Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Igor Tijago je odlican za ovaj stil igre. U obe utakmice u ovom prozoru je bio jedan od najboljih i dao je gol odmah.

Zoao Pedro je nepotreban, mislim da se nece naigrati preterano.

Plus, iako izgleda kao da ima 30, ima samo 24, uklapa se u trajektoriju solidno.

Edited by McLeod
Posted

Brazil mi je "druga liga" sto se sansi na SP tice, Francuska ce u "drugoj brzini" da ih pregazi kao i sad u prijateljskoj ako do toga dodje, kao i Spanija, a verovatno i Argentina. Jedino ce im podneblje i istorija odgovarati, jer su osvojili vec jedno zlato u Americi 1994., ali kvalitetom ima jedno 6-7 ispred njih.

Posted
12 hours ago, Stiletto said:

Šveđani ladili jaja cele kvlifikacije a sad odoše na Svetsko.

Česi - Danci penali, @Nicklord jesi živ? :classic_smile:

Gori su bili penali u polufinalu. Kad sam video prvi penal Danske znao sam da nema ništa od njih 😄 

Posted

Argentini je poslednja ozbiljna utakmica koju su odigrali ta protiv Brazila 4-1, ali se od tog trenutka mnogo promenilo.

Njima i dalje igraju penzioneri Mesi i Otamendi, Fernandez i Mekalister koji se raspadaju, Taljafiko i slicni polovnjaci.

Alvarez i Niko Paz su jedini igraci koji su trenutno svetska klasa kod njih.

Da nemaju grupu Austrija, Jordan, Alzir ispali bi u grupi.

Sto se tice Francuza, oni sve treba da gaze u drugoj brzini, sreca je sto ih Zidan preuzima tek posle Svetskog prvenstva.

Da je on vodio ovu generaciju, gledali bismo pet ili sest uzastopnih pobeda na SP i EP.

Posted
1 hour ago, McLeod said:

Problem je sto postoji dosta igraca koji igraju na slicnim pozicijama. Ako ih ubacujes skoro sve, onda ce ti vezni red trpeti.

Slažem se, ali možda neko krilo može da rotira, sumnjam da se igrači poput Rafinje ili Martinelija neće snaći na drugoj strani. 

Baš gledam sastav protiv Argentine kada su izgubili 4-1 pod palicom prethodnog selektora, DMF i CMF su im igrali Andre i Joelinton. Ako Bruno bude spreman, Casemiro i on su mnogo bolja opcija i Anćeloti će to mnogo bolje složiti. 

Videlo se već protiv Hrvatske i to sa dosta prošaranim sastavom da mogu da odigraju odlično. 

• Like 1
Posted

Messi za kog 10 igraca gine i lomi noge na terenu je i sa 50 Bog fudbala koji otvara odbrane i izmislja sanse ko nijedan drugi igrac na kugli zemaljskoj u turnirskim takmicenjima. Nije to sezona od 50-60 meceva za sta on nema snage vec 4-5 godina nego mjesec dana fudbala gdje genij dolazi do izrazaja. Argentini ce najveci nedostatak biti sto nemaju vise profil Di Marije da pravi razliku na strani. Nico je vise desetka/poluspic nego krilo ko Perhan. Enzo, Julian i Cuti su bolji nego 2022, bekovi ni tad nisu bili nesto ko ni danas iako im zapravo dva najbolja beka i ne igraju u Europi. Mogu do kraja ali svakako da su Francuzi, Spanci, Portugal pa vjerovatno i Englezi ako Tuchel ne pocne jest govna sa Judeom ko sto jede govna sa Trentom individualno jaci od njih. 

• Like 1
Posted

Upravo to da 10 igraca gine za Mesija ako je plan nece ici, jer ovaj tim koji trenutno igra nije spreman za to, cak i u svetlu SP gde se ne trci kako se trci u klupskom fudbalu.

Kljucni igraci su tu Mekalister, De Paul i Fernandez, a oni nisu ni blizu onog nivoa sa proslog prvenstva.

Zivi bili pa videli.

Posted

Imaju 5 igrača iz Aletiko Madrida, velika prednost, možda mogu da igraju svi u prvih 11, vidim da često Simeone izvisi, a po meni je on odlična opcija na desnom boku. 

Više bih voleo da vidim Alvareza i Martineza gore a Mesija možda kao opciju za razigravanje istih. Po meni je ova Argentina zrelija za 4-4-2 nego za 4-3-3.

Posted

Holandija mi je ponovo zanimljiva reprezentacija, imaju dosta igrača sličnih kvaliteta.

Imaju vrhunsku odbranu, možda i najbolju.

Posted

Ne vidim po cemu Enzo od 25 godina nije bolji od Enza od 21 godine. To je jedan fantastican veznjak koji u ovom Chelseau ne igra ni blizu onoga za sta je sposoban ustvari i sto ce pokazati onog trenutka kad napusti taj toksicni klub. Nisu slucajno PSG i Real zainteresovani za njega. De Paul je prosle sezone u Atletiku bio odlican, nije mi najjasnije i dalje zasto je ovako rano otisao u USA. Vjerovatno je tu Messi faktor odlucio. Svakao igrac koji je imao jos itekako fudbala na top nivou. Mac Allister jeste los ove sezone no to ne mora nista znaciti kad je turnirski fudbal u pitanju. Imaju tu jos Palaciosa, Barca, Almadu koji mogu pokriti tog drugog centralnog veznjaka i lijevog veznog. Guiliano je kao desni vezni takodjer odlican, bukvalno ista rola koju igra u Atletiku i isti sistem i formacija koju Scaloni koristi. Argentncima sigurno nece nedostajati intenziteta i agresivnosti, toga im bukvalno nikad ne fali. 

Posted (edited)

Fali im dobra devetka, a to su uvek imali (ovo se odnosi na Holandiju).

Zaboravih De Pola iz Atletika, skroz uigran sistem što u klubu što u reprezentaciji. 

Edited by Oi!
Posted (edited)

Onaj komentator mučenik sa ćaci arene samo što se nije rasplakao sinoć kad je Bosna prošla impotentne Italijane.

Veliki fejl Danske koja mi deluje za klasu bolje od Češke, al jbga ovi se kao puvanjci provukli oba puta na penale. Danci baš očajno šutirali. 

Edited by Chaos Is Me
  • Like 2
Posted (edited)
7 minutes ago, Chaos Is Me said:

Onaj komentator mučenik sa ćaci arene samo što se nije rasplakao sinoć kad je Bosna prošla impotentne Italijane.

Veliki fejl Danske koja mi deluje za klasu bolje od Češke, al jbga ovi se kao puvanjci provukli oba puta na penale. Danci baš očajno šutirali. 

Ne bih se složio sa tobom, baš su dobro odigrali obe utakmice. Nemaju oni kvalitet da nadigraju Irsku i Dansku ali su u obe utakmice igrali otvoreno i na gol više, teško je reći da nisu zaslužili. I sreća je veliki faktor, proći dva puta tako, ali igrali su baš korektno. Da su se Italijani provukli tako bez ikakve igre, slično bih konstatovao, ali Česima kapa dole.

Ali kakvu ekipu imaju Francuzi.

Njima na klupi sede Due, Šerki, Tiram, Kamavinga, Zaire-Emeri... 

Edited by Oi!
Posted
12 minutes ago, Oi! said:

Ne bih se složio sa tobom, baš su dobro odigrali obe utakmice. Nemaju oni kvalitet da nadigraju Irsku i Dansku ali su u obe utakmice igrali otvoreno i na gol više, teško je reći da nisu zaslužili. I sreća je veliki faktor, proći dva puta tako, ali igrali su baš korektno. Da su se Italijani provukli tako bez ikakve igre, slično bih konstatovao, ali Česima kapa dole.

Imaju pregršt dobrih igrača, baš kao i u košarci, ali nemaju tog dominantnog veznjaka kao što su imali u Zidanu ili skorije u Pogbi. Zato mislim da ne mogu do kraja. 

Imaju 15-20 vrhunskih krila i napadača. Odbrana im je kritična takođe. Ne vjerujem u njih sve u svemu.

Posted
7 minutes ago, Dzo23 said:

Imaju pregršt dobrih igrača, baš kao i u košarci, ali nemaju tog dominantnog veznjaka kao što su imali u Zidanu ili skorije u Pogbi. Zato mislim da ne mogu do kraja. 

Imaju 15-20 vrhunskih krila i napadača. Odbrana im je kritična takođe. Ne vjerujem u njih sve u svemu.

Francuska ima najboljeg stopera na svetu i jos 10+ igraca na svim odbrambenim pozicijama.

Problem je sto ne zna ovaj slepac da napravi dobitnu kombinaciju nego mu igraci igraju na osnovu horoskopa i mesecevih mena.

Drugo, ako cemo o papiru, portugalski papir je barabar sa njima, a argentinski ne moze da se poredi.

Posted
25 minutes ago, Oi! said:

I neznalicu na klupi. Zalosno je da oni imaju samo 1 SP za ovih 10 godina kada su na svakom od tih takmjcenja bili top 3 pa i najveci favorit za osvajanje.

• Like 1
Posted

Zaire-Emeri može da igra desnog beka (Kunde, Gusto), T. Hernandez, Dinje, L. Hernandez levog i imaju Salibu, Upamekana i Konatea. 

Posted
Just now, Oi! said:

Zaire-Emeri može da igra desnog beka (Kunde, Gusto), T. Hernandez, Dinje, L. Hernandez levog i imaju Salibu, Upamekana i Konatea. 

Tanko je to.

Ima mozda 4-5 reprezentacija koje su bolje.

U istoriji fudbala.

Mozda.

• Ha-ha 1
Posted

Pa nije im ni potreban neki Pedri-Rodri-Vitinha vezni red za stil fudbala koji igraju. Imaju svakako dvije vrhunske kreativne desetke u Cherkiju i Oliseu. Dupli pivot Tchouameni-Kone/Cama je dovoljno dobar da se izbalansira. Svakako ce igrati tranzicioni fudbal u najjacim mecevima, a za to imaju bolji personal nego bilo koja reprezentacija na svijetu. Sto je najludje, bit ce svake godine sve bolji i bolji jer je kolicina talenta koja ce im tek doci abnormalna. 

• Like 2
Posted
3 minutes ago, Ludi za Poli said:

Pa nije im ni potreban neki Pedri-Rodri-Vitinha vezni red za stil fudbala koji igraju. Imaju svakako dvije vrhunske kreativne desetke u Cherkiju i Oliseu. Dupli pivot Tchouameni-Kone/Cama je dovoljno dobar da se izbalansira. Svakako ce igrati tranzicioni fudbal u najjacim mecevima, a za to imaju bolji personal nego bilo koja reprezentacija na svijetu. Sto je najludje, bit ce svake godine sve bolji i bolji jer je kolicina talenta koja ce im tek doci abnormalna. 

Sada će MC napisati gde nađe pomenutog 😀

Posted

Francuska bi mogla da gazi na atletiku, ali to sa Desamom ne dolazi do izrazaja do kog bi trebalo. Oni su toliko iznad svih u tom pogledu da mislim da nikada nije postojao takav gap u istoriji fudbala. A oni to ne koriste.

Mislim samo kad vidis retke obrise toga u tranziciji kako moze da izgleda, dugonogi, brzi i generalno solidni tehnicki, jezivo.

Posted

Portugal ima Vitinju (legitimni naslednik Luke Modrića) i Žoao Neveša koji su velemajstori i igraju zajedno u klubu i tako čine najbolji tandem veznjaka u Evropi. Francuzi imaju fizikalce u vidu Kamavinge, Rabioa, Čaumenia...

Portugal i pogotovo Španija su znatno ispred njih jer imaju virtouze i igrače koji su tehnički na mnogo višem nivou. 

• Like 1