Jump to content

Recommended Posts

• 2 months later...

Jel gledao neko film?

Ja nisam ljubitelj zanra pa me nije lako naterati da pogledam horor,ali ovaj mi je privukao paznju. Kritika ima raznih (vise sam nailazio na pozitivne),ali se svi slazu u jednom: film nikoga nece ostaviti ravnodusnim.
Pa,reko' da pitam VOX-ovce za misljenje. 

• 3 years later...

Dugo sam odlagala gledanje Smile 2 jer me ni prvi, iako veoma korektan horor, nije oduševio.

Ovi filmovi su generička verzija It Follows, ali to ne smeta ako znate šta da očekujete: uglavnom gore sekvence isprekidane tankim narativom.

U tom smislu, nastavak nije iznevjerio mada me je iznenađujuće dobro "radio", centralna priča i glavna glumica su dovoljno ubedljivi da zadrže pažnju...u iščekivanju sledećeg gory money shot-a. Sasvim solidan horor film for what it is, a i preko toga, zadovoljna sam. Neka ide 7/10

• Like 1

Interesantan indi bodi horor sa Novog Zelanda Grafted ima onaj gritty vajb kakav Novozelanđani (a i komšije Oziji) vole i dobro rade, s tom novinom što je u filmu glavna uloga Kineskinja koja dolazi u NZ nakon smrti oca-naučnika, da živi kod rođake. Relevantan je kako na makro, tako i na mikro planu, te tako nudi na uvid mentalitet azijske zajednice u rasijanju, pored opštih mjesta o ljepoti, prihvatanju, potrazi za savršenstvom. Tu malo prati trend koji je kapitalizovao Substance, ali više liči na film koji bi, recimo, režirale sestre Soska. Ne bi me čudilo da su bile jedan od uzora rediteljki ovog filma. 

Tako se zalomilo da 2/2 poslednja horora koje sam pogledala budu gory, pa budite upozoreni da je film povremeno eksplicitan. Mislim, etiketa bodi horor svakako upućuje na to. 😉