dekkard Posted July 28, 2019 Author Share Posted July 28, 2019 ... a moram i original jer je takođe moćna stvar 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted July 29, 2019 Share Posted July 29, 2019 evo i 1983 ... Previd... Godine... [emoji12]Potpuno zaboravih a Les Chansones... kad su obrade od njih u pitanju, ova je za glavu (i vrat) iznad svih: Priznajem, ovo je The Najbolja verzija ove pesme iako su je se dotakli i Ramones i Manic street preachers... I ko sve ne.Čak su je Stounsi "obradili" 1975 (ok, više remix, ali ipak zvuči kao skroz novi snimak) verovatno videvši kako su nedorečeni i klimavi u originalu 9 godina ranije... Sent from my SM-N950F using... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ne sam Safete Posted July 29, 2019 Share Posted July 29, 2019 Sinoc si mi dao povod da se prisjetim 'sansona'... 'metal guru' me posebno dojmio. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted July 29, 2019 Share Posted July 29, 2019 (edited) 18 hours ago, herrkato said: Carmine Apice bubnjar Vanilla Fudge je svirao bubnjeve i na originalnoj verziji Rod Stjuarta, vjerovatno i taj izbor za cover. Medjutim meni je i dalje bolji original 16 hours ago, fancy said: 1974 1982 I original, 1994 Kažu da postoji i neka verzija iz 1970... Ovo je original, David Bowie, Nirvana je takodje uradila samo cover, koji je manje vise samo kopija. Inace svoj prvi Walkmen sam kupio u Grckoj i onda kupim kasetu treceg albuma Dejvida Bovija samo zbog ove pjesme. Edited July 29, 2019 by Amigo Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted July 29, 2019 Share Posted July 29, 2019 Ovo je original, David Bowie, Nirvana je takodje uradila samo cover, ... Ne-za-jebavaj [emoji33][emoji15]Čovek se uči dok je živ. Sent from my SM-N950F using... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted July 29, 2019 Share Posted July 29, 2019 @fancynije ni cudo, taj cijeli album je manje-vise bez veze i ostao je nezapazen. Ja ni sam ne znam ko je u drustvu donio tu stvar i malo smo to sviruckali, jer je rif dobar, a moze i pocetnik to da tambura. U to vreme je tesko bilo doci do muzike, jer se sve svodilo na radio i ko je tu radio. Tako smo se uglavnom informisalo i kada bi ko otisao vani i donio neku plocu, koja nije bila licencirana, mada se dosta i izdavalo licenciranih izdanja, tako kada sam ja vidio tu kasetu u Grckoj odmah sam je kupio i preslusavao u autobusu na putu kuci i shvatio da tu vrijedi samo jedna pjesma, a to je upravo ova The man who sold the world. Da ne zaboravim da je i izvor muzickih zbivanja bio i casopis Dzuboks, koji je izlazio jednom mjesecno, i bio zaista vrhunski u toj oblasti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yoyogi Posted July 29, 2019 Share Posted July 29, 2019 Ja sam u mladosti bio panker. Cak i isao autostopom u Norvesku (4 dana i noci) da vidim Sex Pistols, The University of Trondheim, 1976, maloletan ali imao pasos. Kupio sam u Japanu 5 CD koji imaju punk obrade poznatih pesama. Vecina tih bendova si bili "garage band". Evo koje su pesme obradjene u Punk. Pa i ko ne voli Punk bar bi se nasmejao. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted July 29, 2019 Share Posted July 29, 2019 [mention=230]fancy[/mention]nije ni cudo, taj cijeli album je manje-vise bez veze i ostao je nezapazen... Unplugged?Jes vala, sve krš, samo men hu sold d vrld i ona sa harmonikom vrede nečemu.Al bio je čovek...volio raju [emoji15]Sent from my SM-N950F using... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted July 29, 2019 Share Posted July 29, 2019 Ne mislim na Nirvanu unplugged, to je odlican album, nego na treci album Dejvida Bovija, gdje je valjala samo ta stvar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
herrkato Posted July 29, 2019 Share Posted July 29, 2019 (edited) @Amigo CA nije bio samo bubnjar originalne numere, vec i njen co-writer. Skoro sam siguran da i ovom prilikom cujemo njega. A pitanje, koja je sad verzija bolja (meni) i nije bas toliko bitno. Mogu obe da slusam A mozda je i ovo neka vrsta kasne (ironicne) "rehabilitacije" jer je tada nekim fenovima R. Stjuarta zasmetao taj Disco Sound. Edited July 29, 2019 by herrkato 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted July 29, 2019 Share Posted July 29, 2019 Ne mislim na Nirvanu unplugged, to je odlican album, nego na treci album Dejvida Bovija, gdje je valjala samo ta stvar. Koja, Lec Dens?Sent from my SM-N950F using... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ne sam Safete Posted July 29, 2019 Share Posted July 29, 2019 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
James Delaney Posted July 29, 2019 Share Posted July 29, 2019 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted July 29, 2019 Share Posted July 29, 2019 (edited) Jos jedna obrada (KOBEP) Edited July 29, 2019 by Kronostime Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ne sam Safete Posted July 30, 2019 Share Posted July 30, 2019 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radoye Posted July 30, 2019 Share Posted July 30, 2019 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radoye Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ne sam Safete Posted August 2, 2019 Share Posted August 2, 2019 Dostojno Leonarda 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kinik Posted August 2, 2019 Share Posted August 2, 2019 ... ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bohumilo Posted August 3, 2019 Share Posted August 3, 2019 (edited) Edited August 3, 2019 by bohumilo 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radoye Posted August 3, 2019 Share Posted August 3, 2019 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radoye Posted August 3, 2019 Share Posted August 3, 2019 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted August 4, 2019 Share Posted August 4, 2019 1978, otkrivam ovu pesmu preko njene, fenomenalne obrade (kao i još jednu omiljenu od The Who, ali o tome drugi put) Sent from my SM-N950F using... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jedibojan Posted August 7, 2019 Share Posted August 7, 2019 (edited) Obrada the grateful dead Edited August 7, 2019 by jedibojan Link to comment Share on other sites More sharing options...
... Posted August 8, 2019 Share Posted August 8, 2019 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts