Jump to content

Kosarkaska reprezentacija Srbije


Mile1

Recommended Posts

43 minutes ago, Volter said:

 

Da, čak postoji mogućnost i da u slučaju dva poraza prođemo dalje.

Dobro je, sve i da izgubimo od Grka nema šanse da izgubimo od Britanaca kući pri čemu će vrv i neki EL igrači igrati.

17 minutes ago, Problem sa licnim greskama said:

Stvarno me raduje poziv Miletica, zasluzeno - i vidi se da Kari koliko toliko prati utakmice nasih momaka u inostranstvu. Ne toliko statisticki kao igracki odlicna sezona Dusana. Lepo je i videti da nije pukla veza Kari - Petrusev. Nema Gudure, a meni i prilicno cudno nepozivanje Smailagica.

Baš me je iznenadilo što nije pozvao Guduru posebno jer je bio pa vrv i najbolji igrač protiv Turske. Smajli ako se ne varam nijednom nije igrao za rep pod Pešićem pa me ne čudi toliko.

Edited by Урош19
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Kankkunen said:
Quote

 

Селектор Светислав Пешић је одредио 24 кандидата за национални тим Србије у предстојећем квалификационом „прозору“. На списку се налазе следећи играчи:

Данило Анђушић, Алекса Аврамовић, Душан Беслаћ, Немања Дангубић, Дејан Давидовац, Огњен Добрић, Никола Ђуришић, Марко Јагодић Kуриџа, Огњен Јарамаз, Марко Јеремић, Стефан Јовић, Василије Мицић, Душан Милетић, Никола Милутинов, Лука Митровић, Немања Недовић, Марко Пецарски, Филип Петрушев, Алекса Раданов, Душан Ристић, Бориша Симанић, Урош Трифуновић и Алекса Ускоковић.

 

https://kss.rs/selektor-pesic-odredio-24-kandidata-za-februarski-kvalifikacioni-prozor/

 

Ja na spisku vidim 23 igraca. 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Урош19 said:

Smajli ako se ne varam nijednom nije igrao za rep pod Pešićem pa me ne čudi toliko.

Igrao je prvu protiv Letonije i bio odlican (bar napadacki). Tu se i povredio, pa nije igrao sledecu, a mislim da je i za naredne prozore uglavnom bio povredjen.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Grcka - Srbija sa C rosterima ce biti ozbiljni cripple fight. Ipak mislim da treba uraditi sve da bismo resili kvalifikacije dole ako se otvori mogucnost. Kakvi god da su Britanci, mi smo se u par navrata prosvercali u zadnjem kolu kroz kvalifikacije zadnjih 15ak godina, a predolimpijski turnir i utakmice na loptu s Filipinima sa dosta jacom ekipom od ove dostupne selekcije pokazuju da je sprdnja sa Britancima neopravdana u svakom pogledu. U Njukaslu smo dobili na jedvite jade sa igracima Bajerna, Zvezde i Partizana u rosteru.

 

Mi moramo shvatiti da te egzoticne ekipe mogu da nas dobiju. Tukli su nas Estonci, Svajcarci, Gruzini a za malo i Austrijanci. Puka ozbiljnost nas vodi na SP. I to ne kazem onako odokativno nego sam ubedjen da ce biti potrebna krvava kolena za Britance. Tim ekipama je tekma protiv nas utakmica godine, dozivljavaju nas kao velesilu, dodaj nama imperativ pobede i naravno osakacen roster...sve izuzetno nepovoljne okolnosti.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, Snjofko said:

Micic, Avramovic, Jaramaz

Nedovic, Guduric, Andjusic

Dobric, Djurisic

Petrusev, Davidovac

Milutinov, Mitrovic

 

Nek se spremi Britanija!!!

 

Možda i najjači sastav koji neka evropska reprezentacija moze sastaviti bez NBA igrača. Treba da se udaramo nogama u guzicu što smo izgubili protiv Belgije zbog rasporeda koji nam je omogućio Jokića protiv Grka i Turske. Sad imamo zicer sa ovim rosterom protiv Britanije. U suprotnom bi SP gledali samo na TV.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Elada:

Ioannis Agravanis, Vasilis Charalampopoulos, Emmanouil Chatzidakis, Nikos Chougkaz, Vassilis Christidis, Dimitris Flionis, Charis Giannopoulos, Kostas Gontikas, Dimitrios Kaklamanakis, Panagiotis Kalaitzakis, Georgios Kamperidis, Dimitrios Katsivelis, Ioannis Kouzeloglou, Lefteris Mantzoukas, Dimitris Moraitis, Vasilis Mouratos, Omer Netzip Oglou, Konstantinos Papadakis, George Peter Papas, Nikos Rogkavopoulos, Christos Saloustros, Georgios Tanoulis, Vasileios Toliopoulos, Georgios Tsalmpouris

 

UK:

Amin Adamu, Jamell Anderson, Michael Belle, Quinn Ellis, Ashley Hamilton, Myles Hesson, Noah Horchler, Kyle Johnson, Dwayne Lautier-Ogunleye, Callum Lawson, Kimbal Mackenzie, Aaron Menzies, Benjamin Mockford, Luke Nelson, Teddy Okereafor, Gabriel Olaseni, Joshua Sharma, Mo Soluade, Devon Van Oostrum, Jelani Watson-Gayle, Carl Wheatle, Patrick Whelan, Jordan Williams, Akwasi Yeboah

 

Izvor:

https://www.fiba.basketball/basketballworldcup/2023/european-qualifiers/news/roster-tracker-who-will-be-playing-in-the-february-window

 

Edited by Problem sa licnim greskama
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Tako će na megdan Srbiji (24. februar u Atini) i Letoniji (27. februar u Rigi) konkurisati sledećih 17 momaka:

Kostas Gondikas, Panajotis Kalaicakis, Dimitris Kacavelis, Joanis Kuzeloglu, Lefteris Mancukas, Vasilis Muratos, Dimitris Moraitis, Homer Necipoglu, Džordž Papas, Nikos Rogkavopulos, Jorgos Canulis, Vasilis Tolipulos, Jorgos Calampuris, Dimitris Flionis, Manolis Hacidakis, Vasilis Haralampopulos i Nikos Cukas.

Link to comment
Share on other sites

Jbg retki su likovi kao Bogdan Mihajlovic i Srdjan Djokovic, kojima svašta može da se spočitava, ali da su pitanje nacionalne pripadnosti dece odradili maksimalno iako su majke njihove dece druge nacionalnosti. Sada vidimo da je to izuzetak. Jbt koja ce to patnja da bude kod mene u duši kad nas mali Peja bude zatrpavao u dresu Helena...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ne verujem da je ovo neka konacna odluka. 
Cisto kosarkaski...Grcka posle Janisa gotovo da nema ni jednog iole ozbiljnog igraca na radaru. 
A pored toga treba sacekati konacnu odluku, meni su realne opcije Srbija, Grcka ali isto tako da ne igra ni za koga. 


Stojakovic je od svih igraca za koje se borio savez (Nakic, Poku, Vukcevic) sigurno najtalentovaniji na prvi pogled.
Na drugoj strani je momak rodjen u Solunu, treba prihvatiti ako zeli da igra za Grcku. 

Link to comment
Share on other sites

34 minutes ago, Obi-Wan said:

 Jbt koja ce to patnja da bude kod mene u duši kad nas mali Peja bude zatrpavao u dresu Helena...

 

27 minutes ago, Problem sa licnim greskama said:

Na drugoj strani je momak rodjen u Solunu, treba prihvatiti ako zeli da igra za Grcku. 

 

tako nekako. 

peja stojaković realno nije nikada bio vezan za ove prostore, pobegao je dečko u grčku zbog rata i iz ove perspektive je i mali mirakul da je uopšte igrao za nas.

ni nakon karijere nikada nije imao pretenzija da se ovde pozicionira a kada sam čitao pre cca godinu dana poveći tekst na ringeru o malom peji, bilo je jasno da je pored kalifornije, isključivo još vezan za grčku. tamo idu da provedu odmor kada nisu u americi i tako.

 

jebiga, to je sve okej i logično, iako jeste pomalo tužno za nas jer mu je ćale naša legenda.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Andrej, sine moj, mora li ta Grcka?!

 

 

 

Realno, Andrej ne oseca Srbiju kao svoju drzavu, mozda cak ni kao nacionalnu pripadnost. I to je ok. Da li ga je iko ikada cuo da prica srpski? Verovatno im je grcki osnovni jezik kojim pricaju u kuci... A opet, ne mogu da se ne zapitam, da li je moguce da Grcku oseca na taj nacin? Da nije negde izmedju. I onda, u takvoj situaciji on bi trebalo da gleda sta je bolje za njega profesionalno, ako vec nema nekih nacionalnih emocija. Tu Srbija svakako ima prednost. On jos ima vremena da odluci.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Manu locked this topic
  • Don Dusko unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...