Dzo23 Posted April 14 Posted April 14 (edited) Da li mislite da je rano da Kusturica bude priključen A timu reprezentacije? Ako mu se već projektuje 1. ili 2. pik na nba draftu mislim da ga treba gurnuti u vatru. Edited April 14 by Dzo23
Doug Posted April 14 Posted April 14 Zanimljivo koliko nasi igraca (i igraca sa prostora bivse Juge) su u NCAA Transfer Portal. Rekao bi 90% su u portalu.
Darko Posted April 14 Posted April 14 (edited) 4 hours ago, Dzo23 said: Da li mislite da je rano da Kusturica bude priključen A timu reprezentacije? Ako mu se već projektuje 1. ili 2. pik na nba draftu mislim da ga treba gurnuti u vatru. Ako dobije malo više vremena u A timu Barse i iskoristi priliku, što da ne? Ionako nam fali igrač njegovog profila, može biti koristan. Mada mislim da je tada Fiba World Cup U17 i da će biti tu. 3 hours ago, Doug said: Zanimljivo koliko nasi igraca (i igraca sa prostora bivse Juge) su u NCAA Transfer Portal. Rekao bi 90% su u portalu. Dosta njih se nisu snašli. Edited April 14 by Darko
Aleks Posted April 14 Posted April 14 (edited) 27 minutes ago, Darko said: Ako dobije malo više vremena u A timu Barse i iskoristi priliku, što da ne? Ionako nam fali igrač njegovog profila, može biti koristan. Mada mislim da je tada Fiba World Cup U17 i da će biti tu. Dosta njih se nisu snašli. Ne vazi to samo za nase igrace svi su u transfer portalu. Edited April 14 by Aleks
Miki8 Posted April 14 Posted April 14 (edited) Crvena Zvezda je dobila pozivnicu za zavrsni turnir evrolige. Mega ima mnogo bolji tim od CZ ali barem u ekipi CZ igraju samo domaci igraci minus ruski crnogorac. Edited April 14 by Miki8
Miki8 Posted April 14 Posted April 14 (edited) 20 hours ago, Aleks said: Nisam bio upoznat sa sistemom i radom novog trenera. Mozda ovo bude veoma dobar odabir na kraju. Mislim da je Ristic poslednji igrac koji je ostavio kakvu takvu zapazenu ulogu od nasih igraca u koledz kosarci, na nekom velikom koledz programu. Pre njega Radenovic takodje na Arizoni. Ove sezone je Lazar Djokvic imao nesto zapazeniju sezonu na manjem koledzu i to je to. Nije za srpske prospekte koledz kosarka ako sanjaju NBA. Dimitrijevic, Dzepina i Kostic su uzeli dobru lovu ali su igracki nazadovali tj. izgubili su citavu sezonu , gde je bio imperativ da igraju i skupljaju igracko iskustvo. Edited April 14 by Miki8
Darko Posted April 14 Posted April 14 1 hour ago, Miki8 said: Mislim da je Ristic poslednji igrac koji je ostavio kakvu takvu zapazenu ulogu od nasih igraca u koledz kosarci, na nekom velikom koledz programu. Pre njega Radenovic takodje na Arizoni. Ove sezone je Lazar Djokvic imao nesto zapazeniju sezonu na manjem koledzu i to je to. Nije za srpske prospekte koledz kosarka ako sanjaju NBA. Dimitrijevic, Dzepina i Kostic su uzeli dobru lovu ali su igracki nazadovali tj. izgubili su citavu sezonu , gde je bio imperativ da igraju i skupljaju igracko iskustvo. Koledž košarka je sadašnjost i budućnost za naše mlade igrače. Rekoh ja pre par godina da NIL menja sve, nema vajde boriti se protiv vetrenjača. Još kada se uzme u obzir koliko naši klubovi daju šanse mladim igračima, izbor je očigledan. Ono što je važno za te mlade je da pažljivo odaberu koledž. Ako im je košarka u prvom planu, koledž gde će imati minuta. Ako im je edukacija važnija, onda neki Ivy League ako je moguće.
Doug Posted April 15 Posted April 15 10 hours ago, Darko said: Ako dobije malo više vremena u A timu Barse i iskoristi priliku, što da ne? Ionako nam fali igrač njegovog profila, može biti koristan. Mada mislim da je tada Fiba World Cup U17 i da će biti tu. Dosta njih se nisu snašli. Sta znam, kontam da je za neke iskljucivo lova u pitanju? Recimo Bogavac je imao OK minutazu i sezonu u Severnu Karolinu a ipak transfer. Isto vazi za Jovica. Danilo Dozic solidna sezona u Pepperdinu itd.
Darko Posted April 15 Posted April 15 37 minutes ago, Doug said: Sta znam, kontam da je za neke iskljucivo lova u pitanju? Recimo Bogavac je imao OK minutazu i sezonu u Severnu Karolinu a ipak transfer. Isto vazi za Jovica. Danilo Dozic solidna sezona u Pepperdinu itd. Lova koju nema šanse da vide u Evropi. Pretpostavljam da je u pitanju kombinacije love, minuta i uloge.
Aleks Posted April 15 Posted April 15 16 hours ago, Bojdo said: Uživajte u Iliji Glodjoviću na U13 Kakav mu je sut? Mislim jos je mlad pa ne treba da brine jos ali ovde mu je skoro svo poentiranje iz prodora a cini mi je napredniji od konkurencije.
Bojdo Posted April 15 Posted April 15 Jese malo fizički ispred, , ali po pitanju razumjevanja igre i osjecaja za kosarku, plus i tehnika, moze se reci da je talentovan.
Tex_Willer Posted April 15 Posted April 15 Nemci imaju 3 odlična igraca na koledžu, plus Reible će naredne godine imati prostor Nemamo mi igraci koji može imati ikakvu ulogu, jednostavno fali talenta.
Miki8 Posted April 15 Posted April 15 Sva tri nasa igraca koja sam nabrojao su sasvim dobri talenti ali kao sto rekoh nema srece za nase igraca na koledzu, ne uklapaju se tamo. Da nisu striktno ganajli lovu, za njih je bilo najbolje da su molili Miska da ih pokupi i da se razvijaju tamo. Nadam se da ce sledece sezone dobiti ozbiljniju sansu da se pokazu ali sam dosta skeptican.
Aleks Posted April 15 Posted April 15 (edited) 6 hours ago, Tex_Willer said: Nemci imaju 3 odlična igraca na koledžu, plus Reible će naredne godine imati prostor Nemamo mi igraci koji može imati ikakvu ulogu, jednostavno fali talenta. Dobro imaju jedno veoma dobro godiste. Mozda bude takav slucaj sa nasim '09. U proseku bih rekao da su nasi talentovaniji. Edited April 15 by Aleks
Darko Posted April 15 Posted April 15 6 hours ago, Miki8 said: Sva tri nasa igraca koja sam nabrojao su sasvim dobri talenti ali kao sto rekoh nema srece za nase igraca na koledzu, ne uklapaju se tamo. Jeste, sve je do okruženja, ništa do njih. Ajde malo realnosti.
tanasko Posted April 16 Posted April 16 Ilija Glodjovic je trenutno visok 180 cm.Sigurno ce jos narasti,jer ima samo 13 godina.Primjera radi,Kusturica je sa 14 godina imao 183-184cm.Vazno je da je talentovan.Jos je prerano prognozirati koliki su njegovi dometi.Buducnost ce pokazati.
Darko Posted April 16 Posted April 16 1 hour ago, tanasko said: Ilija Glodjovic je trenutno visok 180 cm.Sigurno ce jos narasti,jer ima samo 13 godina.Primjera radi,Kusturica je sa 14 godina imao 183-184cm.Vazno je da je talentovan.Jos je prerano prognozirati koliki su njegovi dometi.Buducnost ce pokazati. Ja sam sa 12 imao 175 a sada sam 184 haha. Zavisi od dosta faktora.
tanasko Posted April 16 Posted April 16 Nema pravila za rast.Musli je sa 14 godina imao 212 cm i prakticno ostao na toj visini.Marjanovic u istim godinama 208cm i dogurao do 223cm.Da nema pravila najbolje pokazuje primjer Vranesa.Kada je dosao u FMP krajem 1997.god.kao 14-godisnjak je imao malo preko 200cm ,a vec u decembru 1998.imao je 216cm.I nastavio je sa rastom do gigantskih 229-230cm.Ali,to je izuzetak.
ljutikrilo Posted April 17 Posted April 17 (edited) Rast nije linearan... Jedino u šta si donekle siguran je, da je sa 18 godina završio sa rastom Edited April 17 by ljutikrilo
Aleks Posted April 17 Posted April 17 Ne znam sta Karalic radi u KLS ali on na juniorskoj utakmici centimetar separacije ne moze da stvori. Danilovic kad ne moze da pogodi spolja neupotrebljiv. Zasto Nedeljkovic i Zivojinovic nisu igrali danas, neke povrede u pitanju?
Miki8 Posted April 19 Posted April 19 (edited) Neki Bjelobrk iz vojvodjanskog klub Feniks statisticki dominira na pionirskom turniru, u proseku belezi oko 40 poena i 25 skokova. Bas onako brutalna statistka. Jeste fizicki mnogo jaci u odnosu na konkurenciju ali na primer dosta kosarkaskije deluje od Avladovica iz Mege koji je vec dostigao plafon. Cini mi se da je Bjelobrk dobio i na centimetrima od proslog leta, Avdalovic cini mi se stoji na istoj visini vec dve sezone. Edited April 19 by Miki8 1
tanasko Posted April 19 Posted April 19 (edited) U finalnih osam plasiralo se 5 klubova iz Beograda,Radnicki iz Kragujevca,Play off iz Leskovca i Feniks iz Backe Palanke.Najbolji su bili pojedinacno Savic(193cm),Gavrilovic(197),Bosnic(190),Sindjelic(200)-Banjica;Siamasvili(202),Kijac(190),Gerasimov(197)- Partizan;Tomasevic(191),Purtic(194),Tisma(198);Interesantni igraci su Nikolic(198)-Radnicki;Jelic(200)-Danubius;Milosevic(195)-NS Basket;Mojsilovic(202)-Mladost;Cukalovic(188),Mandaric(204),Kotevski(206)-FMP;Samardjic(207).(204).Kotevski(206)-FMP;Samardjic(207)-Sloboda.Najbolji igrac Bjelobrk(201).U prosjeku je imao 41 kos,25 skokova,4 asistencije, 5 blokada po utakmici uz sut od 60% za dva i 43% za tri poena.Nevjerovatne brojke za jednog 15-godisnjaka. Edited April 19 by tanasko 1
tanasko Posted April 19 Posted April 19 Bravo za Markovica.Bjelobrk ima bolje brojke.Protiv Zvezde -41 poen,16 skokova,3 asistencije,5 blokada,valorizacija 60; Protiv Slobode-44 poena,32 skoka,3 asistencije,4 blokade,valorizacija 64 i protiv Trijumfa-38 poena,27 skokova,6 asistencija,5 blokada i valorizacija 74.
Recommended Posts