Bugl Khan Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago 6 hours ago, Dzo23 said: Imaju pregršt dobrih igrača, baš kao i u košarci, ali nemaju tog dominantnog veznjaka kao što su imali u Zidanu ili skorije u Pogbi. Zato mislim da ne mogu do kraja. Imaju 15-20 vrhunskih krila i napadača. Odbrana im je kritična takođe. Ne vjerujem u njih sve u svemu. Ovo je bio moj stav prije SP 2022, pa je Rabiot odlučio igrati smislen nogomet.
diego Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago (edited) Spanija svakako jebe kevu, na evropskom su igrali najjaci reprezentativni fudbal vidjen mozda jos od Nemacke na 2014., samo sto istorija kaze da je jako zajebano povezati evropsko i svetsko, uspeli samo Spanci jednom u 21. veku, i Francuzi te 2000. (te pre njih samo jos Zapadni Nemci). Francuzi mozda nemaju (ne mozda, nego sigurno) kreativca kao Zidana, ali protiv Brazila se pokazalo da je dovoljno da Dembele odigra Mbapeu jednu tacnu loptu, ili obrnuto, i nema ko da ih stigne. Tu je jednostavno previse oruzja pod pojasom koja ima Desamp. Njih uz Spance samo mogu da pobede Argentinci (naravno, u losem danu moze i neko drugi da ih dobije, ali Argentinci jedino da ih nadigraju), zato sto su nizeg tezista a opet brzi i tehnicki na tom nivou da im pariraju. Zato je i finale i i 3:3 bilo za sva vremena jer su i jedni i drugi koristili najbolje ono sto imaju. Po statistici, Argentina je ipak bila bolja, sa vecim posedom, i sutevima 21:8, iako je Kolo Muani mogao da donese pobedu. Edited 15 hours ago by diego
Molina23 Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago Čestitke Bosni i navijačima, strašan posao Barbareza u baš zajebanoj baraž grupi. Brz oporavak Edinu legendi, bilo bi sranje da propusti final touch vrhunske karijere. Jedan gospodin već uveliko slavi i zatvara kafane negde gore, rokajte bez straha za tu ljudeskaru braćo.
NMX Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Italija jednostavno nije imala šanse https://www.instagram.com/reel/DVayj9EiOBy/ Quote buducnostsrbijeav 4w Posebna čast za mene- dres reprezentacije Italije sa mojim prezimenom! Italijani su majstori fudbala, nacija koja je svetu podarila vrhunske igrače, trofeje i prepoznatljiv stil igre, i zato ovaj gest doživljavam kao znak poštovanja i prijateljstva prema Srbiji. Nisam siguran da ću moći da konkurišem za sastav „azura“, ali obećavam da ću ovaj poklon čuvati kao simbol dobrih odnosa naših zemalja i na terenu i van njega. -Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić dobio je na poklon od ministra odbrane Republike Italije Gvida Krozeta dres fudbalske reprezentacije Italije sa svojim prezimenom.🇷🇸🤝🇮🇹 #srbija #italija #fudbal ⚽ 03.03.2026. 1
Oi! Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 13 hours ago, Bugl Khan said: Iz Atletica, al zamalo. Znam da je prešao u MLS nego sam mislio da je iz tog sistema i dobro poznaje igrače, proveo je tamo 4-5 godina. Je l' si gledao HRV - BRA? Dobra utakmica. 14 hours ago, Bugl Khan said: Ako pogledamo tko je igrao za Italiju od 2016 do 2023: Buffon, Sirigu, Chiellini, Bonucci, Barzagli, Candreva, Veratti, Pirlo, Motta, Emerson, Jorginho, Immobile, Insigne, El Shaarawy, Florenzi, Bernardeschi, Bastoni, Berardi, Locatelli, Chiesa..... Znači već se vidi pad u kvaliteti u odnosu na prethodnu generaciju. Ali to još uvijek nije bilo ni blizu ovoga: Frattesi, Scalvini, Orsolini, Biraghi, Gnonto, Politano, Zaccagni, Zaniolo, Raspadori, Casale, Gatti, Scamacca, Cambiaghi, Coppola, Retegui, Rugani, Bellanova, Rovella , Ranieri, Carnesecchi, Christante i, naravno, uvijek pouzdani i među djevojkama popularni, Bonđorno. Meni ne ide u glavu da je Italija ovako jadna. Nije stvar u tome da su propustili treće SP u nizu, stvar je u tome kako im izgleda roster zadnje 3 godine. Jednostavno se ne mogu sjetit drugog primjera supersile koja ima takvu rupu u kvaliteti i talentu. Francuzi su supersila postali u drugoj polovici 90ih, Španjolci u drugoj polovici nultih. Makar ni ranije nisu imali ovakvu krizu. Nijemci su bili u krizi od 1998. do 2006. U krizi s talentom, ne toliko s rezultatom. Argentina i Brazil se ne sjećam da nisu bili jaki. Čak i reprezentacije koje su nivo ispod kao Engleska, Nizozemska, Belgija, Portugal....nisu pali toliko nisko. Ne znam kako je to moguće. Meni ovaj roster zvuči kao kada sam igrao master ligu u pesu 6 sa Udinezeom, u najmanju ruku bi bili egal sa ovom reprezentacijom. Nemci jesu bili u krizi ali su i dalje gajili svoj stil igre i imali su solidne rezultate. Btw mislim da Nemci nisu propustili nijedno SP, da ne guglam sada.
McLeod Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Nisu skoro, ali nisu bili na dva prvenstva. Samo Brazil je bio na svim. 1
Dzo23 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago BiH ima odličnu i vrlo prolaznu grupu na SP. Moje simpatije standardno idu ka latinosima (Kolumbija, Meksiko, Paragvaj) i kosookim (Koreja i Japan), a vidićemo na samom prvenstvu ko će pridobiti dodatne. Sve u svemu uvijek protiv favorita navijam.
Perkos2 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 22 minutes ago, Dzo23 said: BiH ima odličnu i vrlo prolaznu grupu na SP. Moje simpatije standardno idu ka latinosima (Kolumbija, Meksiko, Paragvaj) i kosookim (Koreja i Japan), a vidićemo na samom prvenstvu ko će pridobiti dodatne. Sve u svemu uvijek protiv favorita navijam. Kanada je domaćin a i podigla je kvalitet, švajcarci su i dalje vasiona za BiH,mogu da se pobiju za treće mesto ako se prehodno ne posvađaju oko podela para koje će stići u savez.
Chaos Is Me Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Francuskih rezervnih 22 bi bili contender ovde, jednostavno neverovatno dubok bazen atletski impresivnih igrača. Zašto oni i dalje na klupi drže Deschampesa je već njihov problem i mislim da taj čovek samostalno limitira domet ekipe kojoj bi mogli da se pitaju samo Španci, Nemci i Portugalci. Argentina meni nije prvi ešalon bila ni na prošlom SP, pa ni sad. Na SP ima nekih baš bednih grupa ali SP je uvek mnogo više od pukog fudbala - to je sudar svetova i biće zabavno pratiti čak i mečeve poput Bosna - Katar, Haiti - Škotska, Kurakao - Ekvador, Uzbekistan - doktor Kongo ili Saudi Arabija - Kabo Verde. Očekujem brutalnu dominaciju Evropljana. 1
Oi! Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Mislim da su latino ekipe daleko ispod svog proseka, sve sem Argentine i Brazila je po meni čist prosek. Vidim da Ekvador ima odlične rezultate u kvalifikacijama, ali i oni i Kolumbija i Paragvaj nemaju neke rostere. Urugvaj ima zanimljive igrače i dobrog trenera, ali ništa specijalno kao ranijih godina.
McLeod Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 1 minute ago, Oi! said: Mislim da su latino ekipe daleko ispod svog proseka, sve sem Argentine i Brazila je po meni čist prosek. Vidim da Ekvador ima odlične rezultate u kvalifikacijama, ali i oni i Kolumbija i Paragvaj nemaju neke rostere. Urugvaj ima zanimljive igrače i dobrog trenera, ali ništa specijalno kao ranijih godina. Ja se ne bih iznenadio da Argentina bude najgora latino reprezentacija ovde. Deluju umorno i staro, usralo ih da Mesi osvoji prosli put i zatvorili su krug, ovo sad me ne bi zacudilo da bude potpuni brodolom. A nije i da bi se desilo prvi put, u 21. veku se to relativno cesto desavalo sampionima, ili jer su ostajali verni trofejnoj generaciji koja je prosla prajm (to je slucaj Argentina sada, ili Francuzi 2002.), ili jednostavno nisu nasli dovoljno dobre zamene, kao Nemci 2018.
Bugl Khan Posted 41 minutes ago Posted 41 minutes ago 4 hours ago, Oi! said: Znam da je prešao u MLS nego sam mislio da je iz tog sistema i dobro poznaje igrače, proveo je tamo 4-5 godina. Je l' si gledao HRV - BRA? Dobra utakmica. Meni ovaj roster zvuči kao kada sam igrao master ligu u pesu 6 sa Udinezeom, u najmanju ruku bi bili egal sa ovom reprezentacijom. Nemci jesu bili u krizi ali su i dalje gajili svoj stil igre i imali su solidne rezultate. Btw mislim da Nemci nisu propustili nijedno SP, da ne guglam sada. Zašto bi guglao? Radi se o Nijemcima. Naravno da nisu propustili SP. Ljudi su igrali kvalifikacije kao domaćini. Što se tiče HRV-BRA, zadovoljan sam. Jbt, koji kuratz. lol. Ja sam mislio da smo 1:1 igrali do prije minutu 🤣 Pa Majer je zabio gol, ja sam pogledao reprizu gola (koji je odličan), uzeo mobitel, i skjdeći put kad sam bacio pogled igrači su se pozdravljali. Sad vidim da smo izgubili 3:1. Ugl, zadovoljan sam igrom. Nismo bili kompletni, ali se vidi da je ova generacija najbrže preuzela mentalitet možemo sa svima. Od Vuškovića očekujem puno, al baš puno. Po meni je možda i iznad Gvardiola u tim godinama. Nemam straha osim napada. Jer i bez Modrića, posjed nam neće uzet puno reprezentacija, i za razliku od perioda 2021-2024, stvaramo prilike. Napad me malo brine jer osim Budimira i Kramarića nemamo špicu u Ligi 5. I misli da bi se možda igra mogla prilagoditi Budimiru. Trebalo bi se gledati kako on igra i koliko golova zabija, a ne kada se probio, kada je počeo igrati za reprezentaciju, koliko je popularan na društvenim mrežama itd. U zadnje 3 sezone nitko osim Mbappea i Lewandowskog nije u La Ligi zabio više golova od Budimira. I ako je Budimir super efikasan na sve vrte ubačaja u 16, onda bi trebali više ubacivati u 16. 1
Bugl Khan Posted 31 minutes ago Posted 31 minutes ago 23 hours ago, Oi! said: Cela odbrana Porta i golman koji su uzeli LŠ. Nije to baš tako loše i naivno, Grčku su morali dobiti. Ricardo Carvalho, Paulo Ferreira, Costinha, Hugo Almeida, Figo, Rui Costa, Deco, Maniche, Nuno Gomes, Helder Postiga, Quaresma, Simao, Petit....bili su jedni od glavnih favorita prije turnira. Možda sad djeluje da to i nije bila jaka reprezentacija, ali to nije istina. 2 hours ago, McLeod said: Ja se ne bih iznenadio da Argentina bude najgora latino reprezentacija ovde. Deluju umorno i staro, usralo ih da Mesi osvoji prosli put i zatvorili su krug, ovo sad me ne bi zacudilo da bude potpuni brodolom. A nije i da bi se desilo prvi put, u 21. veku se to relativno cesto desavalo sampionima, ili jer su ostajali verni trofejnoj generaciji koja je prosla prajm (to je slucaj Argentina sada, ili Francuzi 2002.), ili jednostavno nisu nasli dovoljno dobre zamene, kao Nemci 2018. Argentina 2002 je bio težak fail. Napucana momčad, na klupi idejni vođa, i doma nakon grupne faze. 1
Oi! Posted 22 minutes ago Posted 22 minutes ago (edited) Pa da gledam sada i to što su propustili nisu hteli da igraju ili su bili suspendovani zbog rata. Imao je Brazil dosta šansi, ali sviđa mi se igra Hrvatske, to je zaista nešto to impresionira na svetskom nivou. Sada se već Hrvatska može i mora svrstati u sam vrh, ali treba biti realan, dosta ste mala zemlja i pitanje dokle će to trajati, što se mene tiče samo napred, ovo je i dalje impresivno. To si dobro rekao, igra se mora prilagoditi Budimiru, svaka mu čast kako igra u Osasuni. Nema puno opcija na CF poziciji, ali dobro. I sa Petkovićem ste stigli do onakvog uspeha. Odbrana vam je dosta dobra. Vidim i naslednike u Sučiću i Baturini, odlično podmlađen sastav. Penal je baš lagano dosuđen za Brazil, kontakt je minimalan, to je promenilo tok utakmice na kraju. Ali Brazil deluje poletno, brzo, Brazil stvara šanse, brza tranzicija (moćna krila). Kunja i Žoao Pedro su imali dva zicera, Livaković je nestvarno branio. I onaj skraćeni korner, puno sreće za Hrvatsku u tom momentu, povratna lopta na 16m, šut koji se odbija od odbrambenog igrača... Golman se u tim situacijama ne pita ništa, lopta odlazi tik uz stativu. Edited 13 minutes ago by Oi!
McLeod Posted just now Posted just now 5 minutes ago, Oi! said: Pa da gledam sada i to što su propustili nisu hteli da igraju ili su bili suspendovani zbog rata. Imao je Brazil dosta šansi, ali sviđa mi se igra Hrvatske, to je zaista nešto to impresionira na svetskom nivou. Sada se već Hrvatska može i mora svrstati u sam vrh, ali treba biti realan, dosta ste mala zemlja i pitanje dokle će to trajati, što se mene tiče samo napred, ovo je i dalje impresivno. To si dobro rekao, igra se mora prilagoditi Budimiru, svaka mu čast kako igra u Osasuni. Nema puno opcija na CF poziciji, ali dobro. I sa Petkovićem ste stigli do onakvog uspeha. Odbrana vam je dosta dobra. Vidim i naslednike u Sučiću i Baturini, odlično podmlađen sastav. Ja godinama pricam da je za reprezentativni fudbal bitan mentalitet i sistem, a suvi kvalitet nije toliko bitan, pa se onda ljudi smeju kad kazem da je Spanija krs (u kontekstu toga da je evropski sampion) i da je Argentina krs (u kontektstu toga da je svetski sampion). Pa tako i ova Hrvatska ne imponuje imenima uopste, doduse, delovalo je da ce pasti u mediokritetstvo potpuno, ali su se pojavili i neki klinci, a i objektivno, ako imas jaku i sigurnu odbranu sto bi oni trebalo da imaju sa ovim imenima, ti si uvek u konkurenciji da igras bar SF/QF u zavisnosti od toga kako te zreb pogodi, tako da i ja mislim da ce oni ponovo daleko. Kada bismo pricali o prvom krugu favorita za osvajanje prvenstva, imajuci u vidu suvi kvalitet igraca, imamo tri reprezentacije na vrhu - Francusku, Englesku i Portugal. I mislim da apsolutno ne bi trebalo biti ikakve rasprave oko ovoga, sve ostale reprezentacije su bar za klasu slabije, jer ove tri bukvalno nemaju slabu tacku, nigde. Imaju bar 22 igraca koji mogu igrati sistem koji god hoces. E sad, sto se tice ostalih stvari - sve ove tri reprezentacije imaju jasan znak pitanja iznad sebe. Francuska je najjaca, pa je taj znak pitanja i najmanji, ali je opet ocigledno da ih Desam vuce na dno. I pored toga sto ce zavrsiti karijeru kao jedan od najboljih selektora u istoriji fudbala gledano po mestima koje je zauzimao na prvenstvima, Francuska je u prethodnih desetak godina bila toliko jaka da je trebalo da osvoji bar 5 od 6 velikih takmicenja na kojima su ucestvovali. A oni imaju na EP: SF, R16, F i na SP: QF, F, W, znaci jedna titula i jos dva finala, na papiru reklo bi se istorijski izuzetno jer retko koja ekipa moze da se pohvali spajanjem te dve titule, ali objektivno za ovu snagu i koncentraciju kvaliteta, jako tanko. Engleska ima problem sa luzerskim mentalitetom, oni su u poslednjim takmicenjima uvek tu negde, ali na kraju niko ne veruje da ce doci do titule. Dva poraza u finalima EP od Spanije 2-1 gde su bili egal i na penale od Italije gde su bili bolji je pogotovo iz vizure propasti Italije tezak fejl. Mozda ce bas sad "progunuti". Portugal ima najjaci vezni red trenutno i mnogo igraca koji mogu da igraju, njima je znak pitanja Ronaldo i da li ce mu biti robovi. Sto se tice sledecih, igracki, stavio bih u drugi red favorita Spaniju, Brazil, Argentinu. Mislim da u ovih 6 trazimo sledeceg sampiona, ali Spanija je ispred zbog sistema i zbog toga sto je evropski sampion. Argentina je ovde samo jer je svetski sampion, igracki nemaju taj kvalitet. Brazil je ovde jer ih vodi jedan od najvecih trenera svih vremena, koji je dodatno izvlacio najbolje iz njihovog najboljeg igraca u odredjenim periodima. Ako bih se kladio na nekog da osvaja, to bi verovatno bio Portugal.
Recommended Posts