Jump to content

US Open 2022


Elias

Recommended Posts

Pomalo mi je nestvarno kada pomislim da će neko od njih biti uskoro GS šampion.

 

 

Rud vs Hačanov

 

Tijafo vs Alkaras/Siner

 

 

Večeras poslednji četvrtfinalni par, posebno je zanimljiv početak njihovog rivalstva, bez problema je Siner mlatnuo Alkarasa poslednja dva puta. Prvo na WB, 'ajde tu je i očekivano bilo, jer se Siner polako profiliše kao veoma opasan igrač na travi da bi posle tog meča naterao Novaka na pet setova. Drugi put je neočekivano ga dobio u finalu Umaga i to posle preokreta, gde je Čarli uzeo samo po gem u dva seta. To je za mene bilo iznenađenje, jer sam očekivao odbranu titule Alkarasa. Odigrali su još jedan meč pre ova dva, ako ne računamo čelendžer meč, to je bilo u Parizu prošle godine, Alkaras je tu dobio u dva seta, to im je i jedini meč na tvrdoj podlozi.

 

Teško je dati neke predikcije za večerašnji meč, ali ja bih igrao na Sinera. Imam osećaj da je trenutno jači igrač kada je u pitanju meč na dobijena tri seta.

Link to comment
Share on other sites

Dosta smaraju sa ovim terminima, baš kasno. Piše u pola 3, ali kapiram da će krenuti tek u 3h. Prilagođavaju sve noćnom terminu, dok je Novak 2014. protiv Nišikorija morao od podneva po najvećoj vrućinštini da igra zbog čega je i izgubio slem, bio je crven ko paprika, jer tada nije bilo ni krova koji bi oko 14-15h smanjio uticaj sunca na terenu.

Link to comment
Share on other sites

Bolje se prilagodio tim uslovima Nišikori, ništa sporno, ali to nisu bili teniski uslovi, to su bili tako teški uslovi. Federeru je bilo lakše, čini mi se da su on i Čilić igrali odmah za njima, ali mnogo je drugačije igrati u 16-17h, nego u podne.

 

Evo sada pola 10 u Njujorku, muški meč još uvek nije krenuo.

 

Pre dve noći su Alkaras i Čilić krenuli oko pola 11 i završili u 3 ujutru, to je nenormalno.

 

 

Neka je Iga prošla, navijam da osvoji još jedan slem ove sezone.

Link to comment
Share on other sites

Off-kad smo već kod (ne)prilika vremenskih...

Ne znam godinu, proguglaću, kad su igrale Monika i Meri Džo u Australiji, ja mislim da je to bilo finale, s temperatura je bila bukvalno ubitačna a njih sve nešto dugačko, u tri seta valjda.

Mislim (opet) da je na terenu bilo preko 50`C...

 

Ova dvojica prilično mirno, i opet bolji od predhodne dvojice :classic_sleep:

Link to comment
Share on other sites

Dobar meč Alkatraza i Grešnika. Alkaraz propustio 5 set lopti u drugom setu. Doduše, sve na Donetog servis, ali ipak, tri vezane, i izgubio set.

I na početku trećeg seta propušta dve brejk šanse.

Od sredine drugog seta gledam, lep tenis igraju, agresivno, ne greše mnogo, pljušte cimeri, ima brejk šansi da obe strane, ima brejk ova, nije servis Fest.

Link to comment
Share on other sites

Svaka cast klincima :Hail:

Ja sam navijala za Alkaraza, vise mi se svidja njegov stil, ali ono sto me je odusevilo je ponasanje obojice, nema odugovlacenja, nema tikova, nema tapkanja loptice do prekosutra, nema nekih glupih fora, nego deca igraju za sve pare, igraju vrhunske poene, udaraju lopticu iz sve snage a prave minimalne pauze. :thumbsup:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...