Jump to content

Recommended Posts

Posted
9 hours ago, Barkley#34 said:

Na mocartu kažu da Uefa razmatra da za EP 2032. promeni sistem kvalifikacija, koji bi postao sličan ligaškoj fazi klupskih evrotakmičenja, uz podelu svih reprezentacija u dve lige. 

To bi morao biti isti sistem kao klupska natjecanja. Svi u istu grupu, 6 ili 8 utakmica, sve utakmice različiti protivnici, 4 doma, 4 vani.

Razmišljao sam kako bi ja to napravio, i ovog sam se sjetio:

UEFA ima 55 članica, bez Rusije 54. Prva runda kvalifikacija za SP je da osam najslabije rangiranih europskih reprezentacija igra 2 kola KO faze. Nositelji i nenositelji.  2 polufinala i 2 finala. I pobjednici su 2 reprezentacije koje će ići u kvalifikacije s ostalih 46.
Znači 2 skupine po 24 reprezentacije. 4 jakosne skupine. Iz svake jakosne skupine igraš s 2 protivnika. S jednima doma, s drugima vani. To je 8 utakmica. Prvih 7 reprezentacija iz svake skupine ide izravno. Momčadi plasirane na 8. i 9. mjestu igraju playoff. Ali 8. iz jedne skupine igraju sa 9. iz druge skupine. Pobjednici idu na SP.

Pa bi npr. Nizozemska mogla izvući ovo:

Doma: Francuska, Ukrajina, BiH, Kosovo
Vani: Engleska, Turska, Slovenija, Azerbajdžan

a, Danska u istoj skupini npr. ovo:

Doma: Italija, Grčka, Finska, Litva
Vani: Austrija, Poljska, Crna Gora, Luksemburg

Posted
1 hour ago, Barkley#34 said:

Sigurno neće biti pretkvalifikacija, svi će igrati do kraja.

Ma to sam ja razmišljao kako bi ja to izveo. I ne vidim zašto bi to napravili.

A ako će svi igrati sve do kraja, napravit će 6 jakosnih skupina po 9 reprezentacija. I svatko će igrati 10 uatkmica. Vjerojatno nećeš igrati sa reprezentacijama iz svog pota. Što je još gore.

Posted
On 10/16/2025 at 11:45 AM, Barkley#34 said:

Ne moraju sve grupe na žrebanju da budu iste veličine, može da ih bude deset sa po pet i šest ekipa u svakoj ili pet grupa sa po 10 ili 11 timova.

Ali onda netko igra vise utakmica protiv momčadi iz određenog pota.

• Like 1
  • 5 weeks later...
Posted (edited)

BiH obezbedila baraž za SP nakon pobjede nad Rumunima od 3-1. Za par dan dana u Beču (gdje ce imati skoro pa domaci teren) meč s Austrijom za direktan prolaz na SP. 

Kosovo u baražu. 

Albanija u baražu. 

Hrvati vec prosli. 

Makedonci baraž.

Pozdrav za dzajica, radujka, i generalno sva govna naprednjačka koja su uništila sve reprezentativne selekcije. 

Edited by Dzo23
  • Like 2
Posted

Igrao bi nama i x u Becu za direktan prolaz da je ova celava neznalica imala muda pocet sa Kerimom i Esmirom od prve minute u Zenici protiv Austrije i na Kipru. Dva bisera. 

Posted

Makedonci još nisu sigurni za baraž.  Dolazak Fode za selektora Kosova promenio je mnogo toga i oni postaju nezgodan protivnik, a glavne zvezde drži na klupi.

Posted (edited)

Kako se određuju parovi za baraž? Jel se možda već znaju neki nositelji ili nešto. 

Uglavnom, Rumunji su me razočarali, nadam se da će ih Austrijanci rutinirat. Makedoncima i Kosovu želim svu sreću, BiH želim petardu u Beču. Baš bi bilo poetski.

Edited by Bugl Khan