mmajstor Posted September 8, 2021 Posted September 8, 2021 57 minutes ago, Betolingar Misdongard said: Ima li dobrog horor filma da ga nijesu uništili sa još 10 nastavaka? Evo jednog iz 2009: Negde kazu da je sci-fi/mystic... al za mene je i horor.
Drug Crni Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 Jel gledao neko film? Ja nisam ljubitelj zanra pa me nije lako naterati da pogledam horor,ali ovaj mi je privukao paznju. Kritika ima raznih (vise sam nailazio na pozitivne),ali se svi slazu u jednom: film nikoga nece ostaviti ravnodusnim. Pa,reko' da pitam VOX-ovce za misljenje.
Mina D. Harker Posted February 4 Posted February 4 Dugo sam odlagala gledanje Smile 2 jer me ni prvi, iako veoma korektan horor, nije oduševio. Ovi filmovi su generička verzija It Follows, ali to ne smeta ako znate šta da očekujete: uglavnom gore sekvence isprekidane tankim narativom. U tom smislu, nastavak nije iznevjerio mada me je iznenađujuće dobro "radio", centralna priča i glavna glumica su dovoljno ubedljivi da zadrže pažnju...u iščekivanju sledećeg gory money shot-a. Sasvim solidan horor film for what it is, a i preko toga, zadovoljna sam. Neka ide 7/10 1
Mina D. Harker Posted February 6 Posted February 6 Interesantan indi bodi horor sa Novog Zelanda Grafted ima onaj gritty vajb kakav Novozelanđani (a i komšije Oziji) vole i dobro rade, s tom novinom što je u filmu glavna uloga Kineskinja koja dolazi u NZ nakon smrti oca-naučnika, da živi kod rođake. Relevantan je kako na makro, tako i na mikro planu, te tako nudi na uvid mentalitet azijske zajednice u rasijanju, pored opštih mjesta o ljepoti, prihvatanju, potrazi za savršenstvom. Tu malo prati trend koji je kapitalizovao Substance, ali više liči na film koji bi, recimo, režirale sestre Soska. Ne bi me čudilo da su bile jedan od uzora rediteljki ovog filma. Tako se zalomilo da 2/2 poslednja horora koje sam pogledala budu gory, pa budite upozoreni da je film povremeno eksplicitan. Mislim, etiketa bodi horor svakako upućuje na to. 😉
Mina D. Harker Posted March 8 Posted March 8 (edited) Shelley skandinavski bračni par živi u izolaciji, i prima mladu Rumunku Elenu kao ispomoć u kući. Pošto žena ne može da iznese trudnoću, zamole Elenu s kojom su se sprijateljili da bude surogat majka. Elena entuzijastično pristaje, jer joj treba novac za sebe i maloljetnog sina koji je ostao u Bukureštu. I tako film kreće. Reproduktivni horor sa natprirodnim elementima je opsjedao maštu filmadžija još od Rozmerine Bebe, Ali Abassi plete nešto drugačiju priču u sred skandinavske divljine koja je očaravajuća, ali povremeno i depresivna. Sjajna atmosfera i dvije centralne ženske uloge, preporučujem pojačanu pažnju, jer djelići slagalice (šta, zašto) mogu da promaknu ako se ne gleda "sa razumijevanjem". Meni se to desilo😬 7/10 Edited March 8 by Mina D. Harker slovo
Mina D. Harker Posted March 31 Posted March 31 Oz Perkins jedno od novijih, a već etabliranih imena horor filma, pa se svaki njegov novi naslov iščekuje sa velikim interesovanjem. Nakon sporogorećih Blackcoat's Daughter (odličan) i Longlegs (malo manje odličan) okušao se u nešto bržem i krvavijem ritmu i kombinaciji podžanrova - splatter, horor komedija. The Monkey je adaptacija kratke priče Stivena Kinga, i mada je nisam čitala, Kingov pečat je nesumnjiv i vrlo osjetan u filmu. Perkins je dodao i jedan zabavan nod Kingovim prethodnim slavnim junakinjama, pa nazvao dvije sporedne ženske uloge Wilkes i Torrance. E, sad, moj je problem što nisam fan demonskih igračaka u hororu, ne zato što su nevjerovatno jezive i strašne nego baš suprotno - oduzimaju mi od tog faktora strave koji žanr treba da posjeduje. Ok, demonske lutke i igračke su provodnici zla, ali ih jednostavno ne mogu shvatiti ozbiljno. U tu grupu spada i majmun-bubnjar iz filma, užasno ružna igračka za koju se zapitah kako iko može da je kupi, ali otac glavnih junaka filma jeste, navukavši svojoj porodici bijedu na vrat. Osim toga, film je veoma kompetentno snimljen; nasilne smrti nisu lišene situacionog crnog humora i generalno je solidna morbidna zabava, iako ne moja lična šalica čaja. Ljubitelji morbidnog humora i horor zanata imaju čemu da se nadaju, svakako jedan od tipa 2 solidna žanrovska uratka ove godine. 1
Besni lala Posted April 3 Posted April 3 Ćao, draga @Mina D. Harker . Nisam zaboravio da si me jednom prilikom zvala na ovaj topić . Ja horore već duže vremena ne pratim. Ali evo ti tri preporuke iz vremena dok sam ih pratio - ... Svideo ti se Nosferatu koliko se sećam ? Probaj ovo : Malo je tripozan - ali razumećeš takva su bila vremena ... Govoreći o tim nekim vremenima Ovaj ti toplo preporučujem iako i nije baš hororičan ... Blesav je dovoljno ... A i prepoznaćeš glavnog negativca ... danas bi se reklo da je iz struke . ... Da ne davim previše - još samo ovaj Za divno čudo - glavnog negativca opet igra Onaj iz prethodnog filma. Spektakl koji je trebalo da najavi dolazak na scenu naslednika Stivena Kinga... Nije se desilo. Meni se film svejedno svideo, čak i knjigu sam naknadno pročitao ... Probaj - ima dosta zanimljivih tema, posebno kada uzmeš u obzir datum proizvodnje ... Eto, izvini za ovaj mali blast from the past ... Zaboravio bi ih inače. Ćaos. Eto P.S. Fali mi deda smajli - sada bi bio adekvatan 1
Mina D. Harker Posted April 3 Posted April 3 E, lalo, đe nađe Nadju, obožavam! 😍Nekako mi je uz njega uvijek išao Ferarin Addiction, sa Lili Tejlor u glavnoj ulozi. Arty vampirski filmovi 90'. Moram priznati da mi je Nightbreed malo cheesy, od Barkerovih adaptacija najvolem Hellraiser 1&2. Ovaj 3. nisam gledala, hvala! Pa navrati još, možemo se podsjećati starih dana. 😄 @Besni lala 1
Mina D. Harker Posted April 3 Posted April 3 Kad sam već u kancelariji, da prijavim da sam pogledala 2 kinda horor filma sa poznatim glumcima, ajde - bar im je to jača strana. Opus dobri Džon Malkovič nikad nije zazirao od bizar uloga, u ovom filmu mu sufliraju simpatična cura iz serije The Bear i veteranka Džulijet Luis, između ostalih. Ne sjećam se da li je film bio hajpovan i koliko, tek, radi se o jednom slabijem A24 proizvodu. Opet neka kritika konzumerizma, bogatih, površnosti, sa malo Midsommar uticaja ubačenog u miks. Može da se pogleda, ali film nije ništa posebno. Jbg Malkoviču, potrudio si se, ali šta da ti radim 😆 The Rule of Jenny Pen ovdje imamo penzionerski horor, sa dva glumačka giganta u suprotstavljenim ulogama - Džefri Raš i Džon Litgov. Film je novozelandska mini-studija o tiraniji i bulingu, malo neujednačenog ritma, ali ne ostavlja radvnodušnim - a s obzirom na temu, pojačanu vrlo neprijatnim Litgoovim negativcem, i kako bi? Zanimljiv mali film, ako ništa drugo, prilično je originalan.
Recommended Posts