Jump to content

Strane košarkaške lige

Del Piero

Recommended Posts

On 12/8/2024 at 8:24 PM, Pero_Cameron said:

Ne znam što ali ni danas nije bio trener.

Malo zakasneli odgovor, ali po pravilima italijanske kosarkaske federacije (FIP), u prvoj ligi mec mogu da vode samo treneri koji su polozili FIG-ov ispit i tako stekli licencu, tj. dokazali da su kvalifikovani da budu treneri u Seriji A. Posto Dusko jos nije polozio taj ispit, italijanska federacija ne moze da proceni da li je dovoljno kvalitetan, i on nije vodio mec protiv Armanija.

Ako nekad slucajno pomislimo da je najgora birokratija kod nas, tu su Italijani da nas razuvere...

• Like 1
  • Ha-ha 2
  • WOW 1

Odgledao završnicu meča Saragasa - Barsa i još jedan poraz katalonskog tima. Barsa u poslednjih mesac dana baš u lošoj formi, od one pobede protiv Partizana imaju 1-5 skor u EL. A ni u ACB ligi ne blistaju nešto, na 6-5 su trenutno.

Sa druge strane vidim da se Dubljević ove sezone vratio u Španiju, doduše danas nije igrao. Njegov prelazak prošle godine iz Valensije u Zenit mi je baš bio nelogičan.

Juče u Španiji u razmaku od nekoliko sati i Baskonija i loReal dobili po tamburi, baš mi je žao 😁

Baskonija vidno bolje igra bez midžeta Howarda, vratili se u tekmu bez njega i baš bili načepili Unikaku, ali onda Laso riješio bravuroznim vraćanjem istog sa klupe. 

EDIT: u ostalim vijestima, gledam tablicu Evrolige i neveruem šta vidim: ekipe iz francuske lige prva (Pariz), druga (Monako) i trinaesta (ASVEL), ekipe iz španske lige deseta (Barselona), dvanaesta (Real) i petnaesta (Baskonia).

Barselona sa potrošenih 30-40 miliona hard karensija izvrsnih 9-8 u EL i 7-5 u ACB. Mi zli jezici bismo rekli da je Punter izuzetno oslabljenje.

Edited by Beonegro
  • Like 1

Pročitao sam sinoć negde da je Hapoel TA dobio četvrtinu 22:0. Neverovatno, ja ne pamtim da sam nekad video da profesionalna ekipa ne postigne nijedan poen za celu četvrtinu.

E da, ako nekog zanima večeras od 20:30 se igra El Klasiko, pa da vidimo šta mogu posrnuli španski giganti.

• Like 1

Nisam nažalost još nikad uživo gledao neku utakmicu Endesa lige a baš bih voleo (sa drugarima se godinama dogovaram da odemo jednom na Kup kralja, to bi bio doživljaj). Uvek vedra atmosfera, kad prikažu tribine sve neki normalni ljudi, jako je dinamično, svako za sebe prati ali ujedno i navijaju za svoj tim, a bez fudbalskih varijanti sa huliganima, organizovanim pevanjem tužbalica i slično.

• Like 1

3 minutes ago, Chaos Is Me said:

Sad vidim da ima kapacitet nešto preko 20k mesta, mislio sam da je Berci nešto između 10 i 15k. Ne znam da li su je nešto skorije došminkavali, baš je dobro izgledalo sinoć.

U pravu si, izvorno je imala 17000 mjesta, 2014/15. je renovirana i kapacitet je povećan na 20300.

at Chaos

ove sezone je Gran Canaria domaćin Kup kralja, verovatno atmosfera neće biti takva kao kad se igra španskom mainlandu.

Inače se slažem za atmosferu, uvek je pozitivna kad god gledam tekme preko tv-a. Moja želja je da posetim Valensiju kad igra na domaćem terenu, ako ni zbog čega drugog onda samo da čujem one njihove trube 😀

8 hours ago, Chaos Is Me said:

Nisam nažalost još nikad uživo gledao neku utakmicu Endesa lige a baš bih voleo (sa drugarima se godinama dogovaram da odemo jednom na Kup kralja, to bi bio doživljaj). Uvek vedra atmosfera, kad prikažu tribine sve neki normalni ljudi, jako je dinamično, svako za sebe prati ali ujedno i navijaju za svoj tim, a bez fudbalskih varijanti sa huliganima, organizovanim pevanjem tužbalica i slično.

Sve preporuke.

Gledao sam u martu ove godine Djirona-Obradoiro, i baš lepo iskustvo. Zahvaljujući našem igraču (ispao baš car) dobio mesto pored klupe i priliku da upoznam Mark Gasola, ali utisak je i komplet događaj pre i posle utakmice - štandovi sa hranom, pićem (a jeftini...), razne neke zanimacije za decu, baš onako porodična priča. Bukvalno od unuka do dede i babe (ne Davidovac i Mitrović...) dođu na utakmicu, svi sa šalovima. Tokom utakmice atmosfera uopšte nije mlaka, uglavnom su pune hale, navijaju za svoje, aktivno prate. Naravno, mora malo i pičk*ranja sudija. Šlag na tortu je bio što je Đirona pobedila košem u poslednjoj sekundi.

Doduše, dobra iskustva sam imao i sa njihovog fudbala (Espanjol, Malaga u trećoj ligi), gde je isti fazon sa štandovima, samo što ovde bude i solidan broj gostujućih navijača koji zajedno sa domaćima piju, jedu, zezaju se. Koje crne tenzije. Posle svako na svoju tribinu, i ovde pičk*ranje sudija, navijanje za svoje, i nezaobilazni folklor na poluvremenu: vađenje sendviča iz folija, i has. 

Onako, kultura drugačija u odnosu na nas, ne propuštaj ako imaš priliku...

• Like 1

3 hours ago, Estrella Roja said:

at Chaos

ove sezone je Gran Canaria domaćin Kup kralja, verovatno atmosfera neće biti takva kao kad se igra španskom mainlandu.

Inače se slažem za atmosferu, uvek je pozitivna kad god gledam tekme preko tv-a. Moja želja je da posetim Valensiju kad igra na domaćem terenu, ako ni zbog čega drugog onda samo da čujem one njihove trube 😀

nzm za valensiju, unikaha je specificna po onom njihovom trubaskom orkestru

• Like 1