Bugl Khan Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 9 hours ago, Barkley#34 said: Na mocartu kažu da Uefa razmatra da za EP 2032. promeni sistem kvalifikacija, koji bi postao sličan ligaškoj fazi klupskih evrotakmičenja, uz podelu svih reprezentacija u dve lige. To bi morao biti isti sistem kao klupska natjecanja. Svi u istu grupu, 6 ili 8 utakmica, sve utakmice različiti protivnici, 4 doma, 4 vani. Razmišljao sam kako bi ja to napravio, i ovog sam se sjetio: UEFA ima 55 članica, bez Rusije 54. Prva runda kvalifikacija za SP je da osam najslabije rangiranih europskih reprezentacija igra 2 kola KO faze. Nositelji i nenositelji. 2 polufinala i 2 finala. I pobjednici su 2 reprezentacije koje će ići u kvalifikacije s ostalih 46. Znači 2 skupine po 24 reprezentacije. 4 jakosne skupine. Iz svake jakosne skupine igraš s 2 protivnika. S jednima doma, s drugima vani. To je 8 utakmica. Prvih 7 reprezentacija iz svake skupine ide izravno. Momčadi plasirane na 8. i 9. mjestu igraju playoff. Ali 8. iz jedne skupine igraju sa 9. iz druge skupine. Pobjednici idu na SP. Pa bi npr. Nizozemska mogla izvući ovo: Doma: Francuska, Ukrajina, BiH, Kosovo Vani: Engleska, Turska, Slovenija, Azerbajdžan a, Danska u istoj skupini npr. ovo: Doma: Italija, Grčka, Finska, Litva Vani: Austrija, Poljska, Crna Gora, Luksemburg
Barkley#34 Posted 50 minutes ago Posted 50 minutes ago Sigurno neće biti pretkvalifikacija, svi će igrati do kraja.
Recommended Posts