Jump to content

Strane košarkaške lige

Del Piero

Recommended Posts

Zalgiris za dlaku izbegao poraz u finalu. Neptunas imao otvoren sut za pobedu u poslednjoj sekundi, i to isti igrac sa iste pozicije iz koje je prethodni napad pogodio trojku. 

Sto se tice Kupa Kralja, Unikaha je trenutno najbolja ekipa u Spaniji. To dokazuju iz nedelje u nedelju, a ovo je bio bas ozbiljan statement. Bas simpaticna ekipa, a i klub. Za Ibona Navarra se videlo jos u Andori da je sjajan trener.

Edited by Del Piero
  • Like 4

17 minutes ago, realno *w said:

Šta misliš, da ode na f4 i tipa bude treći i uzme ACB, da li bi ga ostavili?

Tesko da ce to biti realno. Ako se to desi mozda ga i ostave al verujem da ce gledati da nadju bolje resenje.

Šta znam, meni Real ne deluje kao klub koji će tako lako promeniti trenera. I Pablo Laso je bio tamo preko 10 godina a za to vreme su osvojili (samo) 2 EL a Mateo već ima jednu titulu na svom kontu do sad. I da sa Lasom su se rastali zbog zdravstvenih razloga a ne zbog loših rezultata. Mislim da Real pre svega gleda trenera koji će moći da hendluje sve te igrače i njihov ego a nekog velikog košarkaškog znanca. 

Kad već spomenuh igrače mislim da je to glavni problem Reala ove sezone: ostali su bez skoro kompletne španske osnove + Kozer i Jabusele a igrači koji su ih zamenili mi ne deluju kao dostojne zamene. Kampacova zamena je Feliz, ne verujem da će se mnogo usrećiti sa njim. I naravno Tavares koji polako gubi atleticizam a više nemaju Poarijea kao zemenu.

Što se tiče Barselone oni mi i deluju kao tim koji bi mogao da menja Penjaroju. Samo koliko sam razumeo oni u poslednje vreme gledaju da ako je trener Španac on mora da bude Katalonac. Ne znam koliko se Ibon Navaro kao rođeni Baskijac uklapa u tu priču.

I za kraj da još jednom pohvalim tim Unikahe. Baš su prava turnirska ekipa i ovo im je već treći trofej ove sezone. Naravno osvojili su i ligu šampiona prošle sezone tako da Navaro izgleda baš ume da spremi tim za ovakve mečeve.

21 hours ago, Don Dusko said:

Tesko da ce to biti realno. Ako se to desi mozda ga i ostave al verujem da ce gledati da nadju bolje resenje.

Šta znam, Barsa baš promenjivo igra + će ih verovatno čekati neka ozbiljna ekipa sa prednošću domaćeg terena, već u četvrtfinalu. Baskonija i Valensija mi ne deluju kao kapaciteti za titulu, naročito jer će Real imati prednost domaćeg terena.

U EL svakako teži zadatak, ali niko ih ne otpisuje naravno i svakako da će biti najnepoželjniji protivnik bilo kojoj od top4 ekipa, ako se uvuku u 8 naravno.