McLeod Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 1 minute ago, realno *w said: Kako smo to tačno znali? Znači sve evropske ekipe gledaju da okupe što jače timove, samo za nas to ne važi. Jedina gora stvar od tih silnih ispala, su upravo ovakva razmišljanja, da se to prihvati kao normalna stvar. Ovaj tim od juče, protiv onih italijana od sinoć, gubi 8 od 10 mečeva. Verujem da će Litvanci, kad zagusti, poslati najjaču ekipu koju mogu u Evropi da skupe. Isto kao sto smo znali da Vucic nece raspisati izbore pod pritiskom protesta. Ne moram ja to da prihvatam kao normalnu stvar da bih znao da je tako. A ta "borba" da se okupi bolji tim je nepostojeca uvek bila i tako ce i biti, sa reprezentacijom ABA lige i par EL igraca smo i ranije igrali i plasirali se na prvenstvo i tako ce biti i sad. Italiju i Litvaniju treba dobiti po jednom. Ako Turci budu bez poraza, to ce biti dovoljno.
realno *w Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 8 minutes ago, McLeod said: Isto kao sto smo znali da Vucic nece raspisati izbore pod pritiskom protesta. Ne moram ja to da prihvatam kao normalnu stvar da bih znao da je tako. A ta "borba" da se okupi bolji tim je nepostojeca uvek bila i tako ce i biti, sa reprezentacijom ABA lige i par EL igraca smo i ranije igrali i plasirali se na prvenstvo i tako ce biti i sad. Italiju i Litvaniju treba dobiti po jednom. Ako Turci budu bez poraza, to ce biti dovoljno. Nije nepostojeća, to što smo trenutno najgori na tom planu u Evropi, ne znači da to treba da prihvatimo. Ako može Kampaco da ode u Argentinu da igra, ne možemo mi tek tako da prihvatimo da kod nas ne mogu recimo Gudura i Smajli da sednu na let od sat vremena i dođu da igraju. Godinama nekako prolazimo te kvalifikacije, pa se ovakvo mišljenje kao tvoje može često čuti. A onda kad propustimo takmičenje ili dva, biće češanja. I da, mnogo stvari treba da se poklopi, pa da mi prodjemo sa samo 2 pobede protiv Italije i Litvanije. Malo reći da Turci nisu takvi favoriti od kojih treba očekivati da dobiju obe te ekipe, po dva puta. A čak ni onda to nije sigurno. Loša ti je računica jako. 1
McLeod Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Ova Turska sto je igrala protiv nas je za Italijane i Litvance bogovski tim. Tamo je situacija haoticna, Islandjani su ih zveknuli po jednom, ne vidim zasto ne bi i Bosanci. Racunica mi je vrlo dobra, dakle ako dobijemo Bosnu i Svajcarsku, a Turska dobije sve, trebalo bi da izgubimo od najbolje ekipe tamo oba puta da se ne plasiramo dalje.
Problem sa licnim greskama Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Ja ne verujem da ce Turci dobiti sve. Igrace npr. prvi prozor protiv UK/Island u gostima pa protiv drugoplasiranog Italija/Litvanija kuci. Tu racunam da ce dobiti. Drugi prozor mi je vec dosta neizvesniji. Turska je dobra ekipa ali je daleko od toga da je to neki Dream Team koji ce samarati Litvaniju u Kaunasu. Nemojmo se zajebavati. To ce biti skroz otvorene utakmice. Ne bi me cudilo ni da Turci izgube 3 od 4 protiv LIT/ITA. Jednostavno je sve moguce. 2
Problem sa licnim greskama Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Situacija u novoformiranoj grupi bi trebala izgledati ovako: Turska 6/0 Italija 5/1 ili 4/2 Srbija 4/2 Litvanija 4/2 ili 3/3 Island ili UK 3/3 ili 2/4 Bosna 2/4 Bice bas krvavo. Ako je sistem kao zadnji put je velika sansa da igramo septembarski prozor protiv Litvanije i Italije sto bi bilo odlicno. Te dve pobede bi bas mnogo znacile. Island/UK je moguce odraditi i sa B ekipom, sa C vec teze.
DameTime Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 2 hours ago, Barkley#34 said: Isto se pitam već godinama. Sve ostalo na stranu ali baš je primetno koliko je šut propao u Srbalja. Mislim da je @Gudura relativno skoro pisao na tu temu, valjda je njegov sin u juniorima, kako se na tom uzrastu uopšte ne radi na šutu, nego se insistira na fizikalijama i drugepičkematerine. 2
Chaos Is Me Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Nit je Turska neka ekipa koja će počistiti sve do kraja, nit su Italija i Litvanija neke stabilne ekipe. Sve je otvoreno. I dalje zavisimo 100% od samih sebe i za početak treba dobiti Švajcarsku i Bosnu, pa ćemo videti za kasnije. Mislim da niko nije presrećan što će morati preko nas i Turaka. Verujem da ćemo ipak sastaviti respektabilnije rostere kad se bude lomilo, bukvalno Gudurić + Petrušev su nas delili od 4-0. Neću ni da pričam o Milutinovu i Vasi. Mislim da se Alimpije svakako zajebao što nije ovde računao na Jaramaza i Anđušića, pa možda i Barnu. Jesu oni niža klasa ali makar znaju da driblaju loptu i sebi nešto kreiraju, sinoć smo se sveli na Aleksu i Miljenovića, čak je i Dobrić vrlo solidno na silu odradio više driblanja nego što može objektivno da iznese. Ali glavni problem je bila odbrana, mi smo napad odigrali solidno ali Turci su poentirali kako su hteli iz svih pozicija.
bekrinjo Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Jaramaz se povredio tokom prvog prozora, nije ni debitovao za Cedevira Olimpiju...
realno *w Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 56 minutes ago, McLeod said: Ova Turska sto je igrala protiv nas je za Italijane i Litvance bogovski tim. Malo reći da se ne slažem. Italijani imaju sasvim solidnu osnovicu sa Menionom, Niangom, Melijem, Diufom, Pajola, Spanjolo... Plus neki, za reprezentaciju već uigrani i upotrebljivi igrači kao Spisu, Proćida, Akele, itd... Ne vidim šta je bogovsko kod ove turske ekipe? Mi smo u oba meča bili u igri do kraja maltene, a suprostavili smo im se sa najjadnijom centarskom linijom u istoriji, plus šutirali trojke 15-60. Zaista misliš da niko od ove dve ekipe, ne može bolje od toga? Da ne pričamo o tome, da ako dobiju prve 2 sa tim ekipama, oni završavaju posao. Neće ni zvati Biberovića i ostale za poslednje mečeve u grupi. Edited 1 hour ago by realno *w 4
Problem sa licnim greskama Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Tako je. A ostaje i ono najbitnije - niko nama ne garantuje ni sa Jokicem koji rilja 35min da cemo dobiti Italijane ili Litvance. Mislim da se ta cinjenica mnogo potcenjuje. 4
Del Piero Posted 59 minutes ago Posted 59 minutes ago Mi do sada nismo propustili nijedno takmicenje od kad su uvedeni ovi prozori i zato malo neozbiljno shvatamo sve ovo. Ja verujem da ce za prozore u novembru i sledece godine u februaru odziv biti mnogo bolji jer ce biti odlucujuce utakmice za plasman. Za dva prozora u toku leta necu ni da pricam, tu ne bi smelo da se postavlja pitanje. To nije opravdanje za ovaj ocajan odziv, ali sta je tu je. Za neke igrace nisam iznenadjen, zapravo sam jedino iznenadjen za Gudurica, koji je uvek dolazio i za prozore i ova 2 su mu prva koje je propustio. Za njega i mogu da progutam pricu da vuce neku sitnu povredu i da Armani tu dosta zateze, ali opet sve je to klimavo. Dok od Micica i Petruseva ne ocekujem nista posebno, ne deluju kao likovi koji su voljni da se cimaju. Milutinov sad jeste povredjen, ali on godinama vrlo retko igra ove prozore iz nekog razloga, iako bi nam znacio bukvalno kao sto nam Jokic znaci na prvenstvu. Smajli je igrao prvi prozor kad se pojavio i od tada je stalno bolestan ili povredjen kad dodje vreme za reprezentaciju, a to je vec jedno 4,5 godina. Sad nismo ni dobili objasnjenje sto ga nema. Zapatio se neki los odnos prema reprezentaciji i verovatno ce da nam se vrati to u nekom trenutku. Nasa trenutna pozicija nije toliko losa kao npr. u kvalifikacijama za Manilu posle poraza od Belgije u Nisu. Tada smo se izvukli, ali uz pobedu na loptu protiv Grcke u Areni, protiv Turske tamo, protiv Turske u Pioniru, tesna pobeda u Britaniji. Samo da je jedan rezultat bio drugaciji, jedna lopta otisla na stranu protivnika mozda ne bi bilo Manile, ni Pariza, nicega od toga. 2
Recommended Posts