Bojdo Posted Sunday at 09:17 PM Posted Sunday at 09:17 PM (edited) Slovenci u posljednjih 20 godina su stvorili dva beka koja su ispred svih nasih bekova po kvelitetu Doncic i Dragic. Cini se da su na putu da stvore i u novoj generaciji beka koji ce biti bolji od basih, Joksimovica. Mozda Topic bude taj rang plafona. Edited Sunday at 09:18 PM by Bojdo 2
MikiMilane Posted Sunday at 09:38 PM Posted Sunday at 09:38 PM 14 minutes ago, Bojdo said: Slovenci u posljednjih 20 godina su stvorili dva beka koja su ispred svih nasih bekova po kvelitetu Doncic i Dragic. Cini se da su na putu da stvore i u novoj generaciji beka koji ce biti bolji od basih, Joksimovica. Mozda Topic bude taj rang plafona. Njima je struka ostala u zemlju. Uz to doveli su veliki broj talentovanih trenera za individualni rad iz bivše SFRJ. Mnogo bolje rade sa bekovima nego mi. Uz to povratili su bivšeg juniora KKP Aleksandra Goljovića pod njihovom zastavu, bivši kadetski reprezentativca 🇷🇸 rođen u 🇸🇮. Letos je bio na kampu juniorske reprezentacije 🇸🇮. A njegov mlađi brat Vukašin, takođe igra za 🇸🇮 (U14 repka). 1
Aleks Posted yesterday at 11:18 AM Posted yesterday at 11:18 AM Nakon one dobre utakmice protiv Iowe bio je nekonstantan sa par dobrih utkamica izmedju, ali svakako samo moze da ide na bolje od ove sezone. Ipak je iskorak napravio kad se uzme u obzir da je najvisi nivo na koji je igrao pre 2MLS. Nadam se da ce momci '07 godiste (a i ostali koji nisu jos posli) pazljivo birati skole, i ugledati se mozda na (kad ih vec cesto spominjemo) Francuza Damona koji je izabrao odlicno mesto za njega iako je mozda mogao da izabere jacu skolu.
Radovan III Posted yesterday at 12:44 PM Posted yesterday at 12:44 PM Može li ovaj momak da igra za Srbiju ako to kvalitetom zasluži?
Darko Posted yesterday at 12:51 PM Posted yesterday at 12:51 PM 3 minutes ago, Radovan III said: Može li ovaj momak da igra za Srbiju ako to kvalitetom zasluži? Teško, sem ako baš ne eksplodira sledeće sezone. Već ima 19 godina, rođen 2006e. Statistika mu nije neka a igra na slabom koledžu: David Jevtic - Fairleigh Dickinson Knights Guard - ESPN https://share.google/nw4oan2GwFEFC8t1W
Radovan III Posted yesterday at 02:42 PM Posted yesterday at 02:42 PM Mislio sam na košarkaško državljanstvo
Aleks Posted yesterday at 02:47 PM Posted yesterday at 02:47 PM (edited) 1 hour ago, Radovan III said: Mislio sam na košarkaško državljanstvo Momak je iz Srbije, nego je bio ispod radara. Ne znam jel kasno stasao ili sta, ali je igrao u Lazarevcu sa Bircevicem i tu imao fine role. 2 hours ago, Darko said: Teško, sem ako baš ne eksplodira sledeće sezone. Već ima 19 godina, rođen 2006e. Statistika mu nije neka a igra na slabom koledžu: David Jevtic - Fairleigh Dickinson Knights Guard - ESPN https://share.google/nw4oan2GwFEFC8t1W Nece biti NBA igrac ali sto da ne postane solidan igrac koji bi nosio ove prozore jer vidimo da nam fali solidnih igraca! Nema 24 kao npr Miljenovic vec upravo 19, tako da ima jos vremena za njega. Statistika nije neka ali momak ima telo i zna kosarku, a i dobru mehaniku suta pa ce i to vrv doci na svoje. Edited yesterday at 03:44 PM by Aleks
Bojdo Posted yesterday at 04:15 PM Posted yesterday at 04:15 PM (edited) Srba u Sloveniji a koji su poreklom iz RS ili Srbije, imao sigurno minimum 150-200 hiljada, i Slovenci su iz te baze uspjeli da stvore Dragića i Doncica, dakle allstar beke i superstar beka, i sada stvaraju Joksimovica. Sta bi njihova struka radila da na raspolaganju bazen 6-7 miliona Srba. Edited yesterday at 04:16 PM by Bojdo 1
Aleks Posted yesterday at 04:27 PM Posted yesterday at 04:27 PM (edited) 2 hours ago, Bojdo said: Srba u Sloveniji a koji su poreklom iz RS ili Srbije, imao sigurno minimum 150-200 hiljada, i Slovenci su iz te baze uspjeli da stvore Dragića i Doncica, dakle allstar beke i superstar beka, i sada stvaraju Joksimovica. Sta bi njihova struka radila da na raspolaganju bazen 6-7 miliona Srba. Da li stvarno mislis da je i jedan srpski bek bio talentom na nivou Dragica a kamo li Doncica? Ima tu malo i do srece. Sto opet ne znaci da mi ne radimo lose ili oni bolje. Za Doncica i Jokica mislim da "nas" sistem nije zasluzan (pogotovo ne za Doncica koji je u Spaniji igrao) jer su momci nad generacijski talenti i svuda bi uspeli. Joksimovic takodje igra u Spaniji. Da imaju 6 7 miliona Srba bili bi u istim govnima kao mi jer bi bili isti kao mi 🙂 Edited yesterday at 06:25 PM by Aleks 1
MikiMilane Posted yesterday at 06:39 PM Posted yesterday at 06:39 PM 2 hours ago, Bojdo said: Srba u Sloveniji a koji su poreklom iz RS ili Srbije, imao sigurno minimum 150-200 hiljada, i Slovenci su iz te baze uspjeli da stvore Dragića i Doncica, dakle allstar beke i superstar beka, i sada stvaraju Joksimovica. Sta bi njihova struka radila da na raspolaganju bazen 6-7 miliona Srba. Imaju i Pađena koji je poreklom iz Kraijne, kao i Igor Stjepanović koji je porekom iz Republike Srpske.
Bad Posted yesterday at 06:49 PM Posted yesterday at 06:49 PM Raši Nesteroviću i Marku Miliću su očevi Srbi. Saši Vujačiću otac Srbin iz Crne Gore. Manje više sve što vredi i što je vredelo u Slo košarci ima naše poreklo.
Tex_Willer Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago Jebiga u svakoj sferi društva su nas napuštali ljudi praktično 60g, a to se pogotovo od 90-tih ustalilo. Hrvati takodje imaju taj problem, sijaset momaka igra im za Nemačku.
Darko Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 5 hours ago, Bojdo said: Srba u Sloveniji a koji su poreklom iz RS ili Srbije, imao sigurno minimum 150-200 hiljada, i Slovenci su iz te baze uspjeli da stvore Dragića i Doncica, dakle allstar beke i superstar beka, i sada stvaraju Joksimovica. Sta bi njihova struka radila da na raspolaganju bazen 6-7 miliona Srba. Dobro, Slovenija je i mnogo uređenije društvo od Srbije, to definitivno ima efekta. 1
Radovan III Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 13 hours ago, Aleks said: Da li stvarno mislis da je i jedan srpski bek bio talentom na nivou Dragica a kamo li Doncica? Ima tu malo i do srece. Sto opet ne znaci da mi ne radimo lose ili oni bolje. Za Doncica i Jokica mislim da "nas" sistem nije zasluzan (pogotovo ne za Doncica koji je u Spaniji igrao) jer su momci nad generacijski talenti i svuda bi uspeli. Joksimovic takodje igra u Spaniji. Da imaju 6 7 miliona Srba bili bi u istim govnima kao mi jer bi bili isti kao mi 🙂 Nisu isti.Ni u jednom pogledu ali zadržimo se na sportu. Pogledaj njihove rezultate u rukometu,odbojci,atletici,zimskim sportovima,biciklizmu i mnogim drugim sportovima. I to na bazu od 2 miliona ljudi. U Sloveniji djeca imaju četiri časa fizičkog sedmično. Škole sporta nisu tu da bi trener živio od članarine. Mlađe kategorije nisu tu da bi se osvojio neki trofej sa akcelerantima pa da se opravda postojanje i mlađih kategorija i trenerove plate. Puno su bogatiji od Srbije ali im ne pada na pamet da ubacuju desetine miliona evra državnog novca u klubove.Pitanje je da li bi i mogli zbog EU. Cedevita je privatni klub koji drži Hrvat. Oni sistemski razvijaju sport.Kod njih Čovići, Danilovići,Tomaševići,Šapići,Džajići nikad ne bi mogli da vode bilo koji sport 3
Recommended Posts