenutno je kod njih Novak Nedic i ti novci koji se uzimaju su daleko veci od nasih, pa dokle izguraju. Ko nam je kriv, prvo su hteli to sa nama da zavrse, ali bez Covica.

16 minutes ago, Don Radonja said:

Zavrsavajte sa budzetima i platama igraca.

Mozes li mi napisati o cemu moze ovde da se pise? Po meni i budzet je legitimna tema. Pusta se pljuvacina i blato najgore, a kada ljudi krenu najnormalnije da se raspravljaju uz argumente- prekidaj. Ja nisam hteo da pisem jedno dve nedelje, jer nisam hteo da se valjam u blatu.

Ne vidim razloga. za prekid bilo koje diskusije, ako nema vredjanja i trolovanja. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Sto ono kazu, prvo treba pocistiti ispred svog dvorista.

 

Prica o budzetima je mozda imala svrhu prosle sezone. Nevidjeno kukanje je bilo na pocetku posle dolaska Pantera, Ledeja i Obradovica, a nekolicina nas je bila ubedjena da je sve to nedovoljno jer imamo Deja na klupi i Kalinu na parketu (Fender je ja mislim nudio i opkladu neku). Naravno da je sezona mogla da ode i na drugu stranu, detalji su odlucivali, ali smo sa punim pravom uzivali u pobedama protiv tima sa najtrofejnijim trenerom Evrope ikad, i igracima sa prethodnog F4.

 

Nije bila potrebna neka velika nadogradnja za ovu sezonu. Osim mozda Holinsa, poprilicno sam siguran da bi svi igraci rado ostali da rade sa Radonjom, ukljucujuci i Kalinu. Sa budzetom kakav je slupan ove godine, bilo bi para i za pojacanja uz vecinu igraca koji su uigrani i poznaju sistem. Ja se licno opet ne bih plasio Partizana, mada bi svakako bilo teze.

 

No nas GM koji je 150 godina u kosarci se zaigrao, krenuo da odapinje otrovne strelice ka Radonji. Kalina otisao, kumara doveden, Vajt produzen pa sutnut, Adams 40k necega po mecu, 5 centara od kojih je najupotrebljiviji onaj koji nije igrao prvih 10 utakmica, placeno obestecenje za mladog igraca koga nigde nema, nedorasli poslusni trener, i ostale Coviceve vratolomije.

 

Volim ovaj klub, navijam za njega i navijacu i dalje, ali ono kako se Covic ponasao od juna 2022 ne zasluzuje nista drugo sem prezira. I to nema veze sa budzetom od preko puta.

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, berti said:

Ja kao veciti optimista cu jos na kraju da ispadnem optimista. Samo se setimo prvog dela prosle sezone. Holins se silbovao svakodnevno, 2 prezaljena centra smo imali pa smo ih pojacali penzinerom Cirbijem... Ok, bio je tu Kalina, ali smo skoro svi bili pesimisti uzimajuci u obzir komšije. Jesu oni sada jaci, sve to stoji. Ali, polako. Imamo dobrog trenera, ima vremena. Ne za EL nesto ozbiljnije da uradimo, ali da se u aba sibamo sa komsijama vremena ima.

Ne bih bas rekao da smo skoro svi bili pesimisti prosle godine, bio je i onaj pool gde je dobar deo foruma ukljucujuci i mene glasao da cemo biti sampioni. Ljudi su bili mirniji kad znas da imas Radonju i Kalinu, slicno bi bilo i ove godine ali je na zalost druga prica.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Obozavam Radonju, ali mi je u neku ruku drago sto mu se ovo desava u Atini. Covic jeste bitanga, ali sugurno ima i deo krivice na Radonji zbog epiloga po zavrsetku prosle sezone. Trazis garancije i ovo i ono, a pristao je dodje na pola sezone iako nike imao garancije nikakve tada i plus je zatekao igrace koje nije birao. Jbg, i jebeni Covic nije bas kriv za sve. Kada ga je ponovo dovodio bio je sujetan koliko i juce, danas ili sutra, pa ga je ipak doveo. Tako da je bas glavni razlog ponovnog odlaska Radonje sujeta Covica... Bas i ne stoji skroz.

  • Like 16
  • Ha-ha 1
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Pričekajte i suzdržite se pojedini bar do prvog derbija ( srećom brzo će to,  u narednih 20ak dana dva) pa da povlacimo usporedbe sa njima i donosimo sudove i zaključke. Postalo je malo deprimirajuce čitati ovaj topic a naročito kad se njihova igra ovde poreduje sa NBAom. Škužaj @Chaos Is Mevolim generalno tvoje postove ali prečera ga malo.

Sta je tu trenutno enbiejovsko kod njih osim broj tamnoputih igrača. Pukli su 2 puta po 30 razlike i ove pobede osim Virtusa su porađali. Uz odličan raspored. Dobar su tim tu nema zbora ali da su baš toliko bolji od nas. 

Edited by bodo
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, berti said:

Obozavam Radonju, ali mi je u neku ruku drago sto mu se ovo desava u Atini. Covic jeste bitanga, ali sugurno ima i deo krivice na Radonji zbog epiloga po zavrsetku prosle sezone. Trazis garancije i ovo i ono, a pristao je dodje na pola sezone iako nike imao garancije nikakve tada i plus je zatekao igrace koje nije birao. Jbg, i jebeni Covic nije bas kriv za sve. Kada ga je ponovo dovodio bio je sujetan koliko i juce, danas ili sutra, pa ga je ipak doveo. Tako da je bas glavni razlog ponovnog odlaska Radonje sujeta Covica... Bas i ne stoji skroz.

psihopata da nije dobio izbore 2012g terali bi covica govnjivom motkom vec 2013g. A mozda i te 2012..

 

Radonja je otisao jer je dobio ponudu PAO i hoce covek nove izazove i nema veze sa Covicem ovaj put.

 

Da smo bili Uini i ja prcednici KKCZ gori ne bi bili.

 

Cacani Limar i Zelimir su uradili vise za KKP kao klub i razvitak samog nego Coki za 12g..Oni iz te EL vise nece izaci pa i kad Zelimir ode. Sinoc je bila prava EL tekma, dobar parket, puna hala i najbitnije dobar trener, SD i igraci.

 

Ako je Radonja "los" u Evropi sta reci za Covica..15, 16, 17 mesto u EL i raspad u EC...

 

I to je prosto tako.

 

@Green23 sto se tice Lazica on je uvek bio igrac rotacije i to je to. Imao je neke dobre sezone i snslazio se u nekim rotacijsma, posebno u paru sa Dangubicem, ali nikad nije bio u top 7-8 igraca Zvezde u bilo kojoj sezoni..

 

sustinski mislim da vrv nema goreg igraca u EL na njegovoj poziciji, vrv ga niko ni dzabe ne bi uzeo..pa ni kad je "igrao" najbolje.

Link to comment
Share on other sites

Најјаче је то што се Лесор представља као неискусни играч који се код њих развио постепено у Евролигашког центра. Па када се он развијао и правио значајне кораке за будућност играо је код нас. Не пролазе приче више како они морају да доводе младе играче и да их развијају а ми готове производе нема више прича о парама и томе сада је све уреду. 

 

Сачекајмо да то Ивановић посложи лепо и сам ће видети да ли ђу треба још неки играч или не да би могли да се носимо са никад скупљим партизаном. 

 

По мом мишљењу овај тренутни ростер је јак али има и пар лоших ствари као што су исповређивани Мартин и Холанд који никада неће бити добар у Евролиги није навикао на ру врсту притиска и ту јачину одбране која се игра ту. 

 

Време ће показати шта и како даље. 

 

Ко каже да ми не можемо да вежемо сада до дербија неколико победа са све Албом у Берлину која је у лошој форми? Да будемо у добром расположењу пред дерби утакмице и да победимо наравно! 

Link to comment
Share on other sites

37 minutes ago, NikadProtivKaline said:

da, mislim da je covic nenormalan

radonju je mogao da zadrzi da je stvarno hteo

kalinica mozda jeste mozda nije

 

isto mislim i da je bilo igranke oko novca...ali to covica ne abolira od svih gluposti koje je napravio

 

 

Tvoja poslednja rečenica je bliska i mom stavu, ali po mom subjektivom mišljenju, nije napisana najpreciznije. Sumnjaš da je imao pare, ali... to ga ne abolira od... čega? Ako govorimo o ostancima Radonje, Woltersa, Kaline, pa i Davidovca, a ja o tome želim da govorim jer je to suština onoga kako posmatram Zvezdu, pare su najbitniji faktor u ovom (i skoro svakom drugom) slučaju. Da smo pokazali kešovinu navedenoj četvorici na vreme, onda smo i mi mogli da uradimo kao i naše komšije - zadržimo trenera i osovinu tima i to nadogradimo smislenim kupovinama. Pošto nismo, onda je naš GM krenuo u igrarije kojima nije vičan i tu ima i treba da bude mesta za kritiku.

 

Čović je svašta, ali nije glup. On dobro zna da ga mu je jedino Radonja držao glavu iznad vode, bio najbolji štit i čuvar fotelje. Dokazano mnogo puta, a poslednja sezona, pa i ona pre nje, je dala konačnu i nedvosmislenu potvrdu. Nema teorije da je rasturanje tima krenulo od Čovića, koliko god on bio sujetan, bahat, umišljen, ili bilo šta drugo što mu se spočitava. Posle prvog sa Trinkijem, odbijen je i drugi nalet večitog rivala na tron regiona, sve sa najboljim trenerom EL. I neko zaista misli da bi Čović tu svesno stao i posustao? Ja razumem da su nas pregazili prvi ili drugi put, pa da čovek kaže - Ok, momci bolji ste i sposobniji, ne možemo tu ništa. Ali, nije bilo tako. Naprotiv.

 

Od čega ne može da bude aboliran? Pa da razmotrimo - da li je mogao da se sastavi bolji roster i angažuje bolji trener posle rasparčavanja tima? Sigurno jeste. Ali, da li bi i tako napravljen roster mogao bilo šta ozbiljnije u EL (Top8), uz ulogu favorita u ABA? Ja mislim da ne bi, jer je gubitak bio nenadoknadiv u tom smsilu. Kao što sam pisao u jednom od skorijih postova, neki gubici se jednostavno ne mogu kompenzovati, posebno u tri meseca pauze između sezona.

 

Iako sam već deceniju redovan kritičar našeg omnipresent preCednika, to radim ukazujući na neke njegove propuste koji su baš očigledni, a bilo ih je koliko hoćeš od 2011.

Što se ovog leta tiče, nisam toliko siguran da je išta mogao da uradi povodom ostanaka Radonje, Kaline, Woltersa, pa i Davidovca.

Ok, a zašto Čović nije obezbedio pare na vreme?

I na ovom pitanju, koje je ujedno i opravdana zamerka s obzirom na funkciju koju obavlja, kao i pedesetogodišnje iskustvo u košarci koje ima, ću se zaustaviti jer bi sve posle bilo nagađanje i spekulacija.

  • Like 9
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...