Jump to content

All over the world

A sad

Recommended Posts

8 hours ago, RatzenStadt said:

@A sad

daj baci neku analizu, i prognozu drugog kruga za predsednicke u Rumuniji.

pomocu kojih magija je totalni anonimus osvojio najvise glasova u prvom krugu?

deluje da ce Rusima opet za malo izmaci pobeda u drugom krugu, kao u Moldaviji nedavno.

Na zalost nisam uopste pratio, a i dosta lose stojim sa politickom situacijom u Rumuniji. 

Bas veliko iznenadjenje, iskreno ja za tog lika nikad nisam ni cuo. Mada ipak nije anonimus na njihovoj politickoj sceni. 

Vladajuci socijalisti su povezani sa korupcijum. Narod na predsednickim izborima redovno glasa protiv njihovih kandidata, dok im ukazuje poverenje na parlamentarnim izborima. Umerena desnica je razocarala takodje i okrenuli su se krajnjoj desnici, mada je drugi lik bio favorit, Simion. Ovaj se pojavio niotkuda. 

Kljucno je koga ce u drugom krugu podrzati socijalisti. Simion je vec podrzao bivseg stranackog kolegu, tog Georgeskua. Ostali koji su dobili dosta glasova podrzace Lasconi. Ostaje da se vidi sta ce socijalisti iskalkulisati. Nisam ispratio kakva je izlaznost bila, i to ima uticaja. 

8 hours ago, RatzenStadt said:

@A sad

daj baci neku analizu, i prognozu drugog kruga za predsednicke u Rumuniji.

pomocu kojih magija je totalni anonimus osvojio najvise glasova u prvom krugu?

deluje da ce Rusima opet za malo izmaci pobeda u drugom krugu, kao u Moldaviji nedavno.

On je neki heroj sa TIkToka , tamo je napravio karijeru, nisu ga zvali na neke javne debate,

za mnoge ljude nije ni postojao. Ne pripada nijednoj partiji. Izlaznost je 52%.
Pobedice ova zena (Lasconi). Sada ce Brisel da organizuje glasanje po Evropi, kao

za Moldaviju.

14 minutes ago, A sad said:

Na zalost nisam uopste pratio, a i dosta lose stojim sa politickom situacijom u Rumuniji. 

Bas veliko iznenadjenje, iskreno ja za tog lika nikad nisam ni cuo. Mada ipak nije anonimus na njihovoj politickoj sceni. 

Vladajuci socijalisti su povezani sa korupcijum. Narod na predsednickim izborima redovno glasa protiv njihovih kandidata, dok im ukazuje poverenje na parlamentarnim izborima. Umerena desnica je razocarala takodje i okrenuli su se krajnjoj desnici, mada je drugi lik bio favorit, Simion. Ovaj se pojavio niotkuda. 

Kljucno je koga ce u drugom krugu podrzati socijalisti. Simion je vec podrzao bivseg stranackog kolegu, tog Georgeskua. Ostali koji su dobili dosta glasova podrzace Lasconi. Ostaje da se vidi sta ce socijalisti iskalkulisati. Nisam ispratio kakva je izlaznost bila, i to ima uticaja. 

Pitao sam sefa (Rumun, zivi u Jasiu). Kaze da gotovo nista ne zna o Georgeskuu, a on nije politicki analfabet nikako.
Citiracu ti ga: "verovatno je ruski covek, jer moldavski Sputnjik ga je maksimalno ispromovisao".
Nije on (moj sef) neki paranoirusican lik, da svakog desnicara u EU odma' svrstava u ruski taborali ovaj info dosta govori.

Jos pre nedelju dana mi je rekao da mu ne pada na pamet da glasa za lopove i kriminalce iz vladajucih socijalista, ali i da su ostali kandidati bzze.

Simion je bio bajraktar desnice na ovim izborima, ali je slavu odneo Georgesku.
Cudi me da je Simion tako brzo dao podrsku Georgeskuu. Nisu se rastali u najboljem raspolozenju, jer ga je ovaj drugopomenuti bukv isutirao iz stranke.

^^da Selina, deluje da ce njih dvoje biti usamljeni u opozicionom bloku u drugom krugu. Mada, Elena Laskoni nije bas omiljena medju rumunskom dijasporom. Ne tako davno je imala zapaljive izjave kada je vrlo kriticno pricala o onima koji su napustili zemlju, rekavsi da je "najlakse otici na bogati zapad", kao da su ih docekivali sa pesmom i crvenim tepihom. Danas nije bilo vremena za vise informacija iz RO xD

Inace, i Dijana Sosoaka, clanica EP, i predsednica stranke koja je ove godine osvojila nesto preko 5% na glasanju za EP, je danas vec dala glasnu podrsku Georgeskuu u drugom krugu. Zanimljivost, njeno devojacko prezime je Jovanovic. Dakle, rodjena kao Dijana Jovanovic xD
5% Uopste nije zanemariv procenat. Opet se vracam na sefa, jednom rece, zena je luda, ali joj ljudi iz nekog razloga veruju.

Ako neko zeli da zna vise...

https://en.wikipedia.org/wiki/Diana_Șoșoacă

Rumuni nama Mariniku, mi njima Dijanu 😄 

1*MzqQm_K3sdO8RFibufJJBA.jpeg

• Like 1
  • Thanks 1

11 hours ago, Klotzen said:

Navodno je Kipar u završnim pregovorima o ulasku u NATO. Još jedan "uspeh" putinove spoljne politike.

Odluka Kipra da aplicira za clanstvo u NATO-u je prvenstveno zbog turske jedinstvene interpretacije vodenog saobracaja, po kojoj bi bas Turskoj pripalo stotine hiljada kvadratnih kilometara mediteranskog mora, koje trenutno, po UN konvenciji od pre 50ak godina pripadaju Grckoj i Kipru. Zapravo, sve zemlje sveta, ukljucujuci i Tursku, su bile potpisnice te konvencije, a Turska je promenila svoju poziciju i svojom novom interpretacijom pocela da svojata tudje vodene povrsine bas kad su pocela otkrivanja ogromnih gasnih nalazista juzno od Kipra (2010-ih). Cak su i zveckali oruzjem u to doba i kruzili svojim brodovima u kiparskim i grckim vodama, bio je i neki okrsaj sa francuskim ratnim brodom.

Rusi su vrv podrzali Tursku u njenom protivljenju za izgradnju gasovoda kojim ce Kipar snabdevati EU (sa gasnog nalazista koje Turci smatraju svojim), sto bi naravno uticalo na njihovo poslovanje na trzistu njihovog primarnog konzumenta (EU), ali realno, Putin (RU) je imao malo do ni malo uticaja na ovu odluku Kipra, jer zaslugu treba da dobije Erdogan.

Edited by RatzenStadt

1 hour ago, RatzenStadt said:

Odluka Kipra da aplicira za clanstvo u NATO-u je prvenstveno zbog turske jedinstvene interpretacije vodenog saobracaja, po kojoj bi bas Turskoj pripalo stotine hiljada kvadratnih kilometara mediteranskog mora, koje trenutno, po UN konvenciji od pre 50ak godina pripadaju Grckoj i Kipru. Zapravo, sve zemlje sveta, ukljucujuci i Tursku, su bile potpisnice te konvencije, a Turska je promenila svoju poziciju i svojom novom interpretacijom pocela da svojata tudje vodene povrsine bas kad su pocela otkrivanja ogromnih gasnih nalazista juzno od Kipra (2010-ih). Cak su i zveckali oruzjem u to doba i kruzili svojim brodovima u kiparskim i grckim vodama, bio je i neki okrsaj sa francuskim ratnim brodom.

Rusi su vrv podrzali Tursku u njenom protivljenju za izgradnju gasovoda kojim ce Kipar snabdevati EU (sa gasnog nalazista koje Turci smatraju svojim), sto bi naravno uticalo na njihovo poslovanje na trzistu njihovog primarnog konzumenta (EU), ali realno, Putin (RU) je imao malo do ni malo uticaja na ovu odluku Kipra, jer zaslugu treba da dobije Erdogan.

Erdogan je bez Putina niko. I nista. Tako da je ipak Putin presudan za ovu odluku...

41 minutes ago, ters said:

Erdogan je bez Putina niko. I nista. Tako da je ipak Putin presudan za ovu odluku...

Dobro, malo si preuvelicao,

ali da, kad se njihovo dugogodisnje drugovanje nije zavrsilo ni posle pocetka invazije iz 2022,

mozda je Putin stv imao vise uticaja nego sto sam isprva pomislio na odluku Kipra da najednom zatrazi clanstvo u NATO

18 hours ago, Selina said:

Sada ce Brisel da organizuje glasanje po Evropi, kao

za Moldaviju.

Sta ovo znaci ova tvoja recenica, da ce Brisel da krade izbore u Rumuniji? Da je ukrao u Moldaviji?

17 hours ago, RatzenStadt said:

Elena Laskoni nije bas omiljena medju rumunskom dijasporom. 

A zasto je onda ubedljivo najvise glasova dobila u dijaspori? Da nije toliko glasova dobila od dijaspore, rumunski premijer bi usao u drugi krug.

1 hour ago, djura.net said:

A zasto je onda ubedljivo najvise glasova dobila u dijaspori? Da nije toliko glasova dobila od dijaspore, rumunski premijer bi usao u drugi krug.

Ne znam. Ne zivim u njihovim glavama. 
Iznenadjuje me ako je tako s obzirom da izjave koje sam ranije naveo nisu prosle ispod radara.