Jump to content

KK ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2022/23-Све што смо желели, све што смо хтели..


Šarac

Recommended Posts

12 minutes ago, Guru said:

 

Mitrović je personifikacija svega što Crvena Zvezda ne treba da bude, naravno košarkaški, ovako ljudski svi kažu da je dobar momak. Fizički i atletski potpuno inferioran za poziciju na kojoj igra, sa ogromnim problemima u odbrani - od jako loše odbrane pika, preko nepostojeće zaštite obruča, pa do nemoći u defanzivnom skoku (u svemu navedenom je naš najgori centar, ne računajući Bajkera)... On na toj strani terena ne radi bukvalno ništa što bi centar trebalo da radi, a u napadu je težak prosek sa solidnim footworkom i osećajem za pas, al' em uopšte nije pretnja van reketa, em je u reketu ispodprosečan finišer (posebno kada je contested/pod kontaktom), em je sklon pretencioznim pasovima koji se završavaju izgubljenim loptama.

 

Mi imamo nekoliko takvih antitalenata u napadu (pomenuti Lazarević je svakako jedan od njih) da se igrači poput Mitrovića, Ivanovića, pa u velikoj meri i Dobrića provlače jer eto oni ubace nešto, nisu baš tako loši, mogu da imaju neku ulogu, a realnost je zapravo da su i oni potpuno besmisleni profili  nedorasli ovom nivou košarke.

 

Inace izuzetno postujem tvoje misljenje ali mislim da ovde gresis. 
Mitrovic je doveden prosle sezone da bude drugi centar. Takodje je planiran za to i ove sezone.

Dakle 10 do 15 minuta maksimalno u EL.

Za Abu moze, tu je  da odmara prvog centra.

To sto nam je prvi centar vec dve godine nije njegova krivica. Zato se ono sto bi pruzao u ogranicenoj minutazi i protiv odgovarajucih centara prospe kad je prva opcija. Zbog neatleticnosti i visine ne moze da bude rim protectior ali timsku odbranu igra odlicno. U napadu bi i bez suta isporucio to sto zna( to i sada radi kad moze i koliko moze)

Mislim ako se pogleda iz ove vizure da se dobije drugacija slika.

S tim da je verovatno najmanje placen u ovoj postavi.

  • Like 14
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Po meni je veci skandal sta igra Vildoza, od promasenog zicera Lazarevica. Lazarevic bar igra odbranu a Vildoza, ozbiljno zaserava na obe strane terena.

Vildoza je u zadnje vreme na nivou Filipa Covica i to za masne pare. Bas sramota. Ponasa se i igra kao random talentovani basketas iz kraja.

Edited by Vlada_79
  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Sutra bih pristao da nam ostanu Mitrovic i Dobric, kada bi to znacilo rastanak sa ostalom domacom poluosovinom, pod uslovom da i mi uletimo u kes za kvalitet.

Idealno bi bilo da nadjemo i bolje od njih, ali se to nece desiti.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

42 minutes ago, fasper said:

Izvisice Valensija. Pod uslovom da ne udju u TOP 8.

Koliko sam video Valensija ce sigurno igrati EC sledece sezone, da bi se one tamo vratila u EL i to sa novom halom koja ce tada biti zavrsena.

 

Tako da verovatno ce osvajac EC umesto njih naredne sezone u EL, osim ako taj tim ne bude ispunjavao uslove za EL.

Link to comment
Share on other sites

Pohvalio bih i Markovica za veliku i dosta uspesnu borbenost na terenu. Sa Kampacom je bio po meni najborbeniji i ako je najstariji ubedljivo. Mogao bi onaj mlakonja Petrusev da se malo ugleda na njega, da vidi sta je borbenost i to u mozda u zadnjoj sezoni karijere.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Nije Luka problem. Problem su Lazići, Lazarevići i slični. Dok god gajimo te igrače u petorkama i sa velikom minutažom, nećemo napraviti taj famozni iskorak. Može ABA da se osvoji, kao što će, nadam se, i ove godine, ali u EL...brajko, ako ne znaš da driblaš loptu, napadneš koš i sa defenderom na sebi...idi igraj EK ili utovaraj cement. 

Menjam Mirno spavaj nano, sve je zaključano za 5 ofanzivaca gde je svako opasan po koš i gde protivnik treba da misli o svojoj odbrani i da stigne na sve strane da zakrpi. 

Na treneru je da od prosečnih/solidnih defanzivaca napravi dobru timsku odbranu, kao što smo je igrali jedno vreme, kad je Duško došao. 

To što napad donosi pobede, a odbrana trofeje...ne važi u EL, jer mi i ne napadamo trofej, već plejof, a Mirna Nana nam ga nije nikad donela u ovom formatu. 

Talenat za ubacivanje lopte kroz obruč na razne načine > do jaja odbrana tima koji igra sa 3-4 igrača u napadu. 

 

Kad si limitiran napred, onda odbranu stalno moraš igrati na max da pokriješ brdo problema, a to crpi previše energije tokom sezone, a ako/kad timu koji zavisi od odbrane, snaga, fokus i enegija padnu na 80%, EL timovi to koriste bez problema, jer će se uvek naći rupa, makar u poslednjih nekoliko sekundi napada.

 

Idealno bi bilo da se napravi balans, da su svi dobri na obe strane terena, ali onda...bez domaće osnove Nebojša. 

  • Like 11
Link to comment
Share on other sites

Umesto postojećih 16 igrača od kojih pola nije za Evrokup nivo možda skratiti roster na 13-14.

I ako je kako moguće da se ratosiljamo ove politike domaće=dobro...kad smo docekali da Kuridza igra za reprezentaciju onda mislim da bi i konjima u štali trebalo da bude jasno da je domaćih igrača EL kvaliteta malo...da ne pominjem kolike bi plate trebali da izdvojimo na te domaće igrače Evroligaškog kvaliteta.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, K.Dot said:


Da li postoji još neka ekipa u EL gde uvek dvojica, trojica u petorci koja je na terenu ne umeju da hodaju sa loptom, da ne pričam o nekom ofanzivnom skillsetu? Ja mislim da ne postoji, mi smo predobri ove sezone kakve igrače imamo. Pa nama Dobric spada u grupu boljih ballhandlera kada je na terenu, to sve govori.

 

Postojala je jedna takva ekipa koja je bila 9. na tabeli i zamalo usla u TOP8 (a mozda bi igrala i na F4 da se nije povredio vodja ekipe). Koji su to ofanzivni skilset imali Kuzmic, Lazic, Dangubic, Simonovic, Mitrovic u jednoj od najboljih sezona KKCZ u EL (a subjektivno mislim i najboljoj) pa je Radonjic od takve ekipe napravio masinu. Samo, nekada je moglo da se izvlaci dosta toga od limitiranog tima (kojem je Jenkins bio ubedljivo najjaci poenter, drugi je bio Bjelica), sad se traze izgovori, a cetvorica skupo placenih igraca stalno vise na tribinama.

 

1 hour ago, pachupa said:

Нема од тога ништа,обе екипе иду у ЕЛ идуће године,комшије више од овога добити не могу,може само да иде на доле буџет,нису се ни захвалили, коме треба,како доликује ове године,то је што се тиче њих,ми опет не можемо горе од овога до сад,имамо тренера ,имаће слободу ,а још увек имамо бољи скор ове године,не бринем да ће тако и остати 🙂

 

Od cega ne moze gore? Od fantomskog sponzora koji udeljuje blizu dva miliona evra da bi se kupio jedan od najboljih plejmejkera u Evropi pored jos trojice u timu? Od cetvorice igraca na tribinama koji primaju pola miliona evra godisnje samo da sede i ne igraju? Od skupog trenera sa vrhunskom karijerom iza sebe? Od cak desetorice igraca spolja u sastavu?

 

Malo ranije je neko pisao da treba uciti od Efesa, Partizana i Maccabija - pa da, a ja kazem da treba uciti od Reala i dovesti Tavaresa i Decka, eto to je mnogo bolje za ljubitelje pobeda i trofeja koji ne razlikuju san od jave.

 

Onaj Radonjicev sastav koji sam pomenuo i sastavi Zalgirisa svih ovih sezona bi trebalo da budu maksimum ekipama iz regiona (osim Cedevite, to je klub Emila Tedeschog pa on moze da trosi i 50 miliona po sezoni ako zeli), sve preko toga i ne vidim nijedan razlog da se tako nesto podrzava, kao sto sam i sam prestao da podrzavam kada je dosao Campazzo i kada je najavljivan Polonara.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Kamapco je luksuzna roba i nikako se ne uklapa u ovaj tim jer odskače kvalitetom. 

 

Meni se dopala večeras saradnja Bentila i Martina više od tandema Petrušev-Luka i šteta je što Martin nije dobio više minuta u drugom. Deluje mi da je uzrok manjka minuta inferiornost u reketu i da su ga igrači Barse nadskakali i šutirali preko njega kao da je Džoni Ivanović. Mora agresivniji da bude u reketu pa i po cenu faula. Statistika kaže 1 faul i 1 skok za 12 minuta što je baš malo za taj hustle što se od njega traži.

 

 

Tako @Guru da nije Luka prvi problem na 5 🙂

Valjda je Martin projektovan kao prva petica 🤔

 

 

Inače vrlo dobra partija posle duže vremna.

Edited by propolis
Slovo
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, djura.net said:

Podrska Lazarevicu, svakako je poslednji igrac u ovom timu na kome bi 'navijaci' trebali da lece frustracije. Svakako njega sad taj zicer najvise bili, ali jak je to momak I verujem da ce se vratiti jos jaci.

Kampaco igra kao Vildoza kada je dosao, strah me sta ce biti za meseci Ili dva. Vildoza ne spada u tu pljuvanu 'domacu osnovu' ni po prikazanom u igri, ni po plati, vreme je da se odluci sta zeli, ovo je bas ispod svakog nivoa, a nekako ne verujem da je zaboravio da igra kosarku.

 

Nakon ovog omašenog zicera večeras, koji bi dao i šestogodišnjak, defunitivno mi je puna ona stvar neukih desetobojaca.

Čovek jebeno NIJE košarkaš.

On je dobar desetobojac i treba da ide da iskoristi talenat na drugom mestu.

 

Ne postoji odbrana koja može nadoknaditi toliko neznanje i nesposobnost u napadu.

Link to comment
Share on other sites

Ideja da Zvezdin problem nisu igrači koji su fizički i atletski inferiorni za pozicije na kojima igraju, koji defanzivno nemaju pozitivan impact (blago rečeno), a uz to niti prave razliku u napadu, niti imaju makar 1 izraženu karakteristiku koja bi se koristila u nekoj usko specijalizovanoj ulozi, je možda i glavni razlog zašto smo već godinama tim koji na EL nivou realno nema šta da ponudi. Ekipa na ovom nivou mora da ima identitet, mora da bude selektirana tako da se igrači košarkaški i karakterno uklapaju u taj identitet, da imaju jasno definisane uloge i da timu donose konkretne stvari. Nema tu mesta za trule kompromise i izmišljanje uloga koje u današnjoj košarci ne postoje, čak ni u tim "ali nije on projektovan za prvu opciju, može da pokrije 10-15 minuta kao bekap" rolama, jer upravo ti igrači moraju kvalitetno da odmene startere, da ti se koncepcija igre ne raspadne njihovim ulaskom, ili pak da u usko specijalizovanoj ulozi donesu neki ekstra kvalitet (pre svega defanzivno ili šuterski) koji potencijalno može da promeni tok meča. Ako ne ispunjavaš neki od tih kriterijuma, onda tvoje bivstvovanje u rosteru EL ekipe jednostavno nema nikakvog smisla. Kada se roster ne bude sastavljao po nacionalnom ključu i uz random nabacivanje igrača po pozicijama, nego sa jasnom vizijom kakvu košarku želimo da igramo i kakvi igrači su nam potrebni za to, biće još očiglednije koliko su ti niti smrdi-niti miriše igrači besmisleni i koliko se zapravo ne uklapaju ni u jedan koncept. Ovako dok je sve nakaradno će lagano nastaviti da se provlače, jer pogledaj ove kamenjare koji ne mogu da daju koš, a tek vidi ovog stranca koji bi morao da pravi razliku a to ne radi. 

 

  • Like 11
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, propolis said:

Ne bi mi pričali o Luki da se umesto Martina, Kuzmića i Raduljice doveo jedan centar zdrav i prav koji košta kao ova trojica zajedno.

 

Jedan zdrav i prav centar ne bi učinio da Mitrović postane smislen igrač na EL nivou, samo bi umanjio štetu... Ni zdrav i prav centar ne može da igra 40 mpg, a može da uđe u problem sa ličnim greškama, ili da ima nepovoljan mečap. 

 

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Guru said:

 

Jedan zdrav i prav centar ne bi učinio da Mitrović postane smislen igrač na EL nivou, samo bi umanjio štetu... Ni zdrav i prav centar ne može da igra 40 mpg, a može da uđe u problem sa ličnim greškama, ili da ima nepovoljan mečap. 

 

 

Pa nije baš da sve ekipe imaju za prvog centra Tawaresa,a za drugog Poirea niti smo mi klub koji može da priušti toliko kvalitetnih igrača.

Ajde da uzmemo za primer Žalgiris koji ima gomilu igrača koji nemaju EL kvalitet pa su opet daleko iznad nas već godinama.

Nema svrhe upirati prstom u Luku pored Vildoze, Nedovića,Bentila, Martina pa na kraju krajeva i Petruševa. Luka je zamišljen kao role player i on može da iznese tu ulogu i na EL nivou. 

 

  • Like 11
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, propolis said:

 

Pa nije baš da sve ekipe imaju za prvog centra Tawaresa,a za drugog Poirea niti smo mi klub koji može da priušti toliko kvalitetnih igrača.

Ajde da uzmemo za primer Žalgiris koji ima gomilu igrača koji nemaju EL kvalitet pa su opet daleko iznad nas već godinama.

Nema svrhe upirati prstom u Luku pored Vildoze, Nedovića,Bentila, Martina pa na kraju krajeva i Petruševa. Luka je zamišljen kao role player i on može da iznese tu ulogu i na EL nivou. 

 

 

Za mene pak nema svrhe upirati prstom u igrače koji dokazano imaju kvalitet za EL i njih konstantno menjati, u nadi da će neki novi i bolji igrači uspešnije nositi na grbači jedne te iste mediokritete koji ne bi videli EL da ne igraju u Zvezdi.

 

Uzgred, kakvu bi ti košarku voleo da igra Zvezda i kako se tačno Luka Mitrović uklapa u tu viziju, koja je konkretno ta uloga koju bi on imao i koju može da iznese na EL nivou, koji su bekap centri sa sličnom rolom u EL? 

 

 

 

P.S. Mislio sam da će pominjanje Dobrića u ovom kontekstu da bude kontroverznije, pošto je on u poslednje dve-tri sezone ipak imao blistave momente na važnim utakmicama (na ABA nivou, dabome), al' jok, izgleda da je Mitar po popularnosti legitimni naslednik DeDe  (a i ne samo po popularnosti...). 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

13 hours ago, necke said:

Domaca osnova moze biti znacajna ako imas reprezentativce kao sto su 16/17 bili Jovic, Guduric, Simonovic, Kuzmic. Ovi sada nemaju taj kvalitet da budu nosioci u EL, mogu da budu 2-3. opcija na svojim pozicijama i to ne svi. Jedino bi Petrusev mogao da bude prva opcija u neko dogledno vreme.

Ako ima para, a izgleda da ima, zašto ne dovesti domacu, a kvalitetnu osnovu? 

Gudura, Kalina… Ako Kampaco ode, a imamo para za njega, možda imamo i za Micica (ne znam koliko je placen)???? 

U svakom slučaju, ja sam oduvek bio da igraju najbolji, koje možemo priustiti, bez obzira na pasos. Takođe se slažem sa kolegom koji je pomenuo Tavaresa. Skauting podrazumeva i mlade, neafirmisane strance koji se dovode na visegodisnje ugovore. 

11 hours ago, Tunji Awojobi said:

 

Pa ne znam, evo ti reci, možda treba da vratimo i Vesića, Žeželja i Žiku Pauka, pa da konačno gledamo tu evropsku Zvezdu. 

Porediti nekog ko je poznat i priznat u košarkaškom svetu sa ovima je smejurija. 

Jedino sto se plasim da ovi koje pominjes ne dodju umesto NC, ali bih svakako voleo da mu vidim ledja, jer se čini da je dostigao maksimum. Ono, kao kada u off-road auto dodje do pred vrh neke uzbrdice, ali izgubi momentum i slajfuje u mestu. Najgore je sto nakon toga, ide voznja u nazad, često sa ne bas prijatnim posledicama. 

10 hours ago, Geronimo said:

1 - Sedlacek u KKCZ? Pa koji ce nam djavo neko ko je ZAISTA u kosarci 40 godina, kosarku poznaje kao svoj dzep i ima kontakte na svim meridijanima. Pride je kulturan i odmeren. Sta ce nam to...

 

Ofc, ne kazem da je bezgresan, da nije u ozbiljnim godinama, niti da je u svom zenitu. Dalje, mislim da ga je Rasa Radovanovic sa FMP-om nadigrao tih godina. Samo kazem da je kao nacrtan za savetodavnu funkciju, za transfer znanja. I kazem da dok je Covica, Sedlacek i ljudi Sedlacekovog profila se ne ulapaju u porodicni posao, ovaj koncept...

1 - 🙂 Podržavam izlaganje 

Marin je ‘59. Znaci 64 ima. To još nije vreme za penziju. 

3 hours ago, Guru said:

 

Za mene pak nema svrhe upirati prstom u igrače koji dokazano imaju kvalitet za EL i njih konstantno menjati, u nadi da će neki novi i bolji igrači uspešnije nositi na grbači jedne te iste mediokritete koji ne bi videli EL da ne igraju u Zvezdi.

 

+ 1m 

Ja poodavno razmišljam koliko su te ponude za npr. Dobrica zaista ponude, a koliko marketing KKCZ

Link to comment
Share on other sites

Pomocno osoblje treba da bude ono sto jeste. Dakle, da odmeni glavne kada su umorni, da udje kada je frka sa licnim greskama. Kod nas se desava da vecinu startne petorke cini pomocnici. Desava se da nam je Dobric glavni kosgeter i prva ofanzivna opcija. Da Andjusic bude tako nesto u ovom KKP...

I te rukometne postave... Jos samo fali golman...

Bojim se last dance po ko zna koji put. Da cemo i dalje da gledamo Lazu, Dobrica, Mitra, Markovica, Kuzmica, Dzonija... Jos Kuridza i kljakavi Jovic, par Adamsolikih stranaca i to je to. Mrka kapa.

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Quote

"Mi snosimo najveću odgovornost. Veliki broj utakmica smo izgubili na neobičan način. Košmarna sezona, ali se mi još uvek držimo u okvirima ciljeva koje smo zacrtali. Osvojili smo jedan, pred nama su još dva trofeja. Nikad se nismo 'palili' na fajnal ejt. Laici u formi ološa pozicionirani u košarci nam pripisuju rekreativna takmičenja i da Zvezda ima ne znam koliko para. Sve što je probano na nama ove godine smo dobro izdržali", rekao je Čović u Jutarnjem programu "RTS".

 

  • Ha-ha 4
  • Tuzno 1
  • WOW 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...