Maksim Posted Saturday at 03:53 PM Posted Saturday at 03:53 PM Steta za ovu otvorenu trojku na kraju mogli smo prici na samo -3.Slobodna bacanja nas dijele od egala promasili smo sigurno 7-8, vjerujem da dobijamo u nastavku
Princeton Posted Saturday at 04:01 PM Posted Saturday at 04:01 PM Gledam stats, imamo više skokova, bolji 3pts%.. A imao sam osjećaj da nas Italijani odvaljuju u tom segmentu. Nekako imam osjećaj da nam treba završetak iz reketa, izbacili su nas puno visoko, i treba nam dosta dugo da organizujemo napad i šut iz dobre pozicije. Maragnon i Torrescani su prebrzi, trebamo više ispomagati kad su oni u iso, ovi ostali mi nisu neka prijetnja.
drgnk Posted Saturday at 04:18 PM Posted Saturday at 04:18 PM A na chat-u komentari tipa "Podsahara, Senegal, Tanzanija...". 🤮 1 1
Princeton Posted Saturday at 04:22 PM Posted Saturday at 04:22 PM Izgleda se povrijedio Mikić 😢 do sad bio odličan 8 poena, 10 skokova.. Nadam se da će se vratiti u igru, treba nam čvrstine u reketu (i da uđe koja trojka).
drgnk Posted Saturday at 04:28 PM Posted Saturday at 04:28 PM Ovo ide očekivanim tokom. Bolji su im igrači, fizički jači, bolji šuteri...
Princeton Posted Saturday at 04:45 PM Posted Saturday at 04:45 PM (edited) Ako odemo na jednocifrenu razliku, zakuvaće se ovo.. Edit. -4.. Italijanima se stegla ruka. Definitivno momentum na našoj strani. Samo da nastavimo, borba u kost. Edited Saturday at 04:54 PM by Princeton
Nini3112 Posted Saturday at 04:58 PM Posted Saturday at 04:58 PM Steta,Nikolic promasio zicer pa napravio 2+1.
Problem sa licnim greskama Posted Saturday at 05:01 PM Posted Saturday at 05:01 PM Svaka čast na velikoj borbi! 6
Djirona Posted Saturday at 05:03 PM Posted Saturday at 05:03 PM Savanovic me je kupio ovo prvenstvo. 6
Princeton Posted Saturday at 05:06 PM Posted Saturday at 05:06 PM Tri puta smo spuštali na -4, i nije bilo goriva za dalje. Svaka čast na borbi, momci za primjer. 2
Dzo23 Posted Saturday at 05:15 PM Posted Saturday at 05:15 PM Svaka čast ekipi. Mali Savan otkrovenje. Mudonja i lider! On i Pavle Nikolić mogu postati ozbiljnj igrači. Upropastila nas je povreda Viktora Mikića. Nakon što ga je zamjenio mršuljavi Gacić Italijani su za tili čas otišli na 15+ razlike. S onakvom konstitucijom nije u stanju bilo koga da zagradi niti da uzme skok protiv bilo koga. Na kraju smo mogli da spustimo na posjed zaostatka ali očajna odbrana Miloševića u par navrata nas je koštala neke neizvjesne završnice. Ne znam ko je ovaj tip al na košarkaša ne liči. Sve u svemu odličan rezultat s obzirom da smo bili bez 4 igrača koji bi igrali u prvoj petorci (Djulovic, Bosnjakovic, Markovic i Topic). Italijani na afrički pogon, mora se priznati, ipak prejaki, prije svega fizički su nas izdominirali. Jedini čisti Italijan koji zaista obećava je Ferari. Puter ruka i zaista zna da igra.
tanasko Posted Saturday at 05:58 PM Posted Saturday at 05:58 PM (edited) Dzo23 Zaboravio si Jovica.Italija je bila bolja.Igrali su smireno,bolji su induvidualci,njihovi bekovi su konkretniji,bolji 1 na 1.Da li ste vidjeli nekog naseg beka(osim Savanovica,koji je odigrao izvanredan mec) da prodje,predribla nekog igraca iz Italije i stvori visak igraca.Nema sanse,svi oni (Ristic,Musicki,Djurcic)"dave " ili drze loptu 15-20 sekundi ili se zalecu u protivnickog igraca i obicno se napad zavrsava u zadnjim sekundama.Totalno su bezopasni u sutu za tri poena(danas njih trojica plus Avramovic,Milosevic- sut za tri poena 2 od 16 ili 12.5 %).Da ne spominjem izgubljene lopte i sebicnost.Naravno,Italijani se zgusnu u odbrani i nema igre,jer nema brzog protoka lopte.S druge strane nasi centri su neupotrebljivi,previsoki(Malesevic),prespori(Mikic,Misic),premrsavi(Gacic)za savremenu i brzu kosarku,kakva se igra danas.Jos jednom se potvrdila ona cuvena recenica legendarnog Aleksandra Nikolica da nije bitno koliko si visok nego koliko visoko igras.Dva igraca mogu nesto napraviti u seniorskoj kosarci i to su Nikolic i Savanovic. Edited Saturday at 06:27 PM by tanasko 1
Miki8 Posted Saturday at 06:51 PM Posted Saturday at 06:51 PM (edited) Curcic je najbeskorisniji igrac u ovoj ekipi. Koliku minutazu ima i sta se ocekuje od njega, decko je bas ocajan. Kao treba da bude neki bek suter a skoro svaki otvoreni sut redovno promasuje, u odbrani ne moze nikoga da isprati a kada pokusa da dribla loptu skoro uvek je izgubi. Forsira ga Marinovic na ovom turniru po toj cacanskoj liniji, bolje da je igrao od pocetka sa Avramovicem , ovaj barem moze nesto da isprati u odbrani. Mogao je cak i Vuckovica da pusti malo u igru. Ne znam po cemu je Mikic spor igrac , on se bas dobro lateralno krece, skoro uvek dobro isparti beka koji prodire prema kosu ali nikada nikoga nema da pokupi odbijenu loptu pa cesto njegove blokade i ispracanja budu uzaludna , Mikicev problem je visina, jer nema ni onih navedenih 208 cm. Gacica su napunili licnim greskama vrlo brzo ,licne greske koje su bile dosta diskutabilne a na primer onom italijanskom centru nista nisu svirali a u odbrani je oko struka stalno vukao nase centre, trebao je da dobije pet licnih gresaka odmah u prvom poluvremenu. Sudjenje je bilo u korist italijana.Ne znam koliko Gacic moze u uzbiljnoj kosarci sa onom tananom gradjom. On ume da igra kosarku ima i odgovarajuci talenat ali skroz je tanak, uz to nema ni neki ogroman raspon ruku, rekao bih prosecan kao kod Simanica. 1 hour ago, Dzo23 said: Svaka čast ekipi. Mali Savan otkrovenje. Mudonja i lider! On i Pavle Nikolić mogu postati ozbiljnj igrači. Upropastila nas je povreda Viktora Mikića. Nakon što ga je zamjenio mršuljavi Gacić Italijani su za tili čas otišli na 15+ razlike. S onakvom konstitucijom nije u stanju bilo koga da zagradi niti da uzme skok protiv bilo koga. Na kraju smo mogli da spustimo na posjed zaostatka ali očajna odbrana Miloševića u par navrata nas je koštala neke neizvjesne završnice. Ne znam ko je ovaj tip al na košarkaša ne liči. Sve u svemu odličan rezultat s obzirom da smo bili bez 4 igrača koji bi igrali u prvoj petorci (Djulovic, Bosnjakovic, Markovic i Topic). Italijani na afrički pogon, mora se priznati, ipak prejaki, prije svega fizički su nas izdominirali. Jedini čisti Italijan koji zaista obećava je Ferari. Puter ruka i zaista zna da igra. Moze da se doda i Stankovic tu uz Jovica. Mada opasno stangira. Gagic takodje nije tako los igrac, sigurno je korisniji od Curcica. U punim sastavima mi,spanci i francuzi smo najjaci u Evropi u ovom godistu. Ne bi rekao da su nas bas fizicki nalupali, na primer dobro smo ih nadskocili. Kod nas su neki igraci podbacili a neki njihovi odigrali iznad ocekivanaja. Onaj njihov debeli crnac je sutirao 4,5 za tri poena na utakmici a na celom turniru sutira 24%. I Ferari je protiv nas izgledao kao ferari 3/7 sut za tri poena a na citavom turniru procenti u dvadesetim. Desava se, jebi ga. Mislim da je ova ekipa napravila odlican rezultat , ja sam ocekivao ispadanje u cetvrtfinalu. Edited Saturday at 07:12 PM by Miki8 1
szsd21 Posted Saturday at 10:10 PM Posted Saturday at 10:10 PM Svakako sjajan uspeh nasih..Marinovicu samo zameram forsiranje pojedinih igraca koji u 5 meceva nisu pokazali nista specijalno..Vuckovic je morao dobiti priliku, ima sjajan sut i visinu od 207cm..8 min na celom EP je smesno..cak i Filipa je po meni premalo koristio..decko zna znanje..i nije cudo sto sam trener kaze, ostali smo bez goriva..pa naravno da si ostao bez goriva u borbi za finale, kad si ceo turnir do iznemoglosti forsirao samo 7,8 igraca, koji su igrali preko 30min svaki mec..po meni, momci su mogli i do zlata
szsd21 Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Jos posle grupe sam ocekivao ovakav epilog kad bude najvaznije..klinci pregoreli i preumorni..selektore, ne moze se turnir od 7 meceva u 10 dana igrati sa 7,8 igraca..apsolutno ne jasno zasto nije vise koristio Filipa i Vuckovica..
MrTripleDouble Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Lipov kurki, odavde nema jedan igrac da postane
Problem sa licnim greskama Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Prilično sam siguran da će Nikolić postati dobar igrač. 1
Miki8 Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago (edited) Ima i u ovoj selekciji 3,4 igraca koji bi mogli pomoci seniorskoj reprezentaciji u buducnosti, ako nista barem u kvalifikacijama za velika takmicenja itd. Nismo imali dobru organizaciju igre u zadnje dve utakmice. Ristic je odigrao skroz lose a on je nakreativniji spoljni igrac u ovoj ekipi. Edited 10 hours ago by Miki8 1
tanasko Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) Mali osvrt na U-20 selekciju.Ovo je realan i dobar rezultat.Iza nas su Spanija ,Grcka.Pobijedili smo Franacusku i Spaniju.Nazalost,najslabije smo odigrali polufinalnu i utakmicu za trece mjesto.Neki igraci su dobro odigrali ovo prvenstvo(Nikolic,Gacic,Savanovic,pa i Mikic).Neki uopste nisu igrali(Vuckovic i Misic).Osnovni problem,ujedno i najveci,je igra nasih bekova.Ne znam sta ti momci rade na treninzima,da li uopste rade na sutu,igri jedan na jedan,tehnici. Nasi bekovi(osim Savanovica)su totalno bezopasni,nemaju kreativnosti(ima malo Ristic),maste,improvizacije,a o sutu da ne govorim.Pogledajte samo ove brojke koje se odnose na sut za tri poena.Ristic -40 pokusaja,9 pogodjenih-22%,Musicki-21 pokusaj,1 pogodjena -5%,Curcic-21 pokusaj,6 pogodjenih-28%,Avramovic-3 pokusaja,0 pogodjenih-0%,Milosevic-16 pokusaja,3 trojke-18%.Ristic je igrao u prosjeku 32 min po utakmici i imao 11 koseva u prosjeku,Musicki 30 min po utakmici i 4.9 koseva u prosjeku,Curcic-17 min,2.7 koseva,Avramovic -11min,2.5 koseva,te Milosevic -7min,2 kosa po utakmici.Sa ovako bezopasnim i losim bekovima nije se ni moglo vise.Nadam se da ce u-18 selekcija postici bolji rezultat,iako i dalje mislim da je bolje proizvesti dobrog seniorskog igraca nego osvajati medalje u mladjim kategorijama. Edited 3 hours ago by tanasko
Darko Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Valjda imamo bolje bekove (bar ofanzivno) od ovih? 5% za 3, pa i ja bi bolje a daleko sam od Ben Simmonsa koliko i on od Currya.
Darko Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Valjda imamo bolje bekove (bar ofanzivno) od ovih? 5% za 3, pa i ja bi bolje a daleko sam od Ben Simmonsa koliko i on od Currya.
Recommended Posts