Maksim Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Steta za ovu otvorenu trojku na kraju mogli smo prici na samo -3.Slobodna bacanja nas dijele od egala promasili smo sigurno 7-8, vjerujem da dobijamo u nastavku
Princeton Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Gledam stats, imamo više skokova, bolji 3pts%.. A imao sam osjećaj da nas Italijani odvaljuju u tom segmentu. Nekako imam osjećaj da nam treba završetak iz reketa, izbacili su nas puno visoko, i treba nam dosta dugo da organizujemo napad i šut iz dobre pozicije. Maragnon i Torrescani su prebrzi, trebamo više ispomagati kad su oni u iso, ovi ostali mi nisu neka prijetnja.
drgnk Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago A na chat-u komentari tipa "Podsahara, Senegal, Tanzanija...". 🤮 1 1
Princeton Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Izgleda se povrijedio Mikić 😢 do sad bio odličan 8 poena, 10 skokova.. Nadam se da će se vratiti u igru, treba nam čvrstine u reketu (i da uđe koja trojka).
drgnk Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Ovo ide očekivanim tokom. Bolji su im igrači, fizički jači, bolji šuteri...
Princeton Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) Ako odemo na jednocifrenu razliku, zakuvaće se ovo.. Edit. -4.. Italijanima se stegla ruka. Definitivno momentum na našoj strani. Samo da nastavimo, borba u kost. Edited 3 hours ago by Princeton
Princeton Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Tri puta smo spuštali na -4, i nije bilo goriva za dalje. Svaka čast na borbi, momci za primjer. 2
Dzo23 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Svaka čast ekipi. Mali Savan otkrovenje. Mudonja i lider! On i Pavle Nikolić mogu postati ozbiljnj igrači. Upropastila nas je povreda Viktora Mikića. Nakon što ga je zamjenio mršuljavi Gacić Italijani su za tili čas otišli na 15+ razlike. S onakvom konstitucijom nije u stanju bilo koga da zagradi niti da uzme skok protiv bilo koga. Na kraju smo mogli da spustimo na posjed zaostatka ali očajna odbrana Miloševića u par navrata nas je koštala neke neizvjesne završnice. Ne znam ko je ovaj tip al na košarkaša ne liči. Sve u svemu odličan rezultat s obzirom da smo bili bez 4 igrača koji bi igrali u prvoj petorci (Djulovic, Bosnjakovic, Markovic i Topic). Italijani na afrički pogon, mora se priznati, ipak prejaki, prije svega fizički su nas izdominirali. Jedini čisti Italijan koji zaista obećava je Ferari. Puter ruka i zaista zna da igra.
tanasko Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) Dzo23 Zaboravio si Jovica.Italija je bila bolja.Igrali su smireno,bolji su induvidualci,njihovi bekovi su konkretniji,bolji 1 na 1.Da li ste vidjeli nekog naseg beka(osim Savanovica,koji je odigrao izvanredan mec) da prodje,predribla nekog igraca iz Italije i stvori visak igraca.Nema sanse,svi oni (Ristic,Musicki,Djurcic)"dave " ili drze loptu 15-20 sekundi ili se zalecu u protivnickog igraca i obicno se napad zavrsava u zadnjim sekundama.Totalno su bezopasni u sutu za tri poena(danas njih trojica plus Avramovic,Milosevic- sut za tri poena 2 od 16 ili 12.5 %).Da ne spominjem izgubljene lopte i sebicnost.Naravno,Italijani se zgusnu u odbrani i nema igre,jer nema brzog protoka lopte.S druge strane nasi centri su neupotrebljivi,previsoki(Malesevic),prespori(Mikic,Misic),premrsavi(Gacic)za savremenu i brzu kosarku,kakva se igra danas.Jos jednom se potvrdila ona cuvena recenica legendarnog Aleksandra Nikolica da nije bitno koliko si visok nego koliko visoko igras.Dva igraca mogu nesto napraviti u seniorskoj kosarci i to su Nikolic i Savanovic. Edited 2 hours ago by tanasko 1
Miki8 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) Curcic je najbeskorisniji igrac u ovoj ekipi. Koliku minutazu ima i sta se ocekuje od njega, decko je bas ocajan. Kao treba da bude neki bek suter a skoro svaki otvoreni sut redovno promasuje, u odbrani ne moze nikoga da isprati a kada pokusa da dribla loptu skoro uvek je izgubi. Forsira ga Marinovic na ovom turniru po toj cacanskoj liniji, bolje da je igrao od pocetka sa Avramovicem , ovaj barem moze nesto da isprati u odbrani. Mogao je cak i Vuckovica da pusti malo u igru. Ne znam po cemu je Mikic spor igrac , on se bas dobro lateralno krece, skoro uvek dobro isparti beka koji prodire prema kosu ali nikada nikoga nema da pokupi odbijenu loptu pa cesto njegove blokade i ispracanja budu uzaludna , Mikicev problem je visina, jer nema ni onih navedenih 208 cm. Gacica su napunili licnim greskama vrlo brzo ,licne greske koje su bile dosta diskutabilne a na primer onom italijanskom centru nista nisu svirali a u odbrani je oko struka stalno vukao nase centre, trebao je da dobije pet licnih gresaka odmah u prvom poluvremenu. Sudjenje je bilo u korist italijana.Ne znam koliko Gacic moze u uzbiljnoj kosarci sa onom tananom gradjom. On ume da igra kosarku ima i odgovarajuci talenat ali skroz je tanak, uz to nema ni neki ogroman raspon ruku, rekao bih prosecan kao kod Simanica. 1 hour ago, Dzo23 said: Svaka čast ekipi. Mali Savan otkrovenje. Mudonja i lider! On i Pavle Nikolić mogu postati ozbiljnj igrači. Upropastila nas je povreda Viktora Mikića. Nakon što ga je zamjenio mršuljavi Gacić Italijani su za tili čas otišli na 15+ razlike. S onakvom konstitucijom nije u stanju bilo koga da zagradi niti da uzme skok protiv bilo koga. Na kraju smo mogli da spustimo na posjed zaostatka ali očajna odbrana Miloševića u par navrata nas je koštala neke neizvjesne završnice. Ne znam ko je ovaj tip al na košarkaša ne liči. Sve u svemu odličan rezultat s obzirom da smo bili bez 4 igrača koji bi igrali u prvoj petorci (Djulovic, Bosnjakovic, Markovic i Topic). Italijani na afrički pogon, mora se priznati, ipak prejaki, prije svega fizički su nas izdominirali. Jedini čisti Italijan koji zaista obećava je Ferari. Puter ruka i zaista zna da igra. Moze da se doda i Stankovic tu uz Jovica. Mada opasno stangira. Gagic takodje nije tako los igrac, sigurno je korisniji od Curcica. U punim sastavima mi,spanci i francuzi smo najjaci u Evropi u ovom godistu. Ne bi rekao da su nas bas fizicki nalupali, na primer dobro smo ih nadskocili. Kod nas su neki igraci podbacili a neki njihovi odigrali iznad ocekivanaja. Onaj njihov debeli crnac je sutirao 4,5 za tri poena na utakmici a na celom turniru sutira 24%. I Ferari je protiv nas izgledao kao ferari 3/7 sut za tri poena a na citavom turniru procenti u dvadesetim. Desava se, jebi ga. Mislim da je ova ekipa napravila odlican rezultat , ja sam ocekivao ispadanje u cetvrtfinalu. Edited 1 hour ago by Miki8 1
Recommended Posts