Jump to content

Strane košarkaške lige

Del Piero

Recommended Posts

14 hours ago, Del Piero said:

Valensija i sinoc ubacila preko 110 poena. Ovakvu efikasnost ne pamtim u evropskoj kosarci. Ne da mi se da brojim, ali jedno 15ak puta ove sezone su ubacili 100+ poena.

Gotivni su. Imaju sjajan, čak evroligaški sastav. Zadržali su većinu koja im je igrala EL prošle sezone, čak i one za koje smo očekivali da potpišu za top EL klubove, a nešto dovukli i iz drugih EL timova. Pedro Martinez se vratio na mesto uspeha, gde je uzeo špansku ligu pre 7, 8 godina.

I nešto mi ne deluje da plaču za Evroligom. Manje utakmica imaju, manja potrošnja, sasvim dovoljno vremena da se baca fokus i na ACB (dele prvo mesto) i EK (ubeeedljivo prvi u grupi), a poseta Špancima se manje više ne razlikuje da li je EL ili domaća liga. Lepe uloge imaju neki mlađi igrači, a novo otkrovenje im je plej De Larea, 19godišnjak iz njihove škole koji dobija sve veću minutažu i bogami lepo i zrelo igra.

Banja u Valensiji. Nije ni taj Dubljević bio lud...

55 minutes ago, Chaos Is Me said:

Imala je Valensija svojevremeno i dosta skupe timove i neke top EL igrače pa nisu nikad uspeli da dođu ni do playoffa.

Igrali su plejof onda kada ih je Pešić preuzeo tokom sezone i nažalost izgubili od Reala 3-2... Meni baš gotivna ekipa: Omar Kuk, mladi De Kolo, Klaver, Savanović, Javtokas i naravno Rafa Martinez.

Edited by Guru